Πες μου τις αποριες σουο τροπος που πας να αποκτησεις το σκυλακι σου ειναι κατα 95% λαθος, για να μην πω 100%, μονο και μονο επειδη οι πληροφοριες που μας δινεις δεν ειναι τελειως ξεκαθαρες...
Πες μου τις αποριες σουο τροπος που πας να αποκτησεις το σκυλακι σου ειναι κατα 95% λαθος, για να μην πω 100%, μονο και μονο επειδη οι πληροφοριες που μας δινεις δεν ειναι τελειως ξεκαθαρες...
Εαν η απορια ειναι για τα χρηματα θα ελεγα αυθαιρετα πως 300-400 αντε 450 μου φαινονται καλη τιμη.Βασικα με μια ματια στο ιντερνετ ειδα πως 200-700 ευρω κυμαινεται η τιμη. Μεγαλη διαφορα ! αλλα ολα τα 500και βαλε ειναι απο εξωτερικο και οχι ελληνικων γονεων. Επισης περσυ μια κυρια στο παρκο καμαρωνε πως η κορη της πηρε το γιορκι της απο εξωτερικο 800ευρω και δεν ειχε ουτε σηκωμενα αυτακια ουτε τη διαπλαση της φυλης...τι να της ελεγα της καημενης που καμαρωνε για τα 800ευρω..Πες μου τις αποριες σου
ναι! ειναι η αποδειξη οτι ο σκυλος ειναι καθαροαιμος που αυτο σημαινει και εγγυηση του χαρακτηρα και των χαρακτηριστικων τις καθε ρατσας!Να κανω τωρα την ερωτηση του ενος εκατομμυρίου...... ξέρεις τι είναι το pedigree ?
Τελεια,ναι! ειναι η αποδειξη οτι ο σκυλος ειναι καθαροαιμος που αυτο σημαινει και εγγυηση του χαρακτηρα και των χαρακτηριστικων τις καθε ρατσας!
βασικα θα πω τα ιδια ..αλλα δε πειραζει γιατι με ενδιαφερει να μαθω το σκεπτικο σου! οχι, γιατι ουτε τον πωλητη δε ξερω. εμπιστευτικα τον μεσαζοντα που ξερει τον εκτροφεα. βασικα πως το φανταζομαι οτι θα γινει: θα κανω μια αγορα τελευταιας στιγμης και αμα θελω εκεινη τη στιγμη. Δηλαδη ενημερωνομαι απο τον μεσαζοντα ,παω,βλεπω, μου λεει και την τιμη του κουταβιου(ή για την τιμη θα ενημερωθω απο πριν απο τον πατερα της φιληςμου) και θα ρωτησω για τους γονεις και οτι αλλο ξερω να ρωτησω.Τελεια,
έχεις δει το pedigree των γονέων του κουταβιου σου;
Με λιγα λογια, οταν καποιος θελει σκυλακι υπαρχουν δυο σωστοι τροποι αποκτησης... 1ον η αγοραζεις απο καλο εκτροφέα με pedigree ωστε να ξερεις οτι εχεις οντως ενα μαλτεζ η 2ον υιοθετεις απο καποια φιλοζωική ωστε να "σωθει" καποιο αλλο σκυλακι κ να ζησει ομορφα... Τα λεφτα φανταζουν πολλα, ομως πιστςψε με ενα κουταβι με χαμηλή τιμη θα σου βγει ακριβό μετα γιατι συνηθως αυτα τα κουταβια ερχονται αρρωστα (παράσιτα, γαστρεντεριτιδες κλπ)Τελικά, αποκλείεται να διαβάζεις δυό χρόνια!!!! dogforum.
Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά [κι επειδή δεν βλέπω να έχει κανείς το κουράγιο να τα ξαναπεί για εκατομμυριοστή φορά] ξεκίνα από σήμερα. Υπάρχουν 100άδες πολυσέλιδα θέματα, που θα σε διαφωτίσουν. Θα τα βρεις εύκολα, αρκεί να θέλεις. Γιατί βλέπω ότι προς το παρόν δεν θέλεις, εφόσον αγνοείς όλα τα προηγούμενα υπονοούμενα και μη. Θέλεις απλώς, να κάνεις αυτό που έχεις ήδη στο μυαλό σου. Αν τα παιδιά σου είναι σε συζητήσιμη ηλικία, θα ήταν ένα πολύτιμο χριστουγεννιάτικο μάθημα, να τους εξηγήσεις, γιατί ίσως τελικά δεν θα καταλήξεις στην επιπόλαιη αγορά, του νέου μέλους της οικογένειάς σας.
