Πάντως αν το σκεφτούμε είναι αστείο που αρκετοί από εμάς θα είχαμε τον χρόνο να μαγειρέψουμε για τον σκύλο μας αλλά φοβόμαστε γιατί μας έχουν πείσει, κτηνίατροι και μάρκετιγκ, ότι είμαστε ανίκανοι να φτιάξουμε μια ισορροπημένη διατροφή για τον σκύλο. Κι ενώ εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας για την κατασκευή φαγητού για εμάς και την οικογένεια μας η διατροφή των σκύλων μας παρουσιάζεται σαν πυρηνική φυσική ενώ ουσιαστικά το κλειδί είναι στην ποικιλία, ότι ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Μας έπεισαν, και βοήθησε φυσικά και ότι βολευτήκαμε σε αυτό, ότι μια ξηρή κροκέτα είναι πολύ πιο ισορροπημένη από μια διατροφή πιο φυσιολογική.
Δεν ξέρω αν η ξηρά δημιουργεί καρκίνους, μπορεί και όχι, γιατί κακά τα ψέμματα ούτε κι εμείς ξέρουμε καλά καλά τι τρώμε, αλλά δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι μια αφυδατωμένη κροκέτα που προκαλεί τόση ανάγκη για νερό στα σκυλιά μας δεν βλάπτει πρώτα από όλα τα νεφρά τους.
Εγώ πάντως θα δοκιμάσω το μαγειρευτό σαν μοναδική πηγή διατροφής τους και αν στην χειρότερη περίπτωση μετά από εξετάςεις και την εικόνα των σκύλων μου δω ότι τους βλάπτει , που σχεδόν το αποκλείω, θα σκεφτώ ξανά την ξηρά.