Τα παιδια μπορει να προσπαθουν να φτιαξουν τη ζωη τους και να εχουν άλλες προτεραιοτητες από το να στειλουν ένα μικροσωμο σκυλι που «δαγκωνει» χωρις ποτέ να ΔΑΓΚΩΝΕΙ σε εκπαιδευτη.
Γιατί σε εισαγωγικά? Είπε ξεκάθαρα η γυναίκα ότι προσπαθεί να τους αρπάξει τα χέρια...
Μετα ειπα ότι καλο είναι να το πανε και αυριο, αλλά γιατι να μην δοκιμασουν πρωτα να το κουρασουν και να αναθεωρησουν την ιεραρχία?
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η έλλειψη εκτόνωσης. Πραγματικά... Όσο για τη δοκιμή, βεβαίως να την κάνουν. ΑΛΛΑ. Έχουν χρόνια αυτό το πρόβλημα και δεν έχουν καν αντιληφθεί πόσο σοβαρό είναι! Έχουν εντελώς λάθος αντίληψη σχετικά με το σκύλο τους και τα αίτια της συμπεριφοράς τους (π.χ. "ζηλεύει"). Αστειεύονται με το θέμα. Οι ίδιοι χρειάζονται εκπαίδευση. Αν δεν έχουν να πληρώσουν εκπαιδευτή, ας μην το κάνουν. Εγώ τη γνώμη μου λέω όπως κι εσύ. Και η γνώμη μου είναι ότι για ένα ΤΟΣΟ σοβαρό πρόβλημα, του οποίου τη σοβαρότητα αδυνατούν να αντιληφθούν μόνη λύση είναι ο επαγγελματίας...
Μου φτανει το ονομα που εχω ότι ειμαι κατά των εκπαιδευτων, μην το ενισχυεις κι άλλο κι εσυ τωρα
Σε ρώτησα και πριν... Πότε προτείνουμε, τελικά, εκπαιδευτή? Ποια είναι η δουλειά του εκπαιδευτή αν όχι να επεμβαίνει για να λύνει δύσκολα προβλήματα?
Αν τα παιδια ειχαν ντομπερμαν δεν θα απαντουσα κάν ή μπορει να ελεγα πάρτε δανειο και αυριο πακέτο σε καλο εκπαιδευτη.
Γνώμη μου, λοιπόν, είναι ότι φερόμαστε σε όλα τα σκυλιά, μικρά ή μεγάλα, με τον ίδιο τρόπο. Για το καλό μας και για το καλό τους...
Του δωσαμε περισσοτερα ενδιαφεροντα στη βαρετη ζωη του, αδιαφορησαμε και λιγο και εστρωσε. Δεν χρειαστηκε κάν προγραμμα ιεραρχιας.
Μπράβο σας (ειλικρινά). Επειδή, όμως, το καταφέρατε εσείς σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν όλοι? Νομίζω ότι εξ αρχής είχατε τουλάχιστον επίγνωση της σοβαρότητας των προβλημάτων που αντιμετωπίζατε με τη Ζήνα.
Γιατι σχεδον παντα η λυση και η απαντηση πρεπει να είναι «πάτε σε εκπαιδευτη»?
Σχεδόν πάντα? Όχι... Όταν όμως το θέμα είναι "επιθετικότητα" οι επιλογές είναι: εκπαίδευση ή ευθανασία. Αν μπορούν να το εκπαιδεύσουν μόνοι τους σωστά, μαγκιά τους. Τις περισσότερες φορές όμως, όταν ένα πρόβλημα διαιωνίζεται κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εκεί δίνει τη λύση ο επαγγελματίας που πέντε πράγματα παραπάνω ξέρει. Δουλειά της lone wolf (αναφέρω την Κορίνα μια που έγινε λόγος για συγκεκριμένο άρθρο της), που ΕΙΝΑΙ εκπαιδεύτρια, δεν είναι να γράφει άρθρα για το dogforum (θα έπρεπε να την ευχαριστούμε που το κάνει, δίνοντάς μας μασημένη τροφή). Δουλειά της είναι να εκπαιδεύει τα σκυλιά μας και να πληρώνεται γι' αυτό!
Η δωρεάν βοήθεια που προσφέρει μέσω ίντερνετ δεν ακυρώνει τη βοήθεια που θα μας δώσει εκ του σύνεγγυς.
Εχει ο ενδιαφερομενος την ευχερια? Υπαρχει κοντα τους σοβαρος εκπαιδευτης? Υπάρχουν διαθεσιμα χρηματα?
Αν το σκυλί τους ήταν άρρωστο δεν θα έπρεπε να πληρώσουν χρήματα για τη θεραπεία του. Δε θα έπρεπε να βρουν έναν καλό γιατρό? Το ίδιο είναι, για μένα.
Και μεις αυτό ακριβώς κάναμε.Και ΕΙΧΕ αποτέλεσμα!
Κι εσύ, λοιπόν, εγγυάσαι ότι με το να βγάζει βόλτες το σκυλί και να αδιαφορεί γι' αυτό θα λυθεί το πρόβλημα. Γιατί κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια?
=
Επίσης ξέρει πολύ καλά ότι εγώ είμαι το αφεντικό, άλλο αν το παίζει αλέκος!
Τι εννοείς "το παίζει αλέκος"? Υποκρίνεται? Κάνει ψευτομαγκιές? Είσαι σίγουρη ότι ξέρει πολύ καλά ότι εσύ είσαι το αφεντικό? Μήπως δεν ξέρεις πολύ καλά το σκύλο σου? (Δεν ξέρω υπόθεση κάνω!).
Και τέλος πιστεύω πως αν πηγαίνει μεγάλες βόλτες και κουράζεται η frenchie, δεν θα χει κουράγιο για ζήλειες!
Άντε πάλι... Δεν ζηλεύουν τα σκυλιά. Και το συγκεκριμένο διοικεί, επιπλήττει, διορθώνει.
Το σκυλί μου είναι μικρόσωμο και καθόλου επιθετικό, σπαστικό καμιά φορά ναι γίνεται!
Είπες ότι δαγκώνει... αν δεν κάνω λάθος.
λίζα.. μην εκνευρίζεσαι...
Δεν εκνευρίζομαι! Στενοχωριέμαι!!! Γιατί βλέπω στην πράξη γιατί μεγάλο ποσοστό των μικρόσωμων σκυλιών έχει απαράδεκτη συμπεριφορά!