Μετά το Μαλινουα μου τι?

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Όταν περάσει ο καιρός θα σκεφτείς πιο καθαρά!σύγκριση λίγο η πολύ θέλοντας και μη όλοι κάνουμε.
Η μόνη μου σκέψη για να σκέφτεσαι κάτι τόσο διαφορετικό είναι ότι ίσως δεν (αντέχεις) πια το Μαλίνουα.
Γιατί ότι και αν πάρεις απλά δε θα είναι μαλίνουα
Νομίζω πως δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στην τόση ενέργεια του
Με το πρώτο είμασταν αυτοκόλλητη τρέχαμε παίζαμε συνέχεια και νομίζω πως δεν έχω το κουράγιο να το ξανακάνω και λόγο υποχρεώσεων και λόγο αλλαγής δουλειάς .
Αλλά δεν εχει φύγει εντελώς απο το μυαλό μου το Μαλινουα είναι
ΣΚΥΛΑΡΟΣ έτσι απλά και φαντάσου ήταν και το πρώτο μου σκυλί

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Κοιτα....
Χαλαρα απο αποψη κινητικοτητας κ ασκοπης σπαταλης ενεργειας ειναι, ισως υπερβολικα.
Μπορει να κοιμαται στα δυο τετραγωνικα του πλατυσκαλου ολη μερα.

Αλλα, εσυ το βλεπεις να κοιμαται......
Αυτο απλα περιμενει εναν πολυ καλο λογο να σηκωθει.
Κι αν βρεθει ενας τοσο καλος λογος να το κανει να χαλασει την ηρεμια του, δεν ειναι αθωα τα πραγματα ουτε καλες οι διαθεσεις του......

Για διαμερισμα το προοριζεις; για μονοκατοικια; οικογενεια;
Πες κατι παραπανω.....

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Με το πρώτο είμασταν αυτοκόλλητη τρέχαμε παίζαμε συνέχεια και νομίζω πως δεν έχω το κουράγιο να το ξανακάνω και λόγο υποχρεώσεων και λόγο αλλαγής δουλειάς .
Έμ μια φορά μαλίνουα μια ζωή μαλίνουα...

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Όταν περάσει ο καιρός θα σκεφτείς πιο καθαρά!σύγκριση λίγο η πολύ θέλοντας και μη όλοι κάνουμε.
Η μόνη μου σκέψη για να σκέφτεσαι κάτι τόσο διαφορετικό είναι ότι ίσως δεν (αντέχεις) πια το Μαλίνουα.
Γιατί ότι και αν πάρεις απλά δε θα είναι μαλίνουα
Κοιτα....
Χαλαρα απο αποψη κινητικοτητας κ ασκοπης σπαταλης ενεργειας ειναι, ισως υπερβολικα.
Μπορει να κοιμαται στα δυο τετραγωνικα του πλατυσκαλου ολη μερα.

Αλλα, εσυ το βλεπεις να κοιμαται......
Αυτο απλα περιμενει εναν πολυ καλο λογο να σηκωθει.
Κι αν βρεθει ενας τοσο καλος λογος να το κανει να χαλασει την ηρεμια του, δεν ειναι αθωα τα πραγματα ουτε καλες οι διαθεσεις του......

Για διαμερισμα το προοριζεις; για μονοκατοικια; οικογενεια;
Πες κατι παραπανω.....
Σε μονοκατοικία ,από οικογένεια όπως σου προ είπα μεγαλη 2 κοριτσάκια ένα 9 χρόνον και ένα 9μηνων βέβαια έχουμε και την υπόλοιποι οικογένεια που πηγενοερχεται αδέλφια ξαδέλφια γιαγιάδες παππούδες .Να σου πω κάτι αυτό που λες ότι θα κάθετε και θα επέμβει οπότε χρειαστεί δεν με πειράζει οσο και αν σου φανεί παράξενο έτσι ήταν και το μαλινουα μου ,εντάξει δεν καθόταν συνέχεια αλλά γαβγιζε και έκανε τον κόσμο άνω κάτω μόνο όταν χρειαζοταν

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Εγώ τι να πω που απο χασκοειδές πήγα σε μαλινουά? :p (ο απο πάνω φταίει και η ατζιλιτοπόρωση xD)
Απο τη μία λυπάμαι να έχω μαλινουά και να μη το χρησημοποιήσω κάπου(πχ σπορ)
και απο την άλλη δε θα μπορούσα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο με ένα γιγαντόδες κτητικό ζώο όπως το cane corso!(ίσως γιατί δεν έχω οπότε δε ξέρω κιόλας. )
Μια βασική διαφορά ενώς μαλινουά με ένα cane corso?? Το ένα είναι μολις 20-25 κιλά... ενώ το άλλο 45+ κιλάκιααα... το ποσο χαροπό θα είναι με τους συγκενοις κλπ κλπ.. δε ξέρω... αλλά δε θα ήθελα να είμαι μπροστά σε cane corso που έχει στραβώσει... :p (μη ξεχνάμε μπορεί το σκυλί να είναι σαν το παιδί... όπως το μάθεις δλδ... αλλάααα δε παύει να είναι ζώο)

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Υποψιάζομαι ότι πίσω από αυτή τη συνομωσία των malinois κρύβεσαι εσύ.
η αληθεια ειναι οοτι αν ζησεις με μαλινουα δυσκολα αλλαζεις

αρκει βεββαια (οι εμπειριες και ολα) να ειιναι σωστα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Η αληθεια ειναι οτι για να πει καποιος κατι σχετικα υποκειμενικα- αντικειμενικο στο παλικαρι, θα επρεπε να ειχε κατα το παρελθον κ μαλινουα κ corso....
Δεν νομιζω να εχουμε κανεναν....

Παρολα αυτα πιστευω (οπως σιγουρα πιστευουν κ οι κατοχοι μαλινουα) οτι ειναι τοσο διαφορετικα που δεν θα μπορουσε καποιος μετα το ενα να εχει το αλλο!

• Like
Reactions: mareco and superman

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Η αληθεια ειναι οτι για να πει καποιος κατι σχετικα υποκειμενικα- αντικειμενικο στο παλικαρι, θα επρεπε να ειχε κατα το παρελθον κ μαλινουα κ corso....
Δεν νομιζω να εχουμε κανεναν....

Παρολα αυτα πιστευω (οπως σιγουρα πιστευουν κ οι κατοχοι μαλινουα) οτι ειναι τοσο διαφορετικα που δεν θα μπορουσε καποιος μετα το ενα να εχει το αλλο!
Εγώ λέω να το επιχειρησω east διάβασα όλο το θέμα που είχες ανοίξει για τα σκυλιά σου λίγο θορυβηθηκα όταν έγινε ο τσαμπουκας μεταξύ σας ,και μένα μου είχε γίνει αλλά ήμουν προετοιμασμένος από τον εκτροφεα πως να το αντιμετωπισω

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Κοιτα σχεδον τεσσερα χρονια μετα, εχω να σου πω οτι ειναι ζωα με τρομερες δυνατοτητες κ πολυ ιδιαιτερο χαρακτηρα.
Εχουνε καποια χαρακτηριστικα που δεν νομιζω οτι τα βρισκεις αλλου, ειδικα το on/off τους ειναι αξιοθαυμαστο.

Ουτε μια στιγμη δεν μετανιωσα που τα πηρα, ηταν κ εξακολουθει να ειναι αριστη επιλογη, για μενα ομως!
Το μονο αρνητικο ειναι οτι στον κοσμο οι ανεμελες στιγμες ειναι παρελθον κ υποχρεουσαι να φυτρωσεις ματια κ στην πλατη για να μην γινει στραβη......

Παρ ολα αυτα αδυνατω να τα συγκρινω με μαλινουα... Τα θεωρω μερα με τη νυχτα σε ιδιοσυγκρασια.

Δεν μπορω δλδ να σκεφτω πως μετα απο τοσα χρονια με ενα μαλινουα ξαφνικα θελεις corso.....
Αν παντως το παρεις δυο σεναρια βλεπω: η θα θελεις να αναστηθει το μαλινουα σου, η θα λες τι εχασα τοσα χρονια που αργησα να το παρω......
Μεση λυση δεν βλεπω!
Χαχαχαχα

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Καλημέρα
Ξέρεις και όταν πήρα το Μαλινουα όλοι μου έλεγαν
είσαι τρελός ξέρεις τι πήρες
Κάπου τα έχασα και γω και λέω λες να έχουν δίκιο
διάβαζα πως μπορει να σου βγει ότι καλύτερο η ότι χειρότερο
Και ασχολήθηκα πολυ μαζί του και μου βγήκε το καλύτερο
Αν θες και μπορείς διευκρίνησε μου το ότι τις ανέμελες στιγμές
τις ξεχνάμε
Συγνώμη αν σε ζαλίζω αλλά θέλω πληροφορίες απο κάποιον που
τα εχει ζήσει

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Καλημέρα και από μένα.

Έχω μια άπειροελάχιστη έμπειρια από αυτά τα σκυλιά αλλά μου χαρακτηκε κυριολεκτικά στη μνήμη για πάντα.

