Όχι, δεν υπάρχει βιβλιάριο υγείας παρά κεντρική βάση δεδομένων και ηλεκτρονικά αρχεία της κτηνιάτρου. Εγώ έχω αντίγραφα βεβαιώσεων σε ντοσιέ με τα αρχεία του Μουφ που λένε ότι το Μουφ έχει κάνει όλα του τα εμβόλια που είμαι υποχρεωμένη να τα δείχνω έτσι και μου ζητηθούν. Όλες οι πανσιόν σκύλων έχουν επίσης αρχεία και αν πάω κάπου για πρώτη φορά, είναι υποχρεωμένοι να στείλουν φαξ στην κτηνίατρο για να επιβεβαιώσουν τα χαρτιά. Ο αριθμός και το bar code του μικροτσίπ υπάρχει με ειδική σφραγίδα στο συμβόλαιο. Όμως οι πληροφορίες που έχω λένε ότι ο υπ' αριθμόν τόσο Αυστραλέζος ονόματι Bernie (Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!) που φέρει το μικροτσίπ τάδε έχει δοθεί σε μένα. Τώρα χάνοντας τις ταυτότητες του Μουφ, αν δεν ενημερωθούν όλοι αυτοί, έχω ένα συμβόλαιο περί ενός Bernie (μπππππρρρρρρρρρρρρρ) με το τάδε μικροτσίπ, μόνο που δε θα αντιστοιχεί πλέον στο νούμερο του σωστικού συλλόγου αφού πρέπει να αλλαχτεί αν δε βρούμε το κολλάρο!! Επομένως οι μικροτσιπάδες πρέπει να αλλάξουν το νούμερο του συλλόγου στο αρχείο τους ώστε να λέει ότι ο επονομαζόμενος Άτταλος (πρώην Bernie!) με το νούμερο μικροτσίπ τάδε και νούμερο σωστικού συλλόγου δείνα (και πρώην το παλιό του) ανήκει σε μένα. Τα υπουργεία έχουν αυτές τις πληροφορίες συν το ότι έκανε εμβόλιο λύσσας υπ' αριθμόν τάδε, όμως επειδή έχασε την ταυτότητά του έχει το ειδικώς βγαλμένο για την περίπτωση νούμερο δείνα που αντικαθιστά το παλιό γι' αυτούς κι αυτούς τους λόγους.
Και ναι, εγώ έχω ημικρανία απ' το πρωί...
Edit: όλα αυτά αποδεικνύονται μεν, αλλά η αστυνομία θέλει να βλέπει την μπλε φωσφοριζέ λυσσασμένη ταυτότητα να κρέμεται από το κολλάρο του σκύλου, καθώς και το κίτρινο νούμερο του μικροτσίπ με το τηλέφωνο πάνω. Αν δεν τα δει τα παραπάνω θα με τρέχει για εξακρίβωση που είναι μπελάς. Επίσης ο όμιλος θέλει όλα τα νουμεράκια να είναι σωστά διότι ο σκύλος εξακολουθεί να τελεί υπό την προστασία τους και είναι μεν δικός μου αλλά με τους όρους του συμβολαίου που υπέγραψα (και που είναι στάνταρ).