Μπιελα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.395
10.571
Athens
Λοιπον εχουμε και λεμε:
-SAP απο 731 που ηταν επεσε στα 321
-SGPT ALT απο 241 που ηταν ανεβηκε στα 314
-SGOT AST που ηταν εντος φυσιολογικων οριων ανεβηκε στα 98

Η κτηνιατρος δεν ανησυχει ιδιαιτερα και λεει να συνεχισουμε το γαιδουραγκαθο καμια 20αρια μερες και οτι αυτο αρκει και δεν χρειαζεται αλλαγη τροφης.
Δεν ανησυχεί που ανεβαίνουν οι τιμές?
Δεν είμαι κτηνίατρος αλλά το θεωρώ άκυρο που σου λέει να μην δώσεις ειδική διατροφή - από εμπειρία με το θέμα τιμές συκωτιού. Στην θέση σου θα ρωτούσα και άλλον.

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Ε κι εγω αυτο αποφασισα, θα παω σε αλλον ενα στο Ηρακλειο να παρω μια γνωμη. Εδω απο κτηνιατρους δεν εχω και ιδιεταιρη ιδεα. Κατω ολοι οσοι ξερω εχουν σκυλια και οι κτηνιατροι ειναι λιγοτεροι οποτε εχω καπως εμπιστοσυνη σ'αυτον που θα με στειλουν. Και αφου θα ειμαστε εκει ετσι κι αλλιως θα το κανω ετσι.

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Επανερχομαι με τα τελευταια νεα απο την ηπατικη μας περιπετεια.
Πηγαμε και σε δευτερο κτηνιατρο στο ηρακλειο. Επειδη ειχε παιξει και το θεμα με τα χαμηλα αιμοπεταλια αυτος την τσεκαρε και για καποια επιπλεον ηδη ερληχιας περαν της κανις που ειχαμε ηδη ελεγξει πανω. Αυτα αρνητικα.
Την ξαναειδε λιγο με τον υπερηχο και ουτε αυτος βρηκε τιποτα περιεργο.
Τελος ξαναμετρησαμε τις τρασναμινασες που ειχαν επανελθει σε φυσιολογικα ορια και τσεκαραμε επιπλεον χολικα οξεα και γ-gt που δεν τα ειχαμε δει στην αθηνα. Τα χολικα οξεα βγηκαν καλα, η γ-gt αρχικα ηταν στο 17 με οριο το 6. Επειδη ειχε παρει καποια φαρμακα το προηγουμενο διαστημα ειπαμε να ξαναμετρησουμε λιγο αργοτερα μηπως επιρρεαζοταν απο κει. Στη δευτερη μετρηση ειχε πεσει στο 7.
Το συμπερασμα του γιατρου ηταν οτι ειχε κατι παροδικο, ειτε λοιμωξη ειτε δηλητηριαση και τωρα ειναι στην αποθεραπεια.
Μου ειπε να ξαναμετρησω σε κανα 2μηνο να επιβεβαιωσω οτι παει καλα. Να της δωσω και το γαιδουραγκαθο μεχρι να τελειωσει η συσκευασια μιας κακο δεν κανει.

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Επισης ψωνισαμε και μπουφανακι γιατι την εχουμε ξυρισει την καημενη απο 10 μεριες για τις εξετασεις και ψιλοκρυωνει εξω (περαν του οτι αισθητικα φαινεται σαν ψωριαρα o_O)

Attachments

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Καναμε και τις επαναληπτικες μας εξετασεις για το συκωτι και βγηκαν ολα μια χαρα!

Τωρα που ξεμπλεξαμε με αυτο θελω να της δωσω μια φορα το χαπακι για τους ψιλους γιατι εχουμε θεμα που δεν εχω καταφερει να αντιμετωπισω πληρως με καμια αμπουλα ουτε σπρει..
Ειναι κανεις που να δινει χαπι και αμπουλα μαζι? Η παιζει να δηλητηριαστει ο σκυλος? Την αμπουλα τη θελω για τη σκνιπα γιατι με τα λουρακια βγαζει καντιλες.. Θα μιλησω βεβαια και με κτηνιατρο αλλα μαζευω γνωμες.

• Like
Reactions: Estranged

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
1. Το χαπάκι (προφανώς εννοείς το bravecto) έχει κατηγορηθεί για παρενέργειες και γνωρίζω και προσωπικά περίπτωση σκύλου με τις παρενέργειες που περιγράφονται.
Υπάρχει μάλιστα από ότι μου είπαν και ομάδα στο FB για το bravecto.

2. Mη συνδυάσεις χαπάκι και αμπούλα μαζί. Φουλ χημεία στο τετράγωνο.

3. Αμπούλα για σκνίπα (και καλά) θεωρητικά είναι η vectra.
Και αυτό το προϊόν έχει κατηγορηθεί για παρενέργειες, ειδικότερα σε μικρόσωμους και λευκούς σκύλους. Εχω αναφερθεί αρκετές φορές στο φόρουμ για την συγκεκριμένη αμπούλα.

4. Αν βγάζει το σκυλάκι καντίλες ή εν πάσει περιπτώσει ερεθίζεται από το σκάλιμπορ σημαίνει πως έχει αλλεργική αντίδραση στο συστατικό του που είναι η δελταμεθρίνη.

Επειδή ακόμα δεν γνωρίζεις τί ήταν αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα στο συκώτι, θα πρότεινα μια ήπια αμπούλα, όπως η stronghold πχ (εννοείται για τα κιλά του σκύλου) η οποία είναι αποτελεσματική μόνο στους ψύλλους και τα αβγά τους. Δεν κάνει για τσιμπούρια και σκνίπες.
Επίσης αν έχεις θέμα με τους ψύλλους, θέλει και καλό καθάρισμα στα μέρη που συχνάζει ο σκύλος (αν είναι μεσα στο σπίτι), αλλιώς απεντόμωση αν μιλάμε για κήπο. Δυσκολα ξεμπερδεύεις πάντως - αν έχεις σοβαρό πρόβλημα.

• Like
Reactions: mareco and bouf

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Κι εγω τα εχω διαβασει γι'αυτο και δεν εδινα μεχρι τωρα αλλα εχω απελπιστει με το θεμα ψυλλοι. Δυο μηνες τωρα παλευω, και στο σκυλο και στο σπιτι και προκοπη δεν ειδαμε. Δεν ξερω τι αλλο να κανω, φουφ..
Για τη σκνιπα νομιζω κανουν οσες εχουν περμεθρινη, το χειμωνα την απεφευγω γιατι κι αυτη ειναι ψιλοβαρια αλλα το καλοκαιρι τη χρησιμοποιω. Μεχρι τωρα δεν ειχαμε θεμα αλλα ποτε δεν ξερεις.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Δοκιμασε και τη διατομικη γη αν ο σκυλος εχει επαφη με εξωτερικους χωρους ,βεραντα, αυλη . Ειναι σκονη μη τοξικη τη χρησιμοποιεις στους χωρους εξω που κινειται και κανει πολυ δουλεια στους ψυλλους. Παλιοτερα την εβρισκες σε γεωπονικα καταστηματα, προσφατα ειδα πουλανε και σε αλυσιδες πετ σοπ

• Like
Reactions: bouf and mareco

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Δεν εχουμε εξωτερικους χωρους, ισα μισο μετρο μπαλκονι..

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Πλησιαζει ο καιρος για το πολυμισητο μπανιο της μικρης..
Μεχρι τωρα της ελουζα μονο το κορμακι και το κεφαλι δεν το εβρεχα καθολου. Αλλα πλεον εχει γινει χαλια το μουτρο της, εχει πολλη μαλλουρα, παει και με τη μουρακλα κατω στο δρομο..
Πως το πλενουμε ομως το μουτρο του σκυλου?

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Με το χέρι σου αφού το βρέξεις με νερό. Σαπούνι δε βάζω σε μούτρα, αλλά εμείς δεν έχουμε μούσια. Ίσως και με κάποιο βρεγμένο πανάκι.

• Like
Reactions: bouf

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Παίρνω μικρή ποσότητα σαμπουάν στα δάκτυλα και τρίβω προσεκτικά τα μούσια, προσέχοντας να μη πάει σαμπουάν στη μύτη. Μετά με ένα χέρι κρατάω σταθερά το κεφάλι (κάτω από τη μουσούδα) και ρίχνω νερό με χαμηλή ροή με το τηλέφωνο του ντους, Το επαναλαμβάνω... αυτά

• Like
Reactions: mareco and bouf

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Με πανακι τα καθαριζαμε μεχρι τωρα αλλα γινεται πολυ περιορισμενη δουλεια.. Και τα ποδαρακια πχ (που πλεον το μουτρο της εχει μαζεψει ισαξια σχεδον βρωμια) δεν καθαριζουν χωρις σαμπουαν. Αλλα δεν ξερω κι εγω πως να της βαλω σαμπουαν στα μουσια, περιεργο μου φαινεται

edit: εδωθηκε απο πανω η λυση :)

• Like
Reactions: mareco

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μπορεις και να διαλυσεις λιγο σαμπουαν με νερο σε ενα μπουκαλι και να το ριξεις στη μουσουδα.
Οταν ξεπλενεις κρατα το κεφαλι προς τα κατω.

• Like
Reactions: bouf and mareco