Μπόξερ και σάλια

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Καλώς σας βρήκα κι εγώ και αν και καιρό εγγεγραμμένος τώρα σας γράφω για πρώτη φορά μια που το θέμα με ενδιαφέρει πλέον άμεσα αφού είμαι σε αναζήτηση ενός μποξερίνου...

Πόσο ρόλο παίζει η σωστή μορφολογία ενός Μπόξερ στο ποσοστό που αυτό σαλιώνει;

Είναι δηλαδή ελάττωμα να έχουμε ένα Μπόξερ "σιελομηχανή";

Έχει να κάνει με την κατασκευή του κρανίου;

Με το πόσο "σφιχτά" είναι τα χείλη;

Με τα σαγόνια και τα δόντια;
Όχι, τίποτα απο τα παραπάνω δεν σχετίζεται. Ούτως ή άλλως είναι βραχυκέφαλη και προγναθική φυλή. Τα πιο πολλά σάλια όταν τινάζει το κεφάλι του τα έχει το πιο σωστό μπόξερ που έχω δει (από άποψη κεφαλιού).

add1ctiv3

Member
18 Δεκεμβρίου 2008
13
0
Αν και βλέπω ότι υπάρχει μια διχογνωμία...

Άρα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για σάλια, τώρα πολλά ή λίγα, αυτό είναι και υποκειμενικό.

Και μια ερώτηση από καθαρή περιέργεια, πιο το όνομα του σκύλου με το κεφάλι;

Αν υπάρχει φωτογραφία του κεφαλιού, αλλά και του σώματος θα ήμουν υπόχρεος. :D

cgri1976

Well-Known Member
Η μορφολογία παίζει τεράστιο ρόλο, και ναι το σωστό Μπόξερ "σαλιώνει" λιγότερο. Έχει πιο σφιχτά χείλη και στόμα.

Όχι πως δεν σαλιώνει όμως... επίσης όλα τα Μπόξερ που με έχουν φιλήσει (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό) είχαν ΠΟΛΥ υγρή γλώσσα (σε σχέση με τους περισσότερους σκύλους) και χρησημοποιούν μεγαλύτερο μέρος της να σε φιλήσουν (όχι μόνο την άκρη).
Θες μια πετσετούλα μετά...
αληθευει!

cgri1976

Well-Known Member
Η δημοσίευση αφαιρέθηκε γιατί το copy/paste μεγάλων άρθρων ("σεντονιών") και μάλιστα ξενόγλωσσων δεν ήταν ποτέ κάτι που ενθαρύναμε.

Το φόρουμ είναι ελληνόγλωσσο και καλό είναι αν κάποιος έχει την διάθεση να μεταφράζει τα κείμενα που έχει να παραθέσει, διαφορετικά και η παράθεση απλά του link με μια μικρή περιγραφή για το τι περιέχει είναι αρκετή.

Ευχαριστούμε πολύ!

admin

Attachments

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τωρα που ειδα το κεφαλι καταλαβα οτι της Ιρινας ο προγναθισμος ειναι απο το μποξερ.. Δεν ηξερα οτι ολα τα μποξερ εχουν. Τα δοντια της κλεινουν ακριβως οπως στη φωτο..αλλα δεν εχει σχεδον καθολου σαλια αφου τα χειλια της δεν ειναι τοσο χαλαρα...
Τελικα η Ιρινουλα εχει σωμα πιτμπουλ, κεφαλι μποξερ/πιτ και χαρακτηρα μποξερ...

cgri1976

Well-Known Member
Η δημοσίευση αφαιρέθηκε γιατί το copy/paste μεγάλων άρθρων ("σεντονιών") και μάλιστα ξενόγλωσσων δεν ήταν ποτέ κάτι που ενθαρύναμε.

Το φόρουμ είναι ελληνόγλωσσο και καλό είναι αν κάποιος έχει την διάθεση να μεταφράζει τα κείμενα που έχει να παραθέσει, διαφορετικά και η παράθεση απλά του link με μια μικρή περιγραφή για το τι περιέχει είναι αρκετή.

Ευχαριστούμε πολύ!

admin

sorry admin , δεν το γνωριζα....

:-(

nayaz

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2011
69
0
με αγχώσατε! περιμένω απο εκτροφέα την γέννηση της μποξερίνας μου μέσα φεβρουαρίου και το μόνοπου με ανησυχόυσε πρίν καταλήξουμε στη συγκεκριμένη φυλή ήταν η παραγωγή σάλιου. ρώτησα αρκετό κόσμο όποιοι έχουν αγοράσει απο πετ σοπ έχουν πρόβλημα με σάλια ή άλλοι απο εκτροφεία αγορασμένα μου έιπαν φυσιολόγικά. ας μου απαντήσει κάποιος έμπειρος με μπόξερ ευχαριστώ!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Ότι ισχύει για όλες τις βραχυκέφαλες φυλές (και αρκετές άλλες), τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο

nayaz

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2011
69
0
Ότι ισχύει για όλες τις βραχυκέφαλες φυλές (και αρκετές άλλες), τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο
τι εννοείς αν μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφείς γιατί ποτέ πριν δεν είχα βραχυκέφαλη φυλή. με ανησύχησε γιατί θα την έχω και μέσα στο σπίτι. αν έχεις μπόξερ πές μου γενικά αν κάτι πρέπει να προσέξω σε συμπεριφορά, εκπαίδευση κ.α. ευχαριστώ

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Να υποθέσω ότι δεν υπάρχει εκτροφέας να σε βοηθήσει και δεν έχεις εμπειρία με σκυλιά γενικά;

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Κολλητός μου φίλος είχε boxer και όντως σάλιωνε αρκετά.
Βέβαια είχε διαπιστώσει πως αν ταΐζεις μόνο ξηρά τροφή το σάλιο του δεν είναι κολλώδες αλλά σχεδόν σαν νερό. Δεν άφηνε στάμπες σε χαλιά και δάπεδα.