ο κτηνίατρος δεν μπορει να ξερει αν ενα κουταβι ειναι καθαροαιμο η οχι. Επισκεψου αυτον τον γνωστο γνωστου να δεις τι γινεται. Τι εκτρεφει υπο ποιες συνθηκες κλπ. Κανε αναζητηση για γνωστους κ έμπιστους εκτροφεις κ επισκεψου κ αυτους. Και οπως ειπε και ο mareco καθε κουταβι εχει κ τον δικο του χαρακτηρα αλλα επισης παιζει ρολο κ πως θα το "διαπαιδαγωγησεις" οπως ακριβως κ ενα παιδι...4/ Δεν υπάρχει καμία εγγύηση χαρακτήρα και μελλοντικής συμπεριφοράς, ζωντανού οργανισμού.
δεν εχω αποριες πλεον...ειναι ξεκαθαρο οτι ο τροπος που σκεφτεσαι την αποκτηση του σκυλου σου, ειναι σας να παιρνεις το go-go λουτρινο σκυλακι σε οσο πιο καλη τιμη, μεσω τριτου κιολας...φυσικα δεν ισχυει οτι εχεις διαβασει περι σκυλων και ειδικα του τροπου αποκτησης. Οπως σου ειπαν και οι αλλοι, με εμμεσο ή αμεσο τροπο, καλο θα ηταν να πιασεις ολο το φορουμ απο την αρχη, οσα περισσοτερα θεματα μπορεις τελος παντων.Πες μου τις αποριες σου
Νομιζω την εχω πει.Οκ για τα αλλα, καταλαβα !Να σε ρωτήσω πάλι κάτι...
χρησιμοποιείς συνεχώς την λέξη πωλητής...
Γιατί δεν χρησιμοποιείς το ''εκτροφέας'' ;
1/στον κτηνίατρο θα πας μόνο για να ελέγξει την υγεία του κουταβιού σου, και για κανέναν άλλο λόγο.
2/ τα pedigree δεν έχουν υπογραφές κτηνιάτρων,
3/ δεν υπάρχουν ''πιστοποιητικα γνησοτητας της ρατσας'' παρά μόνο σε κουτάβια που πωλούνται ως καθαρόαιμα χωρίς να είναι
σωστος..ο κτηνίατρος δεν μπορει να ξερει αν ενα κουταβι ειναι καθαροαιμο η οχι. Επισκεψου αυτον τον γνωστο γνωστου να δεις τι γινεται. Τι εκτρεφει υπο ποιες συνθηκες κλπ. Κανε αναζητηση για γνωστους κ έμπιστους εκτροφεις κ επισκεψου κ αυτους. Και οπως ειπε και ο mareco καθε κουταβι εχει κ τον δικο του χαρακτηρα αλλα επισης παιζει ρολο κ πως θα το "διαπαιδαγωγησεις" οπως ακριβως κ ενα παιδι...
αν μπορω να εκφερω γνωμη ειμαι σιγουρη πως αλλο να μαθαινεις αγγλικα με δασκαλο και αλλο με το γουοκμαν(θυμαται κανεις ?). αλλο να ρωτας και να σου απαντανε ζωντανα οντα κι αλλο να διαβαζεις κατεβατο.δεν εχω αποριες πλεον...ειναι ξεκαθαρο οτι ο τροπος που σκεφτεσαι την αποκτηση του σκυλου σου, ειναι σας να παιρνεις το go-go λουτρινο σκυλακι σε οσο πιο καλη τιμη, μεσω τριτου κιολας...φυσικα δεν ισχυει οτι εχεις διαβασει περι σκυλων και ειδικα του τροπου αποκτησης. Οπως σου ειπαν και οι αλλοι, με εμμεσο ή αμεσο τροπο, καλο θα ηταν να πιασεις ολο το φορουμ απο την αρχη, οσα περισσοτερα θεματα μπορεις τελος παντων.