Μεταφορά κουταβιού

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ζητάς από τον εκτροφέα :D να το ζυγίσει.
Στην Agean μπαίνει καμπίνα μέχρι 9 κιλά, με το κλουβί, ο σκύλος θα πρέπει να είναι 7 δηλαδή.
Πάς σε έναν κτηνίατρο στην Αθήνα και του ζητάς να φτιάξει ένα βιβλιάριο με το σκυλί να είναι σε ηλικία 2,5 μηνών και να κάνει το πρώτο εμβόλιο, και να υπογράψει στο σημείο που λέει ότι μπορεί να ταξιδέψει.
Παίρνεις στην Aegean και λές ότι έχεις ένα σκυλί εμβολιασμένο μικροσωμο για καμπίνα, κλείνεις εισητήρια.
Πάς στο αεροδρόμιο - μπαίνεις με τον σκύλο κανονικά και δείχνεις το βιβλιάριό του.
ΑΝ κάποιος σου πεί ότι δεν έχει λύσσα, είναι λάθος, θα χρειαζόταν λύσσα αν ήταν πάνω από 3 μηνών.
Αν κάποιος σου φέρει οποιαδήποτε άλλη αντίρρηση σχετικά με την ηλικία, πές του ότι προβλέπεται να υπογράψεις ένα χαρτί που να ταξιδεύει με δικιά σου ευθύνη, κάντο και τελειωσες ... ;)

jObo

Member
4 Σεπτεμβρίου 2008
12
0
Thessaloniki
Να επανέλθω για να κλείσω το θέμα.

Η aegean ήθελε συμπληρωμένα εμβόλια και chip, αλλιώς λέει δεν το ανεβάζουν επάνω το ζώο. Μετά από χίλια τηλέφωνα και η ολυμπιακή τα ίδια μου είπαν, αλλά εκεί μου έδωσαν την εντύπωση ότι ούτε οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι. Καταλαβαίνεται τι εννοώ.
Ίσος το σκηνικό που περιγράφει ο denis να παίζει, αλλά δεν θέλησα να κλείσω αεροπορικά, να τρέχω σε κτηνιάτρους αθήνα, μετά στο αεροδρόμιο και (χτύπα ξύλο) να μη μ'αφήσουν να επιβίβαστω και να ξεμείνω κάτω με το ζωντανό στα χέρια.

Οπότε, τελικώς, ταξιδέψαμε με τον καρβουνιάρη. Βέβαια η μικρή μόλις έμεινε μόνη άρχισε τα κλάματα και τον χαμό. Ο υπεύθυνος της σκευοφόρου μάλλον το λυπήθηκε (ή σπάσανε τα νεύρα του :p) οπότε με φώναξε και με άφησε να κάτσω μαζί της στη σκευοφόρο.
Δεν το συνιστώ πάντως, 7 ώρες στο πάτωμα στο τρένο, στράβωσα όσο να 'ναι.
Πάντως, όταν περίμενα το τρένο μου έπιασε τη κουβέντα η σταθμάρχης στην αθήνα και μου είπε ότι εφόσον είναι τόσο μικρό θα μπορούσα να το πάρω στο κάθισμα μαζί μου σε μία τσαντούλα και κανείς δεν θα έλεγε τίποτα...

Τεσπα, τέλος καλό όλα καλά.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Χ.

jObo

Member
4 Σεπτεμβρίου 2008
12
0
Thessaloniki
Πως ειναι οι πρωτες μερες με το κουταβι σας? Οτι βοηθεια θες το φορουμ εδω ειναι!
Περιπετειώδεις θα έλεγα.
Αυτή τρέχει παντού μυρίζοντας και εξερευνώντας.
Εμείς προσπαθώντας να μάθουμε να ερμηνεύουμε τη "γλώσσα" της (με τα αναγκαία "μη" και "κάτω" βέβαια :p).

Είναι μια γλύκα, δεν φωνάζει (παρά μόνο όταν μένει μόνη, έκανα και σχετικό νήμα), ήδη συνήθισε το crate και κοιμάται ή σκοτώνει τα παιχνίδια της εκεί, λερώνει το μπαλκόνι. Ξεκινήσαμε και γιατρό, όπου γίναμε και φίλοι με το γάτο του γιατρού. Μια χαρούμενη οικογένεια (ή αγέλη; :) ).

Θα σηκώσω και καμία φώτο μόλις μπορέσω.

Όσο για την βοήθεια, είστε ήδη πολύ μεγάλη βοήθεια παιδιά.