Μπορουν να ζήσουν δύο θηλυκά μαζί?

Υο13

Member
3 Απριλίου 2017
5
1
34
Καλησπέρα, έχω ενα θηλυκό Ντόγκο Αρτζεντίνο και γέννησε πριν λίγο καιρο και σκέφτομαι να κρατήσω άλλο ένα θηλυκό (το θέλει η αδερφή μου και μένουμε μαζί)...θέλω να ρωτήσω, θα είναι εύκολη η συμβίωση μεταξύ τους, γτ γενικά το σκυλί μου είναι λιγάκι κυριαρχικό απέναντι σε κάποιους σκυλους...και εκπαιδευτης μου, μου είπε ότι ίσως μελλοντικά να υπάρχει θέμα μεταξύ τους.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Οταν ειναι μανα και κόρη ειναι ποιο εύκολα τα πράματα τα
βρίσκουν μεταξυ τους. Αν ειναι κυριαρχική η μαμά θα προσέξεις
οταν η μικρή θα ειναι απο 10 εως 20 μηνών στη εφηβεία να
ειςαι αυστηρός μαζι της στους ψεύτο τσαμπουκάδες.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Καλημέρα, καλώς μας ήρθες. Η απάντηση είναι πολύ πιο σύνθετη απ’ το «τα κουτάβια είναι εξασφαλισμένα». Αν μιλάμε για εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων, υπάρχουν βασικές παράμετροι που συνυπολογίζονται πριν αποφασιστεί ένα ζευγάρωμα.

- Υγεία: γνωρίζεις τους προγόνους του ζευγαριού/το ζευγάρι, τι εξετάσεις έχουν κάνει, ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν, πώς μειώνεις όσο το δυνατόν την πιθανότητα να εμφανιστούν.
- Χαρακτήρας: δεν αρκούν προσωπικές παρατηρήσεις τύπου «ο σκύλος μου είναι τέλειος με τα παιδιά». Χρειάζονται σκύλοι με επιβεβαιωμένο χαρακτήρα, που συμπληρώνουν ο ένας τα κενά του άλλου, και πολλά άλλα.
- Μορφολογία: ο σκοπός δεν είναι να βγουν «όμορφα» σκυλιά, όλα όμορφα είναι. Η κατασκευή του σκύλου επιβεβαιώνει και επιτρέπει τα παραπάνω.

Όλοι οι σκύλοι μπορούν να ζευγαρώσουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ό,τι θα’πρεπε κιόλας. Αν αγαπάς και σέβεσαι μια φυλή, θέλεις τουλάχιστον οι απόγονοι που επέτρεψες να προκύψουν να την τιμούν, Αλλιώς απλά αναπαράγεις κουτάβια στην τύχη, και τελικά αν το συνεχίσουμε όλοι με μερικά κουτάβια ο καθένας, θα καταλήξουμε με ντόγκο που απλά θα είναι άσπρα και θα γαυγίζουν. Για όλα τα παραπάνω, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και χρήμα πριν αποφασίσεις να κάνεις μια γέννα. Ότι τα κουτάβια σου δε θα καταλήξουν στο δρόμο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Στο φόρουμ έχει άπειρα θέματα που θα βρεις χρήσιμα, αν έχεις τη διάθεση να μάθεις πράγματα που ίσως δε σε ειχαν αποσχολήσει μέχρι τώρα. Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ.

Καλή συνέχεια :)

Υο13

Member
3 Απριλίου 2017
5
1
34
Τα έχω ψάξει όλα τα παραπάνω πριν την ζευγαρωσω, το μονο μειον ειναι οτι δεν εχω pedigree στην δικία μου, ο αρσενικός ειχε όμως...και επίσης μορφολογικα εχει τις σωστες διαστάσεις το σκυλί μου...και μου έχουν πει το ίδιο και άτομα που γνωρίζουν από Ντόγκο...από όσο έχω δει και ψάξει πάντως δεν έχει κάποιο μειονέκτημα σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της φυλής και ειδικά μορφολογικά.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Λοιπον με τα αλλα δεν ανακατευομαι...
βασικα γιατι βαριεμαι...

