Μπάνιο σκύλου

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Ρε παιδιά σχετικό είναι το ζεστό, ζεστό λέει όχι βραστό. Να το δέχεσαι ευχάριστα στο χέρι σου. Μη κάνεις μπάνιο συχνά το σκυλί, δυο φορές το χρόνο καλά είναι. Τώρα σε ακραίες περιπτώσεις, πχ. κύλισμα σε σκατά, ψοφίμια κτλ, το μπάνιο επιβάλλεται. Αν λερωθεί με λίγη λάσπη πχ, δεν θα του κάνεις μπάνιο, θα το τρίψεις τοπικά με μια πετσέτα. Όσο το πλένεις τόσο θα βρωμάει, ο σκύλος αυτοκαθαρίζεται. Καλό βούρτσισμα και θα είναι μια χαρά. Το μηλόξυδο είναι τέλειο, όταν φύγει η ξυδίλα θα μυρίζει σαν φρεσκοσιδερωμένο ρούχο. Αναλογία 1 μέρος ξύδι και 2 νερό σε μια λεκάνη και με μια πετσέτα ή σφουγγάρι που θα το βουτάς στο μείγμα θα τρίβεις καλά το σκύλο. Δεν ξεπλένεις, αφήνεις να στεγνώσει.

Το τακτικό μπάνιο καταστρέφει τη φυσική χλωρίδα του δέρματος. Επίσης αφαιρείς το στρώμα εκείνο της επιδερμίδας που γίνεται η απορρόφηση των αμπούλων για τα παράσιτα. Για να επανέλθει στην φυσιολογική κατάσταση χρειάζονται μερικές μέρες. Τις μέρες αυτές και να του βάλεις αμπούλα πάει χαμένη στην ουσία. Όταν τον κάνεις μπάνιο θα περνάνε τρεις μέρες για να του βάλεις αμπούλα.
Σε ευχαριστω. Το ξερω οτι δεν πρεπει να τα κανουμε συχνα μπανιο. Και δε θα το εκανα, μιας και δε φαινεται να χρειαζεται μπανιο. Αλλα θελω να το κανω ωστε να μαθει τωρα που ειναι μικρο(4+μηνων).

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, όσους γνωρίζουν, σχετικά με τα σαμπουάν.
Για το μπάνιο των σκύλων μου χρησιμοποιώ το tropiclean, έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν τα πάντα και είναι το μόνο που με έχει αφήσει ευχαριστημένη σε γενικές γραμμές, στον μικρό ("σιχ τσου") αυτό που με χαλάει είναι ότι δεν κρατάει για μέρες το άρωμα και δεν αναδεικνύεται το χρώμα του τριχώματος όπως θα έπρεπε, ούτε γίνεται αρκετά απαλό..Σκέφτηκα μέσα στο σαμπουάν που ήδη χρησιμοποιώ να προσθέσω λίγο johnson's baby shampoo με εκχύλισμα χαμομηλιού να το επιχειρήσω λέτε ή όχι?
Σκέφτηκα πως επειδή χρησιμοποιείται και σε μωρά δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.. :/

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, όσους γνωρίζουν, σχετικά με τα σαμπουάν.
Για το μπάνιο των σκύλων μου χρησιμοποιώ το tropiclean, έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν τα πάντα και είναι το μόνο που με έχει αφήσει ευχαριστημένη σε γενικές γραμμές, στον μικρό ("σιχ τσου") αυτό που με χαλάει είναι ότι δεν κρατάει για μέρες το άρωμα και δεν αναδεικνύεται το χρώμα του τριχώματος όπως θα έπρεπε, ούτε γίνεται αρκετά απαλό..Σκέφτηκα μέσα στο σαμπουάν που ήδη χρησιμοποιώ να προσθέσω λίγο johnson's baby shampoo με εκχύλισμα χαμομηλιού να το επιχειρήσω λέτε ή όχι?
Σκέφτηκα πως επειδή χρησιμοποιείται και σε μωρά δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.. :/
Να μην το επιχειρησεις γιατι μπορεί να του προκαλέσεις ξηροδερμία. Εχουμε διαφορετικό pH δερματος από τα σκυλιά. Εγώ ουτε τροπικλιν ουτε espree... τσαμπα τα αγόρασα.... αν και εχουμε διαφορετικη φυλη, ξερω οτι κάποιοι σε σιχ βάζουν #1 all systems προιοντα.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Ναι το ξέρω ότι έχουμε διαφορετικό ph από τα σκυλιά και πως δεν κάνει γενικά να τους βάζουμε ανθρώπινα σαμπουάν αλλά φαντάστηκα πως δεν θα έχει θέμα με το συγκεκριμένο σαμπουάν γιατί το έχουν φτιάξει για μωρά οπότε δεν θα είναι πολύ "βαρύ"..
Άρα δεν το κάνω!!
#1 all systems χρησιμοποιείς κι εσύ ghelly? Δεν τα έχει πάρει πουθενά το μάτι μου ομολογώ.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Ναι το ξέρω ότι έχουμε διαφορετικό ph από τα σκυλιά και πως δεν κάνει γενικά να τους βάζουμε ανθρώπινα σαμπουάν αλλά φαντάστηκα πως δεν θα έχει θέμα με το συγκεκριμένο σαμπουάν γιατί το έχουν φτιάξει για μωρά οπότε δεν θα είναι πολύ "βαρύ"..
Άρα δεν το κάνω!!
#1 all systems χρησιμοποιείς κι εσύ ghelly? Δεν τα έχει πάρει πουθενά το μάτι μου ομολογώ.
εγω ναι, φανατικά.... και από σαμπουαν-κοντισιονερ και από σπρέυ... κοντευω να ανοιξω κατάστημα με τόσα προιοντα της εταιριας που εχω.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
επειδη πεφτει πολυ κοροιδια με τα σαμπουαν χωρις δακρυα και αλλα τετοια προιοντα,, σε πληροφορω οτι ειναι τιγκα στα χημικα και δεν εχουν καθολου φυσικα συστατικα μεσα τους.... αλωστε το λενε και οι ιδιοι,,, οτι δεν περιεχουν σαπουνι τα σαμπουαν τους,,, οσο για τα αρωματα και αυτα χημικα ειναι,,, ολα αυτα ειναι παραγωγα και υποπροιοντα του πετρελαιου,, οποτε αφου δεν ειναι για σκυλους αστα ξεχνα τα,,, οσο για το χαμομηλι αν θες μπορεις να βρασεις και να του το βαλεις στο δικο του σαμπουαν για αραιωση πριν τη χρηση,,, ,,,,

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω ναι, φανατικά.... και από σαμπουαν-κοντισιονερ και από σπρέυ... κοντευω να ανοιξω κατάστημα με τόσα προιοντα της εταιριας που εχω.
.....
η ξαδελφη μου κοντεψε να μεινει φαλακρη με ολα αυτα,,, και ξεραθηκε και το δερμα στο κεφαλι της,,, τωρα ειναι σε θεραπεια με κορτιζονουχες αλοιφες και βλεπουμε,,,,

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
.....
η ξαδελφη μου κοντεψε να μεινει φαλακρη με ολα αυτα,,, και ξεραθηκε και το δερμα στο κεφαλι της,,, τωρα ειναι σε θεραπεια με κορτιζονουχες αλοιφες και βλεπουμε,,,,
φαντάζομαι ειναι αντιληπτο ότι εγώ μιλάω για σκυλι και εσύ για ανθρωπο ε?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
φαντάζομαι ειναι αντιληπτο ότι εγώ μιλάω για σκυλι και εσύ για ανθρωπο ε?
........
ειναι ολοφανερο,,, εγω μιλαω για φυσικα προιοντα και εσυ για χημικα,,,,, ==))

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
To σαμπουάν ξηρού αφρού για σκύλους είναι ένα προϊόν της Oster μη μηδενική περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Ειδικά μελετημένο για να καθαρίζει εύκολα και γρήγορα το τρίχωμα του σκύλου και γάτας σας χωρίς να χρειάζεται ξέβγαλμα.

Ιδανικό για ένα γρήγορο μπάνιο του σκύλου σας.
Το σαμπουάν ξηρού αφρού αφήνει ένα λαμπερό τρίχωμα και ένα άρωμα φρεσκάδας στο σκύλο.

Περιέχει ενυδατικά συστατικά υπέρ του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου.

Να αποφεύγεται η χρήση του σε σκύλους με ξηροδερμία και ερεθισμένο δέρμα.

Συσκευασία: 237ml
,,,,,,,,,,,,,,,,,
τι να σχολιασω εδω τωρα,,?? αφου λεει αρωμα φρεσκαδας στο τριχωμα του σκυλου,,, τη διαφημιση του σουπλιν μου θυμισε ==))

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Μερικα πραγματα κρινονται εκ του αποτελεσματος. Τα σαμπουαν για σκυλους ειναι μελετημενα για να τα βαζουμε............ στους σκυλους.
Αφου κυκλοφορουν τοσα χρονια και ο κοσμος τα χρησιμοποιει και τα σκυλια δεν παθαινουν κατι αρα ειναι καταλληλα προς χρηση.
Η γιαγια μου για παραδειγμα ελουζε το πεκινουα της καθε εβδομαδα και το σκυλι επαθε.......τιποτα.
Ναι χημικα ειναι αλλα ζουμε στο 2013. Εξελιξη λεγεται. Αν ειναι να μην δινουμε τιποτα χημικο στο σκυλι τοτε ας μη του δινουμε ουτε χαπι. Χημικο ειναι και αυτο. Αστο να γεμισει σκουλικια.
Ας μη του βαζουμε αμπουλα. Χημικη ειναι και αυτη , αστο να γεμισει τσιμπουρια.
Τωρα αν λουσω το σκυλι μου και παθει κατι , δεν σημαινει οτι τα σαμπουαν ειναι ακαταλληλα. Απλα οτι το δικο μου σκυλι εχει καποιο θεμα. Αλλεργια π.χ .

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ferozasea η αγορα προιοντων καθαρισμού και φροντιδας τριχώματος για συγκεκριμένες φυλές ειναι ιδιαίτερα απαιτητική. Πχ ενω στο δικό μου σκυλι μπορώ να βάλω το α κοντισιονερ, βάζω το β γιατι δεν προσθέτει όγκο. Στα σιχτζου εν προκειμένω πανε αλλα προιοντα. Ενα γενικό "καθαριζει με αρωμα φρεσκάδας" ειναι σαν να πλύνεις το κεφάλι σου με σαπουνι για πιάτα.
Και σε αρκετές φυλές, το μπανιο με μηλοξιδο, σόρρυ αλλά δεν κανει... δεν εχουν ολα το ίδιο τριχωμα, οποτε μην ισοπεδώνεις.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ευτυχως που φτιαχνω μονος μου τα σαμπουαν και τα σαπουνια απο διαφορα φυτικα λαδια και βοτανα και δεν εχω γνωρισει αυτη την σημαντικη εξελιξη του πολιτισμου ==))

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Σκέφτομαι να πάω τη Μίλβα πρώτη φορά για grooming..Την έκανα μπάνιο και χτένισμα κλπ μόνη μου ως τώρα κι επειδή ειλικρινά βαριέμαι αυτή τη φορά να ασχοληθώ (το παραδέχομαι) και μιας και πάει κάνα 3μηνο και το χρειάζεται το μπάνιο της, είναι εμφανές πλέον, όσο τοπικά και να την καθαρίζω, σκέφτομαι να την πάω κάπου και να τους την φορτώσω. Είναι καλή ιδέα ή το θεωρείτε περιττό; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω η μήπως είμαι υπερβολική; Το μόνο σκυλί που έχω πάει για grooming, ήταν η Ίρμα μου, το προηγούμενο σκυλάκι που είχα κι αυτό καμιά 10ετία πριν, να το είχα πάει 2-3 φορές.

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
μια χαζη ερωτηση να κανω? υποαλλεργικο παιδικο σαμπουαν για μωρα τυπου johnson πρεπει κ αυτο να το αραιωνουμε με νερο πριν το βαλουμε στο παιδι μας (σκυλι μας!) με το δικο της αντιπαρασιτικο υποαλλεργικο δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενη...κ κοντευει η μερα μας για μπανιο...μιας και εκλεισε 45 μερες απλυτη με μωρομαντιλα και βουρτσισμα!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
μια χαζη ερωτηση να κανω? υποαλλεργικο παιδικο σαμπουαν για μωρα τυπου johnson πρεπει κ αυτο να το αραιωνουμε με νερο πριν το βαλουμε στο παιδι μας (σκυλι μας!) με το δικο της αντιπαρασιτικο υποαλλεργικο δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενη...κ κοντευει η μερα μας για μπανιο...μιας και εκλεισε 45 μερες απλυτη με μωρομαντιλα και βουρτσισμα!
το ph του δερματος μας δεν ειναι ιδιο, οποτε ουτε το τζονσον κανει. Πρεπει να βρεις ενα καλό σαμπουαν για σκυλια. Ουτως ή άλλως δεν ειναι φυλη απαιτητική στο μπανιο η δικη σας. Αρα δεν θα κάνετε συχνά

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
το ph του δερματος μας δεν ειναι ιδιο, οποτε ουτε το τζονσον κανει. Πρεπει να βρεις ενα καλό σαμπουαν για σκυλια. Ουτως ή άλλως δεν ειναι φυλη απαιτητική στο μπανιο η δικη σας. Αρα δεν θα κάνετε συχνά
ghelly μου ναι δεν ειναι απαιτητικη ! αλλα τωρα με τις βροχες κ την βολτα εξω εχει γινει μην πω πως το βρομιλακι μου! γενικα οταν παμε βολτα και μυρισει κατι κατω...παει κατευθειαν κ ξαπλωνει κατω με την μουρη κ τον λαιμο..δεν ξερω γιατι το κανει... ο ασπρος μανδυας γυρω απο το λαιμο εγινε γκρι πλεον!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να την περνάς με ένα νωπό βετεξάκι, σε αρκετά αραιωμένο μηλόξυδο. Τι τα χρησιμοποιείτε αυτά τα μωρομάντηλα δεν μπορώ να καταλάβω. Ακόμη και σκέτο νερό στο βετέξ, είναι καλύτερο από τα μωρομάντηλα.

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
πλυθηκε το μαλλιαρο αρκουδι και ασπρισε (για 5 ωρες εντελως ασπρη, μετα βγηκε φρεσκο χωμα και εγινε σαν καποια αμερικανικα ακιτα. αλλο χρωμα ποδια, αλλο το υπολοιπο... μετα απο λιγο ξανακαθαρισε βεβαια απο μονη της).
καθησε ηρεμη, κανενα θεμα, εδειχνε να το απολαμβανει, ισως ηταν και η ζεστη και της φανηκε ανακουφιστικο. αψογη, περιμενα μαχη. ηταν βεβαια δεμενη για να μην ξεφυγει και την κυνηγαω.

ερωτηση. ειναι να βαλω νεα αμπουλα και νεο κολλαρο αυτες τις μερες. advantix-kiltix. θα βαλω πρωτα το νεο κολλαρο και την επομενη μερα την αμπουλα. ποσο να περιμενω μετα το μπανιο? 2 μερες ειναι αρκετες? ή παραπανω?

Last edited: