Μια απ τα ίδια, αν ποτέ πεινάσουμε δεν ανησυχώ , θα τρώει φακές!Ευτυχώς ο δικός μου είναι απίστευτα λαίμαργος και τρώει τα πάντα με απίστευτη όρεξη!! Τι κροκέτα, τι μαγειρεμένο, τι barf, τα εξαφανίζει όλα!! Δεν επειρεάζεται ούτε από την ζέστη ούτε από τίποτα! Πάντα τρώει το φαγητό του, λες και είναι το τελευταίο του γεύμα! Και μετά με κυνηγάει γιατί θέλει και άλλο!!!:grin::grin:
Το σκέφτηκα και εγω αλλά δε νομίζω να έχει πρόβλημα. Την ξηρά που της δίνω παίζει και να την ονειρεύεται στον ύπνο της τόσο πολύ που της αρέσει. Μάλιστα 1-2 μεσημέρια της είχα δώσει μαγειρευτό (βρασμένο κρέας με λίγο ρυζάκι) και το βραδάκι με περίμενε στο πιατάκι της την ώρα του ταίσματος με ένα βλέμμα σαν να λεγε "ε φιλαράκο, άργησες 3 λεπτά, θα περιμένω πολύ ακόμα; πως το βλέπεις;;"Mil4mb3r αν το κανεις αυτο και το κουταβάκι σου είναι λίγο περίεργο με το φαγητο, την ξηρά μετα το μαγειρευτό πιθανότατα να μη την ακουμπάει καν.
Σωστο! Ρε συ Μυρτω, εχεις δωσει ποτε κοκκαλο στον Ελβις σε κηπο...να δεις αν θα το θαψει ή θα το φαει?(Kyveli λατρεύω την υπογραφή σου, και κατάθλιψη να χα θα μου έφτιαχνε το κέφι)
Ο ελβις σκάβει τρύπες στο χώμα αλλά όχι για να θάψει κόκκαλο αλλά για να ανακαλύψει αυτά που έθαψαν οι άλλοι...Ξέρεις μωρέ οι φυσιολογικοί σκύλοι!!!Σωστο! Ρε συ Μυρτω, εχεις δωσει ποτε κοκκαλο στον Ελβις σε κηπο...να δεις αν θα το θαψει ή θα το φαει?
τα περισσοτερα θα το εθαβαν....
δωστου ρε συ ενα κοκκαλο να δουμε τι θα το κανει.....σε κηπο με χωμα...Ο ελβις σκάβει τρύπες στο χώμα αλλά όχι για να θάψει κόκκαλο αλλά για να ανακαλύψει αυτά που έθαψαν οι άλλοι...Ξέρεις μωρέ οι φυσιολογικοί σκύλοι!!!
Δε θα προλαβει ουτε τα σκαλια να κατεβει... το εχω κανει εγω στον Ντιεγκο... ασε που αν προσπαθησεις να τους παρεις κατι απο το στομα θα το καταπιουν οσο μεγαλο και αν ειναι για να μη χασουν το θησαυρο. Οταν παμε στη Λουτσα που ειναι ο σκυλος των γονιων μου ψαχνει τον κηπο μηπως και εχει ξεχασει κανενα θαμενο ο μεγαλος.δωστου ρε συ ενα κοκκαλο να δουμε τι θα το κανει.....σε κηπο με χωμα...
Μπορεί και να εκπλαγείς! Εμείς δώσαμε του Όσκαρ ένα μπιφτέκι μιά φορά που είμαστε σε κήπο με χώμα και πήγε και το έθαψε! Βέβαια ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που το έκανε. Τώρα ότι και να του δώσεις πάει κάτω σχεδόν αμάσητο!Ο ελβις σκάβει τρύπες στο χώμα αλλά όχι για να θάψει κόκκαλο αλλά για να ανακαλύψει αυτά που έθαψαν οι άλλοι...Ξέρεις μωρέ οι φυσιολογικοί σκύλοι!!!
1.) εγώ θα περίμενα να ολοκληρώσει την ανάπτυξη ώστε οποιαδήποτε λάθη μου να μην του κοστίσουν.
2.)2-3% του βάρους τους για ενήλικο σκύλο.
3.)Δεν το γνωρίζω, δεν νομίζω να δημιουργήσει πρόβλημα άλλο απο το να αποφύγει ο σκύλος την ξηρά επειδή το μαγειρευτό θα του αρέσει σίγουρα περισσότερο.
4.)Εγώ την αλλάζω σε adult τώρα που ο σκύλος μου είναι 7.5 μηνών. Θα σου έλεγα λόγω του προβλήματος δυσπλασίας να την αλλάξεις σε Adult από τώρα.
5.)Μην αλλάξεις σε orijen, μείνε με το την ξηρά που του ταιριάζει.
Μία μόνο παρένθεση. Ξέρω ότι η j/d είναι ακριβή μέχρι αηδίας, χωρίς να υπάρχει ίσως πραγματική αναλογία κόστους/αξίας αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι στον μεγάλο σκύλο μου με οστεοαρθροίτιδα όταν της έδινα j/d είχα δει απίστευτα μεγαλύτερα βελτίωση από ότι όταν συνδίασα acana με συμπληρώματα γλυκοζαμίνης/χονδροιτίνης.
Επίσης να σου πω ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα συμπληρώματα από τα canosan, όπως synoquin ή canidrox.
O σκύλος μου εδώ και περίπου 1.5 χρόνια παρουσίασε οστεοαρθροίτιδα. Κουτσαίνει ελαφρά όταν κουράζεται. Της έδωσα την j/d της hills και είδα μεγάλη βελτίωση, χωρίς αντιφλεγμονώδη σταμάτησε να κουτσένει και πήγαινε πολύ καλά. Τώρα πλέον έχω κόψει την j/d και της δίνω acana και χονδροιτινη γλυκοζαμίνη. Καμία σχέση με πριν, όταν κουραστεί-τρέξει , κουτσαίνει και πάλι. Ο ορθοπεδικός που έχουμε μου είπε κάθε 3-4 μήνες να το γυρίζω σε j/d για 3-4 μήνες για να την βοηθάμε. Ο σκύλος μου είναι τώρα 10 ετών.μια παραπάνω απορία..αφού έχεις δοκιμάσει την jd της hills..ποσο είναι ο σκύλος σου ηλικιακά. κι όταν λες ότι είχες δει βελτίωση τι είδες δηλ???
να σου ζησουν!!! και παλι ευχαριστω για τισ πληροφοριες κι εμεις εχουμε αλλους 4... (μενουν με τουσ δικουσ μου)O σκύλος μου εδώ και περίπου 1.5 χρόνια παρουσίασε οστεοαρθροίτιδα. Κουτσαίνει ελαφρά όταν κουράζεται. Της έδωσα την j/d της hills και είδα μεγάλη βελτίωση, χωρίς αντιφλεγμονώδη σταμάτησε να κουτσένει και πήγαινε πολύ καλά. Τώρα πλέον έχω κόψει την j/d και της δίνω acana και χονδροιτινη γλυκοζαμίνη. Καμία σχέση με πριν, όταν κουραστεί-τρέξει , κουτσαίνει και πάλι. Ο ορθοπεδικός που έχουμε μου είπε κάθε 3-4 μήνες να το γυρίζω σε j/d για 3-4 μήνες για να την βοηθάμε. Ο σκύλος μου είναι τώρα 10 ετών.
Και για να μην μπερδευτείς με τις ηλικίες έχω 2 σκύλους . O ένας 7.5 μηνών και η μεγάλη με το πρόβλημα 10 χρν.