Θα σου πω ομως οτι αποσα σου λενε οι δηθεν "γνωστες",απο τις 10 κουβεντες,να κρατας τις 2 κ αυτες με επιφύλαξη
Ολοι ξέρουν τα παντα για τα παντα...
πάντα...
:D:D:D:D
Δε κρατήθηκα

Παμε παρακατω
στο θεμα μας
Γιατι δε κρατάς αρσενικό?
Φυσικα θα πρεπει να στειρωθει
Αλλα τουλαχιστον δε θα έχετε αιματοκυλισματα!
Στα σκυλια δεν υπάρχουν συγγενικοι δεσμοι,η μανα τους θα ξεχασει ότι ειναι παιδια της,καπου στους 1-2 μηνες,απο κει κ περα θαναι πρηξαρχ!δ€κ@ σκ@τοσκυλα που της τα κανουν τσουρεκια κ ειτε την κυνηγανε να της ματώσουν τα βυζια ειτε να της φανε το φαι...not good in any case
Εαν λοιπον κρατησετε 2 θηλυκά,καπου στην εφηβεία της μικροτερης θα γινει το μπραφ,εκτος κ αν διαλεξετε ενα τελείως χαπατο...
Κ με το αρσενικο μπορει να γινει βεβαια το μπραφ...αλλα πιο δύσκολα

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
[QUOTE="Υο13, post: 895459, member: 19207"...θέλω να ρωτήσω, θα είναι εύκολη η συμβίωση μεταξύ τους....[/QUOTE]

Καλημέρα,

Δεν ξέρω κατά πόσο έχει την όποια βαρύτητα η προσωπική εμπειρία, συν το γεγονός ότι πρόκειται για διαφορετική φυλή...

Οι δυο θηλυκές μαλαμουτίνες μου δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα συμβίωσης. Είναι αδελφές αλλά τις πήρα με δυο μήνες διαφορά από τον εκτροφέα. Εκεί κάπου στους 12 με 18 μήνες είχαμε κάτι καυγαδάκια αλλά τίποτε το τρομερό. Μετά το θάνατο το γηραιού αρσενικού Samoyed και από τότε που αλλάξαμε χώρα διαβίωσης και επανενώθηκαν μετά από αναγκαστικό χωρισμό 2 μηνών είναι πια αχώριστες.

Να σημειώσω ότι είναι και οι δυο στειρωμένες.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Η ειρωνια ντυμένη ως χιούμορ παντως, το λιγοτερο που μπορεις να πεις, ειναι πως δεν ειναι εποικοδομητική και δεν προσφερει στη συζητηση.....τα επιχειρήματα ειναι παντα καλυτερα, αρκει να υπάρχουν...

Κ οπως το βλεπω να πηγαίνει...let the game begin παλι...

Και επειδή εγώ αναψα τη δαδα (τη ρημαδα), θα συμπληρωσω στα ανωτέρω οτι οι δρομοι εχουν ηδη αρχίζουν να γεμιζουν αρτζεντινο-ειδη......τα περισσότερα απο αυτά φανταζομαι ως κουταβια θα ειχαν εξασφαλισμενα σπιτια....ή ετσι τουλαχιστον θα πιστευε οποιος εκανε το παντρολογημα....
Ας ελπίσουμε τα κουτάβια αυτης της ιστοριας να εχουν καλυτερη τύχη....και ας στερουν σπιτια απο αλλα ημιαιμα αρτζεντινικα που βρισκονται στο δρομο κ τις φιλοζωικες....δεν φταινε αυτα άλλωστε....

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
με νευριαζει οταν το κανω αυτο..

για πες λοιπον.
Για τα νεύρα τσίπουρο:ROFLMAO:

Επιχείρημα; Το ότι τσατιζονται οι διαδικτυακοί μπάτσοι της κυνολογικης ηθικής που υποστηρίζουν μόνο την υπεύθυνη εκτροφή από ανθρώπους που βελτιώνουν την εκάστοτε ράτσα. Σαν τους εκτροφείς στα γαλλακια που κάνουν μόνο τεχνητή επιβαση, γενουν μόνο με καισαρική επειδή την βελτίωσαν τόσο πολύ που αλλιώς δεν θα επιβίωναν. Βάλε και τους εκτροφείς Doberman Pinchers που έφτασαν το 50% των σκυλιών να πάσχει από καρδομυοπάθεια. Και όλα αυτά φυσικά στην Ελλάδα χωρίς αποδείξεις και ΑΦΜ εκτός ελαχίστων περιπτωσεων. Ηθικά πάντα. Υπεύθυνα.

@@ ^2

Όσο για τα ντογκο στον δρομο, υπάρχουν και πεντιγκρατα μέσα σε αυτά. Το αν ένα σκυλί θα τύχει σωστής μεταχείρισης δεν είναι θέμα χαρτιών αλλά ανθρώπων. Άλλωστε τα τόσα υιοθετημένα ημίαιμα αυτό δείχνουν.

• Like
Reactions: gsd364546

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Όσο για τα ντογκο στον δρομο, υπάρχουν και πεντιγκρατα μέσα σε αυτά. Το αν ένα σκυλί θα τύχει σωστής μεταχείρισης δεν είναι θέμα χαρτιών αλλά ανθρώπων. Άλλωστε τα τόσα υιοθετημένα ημίαιμα αυτό δείχνουν.
Mια σημειωση , αν μεινουν 2-3 σκυλια απο τη γεννα τι θα τα κανει (αφηνω τις ηθικολογιες κλπ ) αν τα κρατησει και δωσει τα υπολοιπα σε ΣΩΣΤΑ σπιτια , μαγκια του

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Mια σημειωση , αν μεινουν 2-3 σκυλια απο τη γεννα τι θα τα κανει (αφηνω τις ηθικολογιες κλπ ) αν τα κρατησει και δωσει τα υπολοιπα σε ΣΩΣΤΑ σπιτια , μαγκια του
Ο θεματοθετης είπε ότι τα κουτάβια ήταν εξασφαλισμενα. Τουλάχιστον αυτό υποθέτω από το υπάρχουν άτομα που ήθελαν σκυλιά. Αν του έμειναν και δεν το προεβλεψε και καταλήξουν στον δρόμο μπαίνει στο ίδιο τσουβαλι με τον κάθε ανεύθυνο βλάκα.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ο θεματοθετης είπε ότι τα κουτάβια ήταν εξασφαλισμενα. Τουλάχιστον αυτό υποθέτω από το υπάρχουν άτομα που ήθελαν σκυλιά. Αν του έμειναν και δεν το προεβλεψε και καταλήξουν στον δρόμο μπαίνει στο ίδιο τσουβαλι με τον κάθε ανεύθυνο βλάκα.
Το να λεω τα κουταβια ειναι εξασφαλησμενα , πως το ξερω ? μεγαλοσωμες φυλες κανουν απο 1 εως 12 μικρα , πως ξερω αν ολα ειναι εξασφαλησμενα? Οι πιθανοι ιδιοκτητες μπορουν να διαχειρηστουν το σκυλο? Αν γεννηθει καποιο κουφο πχ τι γινεται? Το κραταει αυτος?

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Στις ερωτήσεις υπάρχει η απάντηση ότι τα προβλέπεις είτε είσαι ανεύθυνος βλάκας.
Υποθέτω ότι αν είχαν κώφωση μονομερή ή πλήρη οι γονείς κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα έκανε γεννα.

Όπως και αν έχει συζήτηση χωρίς τέλος. Αν το ένα αν το άλλο αν το παραλλο. Η γεννά έγινε. Οι γνωστοί εκραξαν. Η ζωή συνεχίζεται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν