Μαστιφ των Πυρηναιων.

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
Oτροπος εργασιας ειναι τελειως διαφορετικος
γιαυτο και κανενας τσοπανης δεν παιρνει ενα μπουλμαστιφ η ενα ντογκ του μπορντω γιαυτην την δουλεια.
Εαν παρατηρησεις ενα ποιμενικο δεν εχει καθολου prey drive σε αντιθεση με τις μαστιφ φυλες ,δεν θα υπερβει τα ορια του κοπαδιου αντιθετα ενα μαστιφ θα κυνηγησει εκτος οριων τον εισβολεα.
Ο ποιμενικος δεν εχει παθος για την μαχη και θα προσπαθησει να την αποφυγει το μαστιφ θα επιδιωξει την εμπλοκη γιατι του αρεσει να μαχεται.
Ο ποιμενικος οταν δαγκωνει προσπαθει να ξεσκισει τις σαρκες του εισβολεα το μαστιφ να συλλαβει και να συγκρατησει
Τωρα οσον αφορα την κοινη καταγωγη νεωτερες ερευνες δειχνουν διαφορετικες προσεγγισεις και ειναι γελοιο στις μερες μας να θεωρουμε οτι το μαστιφ του θιβετ ειναι προγονος ολων των μαστιφ καθως αυτο ειναι μια θεωρια ρομαντικων εγγλεζων του 19 αιωνα.
Το πιθανοτερο ειναι οτι τα μαστιφ καταγονται απο μια περιοχη που σημερα ονομαζεται κιργισισταν.

• Like
Reactions: sea-mol

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Βαγγελη συμφωνω σε ολα,εκτος της φρασης..."ειναι γελοιο...καποιων ρομαντικων εγγλεζων του 19ου αιωνα."...στην καταγωγη κρατω μεγαλες επιφυλαξης οπως και ολοι οι αρχαιολογοι,ιστορικοι και κυνολογοι που δεν μπορουν -ακομη- με σιγουρια να καταληξουν στην προελευση των μαστιφ φυλων...επισης δεν ειναι γελοιο...νομιζω ειναι μια αποψη και αυτη.

δεν λεω οτι την εστερνιζομαι...κρατω σε ολες τις αποψεις τις επιφυλαξεις μου.

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
Και κατι ακομη οι ποιμενικοι γαυγιζουν πολυ για να αποτρεψουν τον εισβολεα τα μαστιφ συνηθως επιτηθονται σιωπηλα ,αρα για πια αποτροπη μιλαμε........:D

• Like
Reactions: sea-mol

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
Θοδωρη μαλλον λαθος λεξη να πω παραξενο αλλοκοτο κατι τετοιο γιατι δεν υπαρχει ουτε μια αποδειξη συγνωμη λοιπον για το γελοιο:(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Oτροπος εργασιας ειναι τελειως διαφορετικος
γιαυτο και κανενας τσοπανης δεν παιρνει ενα μπουλμαστιφ η ενα ντογκ του μπορντω γιαυτην την δουλεια.
Εαν παρατηρησεις ενα ποιμενικο δεν εχει καθολου prey drive σε αντιθεση με τις μαστιφ φυλες ,δεν θα υπερβει τα ορια του κοπαδιου αντιθετα ενα μαστιφ θα κυνηγησει εκτος οριων τον εισβολεα.
Ο ποιμενικος δεν εχει παθος για την μαχη και θα προσπαθησει να την αποφυγει το μαστιφ θα επιδιωξει την εμπλοκη γιατι του αρεσει να μαχεται.
Ο ποιμενικος οταν δαγκωνει προσπαθει να ξεσκισει τις σαρκες του εισβολεα το μαστιφ να συλλαβει και να συγκρατησει
Τωρα οσον αφορα την κοινη καταγωγη νεωτερες ερευνες δειχνουν διαφορετικες προσεγγισεις και ειναι γελοιο στις μερες μας να θεωρουμε οτι το μαστιφ του θιβετ ειναι προγονος ολων των μαστιφ καθως αυτο ειναι μια θεωρια ρομαντικων εγγλεζων του 19 αιωνα.
Το πιθανοτερο ειναι οτι τα μαστιφ καταγονται απο μια περιοχη που σημερα ονομαζεται κιργισισταν.
Άρα λοιπόν κατά την άποψή σου κανένας Ορεινός Ποιμενικός δεν ανήκει στα μαστίφ!
Δεκτό ως άποψη!

Συμφωνώ πάντως ότι το Μαστίφ του Θιβέτ δεν μπορεί είναι ο πρόγονος όλων των μαστίφ!

Επειδή δεν έχουν πέσει στην αντιληψη μου οι θεωρίες που επικεντρώνουν την καταγωγή στην περιοχή της Κυργυζίας συγκεκριμένα, αν μπορείς θα ήθελα να μου παραθέσεις κάποια link ή που να τις αναζητήσω!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μαρία, πολύ καλό!!!!!:D
...Ισως, όταν μεγαλώσω πάααρα πολύ:) να πάρω ένα ...ηλικιωμένο γιόρκι.

Αντε, να ξεφτιλιστώ δημοσίως: Ο Αρης έπεσε πιό κοντά.
Τα Boerboel, τα Tosa και τα Αγγλικά Mastiff μου αρέσουν πολύ (έχοντας και χαρακτήρα σχετικά κοντά στο bullmastiff), αλλά η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα Μαστίφ των Πυρηναίων και, μάλιστα, μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο - χειμώνα, οργανώνω (εκπαιδευτική εκδρομή λέγεται αυτό) να επισκεφθώ ένα από τα καλύτερα εκτροφεία στην Ισπανία, για να γνωρίσω από κοντά τον πιό διάσημο εκτροφέα τους και τα σκυλιά του...

Υ.Γ. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη για το off-topic

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω νομιζω ότι θα τα πας πολύ καλα με έναν πολυ δυναμικο σκυλο. Τα σκυλια αυτά εχουν αλλους κωδικες επικοινωνιας.
Μια και θα πας στην Ισπανια, φερε και κανενα κουταβι μαζι. Θα αντεξεις να μην παρεις? (αν βεβαια εχουν οι ανθρωποι διαθεσιμα και αν σε εγκρινουν).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Η σύζυγος είναι ενήμερη για το κουτάβι των ονείρων σου; :rolleyes::p

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Μια και θα πας στην Ισπανια, φερε και κανενα κουταβι μαζι. Θα αντεξεις να μην παρεις? (αν βεβαια εχουν οι ανθρωποι διαθεσιμα και αν σε εγκρινουν).
Θα τόθελα πολύ, αλλά δεν είνα ακόμα έτοιμο το ...σκηνικό για ένα τέτοιο σκύλο, οπότε πρέπει να αντέξω για κανα χρόνο ακόμα, γεγονός που θα μου δώσει χρόνο να προετοιμαστώ καλύτερα.
Ετσι κι αλλιώς, δεν θα περίμενα να με εγκρίνουν άμεσα και φαντάζομαι ότι το χρονικό αυτό διάστημα θα είναι απαραίτητο και γι' αυτούς, ώστε να πεισθούν.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η σύζυγος είναι ενήμερη για το κουτάβι των ονείρων σου; :rolleyes::p
Την είδες μικρόσωμη και δεν μπορείς να τη φανταστείς με τέτοιο κουτάβι, έτσι; Αρκεί να σου πω ότι είναι καλύτερη στις διορθώσεις της (όχι σε ...μένα, στη σκύλα μας:D).

Τώρα, επί της ουσίας, να σου πω... Η σύζυγος βρίσκει το ταξίδι σαν καλή ευκαιρία να πάει στην Ισπανία για πρώτη φορά (είδες; συσκευασία δώρου;)).
Ξέρει, επίσης, τις ...φιλοδοξίες μου και μπορώ να σου πω ότι (σε ένα βαθμό) τις συμμερίζεται, μέχρι να μάθει μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ορισμένων από τις φυλές που ανέφερα.:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ΣωστάΤο εκτροφείο του Rafael Malo Alcrudo δεν είναι αυτό;!Ιδρυτικά του ομίλου.....

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σωστά!Το εκτροφείο του Rafael Malo Alcrudo δεν είναι αυτό;
Ναι, αυτό είναι και όσο είναι καλά ο άνθρωπος, ακόμα και μόνο μία επίσκεψη εκεί και η συζήτηση μαζί του, θα μου αρκούσαν. Θα ήταν σαν να πηγαίνω μεταπτυχιακά κάπου.

Κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω είναι ότι αν δεν δεις από κοντά αυτά τα σκυλιά, καμμία φωτογραφία ή video δεν μπορούν να σε διαφωτίσουν για το αν "το έχεις" το θέμα.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
La Gran Perla Exc&#101.jpgΣτη φετινή monografica με εντυπωσίασε η La Gran Perla Excelente στην κατηγορία εφήβων και καλύτερου ζευγαριού. Το συγκεκριμένο εκτροφείο είναι στη Φιλανδία

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αρκετά ενδιαφέρουσα σκύλα!
Οφείλω να ομολογήσω ότι έχω αρκετό καιρό να ασχοληθώ με την φυλή και αγνοούσα παντελώς της ύπαρξή της, όπως και σχεδόν όλα τα τεκτενόμενα.....
Δεν μπορώ όμως να βρω το pedigree της, μήπως το έχει πάρει πουθενά το μάτι σας;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
εντυπωσιακη και ιδιαιτερα απαιτητικη φυλη!

κ.Γιαννη,βλεπω εχετε εμφυτη ταση και ταλεντο στο μεγαλωμα απαιτητικων και ιδιαιτερων φυλων!

ομολογω καθημερινα με εκπλησσετε ολο και θετικοτερα!!

ευχομαι συντομα αλλο ενα εντυπωσιακο μελος στην οικογενεια με καλα αιματα!