σχεδον ολες οι φυλες αποκλινουν απο το ιδεατο "προτυπο"...πολυ-πρωταθλητες bullmastiff αρσενικοι κατα κυριο λογο,ειναι πολλες φορες και 65 κιλα και 67 κιλα και το προτυπο αναφερει max τα 59 κιλα...
Εχω ζητησει και παλιοτερα συγγνωμη αλλα δεν μπορω να παρακολουθω το forum σε καθημερινη βαση, για αυτο και θα προσπαθησω να απαντησω σε οσα περισσοτερα ερωτηματικα μπορω τωρα:Μα εκει παντα θα ανηκει και αν παρακολουθεις τις ερωτησεις που σου κανω , θα το καταλαβεις :
Το olde τι ειναι :
Το ενα 50% ειναι E. Bulldog (ή αν θες μιξη old Βulldog με Pug) και το αλλο 50% ειναι Bullmastif / American pit bull terrier / american bulldog σε ισες αναλογιες.
Αρα το Pug ειναι μεσα.Αν ο Leavit πιστευε και αυτος πως το American bulldog ειναι ο πιο κοντινος εν ζωη συγγενης του παλιου Αγγλικου μπουλντογκ , τοτε τα ποσοστα θα επρεπε να ειναι αναποδα ωστε να μειωθει το γονιδιο pug.Θα εβαζε δηλαδη 50% american bulldog και μολις 17% Ε.Β . Το λεω λιγο μπακαλιστικα αλλα πιστευω να καταλαβες τι εννοω ...
Tα continental τι ειναι :
ΕΒ με ΟΕΒ σε αναλογιες οπως φαινονται στα pedigree που παρεθεσα παραπανω.Δηλαδη μιξη old bulldog + pug = EB + OEB = continental bulldog.
Ας παρουμε και εμεις αυριο 2-3 καλα δειγματα αγγλικων bulldog τα οποια θα τα διασταυρωσουμε με continental bulldog και θα φτιαξουμε τα Athenean Bulldog
Οι επιλογες ειναι ανεξαντλητες ειδικα αν πουλαμε τα ημιαιμα μας athenean bulldog στα 1300 ευρω + εξοδα ιατρου + μεταφορα (τοσο τα πουλαει η pickwick και ας μην εχουν παει ποτε σε εκθεση ή ας μην θελουν καισαρικη για να γεννησουν ωστε να αυξανεται το κοστος).
Απο κει και περα , δεν με ενοχλει ποση πιτα θα φανε αυτες οι φυλες ...μακαρι να φανε τα σκυλακια οση αντεχουν
Οκ , δεν το ηξερα αυτο ...δικαιωμα τους να θεωρουν πως αυτο ειναι προς το συμφερον της φυλης.Ο χρονος θα δειξει.
Οχι, εδώ μπαίνει το χρήμα (για τους "μεγάλους") και το "έτσι είναι η φυλή μου πιά τί να κάνω" (για τους "μικρούς") ... 2 παράγοντες που δεν μπορείς να παραβλέψεις, παρακάμπτουν όμως λογική και ευαισθησίατοτε αυτοι που εξακολουθουν να το χρησιμοποιουν απλα κατα τη δικη μου λογικη ειναι ή ηλιθιοι ή ανιδεοι ως προς τη γενετικη αφου ειναι ενας τοσο προβληματικος φαινοτυπος.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Η πολιτικη και τα συμφεροντα εχουν καταστρεψει πολλες φυλες και μια απο αυτες και το Μπουλντογκ. Οταν το προτυπο αναφερει ας πουμε "συμπαγης σκυλος" φανταζομαι οτι δεν εννοουμε τετραγωνος, ελα ομως που η μοδα επιτασει "κουτια" στους στιβους ( προσπαθωντας προφανως να πετυχουν το 25Kg με τον τετραγωνισμο και οχι με σωστη εκτροφη ) με αποτελεσμα λιγοτερο λειτουργικη κινηση και βεβαια τον εκτροφικο κινδυνο του hemi vertebrae.... αυτα ομως ειναι ψηλα γραμματα για τους μεγαλοεκτροφεις-μεγαλοεμπορους που με τις δημοσιες σχεσεις τους σηκωνουν με τα "κουτια" τους τα λαβαρα της νικης??????Σε κανένα πρότυπο δεν περιγράφεται μή λειτουργικός σκύλος. Ούτε στου Bulldog.
Αρα το θέμα είναι η ερμηνεία του προτύπου και οι τάσεις που δημιουργούνται κατά κύριο λόγο από την ζήτηση - ή από το κοινό αν θέλετε.
Οι εκτροφείς δεν παλεύουν με το πρότυπο ΠΟΤΕ μόνο με την μόδα και τα διεθνή συμφέροντα.
Επίσης δεν μπορεί να αλλάξει κανείς το πρότυπο, παρά μόνο όποιος έχει άμεσο συμφέρον να γίνει αυτό. Η FCI δεν έχει άμεσο συμφέρον να αλλάξει κανένα πρότυπο, ακόμα καιαν πεθαίνουν τα 3/4 των δειγμάτων μίας φυλής από καρδιά (τυχαίο παράδειγμα) ... αν εισηγηθούν κάποιοι ... μπορεί να γίνουν αλλαγές ... αυτοί οι κάποιοι όμως επωφελούνται από την όποια ελαττωματική ερμηνεία του προτύπου, και είναι δύσκολο να πάρουν την απόφαση, ακόμα και αν η κατάσταση είναι στο ναδίρ ...
Ενα πρότυπο μπορεί να δίνει μικρό - μεσαίο - μεγάλο και πολύ μεγάλο μέγεθος. (δεν εννοώ ποικιλίες εννοώ μέσα σε μία φυλή) ... αν συνυπολογίσεις τις διαφορές στο βάρος και την ισχύ του σκελετού, σε μία φυλή με μέσο όρο 50κιλών μπορούμε να έχουμε 10κιλά διαφορά βάρους ανάμεσα σε δύο εξαίρετα ζώα. Κατά την γνώμη μου οριακά βέβαια - μέχρι εκεί, αλλιώς ο κριτής δεν είναι και τόσο αξιόπιστος.Denis το εθεσα λαθος ισως...εννοω τις μεγαλες διαφορες πως τις κρινουν οι διαφοροι κριτες...
Αρα ? Τίποτα ... συμφωνούμε ... πάει κι αυτό το θέμαΣυμφωνω απολυτα μαζι σου. Η πολιτικη και τα συμφεροντα εχουν καταστρεψει πολλες φυλες και μια απο αυτες και το Μπουλντογκ. Οταν το προτυπο αναφερει ας πουμε "συμπαγης σκυλος" φανταζομαι οτι δεν εννοουμε τετραγωνος, ελα ομως που η μοδα επιτασει "κουτια" στους στιβους ( προσπαθωντας προφανως να πετυχουν το 25Kg με τον τετραγωνισμο και οχι με σωστη εκτροφη ) με αποτελεσμα λιγοτερο λειτουργικη κινηση και βεβαια τον εκτροφικο κινδυνο του hemi vertebrae.... αυτα ομως ειναι ψηλα γραμματα για τους μεγαλοεκτροφεις-μεγαλοεμπορους που με τις δημοσιες σχεσεις τους σηκωνουν με τα "κουτια" τους τα λαβαρα της νικης??????
Ξερεις πολυ καλα τι εννοω οταν λεω "χρησιμοποιουν ακομα εναν κατα τα αλλα προβληματικο φαινοτυπο" γιατι τον χρησιμοποιουν ρε γαμοτοΟχι, εδώ μπαίνει το χρήμα (για τους "μεγάλους") και το "έτσι είναι η φυλή μου πιά τί να κάνω" (για τους "μικρούς") ... 2 παράγοντες που δεν μπορείς να παραβλέψεις, παρακάμπτουν όμως λογική και ευαισθησία
"Ευαισθησία στις τροφές" εννοείς ευαισθησία μόνο του EB ? Μάλλον ναι, αφού θα είχαν πρόβλημα όλες οι φυλές έστω οι παρόμοιες ... Αν είναι έτσι όμως κατευθείαν όποιος ταίζε BARF δεν θα είχε καμία ανάγκη καισαρικής, δεν νομίζω ότι αυτό έχει λογική, θα είχε λυθεί το πρόβλημα.
Οι ώμοι ήταν έτσι, για αυτόν τον λόγο, ναι, όπως και όλο το σκυλί ήταν πιο αθλητικό όμως ... με το που γίνεται συντροφιάς το να ανοίξουν κι άλλο οι ώμοι, δεν είναι αντιφατικό ώς πρός την χρήση, αν το σκυλί έγινε λιγότερο αθλητικό (έχασε ένα χαρακτηριστικό δηλαδή από τον "παλιό μαχητή" ... η λογική λέει ότι σιγά σιγά χάνει και τους ανοιχτούς ώμους, αλλιώς οδεύουμε πρός τον υπερτυπισμό, όχι? )
Εισαι και βιαστικος περιμενε ακομα δεν τελειωσε το Παγκοσμιο καλα καλα και θες και λινκ....οκ οταν θα εχω θα στο στειλω.......Για βάλε ένα link
Ναι και εμενα ετσι μου φαινεται!!το πρωτο ειναι καθαρα πιο συμμετρικο,συμπαγες ομοιομορφο και ομορφοτερο bulldog απο το δευτερο.το κεφαλι του επισης πιο σωστο κατα την ταπεινη αποψη μου.