Μοκέτες/Χαλιά/Αντιολισθητικά δάπεδα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όλοι ξέρουμε ότι τα καλοκαίρια τα χαλιά/μοκέτες και τα λοιπά συναφή ανεβαίνουν στα πατάρια...λόγω ζέστης...

Εκεί κάπου αρχίζει και το γνωστό σε όλους πρόβλημα με το περπάτημα των σκύλων μας σε γυαλιστερές επιφάνειες και το πόσο κακό κάνει στο σκελετό τους...

Αρχικά λοιπόν ήταν να μην σηκώσουμε τα χαλιά καθόλου στο σπίτι μου, μιας που δεν ήθελα καθόλου για τον μικρό να περπατάει στα πλακάκια!Το να παρέμεναν όμως, πλην κάποιου διαστήματος 3-4 ημερών για να πλυθούν και να στεγνώσουν, πάλι δεν θα είχε κανέναν απολύτως όφελος διότι δεν θα τα...τιμούσε!Δηλαδή από όταν μπαίνει το καλοκαίρι και αρχίζουν οι ζέστες θέλει να κοιμάται σε δροσερό έδαφος!
Τα χαλιά τα έχουμε όπως όλοι μας σε κεντρικά σημεία του σπιτιού μας, και μ'αυτό εννοώ ότι το χαλί του σαλονιού βρίσκεται στο κέντρο νοητά με τους καναπέδες και κάτω από το τραπεζάκι πχ!Ναι, πολύ σωστά αλλά ο σκύλος αρέσκεται να κοιμάται σε σημεία όπου σχηματίζουν γωνίες, όπως να ακουμπάει στον καναπέ, να ξαπλώνει και να ακουμπάει κάποια πόρτα πχ ή κάποια ντουλάπα, εκεί που το χαλί δεν φτάνει!

Και φτάνω λοιπόν στην αιτία, προκύπτει λοιπόν ένα προβληματάκι, όχι ότι ο σκύλος κοιμάται σε σημείο που είναι γυαλιστερό αλλά ότι θα σηκωθεί αφού κοιμηθεί και...θα γλιστρίσει!Αθροίζοντας λοιπόν αυτά τα "σηκώματα" και τα "γλυστρίματα" που θα κάνει μέσα στην ημέρα επί πόσες μέρες μπορεί να δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου πρόβλημα, μπορεί και στο άμεσο μέλλον...

Μελετώντας λοιπόν τον δικό μου σκύλο πως κινείται μέσα στο σπίτι και που ξαπλώνει συνήθως και τις αγαπημένες του θέσεις/σημεία σκέφτηκα να τοποθετήσω στα σημεία αυτά πατάκια/μοκέτες κτλ κτλ ώστε να μπορεί να ξαπλώνει αλλά και το σημαντικότερο...να σηκώνεται σε σταθερό έδαφος!Τα χαλάκια/μοκέτες θα πρέπει να είναι πιο μεγάλα από το σώμα του σκύλου ώστε να μπορεί άνετε να ξαπλώσει και να σηκωθεί...άρα αν μιλάμε για μεμονωμένα χαλάκια/μοκέτες εδώ και εκεί μέσα στο σπίτι στα σημεία θα πρέπει να είναι περίπου >1,5x1,0m...αυτό το λέω υποθετικά για να καταλάβουμε το χώρο που καταλαμβάνει ο σκύλος στο να "πέσει" να ξαπλώσει αλλά και να σηκωθεί σταθερά και όχι τσίμα τσίμα!

Ο σκύλος δεν έχει πρόβλημα να κοιμηθεί σε χαλάκι αρκεί να είναι στο σημείο που αρέσκεται μέσα στο χώρο!Δηλαδή αν του βάλεις το χαλάκι στην γωνία στην πόρτα θα πάει και θα ξαπλώσει και ας μην είναι δροσερό το έδαφος!

Θέλω λοιπόν ιδέες, λύσεις, πράγματα που έχετε κάνει οι ίδιοι σας, προϊόντα που αγοράσατε, τι προτείνετε, καταστήματα, τιμές κτλ...