Φιλοξένησα πριν 3 χρόνια ένα κουτάβι κάνε κορσο 3.5 μηνών περίπου. Ήταν ήδη 20βάλε κιλά αλλά πραγματικά από τα πιο όμορφα πλάσματα που είχα δει ποτέ. Πανέξυπνο πραγματικά! Μέσα σε 3 μέρες σεβάστηκε απόλυτα ότι "κανόνα" μπορεί να του έβαλα γιατί τον είχα μέσα στο σπίτι. Σαν αρνητικό θυμάμαι χαρακτήριστικά να σου πω ότι μύριζε πάρα πολύ το δέρμα του χάχα

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ... 3.5 μηνών μωρό το σκυλί ξαναλέω,ήρθε φίλη μου στο σπίτι και ενώ ήταν ξαπλωμένος,πήγε να τον χαζέψει...και ενώ δεν είχα ακούσει πόσες μέρες τη φωνή του για τίποτα ούτε κλάμα ούτε γαυγισμα,όταν την είδε να πήγαινει κοντά του έβγαλε έναν ήχο από την άβυσσο γρυλισμα και γαυγισμα μαζί!! Τόσο απόλυτο το "μην με πλησιάσεις" που η φίλη έμεινε ακίνητη παγωτό. Με ένα έντονο μη δικό μου ο σκύλος απλά κατέβασε το κεφάλι του και ξανάκοιμήθηκε, αλλά φαντάζομαι κάτι τέτοια εννοεί ο East όταν λέει δεν χαλαρώνουμε ποτέ... αν υπάρχει ξύπνιο τέτοιο ένστικτο στους 3 μήνες,χωρίς σοβαρή δουλειά,φαντάσου τι μπορεί να γίνει μετά....

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Τι να σου πρωτοπω, φιλε @sesan .....
Θα ηταν πολυ καλο να μπορουσες να ζησεις ενα corso εστω κ για μερικες ωρες.....

Σαν γενικο κανονα σου λεω οτι δεν προειδοποιουν πριν επιτεθουν, κ επιτειθενται κατα βουληση.
Για να μην επιτεθει πρεπει να το προλαβεις, αλλιως θα επιτεθει οταν κρινει κ δεν θα προλαβεις......

Επισης σαν γενικο κανονα να ξερεις οτι ο, τι του γουσταρει ειναι δικο του κ τα δικα του τα προστατευει..... Πχ το φαι του, το σπιτι του (ναι ολοκληρο το σπιτι σου, που ειναι πλεον του), το αφεντικο του (ναι εσενα!), το αμαξι του (ναι αυτο που τον πηγε βολτα) το μωρο του (ναι το παιδι σου, που δεν θα σου επιτρεψει να το μαλωσεις παρουσια του ΠΟΤΕ) κ διαφορα αλλα.....
Αν δεν θελεις να προστατεψει εκεινη την στιγμη, παλι πρεπει να το προλαβεις.......

• Like
Reactions: arrigo_corso

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Τι να σου πρωτοπω, φιλε @sesan .....
Θα ηταν πολυ καλο να μπορουσες να ζησεις ενα corso εστω κ για μερικες ωρες.....

Σαν γενικο κανονα σου λεω οτι δεν προειδοποιουν πριν επιτεθουν, κ επιτειθενται κατα βουληση.
Για να μην επιτεθει πρεπει να το προλαβεις, αλλιως θα επιτεθει οταν κρινει κ δεν θα προλαβεις......

Επισης σαν γενικο κανονα να ξερεις οτι ο, τι του γουσταρει ειναι δικο του κ τα δικα του τα προστατευει..... Πχ το φαι του, το σπιτι του (ναι ολοκληρο το σπιτι σου, που ειναι πλεον του), το αφεντικο του (ναι εσενα!), το αμαξι του (ναι αυτο που τον πηγε βολτα) το μωρο του (ναι το παιδι σου, που δεν θα σου επιτρεψει να το μαλωσεις παρουσια του ΠΟΤΕ) κ διαφορα αλλα.....
Αν δεν θελεις να προστατεψει εκεινη την στιγμη, παλι πρεπει να το προλαβεις.......
Δηλαδή μπορεί να επιτεθεί σε κάποιον
καθώς πάμε βόλτα η παίζουμε στη θάλασσα ,δεν νομίζω να είναι τόσο
τρέλα ,και κάτι ακόμα με άτομα της
οικογένεια ς που δεν βλέπει συχνά
υπάρχει περίπτωση να τους την πεσει .
Φίλε σσ ρωταω γιατί κανείς άλλος δεν
μου έχει πει αυτά που μου λες

• Like
Reactions: tasos malinoua