Μετά το Μαλινουα μου τι?

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Καλησπέρα και καλός σας βρίσκω πάλι
μετά απο πολυ καιρό.
Βιώνω μια πολυ δύσκολη κατάσταση μετά απο 11 χρονια
Συμβίωσης με το Μαλινουα μου ήρθε το τέλος πολυ δύσκολα
για όλη την οικογένεια .
Και έρχεται τώρα η ερώτηση μου παίρνουμε άλλο σκύλο ,και
αν ναι τι?
Φοβάμαι να ξανά πάρω Μαλινουα γιατι θα μπω σε μια διαδικασία σύγκρισης
με το (αγόρι μας).Και σκέφτομαι να πάμε σε κάτι λιγότερο ενεργητικό .

Βλέπω τα cane corso αλλά οποιαδήποτε απόψεις δεκτές
Σας ευχαριστω

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καταρχήν, Καλό ταξίδι στο αγόρι σου... και καλή αντάμωση, όταν αποφασίσει ο Θεός (ή οτιδήποτε πιστεύεις)...

Από εκεί και πέρα, να σου πω μερικές σκέψεις μου.
Όταν έχεις πόνο, δεν επιλέγεις, γιατί απλά δεν μπορείς να επιλέξεις (με ζεστή καρδιά και, ταυτόχρονα, ψυχρή λογική)... περιμένεις να μειωθεί λιγάκι ο πόνος σου και μετά να σκεφτείς...
Αν το Μαλινουά σου ήταν ένας σκύλος, με τον οποίο δέθηκες, πέρασες καλά, κάνατε δραστηριότητες που άρεσαν και στους δύο... γιατί όχι Μαλινουά?
Σε διαδικασία σύγκρισης μπαίνουμε πάντα... ακόμα και με τα παιδιά μας... είναι ανθρώπινα αδύνατο να μην συγκρίνουμε (έστω και αν δεν το λέμε σε κανέναν)...
Το κάθε σκυλί που περνάει από τη ζωή μας είναι μοναδικό... και το επόμενο (έστω και της ίδιας φυλής) θα είναι μοναδικό, με τα "υπέρ" και τα "κατά" του...

Ναι, το Cane Corso ίσως να είναι από τα πιο "δραστήρια" ΜΟΛΟΣΣΟΕΙΔΗ (βαριά, δηλαδή!) σκυλιά, αλλά ούτε κατά διάνοια έχει την ενέργεια του Μαλινουά... να μου έλεγες Border Collie, ναι θα μπορούσα να ψελίσω μερικές διαφορές, σε δύο ΠΟΛΥ ενεργητικά ΚΑΙ έξυπνα σκυλιά...

Αλλά, Cane Corso και Μαλινουά, δεν μπορώ να συγκρίνω... και, μάλιστα, σε ένα άνθρωπο που είχε ήδη Μαλινουά...
Ισως οι φίλοι που είναι πιο έμπειροι θα μπορέσουν να πουν ορισμένα πράγματα...

Για την ώρα, συνιστώ ψυχραιμία και αναμονή να χαλαρώσει ο πόνος του αποχωρισμού...
Και εύχομαι, Καλό του Ταξίδι...

Last edited:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καταρχήν λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου, όμως έζησε κοντά σου 11 όμορφα και γεμάτα χρόνια. Να θυμάσαι τις ωραίες στιγμές μαζί για να απαλύνουν τον πόνο σου.
Η γνώμη μου είναι να μη αλλάζεις φυλή. Τη ξέρεις καλά, δεν θα κάνεις τα ίδια λάθη. Και ναι θα συγκρίνεις σίγουρα ακόμα και θα είναι άλλης φυλής το σκυλί.
Εγώ ας πούμε μπορεί να αγαπάω όλα τα σκυλιά αλλά είμαι λάτρης των χαβανέζ (τώρα πια και ο άντρας μου το ίδιο :) ) οπότε δεν φαντάζομαι να έχω άλλο σκυλί στη ζωή μου. Ήδη αυτά που έχουμε (4) αν και ίδιας φυλής το καθένα τους έχει διαφορετική προσωπικότητα ( εντός προτύπου όμως) αλλά τα αγαπάμε όλα το ίδιο.
Και εσύ θα δεις αν πάρεις ξανά μαλινουά ότι θα το αγαπάς σαν ένα ξεχωριστό άτομο και ταυτόχρονα θα θυμάσαι το πρώτο σου αγόρι που και εκείνο ήταν εξίσου ξεχωριστό.
Ξανά κουράγιο εύχομαι και να κάνεις σωστή επιλογή!

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Θερμά συλλυπητήρια για την απώλειά σου, λυπάμαι πολυ.. :(

Αν κάποιος μπορεί να πάρει ή όχι ίδιο σκυλί είναι τελείως υποκειμενικό και προσωπικό θέμα.. Εγώ στην αντίστοιχη αναζήτησή μετά την απώλεια διαπίστωσα οτι δεν θα μπορούσα εμφανισιακά να έχω ένα σκυλί που δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο μεν, αλλά θα εχει πολλά κοινά στοιχεία (και στην συμπεριφορά και στην εμφάνιση). Θα ήταν άδικο και για μένα και για αυτό..
Εκ του αποτελέσματος (της δίκης μου εμπειρίας δλδ) πέρνουμε άλλο σκύλο (δεν αντικαθιστά τον προηγούμενο εννοείται!!), αλλά πάλι και αυτο προσωπικό θέμα είναι. Εγώ μετά απο 9 μήνες κατάλαβα οτι δεν μπορώ χωρίς σκύλο. Θα σου πρότεινα γενικά να μην βιαστείς και να μην πάρεις κάποια απόφαση επηρεασμένος απο την τωρινή κατάσταση.

Αυτο που θα σου πρότεινα εγώ είναι να πας μια βόλτα απο κανά δυό καταφύγια, όχι απαραίτητα για να υιοθετήσεις αλλά να δεις πως θα νιώσεις.
Υπάρχουν πολλοί θησαυροί εκεί έξω που ψάχνουν ένα σπίτι!!

Θα συμφωνήσω με haviharakennel, κουράγιο και εύχομαι να κάνεις τη σωστή επιλογή!

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Εγώ έρχομαι από την άλλη όχθη. Εδώ και πολλά χρόνια τα τετράποδα μέλη της οικογένειας είναι Chow & Shih Tzu. Δεν ξέρω καν αν θα μπορούσα να διαχειριστώ άλλη φυλή. Δεν είναι αντικατάσταση (δεν γίνεται), είναι συνέχεια. Η σύγκριση (που όντως είναι αναπόφευκτη) αφορά τις διαφορές στον χαρακτήρα. Σαν ξεχωριστές προσωπικότητες και τίποτε άλλο. Το θέμα του χρόνου είναι σχετικό. Δεν μπορώ να το περιγράψω, είναι σαν κάλεσμα. Ήμουν έτοιμη για τον Μάο 6 μήνες μετά την απώλεια του Λίο. Ο Ιβάν ήρθε μόλις ένα μήνα μετά τον χαμό του Μάο.
"Σκέψου" με την καρδιά σου και θα έρθουν όλα αβίαστα.

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Καλημέρα σας ευχαριστω για τα καλα σας λόγια
το (αγόρι μου) εχει φύγει εδώ και 2 μήνες ,και βλέπουμε
πως δεν μπορούμε χωρίς σκύλο όλοι μέσα στην οικογένεια
και ποιο πολυ η κόρη μου .
Λοιπόν σκεφτόμαστε τα cane corso γιατι δεν θέλω τόση πολυ
ενέργεια σαν το Μαλινουα θέλω κάτι ποιο low
Σας ευχαριστω και πάλι να είστε όλοι καλα

• Like
Reactions: mariatheo

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
και βλέπουμε
πως δεν μπορούμε χωρίς σκύλο όλοι μέσα στην οικογένεια
και ποιο πολυ η κόρη μου .
Λοιπόν σκεφτόμαστε τα cane corso γιατι δεν θέλω τόση πολυ
ενέργεια σαν το Μαλινουα θέλω κάτι ποιο low
Ο λογος που θελετε το σκυλι ειναι για παρεα η εχετε απο αυτο κι αλλες απαιτησεις;
Γιατι εκτος απο το.... low της ενεργειας υπαρχουνε κ καποιες αλλες βασικες διαφορες......

• Like
Reactions: johnk

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Καλησπέρα
των θελουμε και για φύλακα
Και όταν Λές βασικές διάφορες τι εννοείς

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ξεροκεφαλιας, (α-) προθυμιας και "κτητικοτητας" προς οτιδηποτε θεωρησει (δικαιως η αδικως) οτι του ανηκει......

Διαφορες ιδιοσυγκρασιας.....

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Φίλε φίλη east 49 κτητικότητα είχα και με το Μαλινουα
Ξεροκεφαλιά μεχρι ενα σημείο ,το μόνο που είχα παντα
Ήταν το κέφι για παιχνίδι και άσκηση μεχρι τελικής πτώσης
Απ ότι βλέπω πρέπει να έχεις cane επόμενος είμαι όλος αυτιά
Αν και πιστεύω ότι το σκυλί και το παιδί όπως το μεγαλώσεις γίνεται

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εχω, η αληθεια ειναι, δυο για την ακριβεια....

Αυτα που μπορω να σου πω με σιγουρια, ειναι οτι ενα σωστης εκτροφης cane corso ειναι ενα εξαιρετικα αθλητικο ζωο, με ορεξη για διαφορες δραστηριοτητες με το αφεντικο του.....

Επισης το οτι μπορει για σενα να κανει τουμπες, δεν σημαινει οτι θα κανει το παραμικρο για καποιον αλλον......

Επισης κατα κανονα, δεν παιζουν με..... μπαλακια! :p

• Like
Reactions: Chris K.A.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Λευκός ποιμενικός:
-α! ήρθαν τα αφεντικά...ας κουνήσω την ουρά δείχνοντας την ζωτικότητά μου...μισό να κατουρήσω διακριτικά και αυτό υπόλειμμα δέντρου που έχω αφήσει ασημάδευτο (ocd) .... μα τι κάνουν τόση ώρα πάνω-κάτω τα Ιταλά?...και που πάει τώρα ο αρχιμαφιόζος? Κάτσε να πάω κι εγώ να δω μήπως μας την πέσανε και κοιμόμουνα....παλιοζωή....

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Εχω, η αληθεια ειναι, δυο για την ακριβεια....

Αυτα που μπορω να σου πω με σιγουρια, ειναι οτι ενα σωστης εκτροφης cane corso ειναι ενα εξαιρετικα αθλητικο ζωο, με ορεξη για διαφορες δραστηριοτητες με το αφεντικο του.....

Επισης το οτι μπορει για σενα να κανει τουμπες, δεν σημαινει οτι θα κανει το παραμικρο για καποιον αλλον......

Επισης κατα κανονα, δεν παιζουν με..... μπαλακια! :p
Καλημέρα
Θα σε ζαλίζω αλλά πες μου πως εκτονώνεις τα σκυλιά σου
Και όταν λες σε μένα θα κάνει τούμπες γιια τους άλλους δεν ξέρεις
Πιστεύω πως εννοείς τους ξένους και όχι τα μέλη της οικογένειας
Γιατι με το Μαλινουα μου δεν είχα πρόβλημα ακόμα και με τις
γιαγιάδες παππούδες αδέλφια ξαδέλφια απ ότι κατάλαβες
μεγάλοι οικογένεια και όλοι έπαιζαν μαζί του
Ειδικά με ενα ξάδελφο και τον ανιψιό μου παρότι δεν τους έβλεπε
συχνά έκανε σαν τρελός μόλις τους έβλεπε
Δώσε πληροφορίες
Σ ευχαριστω

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Κατ αρχην τα δικα μου ζουνε σε κτημα, οποτε ειναι μονιμα εκτωνομενα.....

Στα μελη την οικογενειας αναφερομαι. Τους ξενους ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν θα τους βλεπει με καλο ματι κ εννοειται οτι δεν θα παιζει μαζι τους......

Συμπαθουν κ αποδεχονται οποιοδηποτε διποδο η τετραποδο θεωρησουν οτι ανηκει στην οικογενεια τους.

Γενικα δεν ειναι χαλαρο σκυλι, ουτε μπορεις να εισαι κι εσυ μαζι του......

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Όταν περάσει ο καιρός θα σκεφτείς πιο καθαρά!σύγκριση λίγο η πολύ θέλοντας και μη όλοι κάνουμε.
Η μόνη μου σκέψη για να σκέφτεσαι κάτι τόσο διαφορετικό είναι ότι ίσως δεν (αντέχεις) πια το Μαλίνουα.
Γιατί ότι και αν πάρεις απλά δε θα είναι μαλίνουα

• Like
Reactions: tasos malinoua

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Τι εννοείς δεν θα είμαι χαλαρός ποτέ μαζί του
Εγώ νομίζω πως είναι ποιο χαλαρά σκυλιά
Θα ήθελα αν μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό