Νάζια με το φαγητό

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Θα φάει μην σκας.
και εμένα το πεισματάρικο τα ίδια μου έκανε, που κ που ακόμα μου κάνει νάζια.
Στην 3 ή 4 μέρα έφαγε η δικιά μου πάντως, και πάλι όχι όλο το φαγητό της.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Α βασικά ίσως κατι που πρέπει να διευκρινίσω,της βάζω τροφή κανονικά 3 φορές την ημέρα για 15 λεπτα και μετα την παίρνω πάλι,δεν την αφήνω δλδ νηστική εγώ,μόνη της το επιλέγει,τροφή υπάρχει σε προγραμματισμένη βάση!!Δεν την έχω δλδ 2 μέρες νηστική,χωρίς πρόσβαση σε φαγητό!Καλώς δεν κάνω έτσι;ή θα έπρεπε να την αφήσω χωρίς τροφή 3 μέρες και την τρίτη να της την προσφέρω;;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όχι, καλά το κάνεις. Εγώ την άφηνα 20 λεπτά και μετά την έπαιρνα!
Το σκυλί επιλέγει να μην φάει όπως λες, δεν του στερείς το φαγητό.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
3η ημέρα σήμερα!!!
Το πρωί δεν φάγαμε,απλά γυρίσαμε την πλάτη μας στο φαγητό,το μεσημέρι δεν μπορώ να πώ φάγαμε αλλά όχι και τις τρελές ποσότητες,και ούτε με λαιμαργία όπως περίμενα!!Μα ακόμη να "σπάσει ο τσαμπουκάς" της πια,τρίτη μέρα σήμερα!!Θα περιμένω μία ακόμη και μετά θα δοκιμάσω άλλη τροφή,μήπως έχουμε εκεί το πρόβλημα και δεν μας αρέσει η συγκεκριμένη τροφή!!Πάντως οτι πεινάει μας το δείχνει για τα καλά,ειδικά όταν τρώει ο ενήλικας σκύλος μου!!
Κανείς που το σκυλί του άντεξε περισσότερες μέρες για να παίρνω κουράγιο;;;

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εγώ πρόσφατα το έπαθα αυτό (αν και έχει ξανασυμβεί και παλιότερα), έγινε το εξής.

Παρασκευή βράδυ, μετά απο μεγάλη βόλτα και επιστροφή στο σπίτι της βάζω μαζί με την τροφή και λίγη κονσέρβα που λατρέυει και τρώει σαν τρελή
Σάββατο μεσημέρι, πάμε στο πατρικό όπου τρώει κοτόπουλο που της ετοιμάζει η μάνα μου και επίσης και το βράδυ γιατί ξέμεινε λίγο
Κυριακή πρωί, της δίνω μια συγκεκριμένη λιχουδιά πολύ γευστική που μας κάνανε δώρω

και τώρα αρχίζουν τα βάσανα...

Κυριακή απόγευμα, δεν τρώει την τροφή της καθόλου (λέω, οκ, θα έχει σκάσει με τόσα που έχει φάει αυτές τις μέρες άρα no prob)
Δευτέρα απόγευμα, δεν τρώει πάλι την τροφή της (ενώ το μόνο που είχε φάει ήταν λίγο μείγμα απο κονγκ που είχα βάλει στο κονγκ της το πρωί) όπου δεν μου άρεσε και την επόμενη μέρα δεν της έδωσα καθόλου κονγκ ή κάτι να φάει όσο έλειπα
Τρίτη απόγευμα, πάλι δεν τρώει το φαγητό της (όπου καταλαβαίνω ότι ξετρελάθηκε 2-3 μέρες που έφαγε καλά φαγητά και αποφάσισε να το παίξει δύσκολη)
Τετάρτη απόγευμα, έφαγε το 1/3 της τροφής της
Πέμπτη απόγευμα, ΕΦΑΓΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΙ ΤΗΣ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ.

Αλλά στην δικιά σου περίπτωση λες ότι δεν έχει φάει ποτέ απο την τροφή αυτή, αρα δεν ξέρεις αν της αρέσει ή όχι και αν απλά κάνει νάζια ή απλά δεν της αρέσει.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ούτε ο δικός μου ήθελε να φάει Hill's. Royal Canin kai ProPlan είναι οι μόνες που τρώει (Pedigree, Friskies και οι υπόλοιπες τροφές αυτής της κατηγορίας είναι για τα μπάζα, κάπου έχω διαβάσει πως βάζουν ζάχαρη στις κροκέτες για να "νοστημεύει" δεν ξέρω αν αληθεύει, πάντως από συστατικά μόνο για αγελάδες είναι και όχι για σκυλιά)

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Όχι,είπα να μην επιχειρήσω το οτιδήποτε και να την συνηθίσω με ξηρά τροφή και μόνο!Να την μούλιαζα με λίγο γάλα αφού είναι και κουτάβι;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οχι γάλα, γιαούρτi καλύτερα. Προειδοποίηση: υπάρχει και η περίπτωση να γλείψει το γιαούρτi και να αφήσει τις κροκέτες (το άτιμο) :p

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Α ναιιι με γιαούρτι το δοκίμασα πριν πάμε στον κτηνίατρο που έκανα τα πάντα για να φάει,αφού δεν ήξερα αν είναι καλά!!Το αποτέλεσμα μόλις το ανέφερες!!!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Α βασικά ίσως κατι που πρέπει να διευκρινίσω,της βάζω τροφή κανονικά 3 φορές την ημέρα για 15 λεπτα και μετα την παίρνω πάλι,δεν την αφήνω δλδ νηστική εγώ,μόνη της το επιλέγει,τροφή υπάρχει σε προγραμματισμένη βάση!!Δεν την έχω δλδ 2 μέρες νηστική,χωρίς πρόσβαση σε φαγητό!Καλώς δεν κάνω έτσι;ή θα έπρεπε να την αφήσω χωρίς τροφή 3 μέρες και την τρίτη να της την προσφέρω;;
Εγώ διαφωνώ με το ''δικαίωμα επιλογής'' που δίνεις στην σκύλα σου .
Έχεις ένα πρόβλημα....,θέλεις να μάθεις το σκυλί σου να τρώει, ότι και όποτε νομίζεις εσύ οτι είναι το καλύτερο γι΄αυτήν.
Δεν γίνεται να επιλέγει εκείνη, ούτε το τι θα φάει ούτε το πότε.....,δεν την βοηθάς έτσι απεναντίας την μπλέκεις γιατί την έχεις πάντα στην αγωνία για το τι (?) θα φάει...
Μην της δώσεις τίποτα για 2-3 μέρες, μόνο νερό, καμία λιχουδιά...!
αγνόησε οτιδήποτε έχει να κάνει με το φαί της και μετά απο αυτές τις 2-3 μέρες δώσε της το πιάτο με την τροφή........αν δεν φάει αμέσως ( που δεν το νομίζω) πάρε της το απο μπροστά . Πάλι 1 μέρα νηστεία και ξανά η ίδια διαδικασία......

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Λές να το δοκιμάσω έτσι,δλδ χωρίς απολύτως τίποτε ε;
Καλά οι λιχουδιές έχουν κοπεί εντελώς!!

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Εγώ διαφωνώ με το ''δικαίωμα επιλογής'' που δίνεις στην σκύλα σου .
Έχεις ένα πρόβλημα....,θέλεις να μάθεις το σκυλί σου να τρώει, ότι και όποτε νομίζεις εσύ οτι είναι το καλύτερο γι΄αυτήν.
Δεν γίνεται να επιλέγει εκείνη, ούτε το τι θα φάει ούτε το πότε.....,δεν την βοηθάς έτσι απεναντίας την μπλέκεις γιατί την έχεις πάντα στην αγωνία για το τι (?) θα φάει...
Μην της δώσεις τίποτα για 2-3 μέρες, μόνο νερό, καμία λιχουδιά...!
αγνόησε οτιδήποτε έχει να κάνει με το φαί της και μετά απο αυτές τις 2-3 μέρες δώσε της το πιάτο με την τροφή........αν δεν φάει αμέσως ( που δεν το νομίζω) πάρε της το απο μπροστά . Πάλι 1 μέρα νηστεία και ξανά η ίδια διαδικασία......

οοοοοοοοο μις ταρα ποσο δικαιο εχετε !!!!!!!!
εσυ βρε το κανεις αυτο ????:D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το να μείνει ο σκύλος νιστικός μια-δύο μέρες δεν του κάνει κακό, μη πω ότι μόνο καλό του κάνεις.
Τα δικά μου νιστεύουν μια φορά την εβδομάδα... και συνεχίζουν να με αγαπούν :D

Τι άσκηση κάνει ο σκύλος?

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Το κουτάβι είναι 2 μηνών,μέσα στο σπίτι ησυχασμό δεν έχει ακόμα και πεινασμένο,έχει ένα μπαλάκι δεν το αφήνει σχεδόν ποτέ!!Έχουμε και μικρά παιδιά στο σπίτι που επίσης το τρέχουν συνέχεια,οχι ζιζέλ πιασε την μπάλα,αφησε την κτλ.Όταν βγαίνει για βόλτα τρέχει πίσω απο τον ενήλικα σκύλο μου αφού στο πάρκο τα αφήνω να τρέξουν λίγο,τί αλλο να κάνω αφού μένω σε πόλη (Θεσσαλονίκη)!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το κουτάβι είναι 2 μηνών,μέσα στο σπίτι ησυχασμό δεν έχει ακόμα και πεινασμένο,έχει ένα μπαλάκι δεν το αφήνει σχεδόν ποτέ!!Όταν βγαίνει για βόλτα τρέχει πίσω απο τον ενήλικα σκύλο μου αφού στο πάρκο τα αφήνω να τρέξουν λίγο,τί αλλο να κάνω αφού μένω σε πόλη (Θεσσαλονίκη)!
Τίποτ' άλλο, είναι ακόμα πολύ μικρό για έντονη άσκηση.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Ναι και εγώ έτσι σκέφτομαι!Κάπου είχα διαβάσει για τα λεπτά άσκησης συνολικά την ημέρα,νομίζω εδώ στο forum!!
Α παρεμπιπτόντως νομίζω πως έσπασε ο τσαμπουκάς της και έφαγε σχεδόν όλη την τροφή της,άφησε κάτι λίγα στο τέλος μάλλον θα χε φουσκώσει :) ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα αύριο και να συνεχίσει το φαγητό της κανονικά!!Αλλιώς θα προχωρήσω στη μέθοδο του 2-3 μέρες εντελώς νηστική!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
οοοοοοοοο μις ταρα ποσο δικαιο εχετε !!!!!!!!
εσυ βρε το κανεις αυτο ????:D
ΧΑΧΑΧΑΑΑΑ.... πες τα ρε Πουφ!!!!

Επι του θέματος, συμφωνώ με την ΤΑΡΑ! Και ναι, εγώ το εφαρμόζω! Κακό του κεφαλιού του αμα δε θέλει να φάει! (ποτέ δεν αντέχει πάνω απο μια μέρα....)