Συγγνώμη αν τα λεγόμενα μου φαίνονται υπερβολικά αλλά...είμαι ψείρας...:D

Ευχαριστώ!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
καλημέρα. Θα σου πω τι κανω εγω. Βάζω σε διαφορά σημεία, κουρελούδες. Και από κάτω αντιολισθητικο. Η κουρελού είναι δροσερή και δεν έχει καμία σχέση με τη θερμοκρασία του χαλιού, τάπητα κλπ! Τώρα εμείς από που τα βρίσκουμε; σούπερ μάρκετ και παιχνιδάδικα που έχουν και διαφημίσεις στα ραδιόφωνα κ τις τηλεοράσεις. Δοκίμασα κ χαλακια αλλά δεν έμενε καμία τους. Είχα μια κουρελού τυχαία σε ένα σημείο του σπιτιού και είδα πως πήγαιναν εκεί τελικά, άλλαξαν στην ουσια τα σημεία τους που λες κι εσυ. Τέλος πάντων. Αυτα εμείς. Πρόσεξε μην κάνεις το λάθος κ βάλεις ταινία για να μην φεύγει το χαλί. Εχω κάτι ωραία σημάδια στο πάτωμα μούρλια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καταρχάς με τον τίτλο που έβαλες, νόμιζα ότι άλλαξες επάγγελμα :rolleyes:

Εμείς έχουμε βολευτεί κάτι πατάκια μπάνιου του ΙΚΕΑ. Ενα ο καθένας τους. Μεγαλούτσικα [τους περισσεύουν δηλαδή], ωραιότατα, όχι πολύ "μαλλιαρά" συνεπώς σχετικά δροσερά και κυρίως αντιολισθητικά. Και μπαίνουν και στο πλυντήριο ;)
Θεωρώ ότι τέτοιου είδους "επένδυση" του σημείου που κυρίως ξαπλώνουν, είναι απαραίτητη όχι μόνο για να μην γλυστράνε τα ποδάρια τους, αλλά και για προφύλαξη από την πιθανή δημιουργία σκληρύνσεων στους αγκώνες [ειδικά τα γερμανικά, έτσι που σωριάζονται...] :)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ωραιες ιδεες παιδια! κι εγω εχω μεγαλο προβλημα με την Λευκή. δεν εχω βγαλει τα χαλια, μαλλον για την ακριβεια τα ξαναεβαλα μολις ηρθε σπιτι το κουταβι, αλλα λογω ζεστης προτιμαει το πλακακι. τελικα εμεις βγαζουμε τη μπεμπελη καλοκαιριατικα και αυτη βρισκει μερη να δροσιστει... Θα δοκιμασω τα χαλακια μπανιου, μου φαινεται βολικη λυση!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Ναι εχει δικιο η Μαρια! Κι απο αυτα εχουμε, στο υπνοδωματιο,χιχι! Βεβαια τα εχω σε λευκο και πεφτει το πλυσιμο στο χερι συννεφο...Και παλι ομως οι πυροβολημενες πανε και αραζουν (και τωρα ακομα που γραφω) στις κουρελουδες (χρωματος ροζ πορτοκαλι, οχι οτι κι οτι, χαχα!)
Αν ερθει κανεις και δει πανοραμικα το σπιτι μου , ειναι σαν πατσγουορκ απο μικρα χαλακια και κουρελουδακια, αιαιαιαιαισχοοοοοοοοοοοος...

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
αν καποιος δεν ειναι βεβαιος για την εκτροφη του σκυλου του η γενικα το ιστορικο της φυλης
η αν απλα η φυλη εχει βεβαρυμενο ιστορικο η φυλη η λεπτη μοκετα ειναι οτι καλλιτερο κυριως λογω ζεστης

Εγω προσωπικα δεν βαζω τιποτα
γιατι το να γλισττραει καποιες φορες το ποδι στο σηκωμα δεν δημιουργει δυσπλασιες. (ετσι λεω εγω τωρα... οι εκτροφεις λενε αλλα παντως :D )
αν η εκτροφη ειναι καλη τοτε απλα δεν εχεις δυσπλασιες

