Δεν χρησιμοποιείτε αμπούλες και κολλάρο; Συμφωνώ με τον vasgial, εγώ καθαρίζω συχνά τα στρωσίδια και τα στέκια τους και τα ψαχουλεύω. Δεν ξέρω αν κάνω ότι καλύτερο αλλά δεν έχω δει ούτε έναν!Δεν ειμαι σιγουρος αλλα προσεξα οτι οταν εχω να κανω τον σκυλο μπανιο με σαμπουαν πανω απο 2 μηνες,βρισκω πανω του ψυλλους και αυτο ισως οφειλεται στο οτι παρολο που ο σκυλος δεν μυριζει δεν ειναι αρκετα καθαρος και οι ψυλλοι προσελκυονται.Οταν τον εχω κανει μπανιο με σαμπουαν βρισκω μετα απο καιρο ψυλλους η βρισκω μονο 1-2.Σιγουρα το ξεπλυμα με σκετο νερο βγαζει τα πολλα και δροσιζει τον σκυλο αλλα δεν καθαριζει τον σκυλο οπως το μπανιο με σαμπουαν.
Α! Και στο μπάνιο εμείς (french bulldog) πλένουμε αυχένα, μετά κορμό με χλιαρό νεράκι που συνήθισε γιατί τον χαιδεύω ταυτόχρονα και θεωρώ ότι του θυμίζει τη μαμά του, όλα την ευαίσθητη περιοχή και ποδαράκια και στο τέλος το κεφάλι γιατι δεν του πολυαρέσει και τσινάει (ευτυχώς όλο και λιγότερο).
Με προσοχή στα μάτια και σκούπισμα μετά με μπαμπάκι στα αυτιά (μέσα). Σκούπισμα καλό με την πετσέτα και στεγνώνει μόνος του (τώρα που είναι καλοκαίρι και τον κάνω μέρα μπάνιο).
Και ΑΦΟΥ στεγνώσει του ξανατοποθετώ λουράκια.
Ενδιάμεσα τον πλένω μόνο τοπικά αν λερωθεί κάπου και μετά τη βόλτα, και πέρασμα με πανάκι με λευκό ξίδι κ νερό όταν μυρίζει. Σε 10 λεπτά δεν μυρίζει τίποτα. Κούκλος!
Υ.Γ. Ενδιαφέρονται οι ψύλλοι για τη βρώμα; Αφού πίνουν αίμα θεωρώ ότι και πεντακάθαρος να είναι δεν γλυτώνει, αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Last edited: