Μία μικρή βοήθεια...!

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Συνηθως το μεγεθος υπολογιζεται απο κτηνιατρους. Μπορεις να πας και εσυ το σκυλακι στο δικο σου κτηνιατρο και να σου πει μεγεθος, υγιεια & οτι αλλο θες να μαθεις πριν το υιοθετησεις. Μεσαιου νομιζω ειναι 10-20 κιλα.

Gianniskaz

Member
4 Σεπτεμβρίου 2009
14
0
Α!Ωραια...Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες...10-20 κιλα και να φανταστω περισπου 40-50 εκατοστα?

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Αυτο πρεπει να εξαρταται και απο το ποσο μυωδες ειναι το σκυλι. Δηλαδη μια φιλη μου εχει ενα French Bulldog και ειναι 12 κιλα ενω ενα κανισακι που ειχα βρει ηταν 8 κιλα. Το κανισακι ηταν ομως πιο ψηλο απο το σκυλακι της φιλης μου. Ο κτηνιατρος σου ή του καταφυγιου νομιζω θα σου εξηγησει τι περιπου σωματοτυπο προβλεπει οτι θα εχει το σκυλακι που σκεφτεσαι να υιοθετησεις.

Gianniskaz

Member
4 Σεπτεμβρίου 2009
14
0
Ενταξει ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και κατι ακομα...!Τι διαδικασιες πρεπει να γινουν απο μερους μου για να παρω το κουταβακι σπιτι μου...!Απο τελος του μηνα θα μενω μονιμα στην Αθηνα...!

Gianniskaz

Member
4 Σεπτεμβρίου 2009
14
0
Δηλαδη εγω τι πρεπει να κανω...απλως παω απο εκει και περνω το κουταβακι?Σε καποιες λεει κατι για συμβολαια υιοθεσιας και Microchip...!Sorry ειμαι αρχαριος ακομα και δεν γνωριζω και πολλα...Συγνωμη αν σε κουρασα...!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Mιας και εγω πρότεινα το ημίαιμο, να διευκρινήσω ότι αν τελικά ακολουθήσεις αυτήν την οδό, θα πρεπει να φροντίσεις να γνωρίσεις όσο το δυνατόν καλύτερα το σκύλάκι που θέλεις, για να ξέρεις πάνω κάτω τι να περιμένεις απ'αυτό (ως προς τα επίπεδα ενέργειας του και το χαρακτήρα/ιδιοσυγκρασία του). Οι άνθρωποι του καταφυγίου θα μπορέσουν να σου πουν πολλά για το σκύλο, αλλα έχε υπόψη σου οτι η συμπεριφορά του μπορεί να αλλάξει όταν του αλλάξεις περιβάλλον, γι'αυτό θα πρεπει να είσαι προετοιμασμένος να βάλει όρια απο την πρώτη στιγμή που θα έρθει σπίτι σου (αυτό ισχύει για κάθε σκύλο, όχι μόνο για το ημίαιμο).

Κάνένα σοβαρό καταφύγιο δε θα σου δώσει σκύλο χωρις τσιπ, καταρχήν γιατι το λέει ο νόμος, δεύτερον γιατι πολλοι υιοθετούν σκυλιά και μετα τα ξαναπετάνε στο δρόμο ή τα χάνουν.... Συμβόλαιο υιοθεσίας επισης θα σου ζητήσουν πολλοί να υπογράψεις (το οποίο περιέχει προφανή και απλά πραγματα) προκειμένουν να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ότι ο σκύλος δε θα κακοπεράσει (πχ δε θα καταλήξει σε βαρέλι στην Κρήτη).

Αυτά. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες ή προτάσεις για καταφύγια, στείλε μου ΠΜ. :)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Δεν κουραζεις κανεναν. Ναι και εγω που εδωσα το κανισακι προς υιοθεσια τον εδωσα με συμβολαιο υιοθεσιας που ενας απο τους ορους ειναι να μπει μικροτσιπ με το ονομα του νεου ιδιοκτητη. Το συμβολαιο και η υπευθυνη δηλωση μονο καλο σου κανουν και οχι κακο. Αναφερονται οι υποχρεωσεις σου για την ευζωια του σκυλου (πχ. να μην κοιμαται εξω, να εχει κτηνιατρικη περιθαλψη, υπευθυνη επιβλεψη οτι γενικα ειναι νομιμο και σωστο για το σκυλι) και οτι αν δεν καταφερεις να του τα προσφερεις υποχρεουσαι να τον επιστρεψεις. Αυτα σε γενικες γραμμες. Κι φυσικα μετα παιρνεις το σκυλακι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Α, και σίγουρα δεν πας εκει και πέρνεις το κουταβάκι!!!:D Θα σε περάσουν απο κόσκινο (μην τους θυμώσεις, έχουν δει πολλά ευτράπελα), θα σου ζητήσουν να δουν το σπίτι σου (αφησε τους. είναι ένδειξη ότι αγαπάνε τα σκυλιά τους). Και αν όλα πάνε καλά και δεις κι εσύ μερικές φορές το σκύλο και γινει το περιβόητο "κλικ", θα στον φέρουν. Ο πρώτος μήνας θα είναι δοκιμαστικός και πάντα αν κάτι πάει στραβά θα ξαναπάρουν το σκυλί πίσω. Αλλά επειδή αυτο είναι πολυ τραυματική εμπειρία για το σκύλο, πρεπει να εισαι αποφασισμένος και διατεθημένος να λύσεις όποιο προβλημα προκύψει και να μην επιστρέψεις το σκύλο στον πρώτο καναπέ που θα σου φάει.

