Μοχαμετ... Συνώνυμο της γκρινιας!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Να απαντήσω εδώ γιατί δεν θα ξαναέπαιρνα απο φιλοζωική εγώ.
Βασικά απο καταφύγιο (το ίδιο δεν ειναι ?)

Είχα πάρει ένα 2χρονο κοριτσάκι απο καταφύγιο φοβικό, αποφασίσαμε πολύ γρήγορα οτι θα την κρατήσουμε απλά δεν βόλευαν οι ώρες και οι μέρες για να πέσουν οι υπογραφές. Ετσι πέρασαν 6 μήνες.
Το σκυλάκι είχε ερλιχίωση και καρκίνο λεμφαδένων (εξετάσεις άραγε του είχαν γίνει ποτέ? αν όχι γιατί δεν μου το είπαν ? εννοείται πως θα τις έκανα).

Μετά απο 3 γιατρούς (ο ένας εκ των οποίων ήταν ο γιατρός του καταφύγιου) που συμφώνησαν πως καλύτερα να γίνει ευθανασία και αφού είχα κανονίσει τα πάντα ήρθαν και την πήραν με το ζόρι (αφού με απείλησαν οτι δεν έχω υπογράψει και το σκυλί δεν ειναι δικό μου) για να κάνει χημειοθεραπείες και να μείνει βέβαια στο κλουβί.

Θα μου πεις έτσι φέρονται στα καταφύγια? Δεν ξέρω
Θα ξανάπαιρνα απο εκεί ή από άλλο καταφύγιο ?
ΟΧΙ βέβαια
Νομιζω οτι εισαι καπως αδικη και απολυτη να λες οτι δεν θα ξαναεπαιρνες
απο καταφυγιο.
Κανενας δεν μπορει να σου εγγυηθει 100% για την υγεια του σκυλου που
θα αποφασισεις να βαλεις στην ζωη σου. Ειτε ειναι καθαροαιμο, ειτε ημιαιμο.
Επισης οταν ενα καταφυγιο εχει απο 60 σκυλια και πανω καταλαβαινεις
οτι οικονομικα υπαρχουν και περιορισμοι.
Εδω εμεις που εχουμε ενα και ποσες φορες αναβαλουμε η ακυρωνουμε τις ετησιες
εξετασεις που πρεπει να κανουμε γιατι εχουμε στενοτητες. .
και θα σου δωσω ενα απλο παραδειγμα.
Εδωσα για υιοθεσια απο τον δρομο ενα επανιελ μπρετον.
Ηταν μεγαλος σε ηλικια και η οικογενεια που τον υιοθετησε το ηξερε.
ειχαν προηγηθει λοιπον εξετασεις και ηταν μια χαρα.
Μετα απο ενα τριμηνο ο σκυλος κατεληξε.
Ο κτηνιατρος ειπε οτι ηταν επιθετικη μορφη καρκινου στο συκωτι.
Τι παραπανω θα μπορουσα να ειχα κανει?
Θελω να πω πως δυστυχως συμβαινουν τετοιες αναποδιες.
Οταν παρεις σκυλο πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για ολα.

• Like
Reactions: vek

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
δεν είναι και όλες ίδιες
αυτό εξυπακούεται και τουλάχιστον εγώ δεν γράφω κάτι στο forum που αφορά περιπτωσιολογία, αλλά την γενικότερη εικόνα που έχω σχηματίσει προσωπικά.
βάσει μίας μεμονωμένης εμπειρίας:
αν είχα μια μεμονωμένη εμπειρία δεν θα ήταν γενικότερη εικόνα, ώστε να έχω διαμορφώσει άποψη και να την καταθέτω κιόλας...στην δική μου περίπτωση η πλειοψηφία των επικοινωνιών μου με ανθρώπους από "φιλοζωικές" ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία...ούτε προτρέπω να μην ψάξει κάποιος στις φιλοζωικές,ούτε είμαι απόλυτος. Απλά είναι η τεκμηριωμένη άποψη μου και θα αλλάξει μόνο, αν και όταν οι θετικές μου εμπειρίες γίνουν περισσότερες από τις αρνητικές.
Δυστυχώς θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που έγραψε η @Τέση ότι όπου υπάρχει θέμα "εξουσίας" όλα αλλάζουν...
Είναι off topic το όλο θέμα, απλά για να διευκρινίσω την άποψη μου.
@Kotzak αν έχεις χρόνο να αναλύσεις κάποιο τέτοιο περιστατικό με το φαγητό, για να καταλάβω τι εννοείς...

Last edited:

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Αν ειχατε κανει τον κοπο να διαβασετε τι λεω
θα βλεπατε πως ουσιαστικα δεν κατηγορώ οτι μου το εδωσαν αρρωστο
αλλα δεν κανατε τον κοπο

Νομίζω αρκετοί από εμάς κάναμε τον κόπο, και μάλιστα 'μεγάλο', να σε διαβάσουμε προσεκτικά και να σου θέσουμε κάποια ερωτήματα, καθώς και να μοιραστούμε τις δικές μας σκέψεις και εμπειρίες.
Προσωπικά, δόξα τον Πανάγαθο, μια χαρά καταλαβαίνω και διαβάζω και επιχειρηματολογώ, το απαιτεί άλλωστε και το επάγγελμα :notworthy: Οπότε, επέτρεψέ μου να παραμείνω στην θέση μου ότι αρχικά αυτό ακριβώς έλεγες - ότι σου είπαν ουσιαστικά ψέμματα για την κατάσταση της υγείας του σκύλου και ότι, προφανώς, σε παραπλάνησαν. Μετέπειτα μας διευκρίνισες ότι αυτό που σε πείραξε τελικά ήταν η συμπεριφορά και ο τρόπος τους.

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Μην αγχωνεστε για οφ αφού ο Μοχα είναι πάντα φιλοξενος! Όσο για το φαγητό δοκίμασε πολλάκις να μας κάνει ότι και στην μάνα του... Είτε κλασσικά με φρουρηση της τροφής του είτε ακόμα δημιουργοντας ο ίδιος παγίδα - προϋποθέσεις ώστε με άξονα πάντα το φαγητό να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση της αγελης. Η γυναίκα μου δε καταλάβαινε τι γινόταν πάρα τις προειδοποιησεις μέχρι που σε μια αλλαγή τροφής που ήξερα ότι θα τον τρελάνει λόγω αλμυρας της ζήτησα να του πάρει το μπωλ που μέχρι τη μέρα εκείνη απλά αναστατωνοταν και απλωνε χέρια για να το αποφύγει. Της έκανε κατά μέτωπο επίθεση, σηκωμενη αρχή και όλα αυτά στο εκατοστό του eye contact... Εκεί εντάξει... Σβερκωσα μέχρι να τα κάνει πάνω του κοιτώντας τη γυναίκα... Κλάμα και οι δύο τους. Από τότε έκλεισε το κεφάλαιο διεκδίκηση σε φάση που μπορεί να πεινάει και να μη λέει κουβέντα. Πλέον ο μικρός του παίρνει μπωλακι, τον ταιζει με το χέρι,του ανοίγει το στόμα και του βγάζει την τροφή ή τα παιχνίδια από μέσα χωρίς καμία επιφύλαξη του Μοχα. Η σύζυγος μετά το περιστατικό ισχυροποιηθηκε. Λίγο καιρό μετά αντέδρασε ο Μοχα και πήγε να την καβαλησει ( αερομαχίες) και τον σβερκωσα δεύτερη φορά. Σε δύο λεπτά είχε αφοδευσει κοιτώντας τη μανούλα. Κάπου εκεί νομίζω ξεκίνησε η νέα του ζωή... Κάπου στον χρόνο. Πλέον στην βόλτα του λέει ο μικρός κα και στήνεται για την ανάγκη!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
@Τέση, λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν το χειρίστηκες σωστά το θέμα. Τι πάει να μου είπαν πως το σκυλί είναι ok; Είναι ποτέ δυνατόν να μην το πήγες σε κτηνίατρο με το που το πήρες, από την πρώτη κιόλας στιγμή; και αυτοί οι εξι μήνες, μην το σχολιάσω καλύτερα. Λες οτί έχεις και παιδί και αντί το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνεις είναι να περάσεις το σκυλί από κόσκινο, ανεξάρτητα τι σου είπαν, εσύ τι έκανες;

ΥΓ. Αν έπαιρνες αυτοκίνητο από μάντρα θα έμενες στα λεγόμενα του μάντρα και δεν θα το έλεγχε δικός σου μηχανικός;

ΥΓ 2. Συγγνώμη για το off topic @Kotzak

• Like
Reactions: Orilis

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Επίσης περί φιλοζωικων, κάποια στιγμή στην αυλή που μοιραζομουν με τρία Πιτ (με περιφραξη ανάμεσα μας) έγινε τσαφ και μπήκε ένα σκυλί από την δίπλα αυλή στα δίπλα σκυλιά... Το σπάσανε. Τσιπαρισμενα, εμβολιασμενα και στον περιψραγμενο χώρο τους. Ο δίπλα κάλεσε τη φιλοζωικη της περιοχής. Σκάει ένας γοριλας με τζιπακι λεξους και αφού είδε ότι η κυρία που είχε τα Πιτ,τα έδεσε, πηδηξε στην αυλή και άρχισε να κλοτσαει το αυτοκίνητο του γιου της.κατοπιν πήρε το πτώμα και το πέταξε στο δίπλα οικοπεδο για να κατηγορησει τα Πιτ ότι βγήκαν εκτός περιφραξης. Εγώ δεν είχα ιδέα του τι είχε γίνει και όταν άκουσα τις φωνές της γειτονισσας και βγήκα και είδα τον τύπο, σαλταρα και τον πήρα φαλαγγι. Τοτε άρχισε να με τραβάει φ ωτογραφιες και να με απειλεί ότι θα μου στείλει ρωσοποντιους. Του έκανα με τα πολλά καλοκαιρινό και το λεξους.
Όταν μετά από μέρες ήρθε ο ιδιοκτήτης του σκύλου και ζήτησε τα ρέστα, ζήτησε από τον γιο της κυρίας και ιδιοκτήτη των Πιτ για να μην του κάνει μυνηση...
Α) να φτιάξει περιφραξη ψηλή ωστε να μην είναι εμφανή τα σκυλιά από το δίπλα σπίτι και β) να κάνει δωρεά στη φιλοζωικη 500 ευρώ...
Αντί αυτών πήγαμε στην αστυνομία και έκανε καταγγελία και στην επιστροφή τον έπιασε ο γείτονας και τον φρεσκαρε.... έχω πολλά να πω ακόμα αλλά δε θέλω να σας χαλάσω την εικόνα. Για μένα όσο και να σας χαλάει η επίσημη φιλοζωικη τρώει χ...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Επίσης περί φιλοζωικων, κάποια στιγμή στην αυλή που μοιραζομουν με τρία Πιτ (με περιφραξη ανάμεσα μας) έγινε τσαφ και μπήκε ένα σκυλί από την δίπλα αυλή στα δίπλα σκυλιά... Το σπάσανε. Τσιπαρισμενα, εμβολιασμενα και στον περιψραγμενο χώρο τους. Ο δίπλα κάλεσε τη φιλοζωικη της περιοχής. Σκάει ένας γοριλας με τζιπακι λεξους και αφού είδε ότι η κυρία που είχε τα Πιτ,τα έδεσε, πηδηξε στην αυλή και άρχισε να κλοτσαει το αυτοκίνητο του γιου της.κατοπιν πήρε το πτώμα και το πέταξε στο δίπλα οικοπεδο για να κατηγορησει τα Πιτ ότι βγήκαν εκτός περιφραξης. Εγώ δεν είχα ιδέα του τι είχε γίνει και όταν άκουσα τις φωνές της γειτονισσας και βγήκα και είδα τον τύπο, σαλταρα και τον πήρα φαλαγγι. Τοτε άρχισε να με τραβάει φ ωτογραφιες και να με απειλεί ότι θα μου στείλει ρωσοποντιους. Του έκανα με τα πολλά καλοκαιρινό και το λεξους.
Όταν μετά από μέρες ήρθε ο ιδιοκτήτης του σκύλου και ζήτησε τα ρέστα, ζήτησε από τον γιο της κυρίας και ιδιοκτήτη των Πιτ για να μην του κάνει μυνηση...
Α) να φτιάξει περιφραξη ψηλή ωστε να μην είναι εμφανή τα σκυλιά από το δίπλα σπίτι και β) να κάνει δωρεά στη φιλοζωικη 500 ευρώ...
Αντί αυτών πήγαμε στην αστυνομία και έκανε καταγγελία και στην επιστροφή τον έπιασε ο γείτονας και τον φρεσκαρε.... έχω πολλά να πω ακόμα αλλά δε θέλω να σας χαλάσω την εικόνα. Για μένα όσο και να σας χαλάει η επίσημη φιλοζωικη τρώει χ...
Παντού υπάρχουν οι σκάρτοι, δεν είναι καλό το τσουβάλιασμα. Και εγώ είμαι υπέρ της του ατομικού εθελοντισμού αλλά υπάρχουν και κάποιοι οργανωμένοι που κάνουν έργο.

• Like
Reactions: Orilis

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Επίσης κάθε φορά που ερχόταν στο σπίτι των φίλων του που του είχαν φιλοξενήσει τον σκύλο, και καθόταν με την παρέα του έξω, έβγαινα και γω με το γείτονα και κάναμε ελεύθερες επιθέσεις για το σπάσιμο... Υγ.πριν το τσαφ το σκυλί που εν τέλει χάθηκε, το έσκασε από το δίπλα σπίτι που τον φιλοξενούσε για τις διακοπεςτου αφεντικόυ του,και έκανε συναφι με την αγελη που παράτησε η φιλοζωικη στον χορτιατη. Γύρισε ο τύπος από τις διακοπές, μπαλωσε τρύπες, ξαναεφυγε, και την επόμενη έγινε το κακό...

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Στα Χανιά μια φιλοζωη κτηνίατρος ζήτησε από το Δήμο με.επισημα έγγραφα τη διάθεση της δημοτικής αγοράς Για μια δράση υιοθέτηση αδεσποτων. Ο Δήμος της αρνήθηκε ευγενικά με κάθε επισημοτητα βεβαίως λόγω ιστορικοτητας αν δεν κάνω λάθος. Δύο μήνες μετά η φιλοζωικη του Δήμου έκανε την εκδήλωση χωρίς ενόχληση... Να συνεχίσω; Αστε το καλύτερα. Όσοι είναι αντίθετοι των φιλοζωικων έχουν σοβαρά ερεθισματα για να το βλέπουν έτσι. Ακόμα δεν έχω συναντήσει φιλοζωικη με υγιή λειτουργία. Αντιθέτως έχω γνωρίσει φιλόζωους που ζουν.και αναπνεουν για τα αδέσποτα χωρίς τυμπανοκρουσιες...

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Δεν την ξέρω... αν έχεις κουράγιο να ψάχνεις δε νομίζω να έχουν πολλές γοριλα με λεξους. Αν χρειαστεί έχω κι άλλο... Η περιοχή που έγινε ήταν στον χορτιατη Θεσσαλονίκης. Το γεγονός έγινε την άνοιξη του 14. Η καταγγελία έγινε στο τμήμα Πανοράματος και η οδός ήταν αναπαυσεως. Ονόματα ψάξε λίγο κι εσύ.

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Όταν δεις να παραβιαζουν τον χώρο σου, πάρε την αστυνομία. Εγώ έχω άλλη επιλογή την οποία ειρωνευεσαι. η ειρωνεία είναι το όπλο του αδύναμου. Συνέχισε έτσι. Εύγε. Μπορεί και να με πείσεις για το έργο των φιλοζωικων. Αλλά μέχρι να με πείσεις θα τους βλέπω σαν γοριλες που εισβαλουν σε σπίτια και εκβιαζουν για τις βενζινες του λεξους.και για τέτοιους έχω μόνο δύναμη να αντιπαραθεσω. Επίσης η ίδια φιλοζωικη απελευθερωνε σκυλιά που μαζευε από γειτονικές περιοχές με αποτέλεσμα τον σχηματισμό 2-3 αγελων που τραυματισαν αρκετούς πολίτες( η μία έγκυος) έναν ποδηλατη, και αρκετά σκυλιά που βρίσκονταν σε βόλτα.

Γαβ Γαβ

Well-Known Member
21 Απριλίου 2016
82
195
123
Παιδιά την ψιλοπέσατε στην @Τέση αλλά κάντε κ ένα κόπο να το δείτε πιο σφαιρικά κ να μπείτε κ στη θέση αυτού που επιθυμεί ένα σκυλάκι... το πάιρνει με τόσα όνειρα, κ του συμβαίνει όλο αυτό...
Λίγο δογματισμό στις απόψεις διακρίνω... κ αυτό αφαιρεί οτιδήποτε επικοδομητικό απο τον διάλογο..

(σορρυ για το off topic.. To πρώτο κ τελευταίο...)

Να χαίρεσαι τον Μοχαμετ σου λοιπόν!!!

Last edited:
  • Like
Reactions: Kotzak

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Η σύζυγος με διόρθωσε ως προς το έτος του ανεφερθεντος γεγονότος. Φεβρουάριος του 13. Το γεγονός με τον γοριλα έγινε Παρασκευή, και ο εκβιασμος μια εβδομάδα μετά. Αξιωματικός υπηρεσίας στο Πανόραμα ήταν μια ξανθιά.

Last edited:

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Και τώρα που έκατσε η σκόνη των φιλοζωικων πού λερωναν το θέμα, και μιας και δεν έχουμε ακόμα αποτέλεσμα στην έρευνα για τον γοριλα και τη φιλοζωικη που εκπροσωπουσε, ας επανέλθω στον λατρεμένο Μοχάμετ. Το καμάρι του πατέρα... Χθες το απόγευμα έκανε διδασκαλία πάλης σε ένα κουταβακι Πιτ. Οπότε ζωηρευε το Πιτ, το μαζευε!οπότε απομακρυνοταν του έκλεινε το δρόμο και με μουσουδιασμα του έδειχνε την επιστροφή στο σημείο που ήμουν με τον μπαμπά του. By the way, το ζευγάρι που ήρθε με το κουτάβι είχε μαζί και το μωράκι τους στο ριλαξ. Επειδή ο τύπος είναι τσακαλακι, πάρτι μικρός, κάτω των 25, θα κάνει πολύ καλή κατάσταση... Χαίρομαι τέτοιες καταστάσεις. Χθες συνολικά παίζαμε με ένα μπουλ τεριε, ένα μποξερακο και 5-6 ακόμη σκυλάκια... Άλλη μια φορά με έκανε περήφανο αφού σε προσκλήσεις δεν αντέδρασε και με βοήθεια του άλλαξε την ενέργεια ώστε όσα ήταν εκτός κλίματος να μπούνε στο πνεύμα της παρέας!

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Επίσης όταν σε ένα ύψωμα της περιοχής εμφανίστηκε ένας αδεσποτος τραμπουκακος, έδειξε το παρόν κοβοντας του οποίες προσδοκίες μιας και στο παρελθόν μας έχει χαλάσει το παιχνίδι επανελλημενως. So proud of him...