Δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει αν ο άλλος απειλείται! Δεν εξετάζουμε αυτό τώρα και ούτε πράττεις επειδή ο άλλος μπορεί να φαντάζεται διάφορα πράγματα! Και εγώ απειλούμαι για τους διαφόρους μαλάκες που κυκλοφορούν! Να επικαλεστώ να τους μαντρώσουν όλους?st3li0s
Η λογική σου είναι σωστή.
Αλλά όπως και να το κάνεις άλλος φοβάται και άλλος απειλείται.
Όποτε το να φορέσει (ανούσια ) για 3 λεπτά για να ηρεμήσουν όλοι τους το καθιστά πρακτικό στην δεδομένη περίπτωση.
Πράττεις αναλόγως του τι έχεις! Αν έχεις έναν σκύλο που γαβγίζει δεν θα του φορέσεις φίμωτρο γιατί ο άλλος φοβάται! Στα τέτοια σου τι κάνει ο άλλος! Εφόσον δεν υπάρχει πράξη(δηλαδή επιθετικότητα ή δεν ξέρω και 'γω τι άλλο) ο άλλος ας πάει να πνιγεί!
Εγώ δηλαδή αν επικαλούμαι στην πολυκατοικία μου ότι η ανάσα κάποιου είναι επικίνδυνη θα πρέπει ο άλλος να περπατάει εντός πολυκατοικίας με μάσκα?
Κατανοήστε ποια είναι τα δεδομένα σας πρώτα, τι έχετε να κάνετε πρώτα, ποια τα δικαιώματα σας, ποια τα δικαιώματα των άλλων(αν είναι παράλογα ή όχι) και μετά να πράττετε!
Το φίμωτρο είναι εργαλείο προστασίας όταν υπάρχει διάγνωση(επιθετικότητα, ΜΜΜ, επιθετικότητα σε κτηνίατρο, ύπαρξη νόμου που υποχρεώνει κτλ κτλ).
Ανούσια τα 3 λεπτά συμφωνώ και μπορώ να αντιληφθώ το τι λες, αλλά πήγαινε και λίγο παραπέρα! Αν ο άλλος είναι ντιπ τούβλο αργότερα θα επικαλεστεί και άλλα πράγματα. Τι θα κάνεις δηλαδή τότε? Θα κάνεις τον σκύλο τσίρκο για να υπάρχει το αίσθημα ασφαλείας?
Στην προκειμένη περίπτωση η μόνη λύση είναι η εκπαίδευση! Δουλειά για να μπορεί ο σκύλος να περπατά αυτά τα...ανούσια 3 λεπτά...χωρίς να γαβγίζει! Ένα βήμα τη φορά! Ας προσπαθήσει να επιλύσει με αυτήν την μέθοδο και μετά συζητάμε για άλλες...