Μια νέα καλησπέρα σε όλους!

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
και εγω τις ιδιες αποριες και φοβους ειχα και ολα πηγαν καλα

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
οχι αλλα εχω και εγω κατι δυσκολο που το φοβομουν

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για τις εξετάσεις υγείας να μην αρκεστείς στα λόγια του!
Να τα δεις με τα μάτια σου!

Για το φύλο, τα θηλυκά προτείνονται συνήθως στους αρχάριους γιατί συνήθως είναι πιο ήπια!
Τώρα βέβαια αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς και να δουλέψεις δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα και με αρσενικό!

Επίσης, ένας σωστός εκτροφέας θα σε βοηθήσει να επιλέξεις ένα κουτάβι που να σου ταιριάζει!
Δεν πρέπει να σου δώσει το πιο κυριαρχικό της τοκετοομάδας, αλλά ούτε και το πιο φοβικό...

Lygkos

Member
20 Μαϊου 2010
16
0
Florina
Εννοείς να δω τα σκυλιά. Άλλωστε τα χαρτιά δεν τα πιστεύω και πολύ. Γνωστός μου είπε πως είναι πολύ εύκολο να βγάλεις πλαστό pedigree με μόλις 50 ευρώ. Οπότε και εγώ πιστεύω πως την τελική απόφαση θα την πάρω μόλις δω τις εγκαταστάσεις όπου ζουν τα cane. Εσείς έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο; Μίλησα και με έναν άλλο στο Καπανδρίτη αλλά ζητούσε πολλά για το κουταβάκι (χώρια που δεν είχε αρσενικά και ζητούσε και προκαταβολή, πριν παραδώσει το κουτάβι).

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.013
ΑΤΤΙΚΗ
το ότι δεν είχε αρσενικά δεν λέει ντε και καλά κάτι...πολλοί εκτροφείς επιλέγουν να ζευγαρώνουν τις σκύλες τους με κάποιους καλούς και επιλεγμένους αρσενικούς που δεν τους ανήκουν.

όσον αφορά την προκαταβολή -εάν ξέρεις τους γεννήτορες -δεν βρίσκω ναι είναι και τόσο παράλογη απαίτηση....

τα πλαστά pedigree δείχνουν έναν πλαστό εκτροφέα, οπότε αν υπάρχει περίπτωση να μην εμπιστευτείς τα χαρτιά που θα σου δείξει καλά θα κάνεις να τον απορίψεις ως εκτροφέα σου.......
το pedigree είναι η μοναδική για σένα, ασφαλής και τεκμηριωμένη πηγή πληροφοριών για το από που προέρχεται το κουτάβι σου....μη το υποτιμάς...

Lygkos

Member
20 Μαϊου 2010
16
0
Florina
Ευχαριστώ TARA, απλά μου έχουν πέσει πολλά και έχω μπερδευτεί. Ακούω και διαβάζω πολλά, τα οποία είναι τις περισσότερες φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα σταματήσω να ψάχνω. Άλλωστε δεν έχω κλείσει κάποιο κουτάβι ακόμα.

danai

Member
24 Μαρτίου 2010
18
0
Καλησπερα και απο μενα! Εγω εχω ενα cane corso κοριτσακι, κοντα 4 μηνων τωρα τη Blue. Πριν αποφασισω να την παρω διεθεσα πααααρα πολυ χρονο ωστε να μαθω οσα περισσοτερα μπορω γι αυτη τη φυλη (το προηγουμενο σκυλακι μου ηταν γαλλικο μπουλντογκ δλδ καμια σχεση). Θεωρω οτι αν παρεις απο εκτροφεα οπως σου ειπαν και τα παιδια παραπανω, δλδ γνωριζεις οτι θα εχει σωστο χαρακτηρα, οι γονεις του ειναι απαλλαγμενοι απο δυσπλασια που για μενα ειναι τα δυο πιο βασικα μεληματα κανεις μια σωστη αρχη. Απο κει και περα τα cane ειναι σκυλοι που δενονται παρα πολυ με την οικογενεια, θελουν πολυ κοινωνικοποιηση απο μικρα και γενικα μαθαινουν ευκολα (βασικη υπακοη, που να κανουν πιπι κλπ). Επικινδυνα δεν θα τα χαρακτηριζα κυριως γιατι θεωρω οτι κανενα σκυλι δε γεννιεται επικινδυνο ουτε γινεται αν το μεγαλωσεις σωστα και με πολλη αγαπη. Επισης δεν θα ακουσεις τη φωνη του σχεδον ποτε γιατι τα διακρινει μια φοβερη ψυχραιμια, θα γαυγισει μονο αν θεωρησει οτι μια κατασταση παει να γινει περιεργη.

Επισης εγω ο μονος λογος που πηρα κοριτσακι ειναι γιατι γινεται περι τα 10 κιλα μικροτερη απο το αγορακι οποτε αν σκεφτεις οτι εγω ειμαι 58kg, βαλε αλλα 50 το θηριο δε 8α χωραμε στο δυαρι!!χαχαχαχα

Αυτα προς το παρον, οτι αλλο θες να μαθεις ευχαριστως!

Last edited:

Lygkos

Member
20 Μαϊου 2010
16
0
Florina
Ευχαριστώ πολύ danai, για την απάντηση. Αρκετά ενθαρρυντική. Και εγώ (ιδίως τώρα που εχω άδεια) διαβάζω πολύ. Να σε ρωτήσω από πο πήρε τη Blue; Ο εκτροφέας που μίλησα περιμένει γέννα τον Οκτώβριο και θα μου το δώσει το Δεκέμβριο (λίγο αργά για μένα που έχω γίνει ανυπόμονος!).