Μπόρντερ κόλι! (Border Collie)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
με μια αναζητηση που εκανα δε βρηκα και πολλα για τη φυλη.
ποιος εχει εδω να μας πει καμια κουβεντα...
εεε ποιος?ξερει κανεις δυο πραματα παραπανω?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αν δν παίζει, πάτα να το δεις στο YouTube. Θα σε πάει μόνο του. Ναι λέει... Παίρνεις μια ιδέα, βλέποντας τα κιόλας εν δράση. Λέει ότι είναι οι Πυρηνικοί Φυσικοί των σκύλων! Τόσο έξυπνα τα άτιμα!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
κοιτα οπως το χω στο μυαλο μου πρωτα θα παρω ενα μαλακι σερνικο κ ισως αργοτερα ενα μπορντερ.
αλλα αν πανε καποια πραματα αλλιως μπορει να γινει και το αντιθετο!!
εκεινο που μου κανει εντυπωση και δε γνωριζω γιατι αυτος ο σκυλος υστερει στο ιπο?
δεν ειναι επιθετικος?δεν δαγκωνει(αν και απο οσο ξερω ψοφαει για το δαγκωμα).το μεγεθος του φανταζομαι ομως
επισης ηθελα να μαθω αν εκτρεφει κανεις ελλαδα,η κανα εκτροφειο εξωτερικου

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
βασικα στο φορουμ
στο γουγλι δε το χω με τα αγγλικα και πολυ..
βασικα ενταξει ξερω οτι ειναι τουρμπο κλπ.
εργασια-φυλαξη κανουν?(ασχετα του μεγεθους).
δαγκωνουν??(φανταζομαι καταλαβαινεις τι εννοω)
εκτροφειο στη ελλαδα υπαρχει?
ειναι κυριαρχικα?
αυτα ας πουμε

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Σύμφωνα με ότι ξέρωι εγώ superman -από τα αγγλικά. Αν θες βοήθεια μου λες. Ετσι βγάζω το ψωμί μου! χαχα!- είναι το απόλυτο ποιμενικό. Μαζεύει το κοπάδι του κινούμενο σαν γάτα γτ έχει ένα χόνδρο στην ωμοπλάτη που του επιτρέπει να κινείται γρήγορα σκυμμένο όπως οι αίλουροι. Επίσης έχει έντονο βλέμμα, αυτό που οι ειδικοί λένε "το μάτι" για χρήση στη δουλειά του με τα προβατάκια. Είναι υπερκινητικό, πολύ έξυπνο (συνεπώς βαριέται εύκολα) δεν κάνει για διαμέρισμα αν έχεις επιλογή κ θέλει πολύ άσκηση γτ αν δν εκτονωθεί θα αρχίσει να μαζευει εσάς όπως θα έκανε με τα ζώα του κοπαδιού. Που σημαίνει ναι, δαγκώνει λίγο... Η δουλειά των ποιμενικών βλέπεις! Αυτά τα λίγα είναι από το βιντεάκι που σου έδειξα. Ψάχνοντας βρήκα κ πολλά άλλα. Για εκτροφείο στην Ελλάδα δεν έχω ιδέα... :Ρ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
To border collie συγγενεύει με τον Αυστραλέζο Ποιμενικό και όντως αυτές οι δυο φυλές κινούνται σαν τα cheetah όταν τρέχουν. Επίσης έχουν φοβερή ενέργεια, αν και ένα border collie κάνει όσο δυο Αυστραλέζοι από ενεργητικότητα. Έχουν κι αυτό το περίεργο έντονο βλέμμα που λέει "σήκω πάνω και κουνήσου διότι αλλιώς θα έρθω να σε κουνήσω εγώ" που βασικά το έχουν για τα πρόβατα και λοιπά κοπάδια, αν και το χρησιμοποιούν και στους ανθρώπους!:p:D

Δες κι εδώ:

http://www.bordercollie.org/

Παρεμπιπτόντως τα αγγλικά σου θα βελτιωθούν με την εξάσκηση στο ίντερνετ. :)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
παρεπιπτοντος τα αγγλικα μου δεν βελτιωθηκαν ουτε συνολικα 2 χρονια εξωτερικο που δουλευα.
με την αναγνωση εχω θεμα στα αλλα ειμαι κομπλε.τσιλι καταλαβα τι ελεγε το βιντεο ντοντ γορι!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Στα ξαναείπαμε κ μεις, γτ από ότι φαίνεται μετά από 2 χρόνια έξω είσαι ανεπίδεκτος! Χαχαχα! (Αστειάκι καλό μου προεδράκι ε?) Πάντως οι αλήθεια είναι ότι κ μένα μου αρέσουν αυτά τα σκυλιά. Με τρόμαξαν κάποια πράγματα που είδα για το πόσο απαιτητικά είναι -με αφορμή τις δικές σου απορίες- αλλά συνεχίζουν να είναι αγαπημένα μου...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
το θεμα ειναι.ειναι κροκοδειλοι η οχι?
They are famous for chewing holes in walls and digging holes out of boredom.

Φουλ!

επίσης λέει ότι δν είναι ιδανικά για παρέα με άλλους σκύλους. Οτι κινείται είναι πρόβατο, οπότε...