Δεν μου φαίνεται ούτε η μέθη τόσο ακίνδυνη αν υπάρχει πρόβλημα στο μεταβολισμό του φαρμάκου. Οπως και για κάθε φάρμακο άλλωστε. Το πρόβλημα είναι αν θα κάτσει ο σκύλος και θα αφήσει να του ανοίξουν το στόμα (πόσες ώρες κρατάει άραγε ο καθαρισμός; ), και θα κάθεται ήσυχος με όλη τη βαβούρα γύρω του και κάποιους άγνωστους ανθρώπους ενώ θα είναι μισοζαλισμένος. Και αν γίνεται έτσι ο καθαρισμός σωστά!
Την επόμενη φορά (μακάρι να μη χρειαστεί) εξετάσεις αίματος επιβάλονται!
Ο καθαρισμός κράτησε μισή ώρα.
Εγώ πχ. δεν ήμουν μισοζαλισμένη, μία που μου είπαν μέτρα ανάποδα, μία που ξύπνησα στο δωμάτιο δίπλα μετά από επέμβαση 45 λεπτών. Δεν είχα αισθήσεις, ξύπνησα ήσυχα και επανήλθα πλήρως μετά από 20 λεπτά (μόνο μια ελαφρία ζαλάδα και ξυροστομία είχα).
Βρήκα και αυτό:
"Κατά τη
Γενική Αναισθησία υπάρχει πλήρης, ελεγχόμενη και αναστρέψιμη απώλεια των αισθήσεων, καθώς και ελάττωση ή κατάργηση της απάντησης του οργανισμού, ακόμα και σε έντονα ερεθίσματα.
Περιοχική Αναισθησία [π.χ. επισκληρίδια, ενδορραχιαία, αποκλεισμοί νεύρων] επιτυγχάνεται μπλοκάροντας με φάρμακα την νεύρωση εντοπισμένων τμημάτων του σώματος [συνήθως το κάτω μισό ή τα άκρα].
Τοπική Αναισθησία επιτυγχάνεται σε μικρή έκταση με τοπική ένεση ή ενστάλαξη [όπως π.χ. στον κερατοειδή του ματιού] τοπικού αναισθητικού. Επιπλέον είναι δυνατή η καταστολή του ασθενούς, που πολλές φορές συνοδεύεται από αμνησία, χωρίς πλήρη απώλεια των αισθήσεων. Συνήθως επιτυγχάνεται με ενδοφλέβια φάρμακα και διακρίνεται στην
Ενσυνείδητη Καταστολή όταν ο ασθενής διατηρεί μερικώς τις αισθήσεις και την
Υπνοκαταστολή, όταν κοιμάται. [
Οι αντίστοιχοι όροι μέθη και νευροληπταναλγησία είναι ξεπερασμένοι και επιστημονικά αδόκιμοι και θα πρέπει να αποφεύγονται]. Μετά από χορήγηση καταστολής ή γενικής αναισθησίας οι ασθενείς συμβουλεύονται να αποφεύγουν οδήγηση και γενικά λεπτές εργασίες που απαιτούν κρίση και συγκέντρωση, για τουλάχιστον 24 ώρες."
υποθέτω μου έκαναν υπνοκαταστολή.