Μια μικρή πληγούλα

puppy_rena

Member
8 Φεβρουαρίου 2022
20
4
34
Καλημέρα φίλοι μας. Είδα αυτή την ανοιχτή πληγούλα στο πόδι του σκύλου μου και όπως φαντάζεστε γλύφει το σημείο αυτό συνέχεια. Δεν ξέρω πως έγινε, πραγματικά δεν το κατάλαβα και πριν λίγες μέρες είδα ότι γλύφει επίμονα το σημείο. Ερώτηση, ξέρετε αν πρέπει, αν μπορώ να βάλω κάτι πάνω σε αυτή την πληγή? Αν μπει πχ κρέμα θα την γλύψει. Μήπως κάποιο spray? Σκέφτηκα να βάλω μια γάζα αλλά θα πρέπει να την αλλάζω για καιρό μέχρι να κλείσει αυτή η πληγούλα. Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο να μου πείτε τι κάνατε? Ευχαριστούμε 00.jpeg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Μπορείς να καταλάβεις αν είναι τραύμα, ή κάτι δερματικό;
Δεν το κλείνεις με γάζα ή οτιδήποτε τέτοιο.
Πρέπει να είναι ανοιχτό, για να επουλωθεί.
Μπορείς να βάλεις αντισηπτικό, όπως pulvo, octenisept ή betadine, αμέσως πριν βγείτε βόλτα. Οπότε δεν θα έχει την δυνατότητα να το γλύψει και να το βγάλει. Και μέχρι να γυρίσετε, θα έχει απορροφηθεί. Αν δεις και δεν επουλώνεται όμως, θα πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου (έτσι κι αλλιώς, θα σου έλεγα εγώ) γιατί μπορεί να είναι κάτι δερματικό, που να χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης. Με κάτι κορτιζονούχο πχ. Η να θέλει περαιτέρω διερεύνηση.

• Like
Reactions: vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.379
10.543
Athens
Για τραύμα μου φαίνεται πολύ στρογγυλοκαμωμένο και καλοφτιαγμένο.
Ο τσοπάνης είχε ένα τέτοιο αλλά σε πιο ανώμαλο σχήμα, έφυγε μόνο του.
Μήπως είναι hot spot?

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.357
8.145
Σιγουρα μη βαλεις τιποτα με κορτιζονη σε περιπτωση που ειναι μυκητας, το λεω γιατι διακρινω χαρακτηριστικες κομμενες τριχουλες. Ενα απλο μπεταντιν οπως ειπαν ειναι ασφαλες για ολες τις περιπτωσεις, το octanisept ειναι ακομα καλυτερο αν εχετε. Καλυτερα να το δει κτηνιατρος

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.257
Πρέπει να το δει κτηνίατρος όντως, γιατί άλλο ο μύκητας άλλο το hotspot (κ μοιάζει πιο πολύ για ένα από αυτά τα δύο) κ άλλο η πληγή. Όλα έχουν διαφορετικές - κ αντικρουόμενες συχνά - θεραπείες, όπως δλδ είπαν ήδη όλα τα παιδιά.

Μια σημείωση για τον μύκητα, επειδή έχω κολλήσει από γατί (το γατί ασυμπτωματικό όμως, κ γι'αυτό δεν του βαλα τπτ τοπικό): θέλει betadine βάμμα ιωδίου, όχι το κλασσικό betadine (έχουν διαφορά) - ΝΟΜΙΖΩ λόγω αποδοτικότητας, κ όχι ότι κάνει κακό το απλό betadine, ξαναλέω νομίζω. Λογικά κάνουν κ άλλες μάρκες απλό βάμμα ιωδίου. Κ αυτό νομίζω δεν κάνει σε άλλες περιπτώσεις - ακόμα κ στο ανοιχτό τραύμα που εμείς παλιά χρησιμοποιούσαμε ιώδιο κ μετά προχωρήσαμε στο betadine, κ ακόμα το χρησιμοποιούμε φυσικά, τώρα λέει βρήκαν ότι καθυστερεί το betadine στην επούλωση κ θέλει καλύτερα αντιβιοτικές αλοιφές (αυτό μου το παν για σκυλί, δεν ξέρω αν ισχύει σε ανθρώπους).

Δλδ, συνοπτικά, καλύτερα να κάνει κανονική διάγνωση κτηνίατρος.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.257
Όχι μωρέ, οτιδήποτε μπορεί να είναι, το ποιντ είναι να το δει γιατρός γιατί ότι κ να ναι θέλει την ανάλογη αντιμετώπιση, δεν έχει πχ ένα - δυο που να κάνουν για τα περισσότερα.

• Like
Reactions: Ans

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Αν τον πας στο γιατρό κάνε και εξετάσεις αίματος και εξέταση για καλαζάρ.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Αν κάθεται και έχεις ξυριστική μηχανή,ξυριστε προσεκτικά την περιοχή.
Ανάλογα τις περιπτώσεις παει και φαρμακευτική αντιμετωπιση,αλλα το ξύρισμα ειναι στανταρακι ότι θα βοηθήσει την περιοχή,τουλάχιστον με το να απομακρυνθεί τρίχα που μπορει να ειναι εστία μικροβίων.
Πουλβο,βαμα ιωδίου,οξυζενέ ,ντακταριν,πιθανά σενάρια.