Gianniskaz

Member
4 Σεπτεμβρίου 2009
14
0
Ναι καταλαβαινω ολα αυτα που μου λετε...!Και καταλαβαινω απολυτος αυτους τους ανθρωπους που θελουν το καλυτερο για τους τετραποδους φιλους μας...!Οσον αφορα για την υιοθεσια χρειαζεται να γνωριζω κατι αλλο?
Ευχαριστω για ολη την βοηθεια...!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σ'ενδιαφέρει να πάρεις κουτάβι ή ενήλικο σκυλί?
Σε ρωτώ γιατι αν πάρεις ημίαιμο κουτάβι, δεν θα έχεις και πολλές πληροφορίες για το χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία ή τη μορφολογία του. Αν παρεις ενήλικο, ξέρεις πολύ περισσότερα για το σκύλο. Γενικά πάντως μόνο αν πάρεις σκύλο απο σοβαρό εκτροφέα μπορεις να έχεις εγγυήσεις (αν και όχι σιγουριά) για κάποια χαρακτηριστικά του σκύλου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (ημίαιμα ή καθαρόαιμα απο πετσοπ, ιδιώτες ή μη σοβαρούς εκτροφείς) δεν έχεις εγγυήσεις.

Αυτά. Δε μπορω να σκεφτώ κατι άλλο, τα βασικά στα είπαμε, αλλά αν έχεις άλλες ερωτήσεις περι καταφυγίων και υιοθεσιών, ρώτα ελευθερα.:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Α, συγνώμη. Δεν το είχα δει.
ΟΚ, σ'αυτήν την περίπτωση λοιπον, δε θα ξέρεις και πολλά πολλά. Θα έχεις όμως τη δυνατοτητα να μάθεις το σκυλάκι απο πολύ νωρίς όπως εσύ θέλεις.:)

Gianniskaz

Member
4 Σεπτεμβρίου 2009
14
0
Και αυτο ειναι που θελω...να το εχω απο νωρις και να το μαθω καλα και απο μικρο...!Τωρα οσο για τις εγγυησεις που λες...πραγματικα θελω να τονισω οτι δεν θα επιλεξω το κουταβακι μου οπως διαλεγω τον υπολογιστη μου...!Δεν τιθεται τετοιο θεμα...Το μονο που θελω ειναι αν ειναι δυνατον να ξερω οτι το κουταβακι δεν θα μεγαλοσει υπερβολικα(θα γινει μεσσαιου μεγεθους) και οτι την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ειναι απολυτως υγιες και ακολουθει την περιθαλψει που πρεπει(π.χ. Εμβολια και διαφορα σκευασματα) και την οποια φυσικα θα συνεχισω και εγω...!Τωρα οσον αφορα τον χαρακτηρα του στο χερι μου πιστευω πως ειναι να 'στρωσω' εναν σκληρο χαρακτηρα ή να διορθωσω εναν φοβισμενο χαρακτηρα...!Γενικα πιστευω πως ειναι στο χερι μου η κοινωνικοποιηση του...!:):):)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Απο καταφυγιο αν τελικα παρεις θα παρεις και το βιβλιαριο υγειας του με τα εμβολια του και την προβλεψη του εκει κτηνιατρου. Οπως σου ειπα μπορεις να πας το σκυλακι σε δικο σου κτηιατρο δεν νομιζω να εχουν αντιρρηση.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΟΚ, λοιπον! Είδες κάποιο που να σου αρέσει στην ενότητα Αγγελίες? Υπάρχει και ένα νήμα μόνο για κουτάβια κάτω των 3 μηνών.....

Απ'αυτά που θα δεις εκεί, εγω ξέρω "προσωπικά" την οικογένεια Holywood, Brad (Pitt), George (Clooney) και την υπέροχη Angelina (Jolie). Eχουν απίστευτο γέλιο και παρά που είναι μια σταλιά, δε φοβούνται τίποτα!!! Ούτε γάτες, ούτε μάυρους μεγάλους σκυλους ;), ούτε ανθρώπους, ούτε τίποτα!!! Οπως λέει και στην αγγελία, βρέθηκαν σε άθλιο χάλι, αλλά την τελευταία φορά που τα είδα δεν τα γνώρισα!!! Φοβερό γέλιο έχουν. Και φυσικά έχουν ήδη και διαμορφωμένο χαρακτήρα!!! Ο Hollywood είναι ήδη ο κουλ αρχηγός, η Αngelina η κακομαθημένη αδερφή που όλο γκρινιάζει, ο Brad o βαριούλης κι ο Clooney o παιχνιδιάρης (ή το ανάποδο, τους δυο τελευταίους τους μπερδεύω).:D

Για τα συγεκριμένα κουτάβια θα δεις περισσότερες φωτογραφίες εδώ:
http://www.facebook.com/album.php?aid=3359&id=100000029558093&l=43a69cbb23

Last edited:

Gianniskaz

Member
4 Σεπτεμβρίου 2009
14
0
Ειδα αρκετα κουταβια στις αγγελιες...και ειδικα στον τομεα μεχρι 3 μηνων...ομολογα οτι πολλα μου εκαναν το πρωτο κλικ το θεμα ομως ειναι οτι απο εβδομαδα κατεβαινω στην αθηνα και καμια βδομαδα για να τακτοποιηθω...πιστευω οτι σε καμια 20αρια μερες να μπορω να κανω και εγω τις πρωτες φιλοτιμες προσπαθειες για να υιοθετησω και εγω το δικο μου κουταβι και γιατι οχι αν ολα πανε καλα σε κανενα μηνα εναμιση να εχω τον κουταβαρο μου στα χερια μου...!Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις πληροφιες και για την βοηθεια...!Λογικα θα επανελθω σε λιγο καιρο με μερικα Pm...!Ευχαριστω και παλι...!:):):):)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Καλωσήρθες και από μένα!! Σου εύχομαι με το καλό να πάρεις το κουταβάκι που θέλεις!!:)

Μια παρατήρηση μόνο πάνω σε αυτό:

Τωρα οσον αφορα τον χαρακτηρα του στο χερι μου πιστευω πως ειναι να 'στρωσω' εναν σκληρο χαρακτηρα ή να διορθωσω εναν φοβισμενο χαρακτηρα...!Γενικα πιστευω πως ειναι στο χερι μου η κοινωνικοποιηση του...!:):):)
Να ξέρεις πως η κοινωνικοποίηση ενός κουταβιού είναι πράγματι στο χέρι μας, όπως και η σχέση που θα αναπτύξουμε με το σκυλί μας, τα πράγματα που θα του μάθουμε, κλπ..
Όμως δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε ορισμένα χαρακτηριστικά του κουταβιού όσο μικρό και αν είναι.. Π.χ. ένα σκυλάκι που είναι επιφυλακτικό με τους ξένους δεν θα γίνει ποτέ το σούπερ κοινωνικό σκυλί. Ένα σκυλάκι κυριαρχικό δεν θα αλλάξει ποτέ το χαρακτήρα του.. Όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα ενός σκυλιού μπορούμε να τα ελέγξουμε αλλά όχι να τα αλλάξουμε ριζικά..

Εφόσον σκέφτεσαι να υιοθετήσεις ένα ημίαιμο σκυλάκι ΠΡΕΠΕΙ να είσαι προετοιμασμένος για εκπλήξεις. Μην σκέφτεσαι πως θα διαμορφώσεις εσύ τον χαρακτήρα του όπως το θέλεις.. Πρέπει να σεβαστείς τα στοιχεία που έχει και πάνω σε αυτά να δουλέψεις..

Gianniskaz

Member
4 Σεπτεμβρίου 2009
14
0
Καλωσήρθες και από μένα!! Σου εύχομαι με το καλό να πάρεις το κουταβάκι που θέλεις!!:)

Μια παρατήρηση μόνο πάνω σε αυτό:

Να ξέρεις πως η κοινωνικοποίηση ενός κουταβιού είναι πράγματι στο χέρι μας, όπως και η σχέση που θα αναπτύξουμε με το σκυλί μας, τα πράγματα που θα του μάθουμε, κλπ..
Όμως δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε ορισμένα χαρακτηριστικά του κουταβιού όσο μικρό και αν είναι.. Π.χ. ένα σκυλάκι που είναι επιφυλακτικό με τους ξένους δεν θα γίνει ποτέ το σούπερ κοινωνικό σκυλί. Ένα σκυλάκι κυριαρχικό δεν θα αλλάξει ποτέ το χαρακτήρα του.. Όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα ενός σκυλιού μπορούμε να τα ελέγξουμε αλλά όχι να τα αλλάξουμε ριζικά..

Εφόσον σκέφτεσαι να υιοθετήσεις ένα ημίαιμο σκυλάκι ΠΡΕΠΕΙ να είσαι προετοιμασμένος για εκπλήξεις. Μην σκέφτεσαι πως θα διαμορφώσεις εσύ τον χαρακτήρα του όπως το θέλεις.. Πρέπει να σεβαστείς τα στοιχεία που έχει και πάνω σε αυτά να δουλέψεις..
Αυτο εννοειται...απλως εννοω...οτι ακομα και αν εχει και καποια αρνητικα στοιχεια θα μπορεσω(ελπιζω) να τα περιορισω ως εναν βαθμο...ωστε να μην γινονται τοσο αισθητα ή να μην ενοχλουν εμενα και τους γυρω μου(ας πουμε μια εμφυτη επιθετικοτητα..!)

Ευχαριστω πολυ παντως για την επισυμανση/συμβουλη...!:)