παντως αν ειχα τετοιο φοβο θα εβγαζα το σκυλο αρκετες βολτες ωστε στο σπιτι απλα να περπαταει και να περπαταει χαλαρα
ωστε να μην εκτονωνεται πανω κατω μεσα στο σπιτι τρεχοντας
(για μενα ο σοβαρος κινδυνος στο σπιτι ειναι αν δεν εχει εκτονωθει και αρχισει να τρεχει οπου σε σοβαρο γλιστριμα μπορει να εχεις απο κακωση μεχρι σπασμενο οστο η καποια εξαρθρωση)

το εχει παθει μια φορα η λουνα μου οταν εκανε σπριντ απο το διαδρομο στο δωματιο μου αλλα ευτυχως δεν επαθε τπτ
μετα δεν το ξανα κανε...
ουτε εγω θα το ξανα εκανα :D

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
αν καποιος δεν ειναι βεβαιος για την εκτροφη του σκυλου του η γενικα το ιστορικο της φυλης
η αν απλα η φυλη εχει βεβαρυμενο ιστορικο η φυλη η λεπτη μοκετα ειναι οτι καλλιτερο κυριως λογω ζεστης

Εγω προσωπικα δεν βαζω τιποτα
γιατι το να γλισττραει καποιες φορες το ποδι στο σηκωμα δεν δημιουργει δυσπλασιες. (ετσι λεω εγω τωρα... οι εκτροφεις λενε αλλα παντως :D )
αν η εκτροφη ειναι καλη τοτε απλα δεν εχεις δυσπλασιες

παντως αν ειχα τετοιο φοβο θα εβγαζα το σκυλο αρκετες βολτες ωστε στο σπιτι απλα να περπαταει και να περπαταει χαλαρα
ωστε να μην εκτονωνεται πανω κατω μεσα στο σπιτι τρεχοντας
(για μενα ο σοβαρος κινδυνος στο σπιτι ειναι αν δεν εχει εκτονωθει και αρχισει να τρεχει οπου σε σοβαρο γλιστριμα μπορει να εχεις απο κακωση μεχρι σπασμενο οστο η καποια εξαρθρωση)

το εχει παθει μια φορα η λουνα μου οταν εκανε σπριντ απο το διαδρομο στο δωματιο μου αλλα ευτυχως δεν επαθε τπτ
μετα δεν το ξανα κανε...
ουτε εγω θα το ξανα εκανα :D
Ναι αυτό πιστεύω και εγώ αλλά η οι πιθανότητες να εμφανιστεί όντως από το περιβάλλον μια δυσπλασία σε βάθος χρόνου είναι πολύ μεγάλη!
Άρα στο μυαλό μου υπάρχει αυτή η πιθανότητα άσχετα αν ο μικρός είναι εκτροφικός και δεν έχει ιστορικό δυσπλασίας!

Ναι στα υπόλοιπα όσον αφορά τον συνδυασμό ώστε να μην περπατάει πολύ μέσα στο σπίτι το πιστεύω και εγώ!Ήδη είναι καλοκαίρι και μέσα στο σπίτι μόνο κοιμάται!Δεν περπατάει καθόλου, καθόλου όμως, εκτός αν θέλει να αλλάζει θέση!Και όταν πάμε βόλτα πάντα οι ασκήσεις είναι σε σταθερό έδαφος!Έτσι το έχω στο μυαλό μου και έτσι κάνω!

Απλώς όπως είπα και πιο πάνω, είμαι ψείρας:D και θέλω να αποκλείσω τα πάντα ώστε τουλάχιστον το "σήκωμα" να είναι σε σταθερό έδαφος!

Σαν πρώτη κίνηση θα είναι λοιπόν να πάω να πάρω πατάκια μπάνιου στο χρώμα των πλακακιών για μην φαίνεται άσχημα που έχουν από κάτω latex και να τα στρώσω στα σημεία που ξαπλώνει!Προτιμώ τους καλοκαιρινούς μήνες να έχω 4-5 πατάκια εδώ και εκεί παρά γυμνό πάτωμα!Ήδη υπάρχει ένα πατάκια μπάνιου και έχει φύγει ήδη από το μπάνιο και βρίσκεται στο ένα από τα πολλά σημεία που ξαπλώνει...και το τιμά παρ'όλη την ζέστη των ημερών!

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
μονο εχε το νου σου τα πατακια να μην γλιστρανε πανω στο πλακακι απο την κατω μερια
γιατι καμια φορα γλιστρανε ποιο πολυ και απο το πλακακι
οσο ποιο αντιολισθιτικα γινεται

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Στέλιο έχω τσεκάρει αυτό http://www.motopissaris.gr/full_pro..._id=PU.38500038&manuf=all&group=all&fsize=all αλλά σήμερα είναι κλειστά για να μάθω την τιμή.

Το κάθε πακέτο καλύπτει 16 τεραγωνικά μέτρα, όποτε μπορείς να το μοιράσεις ή να το τοποθετήσεις ενιαίο.

Είχα δει παλιότερα και μια λύση για αντιολισθητικά δαπέδα από την pirelli σε προσιτή τιμή, θα ψάξω και θα σου πω.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Στελιο.. κριμα που δεν αλλαζεις επαγγελμα.. εμεις στρωνουμε την βεραντα στο νεο σπιτι 80μ2 αντιολοσθητικο πλακακι για χαρη των μοσχαριων μου.. για να μη γλιστρανε!! αντλαμβανεσαι? 1.500 ετσι, γιατι μου περισευαν και δεν ειχα τι να κανω! αχ! τι μου θυμισες!

και εμεις πατακια εχουμε, τυπου κουρελουδες Ικεα μεσα και κατι σαν ψαθινα πατακια και αυτα απο τι Ικεα.. βεβαια ο γατος ταεχει ξεφτυίσει...

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Στέλιο έχω τσεκάρει αυτό http://www.motopissaris.gr/full_pro..._id=PU.38500038&manuf=all&group=all&fsize=all αλλά σήμερα είναι κλειστά για να μάθω την τιμή.

Το κάθε πακέτο καλύπτει 16 τεραγωνικά μέτρα, όποτε μπορείς να το μοιράσεις ή να το τοποθετήσεις ενιαίο.

Είχα δει παλιότερα και μια λύση για αντιολισθητικά δαπέδα από την pirelli σε προσιτή τιμή, θα ψάξω και θα σου πω.
αυτο αμα εχει καλη τιμη ειναι τελειο
ουτε τριχες δεν θα μαζευει....

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
λοιπον Στελιο ακου.εχεις δει τα καινουρια χαλια και μοκετες που κυκλοφορουν τα τελευταια χρονια?ναι ναι αυτα τα μοντερνα που πεταγονται κορδονια.αυτα με τα μακριαααα κορδονια....εμενα δεν μου γλυστραει αυτο.πηγαινε σε ενα μαγαζι που πουλαει μοκετες και διαλεξε μια τετοια μοκετα στο χρωμα που σαρεσει και πες στον μαγαζατορα να σου κοψει δυο τρια ναχεις στις διαστασεις που θελεις για τον σκυλο σου.αυτα επειδη ειναι συνθετικα ειναι ελαφρια δροσερα και στεγνωνουν πανευκολα.και δεν γλυστρανε επισης. ετσι θα ειναι χαρουμενη και η μανουλα σου που θα της ταιριαζουν στο σπιτι της!εγω απο το Περσικα πηρα. (τουλαχιστον παρε ενα και δοκιμασε το)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
http://www.xfloor.gr/vinyl/texline/

IMO , το απολυτο πατωμα για σκυλους ...πλαστικο που φαινεται σαν ξυλινο (οσοι το εχουν δει σπιτι μου νομιζουν οτι ειναι πραγματικο παρκε ή καλης ποιοτητας laminate - εχω την αποχρωση Βosco clair) , ακαυστο , εντελως αντιολισθηρο (αποκλειεται να γλυστρησει σκυλος ακομα και agility να κανει πανω του) και βαρυ ...πεφτει κατω και βεντουζαρει στο πατωμα χωρις κολλα ή ταινια (Iδανικο για νοικιαρικα σπιτια).

