Μπόξερ και σάλια

cgri1976

Well-Known Member
Τα μηνύματα μεταφέρθηκαν από το Αναζηταω εκτροφειο Μεγαλων δανων (great dane)

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι και εγώ για Μολοσσό και έχω κ πολλές ερωτήσεις... η Κυρία Γκιναλα είναι Ελληνίδα απ'ότι κατάλαβα; Θα μπορούσα να επικοινονήσω μαζί της στα Ελληνικά;
Βασικά σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μου οπώτε ας ρωτήσω...
1) Μιας και θα είναι το πρώτο μου σκυλί (πέρα από κάποια κουτάβια που είχαμε μικροί με τους φίλους μου) θα έχω πρόβλημα στην ανατροφή του; Εννοώ είναι "δύσκολη" ράτσα για αρχάριο;
2) Είναι αλήθεια ότι και οι Δανοί έχουν σιελλόροια (όπως π.χ. τα Μπόξερ που γεμίζουν τον τόπο σάλιο);
3) Έχω ακούσει ότι οι Δανοί είναι σκυλιά για σπίτι αλλά θα μπορούσε να ζήσει σε διαμέρισμα με άφθονη φυσικά άσκηση έξω..

Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να πάρω σκύλο και να τον βασανίσω αντί να χαίρεται μαζί μου γιαυτό θέλω να ξέρω τα πάντα πριν το τολμήσω.. Ευχαριστώ!

καλημερα,
τα μποξερ δεν γεμιζουν τον τοπο με σαλια.... αυτο ειναι μυθος.... σαλια εχουν οταν θα τρεξουν, οταν θα κουνας την λυχουδια πανω απο το κεφαλι τους, οταν θα πιουν νερο, οταν θα φανε....δηλαδη οπως ολα τα σκυλια.....εχω μποξερ και πραγματικα οταν παιζουμε μεσα στο σπιτι(καθε μερα, να κυλιομαστε στα πατωματα και να τρεχουμε, σαλια δεν εχει...μαλλον εχει τα φυσιολογικα...) αλλα οταν την παω για βολτα και φτανουμε στο παρκο που ξερει οτι θα την αφησω ελευθερη...ναι κατι ασπρακια αρχιζουν να βγαινουν απο τα χειλια της...χεχεχεχ!!!! αλλα ειναι το σκυλι σου και ετσι δεν σε ενοχλει καθολου...σορρυ για την σφηνα, αλλα ηθελα να κανω μια διευκρινηση.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
καλημερα,
τα μποξερ δεν γεμιζουν τον τοπο με σαλια.... αυτο ειναι μυθος.... σαλια εχουν οταν θα τρεξουν, οταν θα κουνας την λυχουδια πανω απο το κεφαλι τους, οταν θα πιουν νερο, οταν θα φανε...
δηλαδή συνέχεια.... :p

cgri1976

Well-Known Member
και αν ονειρευονται οτι τρεχουν ?

οταν γινεται αυτο απλα κουνανε τα ποδια τους και αντε να βγαλουν και καμια κραυγη και να σε ξυπνησουν τρομαζοντας μηπως και μπηκε κανενας κλεφτης στο σπιτι...αλλαζει η καρδια θεση!!!! χεχεχεχεχ!!!!
ελα μωρε σκυλια ειναι...... και τριχες θα εχουν και σαλια θα εχουν και ζημιες θα κανουν αλλα οταν κουνανε την ουρα τους μολις σε βλεπουν ειναι ολα τα λεφτα!!!!!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
καλημερα,
τα μποξερ δεν γεμιζουν τον τοπο με σαλια.... αυτο ειναι μυθος....
:D

Μωρε ριχνουν κατι λευκες και παχιες χλεπες που κολλανε σαν στοκος :D:p

cgri1976

Well-Known Member
:D

Μωρε ριχνουν κατι λευκες και παχιες χλεπες που κολλανε σαν στοκος :D:p
προς το παρων δεν εχω τετοια...δεν ξερω οταν θα μεγαλωσει κι αλλο και μπορει τοτε να τα εχει ολα οσα λετε...αλλα προς το παρων δεν παραπονιεμαι...!!!!!!!!!!!!!!

αλλα καλυτερα ας βοηθησουν τον thokak στο ερωτημα του οσοι γνωριζουνε γιατι παλι εκανα σφηνα.... sorry!!!!!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Ενδιαφέρουσες απόψεις... βέβαια πλην του Χρήστου, κανένας άλλος άλλος που γνωμάτευσε δεν έχει μπόξερ... οπότε είναι απλά χιουμοριστικές ;)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ενδιαφέρουσες απόψεις... βέβαια πλην του Χρήστου, κανένας άλλος άλλος που γνωμάτευσε δεν έχει μπόξερ... οπότε είναι απλά χιουμοριστικές ;)
Εγω μιλαω εκ πειρας!!
Εγω μεγαλοσα με την Boxerina της μαμας μου- και ειχε ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ σαλια!
Οταν μας εβλεπε να τρωμε εμεις της κρεμοταν δυο παχυρευστα κορδονια αριστερα και δεξια απο το στομα- και αμα ηθελε τα εκανε και φουσκες!
Οταν μαζευαμε το τραπεζι, τιναζωταν και τα κορδονια πεταγονταν και κολλουσαν ΠΑΝΤΟΥ!
Αυτο ηταν ιδιαιτερα οραια, οταν ειχες ετοιμαστει να βγεις και φορουσες ηδη τα καλα σου!!!!

Και δεν θα ελεγα, οτι ολα τα σκυλια ειναι ετσι, σε καμια περιπτοση!
Ουτε τα κανις που ειχαμε τοτε- ουτε τα γαλλικα που εχω τωρα πλησιαζουν στο ελαχιστο την παραγωγη σαλιας της Ντινας!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Κατα βαση , ναι ...χιουμοριστικες ειναι :D

Και ο δικος μου εχει σαλια αλλα μερικα boxer αμολανε χλεπες ...τις βλεπεις να εκτινασσονται στον αερα και κολλανε ολοκληρες :D
Δεν ειχα boxer αλλα οταν ο Boogie ηταν μικρος επαιζε συχνα με ενα boxer της γειτονιας ...καθε φορα γεμιζε με αυτες τις χλεπες.:)

cgri1976

Well-Known Member
καλημερα,
μωρε ολος οι βραχυκεφαλες φυλες εχουν σιελορροια..... δεν αμφισβητω τους υπολοιπους, αλλα παιδια μεχρι στιγμης η lucy σε λιγες περιπτωσεις εχει σαλια...και ειδικα οταν ειναι μεσα στο σπιτι ειναι κυρια με "Κ" κεφαλαιο..... ιχνος σαλιου......
μεχρι στιγμης......λεω τωρα.....
;-)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
καλημερα,
μωρε ολος οι βραχυκεφαλες φυλες εχουν σιελορροια.....
Σωστα :)

Ο δικος μου (bulldog) οταν τρωω ειναι κυριος ...δεν πλησιαζει στο τραπεζι αλλα καθεται σε αποσταση ενος μετρου και περιμενει να τελειωσω (ξερει πως τοτε κατι θα κονομησει :D).Περιμενοντας λοιπον και ενω η λιγουρα του εχει φθασει στο ζενιθ , αρχιζει να δημιουργει δυο υπεροχους σταλακτικες διαφανους σαλιου που φθανουν μεχρι το πατωμα :D (καποτε γλυστρισα πανω στη ''λιμνουλα'':D).Απλα , σε καποια boxer , αυτα τα σαλια ειναι πιο κολλωδη ,παχυρευστα και λευκου χρωματος και εκτοξευονται σαν ρουκετες

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Χρηστο μην ψαρωνεις :D.
Για ολα τα σκυλια (φυλες) υπαρχει ενας μυθος,
ενας απο αυτους ειναι οτι τα μποξερ εχουν ΣΙΓΟΥΡΑ (παραπανω)σαλια ,αλλα δεν ειναι απαραιτητο.
Να το πω απλα,παιζει ρολο το μαγουλακι του :D:)

add1ctiv3

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
13
0
Καλώς σας βρήκα κι εγώ και αν και καιρό εγγεγραμμένος τώρα σας γράφω για πρώτη φορά μια που το θέμα με ενδιαφέρει πλέον άμεσα αφού είμαι σε αναζήτηση ενός μποξερίνου...

Πόσο ρόλο παίζει η σωστή μορφολογία ενός Μπόξερ στο ποσοστό που αυτό σαλιώνει;

Είναι δηλαδή ελάττωμα να έχουμε ένα Μπόξερ "σιελομηχανή";

Έχει να κάνει με την κατασκευή του κρανίου;

Με το πόσο "σφιχτά" είναι τα χείλη;

Με τα σαγόνια και τα δόντια;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Καλώς σας βρήκα κι εγώ και αν και καιρό εγγεγραμμένος τώρα σας γράφω για πρώτη φορά μια που το θέμα με ενδιαφέρει πλέον άμεσα αφού είμαι σε αναζήτηση ενός μποξερίνου...

Πόσο ρόλο παίζει η σωστή μορφολογία ενός Μπόξερ στο ποσοστό που αυτό σαλιώνει;

Είναι δηλαδή ελάττωμα να έχουμε ένα Μπόξερ "σιελομηχανή";

Έχει να κάνει με την κατασκευή του κρανίου;

Με το πόσο "σφιχτά" είναι τα χείλη;

Με τα σαγόνια και τα δόντια;
Η μορφολογία παίζει τεράστιο ρόλο, και ναι το σωστό Μπόξερ "σαλιώνει" λιγότερο. Έχει πιο σφιχτά χείλη και στόμα.

Όχι πως δεν σαλιώνει όμως... επίσης όλα τα Μπόξερ που με έχουν φιλήσει (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό) είχαν ΠΟΛΥ υγρή γλώσσα (σε σχέση με τους περισσότερους σκύλους) και χρησημοποιούν μεγαλύτερο μέρος της να σε φιλήσουν (όχι μόνο την άκρη).
Θες μια πετσετούλα μετά...