Μοκέτες/Χαλιά/Αντιολισθητικά δάπεδα!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ακουγεται πολυ καλο!Κ σχετικα οικονομικο!ΟΝΤΩΣ δεν χαραζεται απο νυχια?!
Και κατι αλλο?Η τοποθετηση ειναι ευκολη?Την εκανες μονος σου ή εβαλες μαστορα?
Οχι δεν χαραζεται αλλα ουτως ή αλλιως , εχει και νερα πανω του (οπως θα ειχε ενα φυσικο ξυλο) και ειναι τραχυ στην υφη οποτε δε φαινεται τιποτε.
Η εγκατασταση ειναι γενικα ευκολη ...αν εχεις ενα τετραγωνο χωρο , απλα το παιρνεις ετοιμο κομμενο απο αυτους και εσυ απλα το ξετυλιγεις μεσα στο δωματιο.Δε θελει κολλα γιατι ειναι πολυ βαρυ και καθεται μονο του κατω.Αν ο χωρος σου ειναι εντονα παραγωνος ή εχει πολλες γωνιες/κολωνες , θα χρειαστουν κοψιματα επι τοπου οποτε θελει μια μαστορια το θεμα.Εγω το εβαλα μονος μαζι με ενα φιλο.

Απο τις μοκετες ειναι φθηνοτερο μακροπροθεσμα , αν σκεφτει κανεις οτι οι μοκετες σε συνδιασμο με σκυλια ''ζουν'' λιγο και το σωστο καθαρισμα τους απαιτει ακριβη επαγγελματικη συνδρομη καθε χρονο.Και το καλοκαιρι τι κανεις με τη μοκετα ? Αυτο το πλαστικο δαπεδο φαινεται αθανατο πραγματικα ...

Δοκιμασα στην αρχη μοκετες ...και τις πιο φθηνες και λιγο καλυτερες ...μιλαμε για μποχα , με δυο σκυλια να ζουν πανω τους.Τι να κανει η ηλεκτρικη σκουπα ? Αυτο το πλακωνεις με τη σκουπα και τη σφουγγαριστρα και λαμποκοπαει ο τοπος μεσα σε 10 λεπτα.

Αισθητικα , επισης δεν υπαρχει συγκριση με καμμια μοκετα ... (τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα)

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Συμφωνω απολυτα μαζι σου ετσι οπως το παρουσιαζεις!Δυστυχως ο χωρος για το οποιο το σκεφτομαι δεν ειναι τετραγωνος, εχει γωνιες δυστυχως...αρα σιγουρα θα χρειαστω καποιον που να γνωριζει...υπαρχουν "πατωματζηδες" αραγε που μπορουν να το αναλβουν?
Να σε ρωτησω κ κατι αλλο, κανει αποστολες η εταιρεια ή χρειαζεται να κανω η ιδια την παραλαβη?
(αν ειμαστε πολυ οφφ στειλε μου p.m)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα αυτή η σκούπα, την είχα πάρει πριν αρκετά χρόνια και κάνει υγρό καθαρισμό. Υπάρχουν τουλάχιστον στο Σκλαβενίτη και στο Μπαζάρ ένα προϊόν που είναι σκόνη πράσινου σαπουνιού κι αποτελεί ισχυρό απολυμαντικό χωρίς να επιβαρύνει άτομα με άσθμα και και άλλες αναπνευστικές παθήσεις και δύναται να χρησιμοποιηθεί και μέσω αυτής της σκούπας.

kostas77

New Member
23 Ιουνίου 2017
1
1
47
Έπεσα τώρα τυχαία στο φόρουμ καθώς ψάχνω κάτι παρόμοιο. Το σκυλάκι μου απολαμβάνει ιδιαιτέρως τη βεράντα το καλοκαίρι αλλά γλυστράει συνέχεια. Έτσι, λοιπόν ψάχνω έναν τρόπο να βάλω τέλος στο γλύστριμα. Μου σύστησε ο χρωματοπώλης μου αυτό https://www.durostick.gr/proioda/hr...isis-petron-oikodomikon-epifaneion/anti-slip/ για την εξωτερική βεράντα. Γνωρίζετε κάτι;

Όλοι ξέρουμε ότι τα καλοκαίρια τα χαλιά/μοκέτες και τα λοιπά συναφή ανεβαίνουν στα πατάρια...λόγω ζέστης...