Σφουγγαριζεται ακομα και με χλωρινη (ιδανικο δηλαδη για κουταβια), δεν κραταει ζεστη (χρηση χειμωνα/καλοκαιρι), δεν χαραζεται απο νυχια , δεν καιγεται απο τσιγαρα ...Το ανακαλυψα αφου πρωτα πεταξα λεφτα σε βρωμερες μοκετες και χαλακια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη

IMO , το απολυτο πατωμα για σκυλους ...πλαστικο που φαινεται σαν ξυλινο (οσοι το εχουν δει σπιτι μου νομιζουν οτι ειναι πραγματικο παρκε ή καλης ποιοτητας laminate - εχω την αποχρωση Βosco clair) , ακαυστο , εντελως αντιολισθηρο (αποκλειεται να γλυστρησει σκυλος ακομα και agility να κανει πανω του) και βαρυ ...πεφτει κατω και βεντουζαρει στο πατωμα χωρις κολλα ή ταινια (Iδανικο για νοικιαρικα σπιτια).

Σφουγγαριζεται ακομα και με χλωρινη (ιδανικο δηλαδη για κουταβια), δεν κραταει ζεστη (χρηση χειμωνα/καλοκαιρι), δεν χαραζεται απο νυχια , δεν καιγεται απο τσιγαρα ...Το ανακαλυψα αφου πρωτα πεταξα λεφτα σε βρωμερες μοκετες και χαλακια.
Χαχαχα Θεός!
Να σε πάρω τηλέφωνο να έρθεις να με βοηθήσεις όταν θα το περάσω στο δικό μου σπίτι αργότερα:p!
Αν το προτείνω αυτό σαν ιδέα θα με διώξει από το σπίτι η μάνα μου (χωρίς τον σκύλο:D:cool:)!
Παρ'όλα αυτά σε ευχαριστώ για την ιδέα!

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Περαιτέρω συμβουλές επί του θέματος δεν μπορώ να δώσω αλλά θέλω να τονίσω κάτι!
Το απλό πλύσιμο των χαλιών δεν είναι αρκετό για την υγιεινή του χώρου μας για μας, τα παιδιά μας και τα σκυλιά μας!!!!!
Τα ακάρεα που υπάρχουν στα χαλιά, τις μοκέτες, τα στρώμματα, τα μαξιλάρια, τα χνουδωτά αρκουδάκια κλπ είναι υπεύθυνα για άσθμα, αλλεργικές ρινίτιδες, επιπεφυκίτιδες και διάφορες αλλεργίες!
Πριν λοιπόν ξαναστρώσετε τα χαλιά σας κάνετε έναν ΒΙΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟ για να διώξετε τα ακάρεα και τα περιττώματά τους που κάνουν όλη τη ζημιά!!!!!

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα

Ακουγεται πολυ καλο!Κ σχετικα οικονομικο!ΟΝΤΩΣ δεν χαραζεται απο νυχια?!
Και κατι αλλο?Η τοποθετηση ειναι ευκολη?Την εκανες μονος σου ή εβαλες μαστορα?

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
έχει στο ΙΚΕΑ κάτι διάφανα αντιολισθητικά μοκετάκια (οκ, είναι πλαστικά, αλλά δεν ξέρω πώς να σας τα περιγράψω ) που κολλάνε στο πάτωμα και είναι για να μην γλιστράει η καρέκλα του γραφείου με τα ροδάκια. κάπου 1χ1 είναι νομίζω. Αλλά θυμάμαι ότι δεν ήταν ακριβά. μπορεί να μπει εκεί που κάθεται περισσότερο ο σκύλος.
τα έχετε δει εσείς?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Ακουγεται πολυ καλο!Κ σχετικα οικονομικο!ΟΝΤΩΣ δεν χαραζεται απο νυχια?!
Και κατι αλλο?Η τοποθετηση ειναι ευκολη?Την εκανες μονος σου ή εβαλες μαστορα?
Δεν το λες και φθηνό αλλά είναι καταπληκτικό!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν