Μπάνιο σε σκύλο - πόσες φορές;

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Μπορείς να το πλένεις με μηλόξιδο,καταπολεμάει τα βακτηρίδια που προκαλούν κακές οσμές κ δεν έχει τόσο έντονη οσμή όσο το κανονικό ξύδι για να ενοχλεί τον σκύλο!Τα μωρομάντηλα είναι επίσης μια καλή λύση ..μπορείς να τον κάνεις μπάνιο με σκέτο νερό όσες φορές θέλεις,δεν καταστρέφεις την λυπαρή αυτή ουσία στο δέρμα του,μειώνεις τη δράση της αμπούλας μόνο.
Σαμπουάν μην χρησιμοποιείς τόσο συχνά,όσο πιο αραιά γίνεται ..
Μπορεί να μην ενοχλεί τον σκύλο, αλλά κάθε είδους μυρωδιά που περιέχει ξυδάκι ενοχλεί το αφεντικό στην προκειμένη περίπτωση! :) Θα δοκιμάσω αυτό με τα μωρομάντηλα!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λόγω φυλής και ανάγκης για ενυδάτωση της τρίχας συστιματικά κάθε βδομάδα το χειρότερό μας κάθε 15....

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Τον δικό μου τον κάνω μπάνιο ανά τρίμηνο προς το παρόν, αλλά μπορεί και να το τραβήξω περισσότερο αυτή τη φορά (συνήθισα και την ελάφρια "σκυλίλα" πλέον :p). Νομίζω 3 φορές το χρόνο (για ΓΠ μιλάω πάντα) είναι υπεραρκετές έτσι όπως τον βλέπω. Αν λερωθεί, καθαρίζεις τοπικά, δεν χρειάζεται μπανιέρα και σαμπουάν κάθε φορά :)

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Λόγω φυλής και ανάγκης για ενυδάτωση της τρίχας συστιματικά κάθε βδομάδα το χειρότερό μας κάθε 15....
Και εμείς κάνουμε αρκετά συχνά μπανάκι και πάντα στέγνωμα με πιστολάκι!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Και εμείς κάνουμε αρκετά συχνά μπανάκι και πάντα στέγνωμα με πιστολάκι!
Σωστά η υγρασία που μένει κοντά στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει δερματικά...

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Μπορεί να μην ενοχλεί τον σκύλο, αλλά κάθε είδους μυρωδιά που περιέχει ξυδάκι ενοχλεί το αφεντικό στην προκειμένη περίπτωση! :) Θα δοκιμάσω αυτό με τα μωρομάντηλα!
Η μυρωδιά από το ξύδι και από το μυλόξυδο, εξατμίζεται πάρα πολύ γρήγορα. Σε ένα 20λεπτο δεν θα σου μυρίζει τίποτα.

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Σωστά η υγρασία που μένει κοντά στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει δερματικά...
Όπως και κόμπους στις μασχάλες που μένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υγρές!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
μια απο τα ιδια....αν φτασουμε δε, στη 15η μερα η μπιχλα δεν αντεχεται:p θελει ενυδατωση και η τριχα και η μυτη μας μανταλακι:p

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
μια απο τα ιδια....αν φτασουμε δε, στη 15η μερα η μπιχλα δεν αντεχεται:p θελει ενυδατωση και η τριχα και η μυτη μας μανταλακι:p
Εμάς τα μουστάκια μας μυρίζουν μετά από καμιά δεκαριά μέρες και φαίνεται λαδωμένη η τρίχα!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Περιπου 1 φορα στους 4 μηνες με σαμπουαν. Αν χρειαστει (πχ μετα απο μπανιο στην θαλασσα) ξεπλυμα με σκετο νερο. Και 1 φορα την εβδομαδα βρεγμενο πανακι με μυλοξυδο.
Σε συνδιασμο με συχνο βουρτσισμα δεν μυριζουν καθολου.

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Το πρώτο σκυλί που είχα και το τωρινό ήταν και είναι μακρύτριχα ( πομεράνιαν και μαλτέζ ) τα πλένω 1 φορά την εβδομάδα με σαμπουάν για μακρύτριχα σκυλάκια.

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Μπάνιο κάνει μια φορά το μήνα ... αν και όταν πάμε εξοχή αναγκάζομαι να τον ξανακάνω μπάνιο ( χωρίς αφρόλουτρο) μέσα στο μήνα για να του βγάλω τις ρετσίνες...

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Εγω δεν κρατήθηκα και την έκανα μπάνιο μέσα σε ένα μήνα τρεις φορές!!!
Δεν νομίζω οτι μπορώ να κρατηθώ πάνω απο μήνα χωρίς μπάνιο.
Ισχύει οτι δεν πρέπει να τα κάνεις μπάνιο πριν τους 3 μήνες? σήμερα το άκουσα και τρελάθηκα μου φαινεται λίγο άκυρο.
Εμένα το είχε κάνει ο εκτροφέας πριν την πάρω 2 μηνών δλδ. και τώρα ακούω οτι δεν κάνει.
Μου φαίνεται θα δοκιμάσω αυτο με το μηλόξυδο. Την κάνω μπάνιο κανονικά αλλά αντι σαμπουάν βάζω μηλόξυδο? Ή μόνο με βρεγμένο πανάκι?
Την τελευταία φορά τη έκανα μπάνιο με head and shoulders για την πιτυρίδα που σας είχα πει και μειώθηκε χαχα
Ο εκτροφέας μου έδωσε δυο σαμπουάν ειδικά και θα παω στο φαρμακείο να τα πάρω για να μας φύγει η πιτυρίδα.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εγω δεν κρατήθηκα και την έκανα μπάνιο μέσα σε ένα μήνα τρεις φορές!!!
Δεν νομίζω οτι μπορώ να κρατηθώ πάνω απο μήνα χωρίς μπάνιο.
Ισχύει οτι δεν πρέπει να τα κάνεις μπάνιο πριν τους 3 μήνες? σήμερα το άκουσα και τρελάθηκα μου φαινεται λίγο άκυρο.
Εμένα το είχε κάνει ο εκτροφέας πριν την πάρω 2 μηνών δλδ. και τώρα ακούω οτι δεν κάνει.
Μου φαίνεται θα δοκιμάσω αυτο με το μηλόξυδο. Την κάνω μπάνιο κανονικά αλλά αντι σαμπουάν βάζω μηλόξυδο? Ή μόνο με βρεγμένο πανάκι?
Την τελευταία φορά τη έκανα μπάνιο με head and shoulders για την πιτυρίδα που σας είχα πει και μειώθηκε χαχα
Ο εκτροφέας μου έδωσε δυο σαμπουάν ειδικά και θα παω στο φαρμακείο να τα πάρω για να μας φύγει η πιτυρίδα.
Με το alercalm έφυγε η ξηροδερμία και τα πρώτο ίχνη της πιτυρίδας μέσα σε ένα μπάνιο. Μην ξαναβάλεις ανθρώπινα σαμπουάν ποτέ.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Εγώ τον Σαν (σιχ τζου) τον κάνω μπάνιο κάθε 15 με 20 μέρες και είμαι εντάξει!!
και εννοείται με ειδικό σαμπουάν!!!

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Με το alercalm έφυγε η ξηροδερμία και τα πρώτο ίχνη της πιτυρίδας μέσα σε ένα μπάνιο. Μην ξαναβάλεις ανθρώπινα σαμπουάν ποτέ.
Εμένα μου είπε να πάρω το hibitane και το shellshoo κάπως έτσι τέλος πάντων. Τα ξέρει κανείς?

Last edited:

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Και κάθε πότε να την κάνω μπάνιο? Ο εκτροφέας μου είχε πει οσο πιο σπάνια τόσο καλύτερα. Αλλά μου μυρίζει λιγο και είναι θαμπό το μαλλί της οπότε δεν κρατιέμαι και την κανω μπάνιο.

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Και κάθε πότε να την κάνω μπάνιο? Ο εκτροφέας μου είχε πει οσο πιο σπάνια τόσο καλύτερα. Αλλά μου μυρίζει λιγο και είναι θαμπό το μαλλί της οπότε δεν κρατιέμαι και την κανω μπάνιο.
Όπως σου είπε ο εκτροφέας.

Όσο πιο συχνά κάνεις μπάνιο το σκυλί τόσο πιο πολύ θα σου θαμπώνει την τρίχα και θα σου μυρίζει σκυλίλα... του καταστρεφεις το PH του δέρματος.
Επίσης το ανθρώπινο σαμπουάν που χρησιμοποιήσες και το γεγονός της ξηροδερμίας μπορεί να ευθύνονται και για το θαμπό τρίχωμα και για την μυρωδιά.

Για τη μυρωδιά δενυπαρχει καλύτερο από το μηλόξυδο, αλλά βοηθάει και στη θαμπάδα του τριχώματος!