Εκεί κάπου αρχίζει και το γνωστό σε όλους πρόβλημα με το περπάτημα των σκύλων μας σε γυαλιστερές επιφάνειες και το πόσο κακό κάνει στο σκελετό τους...

Αρχικά λοιπόν ήταν να μην σηκώσουμε τα χαλιά καθόλου στο σπίτι μου, μιας που δεν ήθελα καθόλου για τον μικρό να περπατάει στα πλακάκια!Το να παρέμεναν όμως, πλην κάποιου διαστήματος 3-4 ημερών για να πλυθούν και να στεγνώσουν, πάλι δεν θα είχε κανέναν απολύτως όφελος διότι δεν θα τα...τιμούσε!Δηλαδή από όταν μπαίνει το καλοκαίρι και αρχίζουν οι ζέστες θέλει να κοιμάται σε δροσερό έδαφος!
Τα χαλιά τα έχουμε όπως όλοι μας σε κεντρικά σημεία του σπιτιού μας, και μ'αυτό εννοώ ότι το χαλί του σαλονιού βρίσκεται στο κέντρο νοητά με τους καναπέδες και κάτω από το τραπεζάκι πχ!Ναι, πολύ σωστά αλλά ο σκύλος αρέσκεται να κοιμάται σε σημεία όπου σχηματίζουν γωνίες, όπως να ακουμπάει στον καναπέ, να ξαπλώνει και να ακουμπάει κάποια πόρτα πχ ή κάποια ντουλάπα, εκεί που το χαλί δεν φτάνει!

Και φτάνω λοιπόν στην αιτία, προκύπτει λοιπόν ένα προβληματάκι, όχι ότι ο σκύλος κοιμάται σε σημείο που είναι γυαλιστερό αλλά ότι θα σηκωθεί αφού κοιμηθεί και...θα γλιστρίσει!Αθροίζοντας λοιπόν αυτά τα "σηκώματα" και τα "γλυστρίματα" που θα κάνει μέσα στην ημέρα επί πόσες μέρες μπορεί να δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου πρόβλημα, μπορεί και στο άμεσο μέλλον...

Μελετώντας λοιπόν τον δικό μου σκύλο πως κινείται μέσα στο σπίτι και που ξαπλώνει συνήθως και τις αγαπημένες του θέσεις/σημεία σκέφτηκα να τοποθετήσω στα σημεία αυτά πατάκια/μοκέτες κτλ κτλ ώστε να μπορεί να ξαπλώνει αλλά και το σημαντικότερο...να σηκώνεται σε σταθερό έδαφος!Τα χαλάκια/μοκέτες θα πρέπει να είναι πιο μεγάλα από το σώμα του σκύλου ώστε να μπορεί άνετε να ξαπλώσει και να σηκωθεί...άρα αν μιλάμε για μεμονωμένα χαλάκια/μοκέτες εδώ και εκεί μέσα στο σπίτι στα σημεία θα πρέπει να είναι περίπου >1,5x1,0m...αυτό το λέω υποθετικά για να καταλάβουμε το χώρο που καταλαμβάνει ο σκύλος στο να "πέσει" να ξαπλώσει αλλά και να σηκωθεί σταθερά και όχι τσίμα τσίμα!

Ο σκύλος δεν έχει πρόβλημα να κοιμηθεί σε χαλάκι αρκεί να είναι στο σημείο που αρέσκεται μέσα στο χώρο!Δηλαδή αν του βάλεις το χαλάκι στην γωνία στην πόρτα θα πάει και θα ξαπλώσει και ας μην είναι δροσερό το έδαφος!

Θέλω λοιπόν ιδέες, λύσεις, πράγματα που έχετε κάνει οι ίδιοι σας, προϊόντα που αγοράσατε, τι προτείνετε, καταστήματα, τιμές κτλ...

Συγγνώμη αν τα λεγόμενα μου φαίνονται υπερβολικά αλλά...είμαι ψείρας...:D

Ευχαριστώ!

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Έπεσα τώρα τυχαία στο φόρουμ καθώς ψάχνω κάτι παρόμοιο. Το σκυλάκι μου απολαμβάνει ιδιαιτέρως τη βεράντα το καλοκαίρι αλλά γλυστράει συνέχεια. Έτσι, λοιπόν ψάχνω έναν τρόπο να βάλω τέλος στο γλύστριμα. Μου σύστησε ο χρωματοπώλης μου αυτό https://www.durostick.gr/proioda/hr...isis-petron-oikodomikon-epifaneion/anti-slip/ για την εξωτερική βεράντα. Γνωρίζετε κάτι;
Ειναι δικο σου το σπιτι? αλλιως δε θα χαρει ο ιδιοκτητης νομιζω! Εγω σκεφτομαι να βαλω κατι τετοιο ως μια πιο προσωρινη λυση.
https://www.skalidis-sport.gr/στρώμ...ας-και-γυμναστικής-puzzle-eva-set-β-3259.html
https://www.e-orthopedics.com/Άθλησ...ητικό-δάπεδο-τύπου-πάζλ-4τμχ-57x57x0-8cm.html

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
οι λωριδες δεν θα βοηθησουν.
αν το περασεις σε ολη την επιφανεια, καταλαβαινεις οτι το ξεχνας το πλακακι, το καταστρεφεις.

ειχα παρει ενα διαφανο υλικο, σαν "μπογια",απο αγγλια. εκανε καποια δουλεια αλλα μην φανταστεις τρομερα πραγματα. αν θελεις μπορω να κοιταξω να σου πω την εταιρεια γιατι τωρα δεν τη θυμαμαι.

τελος, υπαρχουν καποια εταιρειες στην ελλαδα που διαθετουν διαφανα υλικα(επικαλυψεις) για αυξηση της τριβης αλλα το κοστος ειναι αρκετα μεγαλο.

ps. μην ξεχνας οτι αλλιως "γλυστραμε" εμεις κ αλλιως τα σκυλια. δλδ μπορει ενα υλικο να ειναι αψογο για τα δικα μας ποδια αλλα στα σκυλια να μην επιφερει μεγαλη βελτιωση.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Υπάρχει και η πιο φτηνή, μη μόνιμη, λύση του αφρώδους χαλιού, από αυτά που πωλούνται με το μέτρο
Κάτι τέτοιο :0990009_LARGEbBKF21379696674.jpg

• Like
Reactions: noni_papa

belas

Member
9 Ιουλίου 2017
19
2
42
Υπάρχει και η πιο φτηνή, μη μόνιμη, λύση του αφρώδους χαλιού, από αυτά που πωλούνται με το μέτρο
Κάτι τέτοιο :View attachment 62999
Στην ίδια λογική, εγώ του έχω απλωσει στρωματακια γυμναστικης (στα intersport νομιζω ειχαν καπου 9 € το ενα). Βεντουζαρουν ωραία στο πλακακι κ δε γλιστρανε καθολου.

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
Συνforumίτες, σκεφτόμαστε πριν το καλοκαίρι να κάνουμε μια μικρή επένδυση, βάζοντας πλαστικό δάπεδο στο σαλόνι (σε ξύλινη υφή) και συνθετικό χλοοτάπητα στο μπαλκόνι. Χαλιά βάλαμε με την άφιξη του μικρού, αλλά είναι ήδη βρωμερά και τρισάθλια ότι και να κάνουμε, σε σημείο να μην μπορώ να κάτσω μαζί τους κάτω να παίξουμε, αλλά και να είμαι σκεπτικός σχετικά με το πόσο υγιεινό είναι να κάθονται κι αυτοί.....
Κύριοι λόγοι λοιπόν είναι: α) τα γλιστρήματα β) το εύκολα καθαριζόμενο πάτωμα.
Έχω κοιτάξει στο xfloor που αναφέρθηκε και παλιότερα, έχει βάλει κάποιο ενεργό μέλος κάτι από τα 2, να μας πει εντυπώσεις??
Η απορία μου σχετικά με τον συνθετικό χλοοτάπητα επίσης, είναι πόσο "κρατάει" το νερό. Το μπαλκόνι έχει φουλ τέντες, αλλά όσο να ναι σε έντονη βροχή, από τις άκρες θα μπει νερό. Άμα είναι να μουλιάζει για 3 μέρες δεν αξίζει...

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Συνforumίτες, σκεφτόμαστε πριν το καλοκαίρι να κάνουμε μια μικρή επένδυση, βάζοντας πλαστικό δάπεδο στο σαλόνι (σε ξύλινη υφή) και συνθετικό χλοοτάπητα στο μπαλκόνι. Χαλιά βάλαμε με την άφιξη του μικρού, αλλά είναι ήδη βρωμερά και τρισάθλια ότι και να κάνουμε, σε σημείο να μην μπορώ να κάτσω μαζί τους κάτω να παίξουμε, αλλά και να είμαι σκεπτικός σχετικά με το πόσο υγιεινό είναι να κάθονται κι αυτοί.....
Κύριοι λόγοι λοιπόν είναι: α) τα γλιστρήματα β) το εύκολα καθαριζόμενο πάτωμα.
Έχω κοιτάξει στο xfloor που αναφέρθηκε και παλιότερα, έχει βάλει κάποιο ενεργό μέλος κάτι από τα 2, να μας πει εντυπώσεις??
Η απορία μου σχετικά με τον συνθετικό χλοοτάπητα επίσης, είναι πόσο "κρατάει" το νερό. Το μπαλκόνι έχει φουλ τέντες, αλλά όσο να ναι σε έντονη βροχή, από τις άκρες θα μπει νερό. Άμα είναι να μουλιάζει για 3 μέρες δεν αξίζει...
Για μεσα στο σπιτι με βολεψε το κλασσικο που μπαινει σε παιδικες χαρες γυμναστηρια...ψαξε δαπεδο ταταμι. Ουτε γλιστρανε, σφουγγαριζονται σκουπιζονται και δε θα σκασετε κιολας. Εγω το εβαλα περσι και θα ξαναβαλω μετα τα χαλια, σωθηκα, χοροπηδαγε το γκρεμλιν μεχρι αηδιας χωρις γλιστρημα και χωρις ηχους στον αποκατω οροφο.
Για εξω βολευτηκα με το κλασσικο αυτο διαδρομο αφρωδες με το μετρο, καπου το εχουν παραπανω. Αφου βρεξει το απλωνεις και στεγνωνει. Πλενεται κιολας. Απο αισθητικη ομως χαλι μαυρο. Φετος εχω σκεφτει να δοκιμασω τιποτα τετοια deck εξωτερικου χωρου.

Last edited:

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
@medusa κόστος για το δάπεδο τατάμι περίπου? Το άλλο θα πάει περί τα 300 ευρώ. Θέλω να καλύψω το σαλόνι, περίπου 30 τμ.
Για το μπαλκόνι, το αφρώδες πατάκι είναι μια λύση, αλλά δεν είναι ωραίο στα μάτια μου, συγνώμη.! Και ο χλοοτάπητας βγαίνει πιο φτηνά από το πλακάκι που έβαλες....:)

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Εχω τοποθετησει πλαστικο δαπεδο tarkett σε ρολο σε ενα δωματιο 10 τετραγωνικων περιπου στο οποιο εχω τις πανες των σκυλων (τουαλετα δλδ). Κοστος 12 ευρω το τετραγωνικο αν θυμαμαι καλα και το τοποθετησα μονη μου.

Ηθελα ενα ανθεκτικο υλικο που να καλυπτει στεγανά ωστε να προστατεψω το αρχικο πατωμα που ειναι μαρμαρο. Το κολλησα και στεγάνωσα μονο περιμετρικα.

Το συγκεκριμενο ειναι πολυ πολυ ανθεκτικο, αρκετα σκληρο, βαρυ, με μηδαμινη ομως απορροφηση κραδασμων και αρκετα αντιολισθητικο. Ειναι αυτο με τα ρινισματα σιδηρου και υπο γωνιες φωτός στραφταλιζει λιγο. Σαν γυαλοχαρτο fine.

Η αληθεια ειναι οτι προτιμουσα κατι πιο αφρωδες ωστε να απορροφα κραδασμους και να δινει καλύτερο πατημα στους σκυλους όπως τα ταταμι που αναφερθηκαν παραπανω. Φοβηθηκα όμως τα παζλ οτι θα εχουν διαρροες απο τον αρμο καθως και οτι θα καταστρεψουν συντομα κατι πιο αφρωδες με νυχιές, σκαψιμο και δοντακια.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
@medusa κόστος για το δάπεδο τατάμι περίπου? Το άλλο θα πάει περί τα 300 ευρώ. Θέλω να καλύψω το σαλόνι, περίπου 30 τμ.
Για το μπαλκόνι, το αφρώδες πατάκι είναι μια λύση, αλλά δεν είναι ωραίο στα μάτια μου, συγνώμη.! Και ο χλοοτάπητας βγαίνει πιο φτηνά από το πλακάκι που έβαλες....:)
ναι εχει διαφορα ποιοτητες και παχη υλικου οποτε πρεπει να ψαχουλεψεις....εχω την εντυπωση ομως οτι μου βγηκε 15 ευρω τα 4 τετραγωνικα, αλλα οχι υφη ξυλου, ενα απλο γκρι σκουρο ειχα παρει. Η αλλη λυση που λες αισθητικα και σε βαθος χρονου πιστευω θα ειναι καλυτερη. 300 αλλα θα κρατησει.

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
@Vania και γω κάτι ανάλογο κοιτούσα, αλλά αυτό που δε χρειάζεται κόλλες... Μάρμαρο θέλω να καλύψω, απλά είναι νοικιαρικο το σπίτι και δε θέλω να το καταστρέψω! 10 ευρώ το τμ. Μου φαίνεται πιο καλό από το τατάμι, και οπτικά/ποιοτικά πιο ωραιο... Τοποθέτηση δλδ να υποθέσω εύκολη?

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
@Vania και γω κάτι ανάλογο κοιτούσα, αλλά αυτό που δε χρειάζεται κόλλες... Μάρμαρο θέλω να καλύψω, απλά είναι νοικιαρικο το σπίτι και δε θέλω να το καταστρέψω! 10 ευρώ το τμ. Μου φαίνεται πιο καλό από το τατάμι, και οπτικά/ποιοτικά πιο ωραιο... Τοποθέτηση δλδ να υποθέσω εύκολη?
αν εννονεις κατι τετοιο , Pvc πατωμα δηλαδη ,τοποθετειται πολυ ευκολα. Υπαρχει κουμπωτο και αυτοκολλητο. Αλλα για τη γλιστρα εχω αμφιβολιες αν βοηθαει πολυ. Θυμιζει λιγο παρκε!

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
@medusa υπάρχει κάτι σε ξύλινη υφή, που είναι αντιολισθιτικο. Το βράδυ θα ψάξω τον κωδικό και θα τον παραθέσω...

• Like
Reactions: medusa

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Το αν καταφερα να προστατευσω σωστα το μαρμαρο θα το διαπιστωσω μονο οταν θα το αφαιρεσω... κατι που θα αργησει να γινει!

Το δωματιο ειναι 3x3 μετρα και κατι ψιλα. Το φαρδος του ρολου που ηθελα ήταν είτε 1,5 είτε 3 μετρα. Όπως και να το ξετυλιγα αναγκαστικα θα είχα μια ραφή, δυο κομματια. Με αφορμη τη ραφη και για τον φόβο των διαρροων, φωναξα τεχνιτη αλλα επεμενε οτι πρεπει να το κολλησει οοοοολο για να γινει ενιαία επιφανεια. Κατι που εγω ηθελα να αποφυγω για να μη χαλασει το μαρμαρο.

Παιδευτικα λιγο να το κοψω γιατι ειναι πολυ σκληρο. Στην ραφη και περιμετρικα στο σοβατεπι κολλησα χαρτοταινια πανω στο μαρμαρο και το κολλησα με ταινια διπλης όψης. Μετα στόκαρα τις χαραμάδες με ενα υλικο για αρμους, κατι μεταξυ στοκου και σιλικονης, υπαρχει σε διαφορα χρωματα. Durostick ή bison, δε θυμαμαι καλα.
Ειναι βαρυ και ακομα και να μη το κολλουσα με διπλης όψης θα εμενε στη θεση του πιστευω. Ειδικα αν εχει βαρυα επιπλα πανω του. Η κατω του πλευρα ειναι σαν τσοχα.

Με τον τροπο που το εκανα πιστευω οτι αν αποφασισω να το αφαιρεσω καποια στιγμη θα ειναι ευκολη η αφαιρεση και με τη μικροτερη δυνατη ζημια στο μαρμαρο, καθως η κολλα της χαρτοταινιας δεν το ποτιζει.

Το εχω ήδη 2 χρονια σχεδον.
received_10156259770416757.jpeg

(Συγνωμη για τις γεματες πανες, τα κοριτσια μου προτιμουν να στοχευουν άκρη άκρη...)

• Like
Reactions: spyv and Allendog

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
@Vania ευχαριστώ για την ενημέρωση! Θα πάω να δω μέσα στο μήνα από κοντά και θα επανέλθω..! :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
To μπανιο μου ειναι πατητη τσιμεντοκονια. Στο δαπεδο ομως ειχε γινει πολυ κακη δουλεια. Καλυψα με αυτα τα πλακακια pvc. Πολυ ευκολη τοποθετηση ( εχουν κολλα απο κατω). Κοβωνται με ενα καλο κοπιδι.
https://www.leroymerlin.gr/gr/plakakia-dapedo-halia/pvc/pvc/

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν