Μήκος ρύγχους Ροτβάιλερ

gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
Φιλε μου τα ξερω ολα αυτα αν θες κλαψε και γελασε μαζι , ειδα 2 σκυλια δεν ζητησα εξετασεις ειδα τα Pedigrees μπορει και να μην εχουν δεν ξερω (επισημες εξετασεις). ΚΛΑΨΕ και ΓΕΛΑΣΕ τωρα διοτι ελληνες εκτροφεις ζευγαρωνουν σκυλια με C HD. Εγω τι ειμαι δηλαδη? ο,τι μπορω να αποδειξω? Τι μικρη θα τη παω στους 12 μηνες για ακτινες σε γιατρο εγκεκριμενο απο το ΚΟΕ για HD και θα της κανω και ED. Τραβα πες περι κυνολογικης παιδειας στους εκτροφεις μας ,

Φιλικα
λυπάμαι. γιατί κάποιοι έχουν μεράκι,όπως εσύ,αλλα λόγο αγνοιας ( εν μέρη δικη σου ευθύνη-γιατί αν το έψαχνες εκτενέστερα θα ήξερες- και εν μέρη ευθύνη τον εκτροφέων k όσον εμπλέκονται στην εκτροφή-εκπαίδευση,που θα έπρεπε να εκπαιδεύουν τους ενδιαφερομενους και μη, για το πιο είναι το σωστό) κάνουν λανθασμένες κρίσεις στην επιλογή σκύλου.συχνά auto κοστίζει,οικονομικά και συναισθηματικά,k στο τέλος την πληρώνει αυτός που έχει το μεράκι και τις πιο υγιείς προθέσεις.φυσικά έχει και εκτροφεις που κάνουν εξετάσεις δυσπλασίας στα σκυλιά τους,οποτε θεωρητικά έχεις επιλογή.

εύχομαι το σκυλί σου να αποδειχθεί το καλύτερο,όλα να πάνε καλά ώστε να μην χρειαστεί να να τραβήξεις εσύ προς τον εκτροφέα σου σε κάνα δυο χρονια,ζητώντας του τον λόγο. γιατί εσύ τον διάλεξες k όχι αυτός εσένα. δώστου τους χαιρετισμούς μου,αν δεν υπήρχαν κάποιοι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν οι υπόλοιποι.

και πάλι σου εύχομαι τα καλύτερα για σένα και το σκυλί σου.ότι ανέφερα ήταν φιλικά και συμβουλευτικά ορμώμενος.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
gki
Ενω δε διαφωνω με την ουσια των οσων λες, το ποστ σου μου βγαζει...μαλωμα και δεν καταλαβαινω γιατι.

Το γεγονος οτι ο Ασμοδεος δε ζητησε να δει εξετασεις δυσπλασιας (με το οποιο και εγω διαφωνω, εδω παιζει ρολο και ποιος βαζει τη σφραγιδα) δε σημαινει οτι οι γονεις της κουταβας του δεν εχουν κανει εξετασεις απο τη μια. Απο την αλλη γιατι τοση φασαρια που δε ζητησε να τις δει;

μια γεννα. το τι φανερώνει μια γεννα με γονείς χωρίς επίσημες εξετάσεις δυσπλασίας?οποιος ξέρει,καταλαβαίνει.
Χωρις να θελω να παιξω με τις λεξεις, επιτρεψε μου να σε διορθωσω, τι σημαινει μια γεννα με επιβεβαιωμενη απο εξετασεις δυσπλασια θα ηταν πιο ορθο...

Και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ξανα ανοιξουμε το θεμα των γονιδιων κτλ

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
εύχομαι το σκυλί σου να αποδειχθεί το καλύτερο,όλα να πάνε καλά ώστε να μην χρειαστεί να να τραβήξεις εσύ προς τον εκτροφέα σου σε κάνα δυο χρονια,ζητώντας του τον λόγο.
Δηλαδη; Τι μπορει να του πει του εκτροφεα;

,αν δεν υπήρχαν κάποιοι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν οι υπόλοιποι.
Να υποθεσω δεν θελεις να μιλησεις με ονοματα ε;

Δεν ειρωνευομαι σε κανενα ποστ,εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι :)

gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
Χωρις να θελω να παιξω με τις λεξεις, επιτρεψε μου να σε διορθωσω, τι σημαινει μια γεννα με επιβεβαιωμενη απο εξετασεις δυσπλασια θα ηταν πιο ορθο...

γεννα με εξέταση δυσπλασίας δεν υπάρχει. γεννα με γονείς ελεγμένους,εννοείται επίσημα ( fci) ,υπάρχει.

δεν είναι μάλωμα.καμια φορα τα λες στη νύφη για να τα ακούει i πεθερά(θα μπούνε να διαβάσουν κάποιοι,θα ενημερωθούν.μάλλον auto είναι και το ζητούμενο στο forum,i ανταλλαγή γνώσεων.

όσο για την φασαρία ,καμια φασαρία.απλά λέμε τα πράγατα όπως είναι. δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει ότι θέλει,να κρίνει όπως θέλει.απλά υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια και αυτά επικαλούμαι.μήπως και διαβάσει κανένας καινούριος και γνωρίζοντας πλέον,ελαχιστοποιήσει τους κινδυνους για κάποια πράγματα.

δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χωρα στην οποια να γίνετε εκτροφή,πάνω στο rottweiler,χωρίς να ελέγχονται τα σκυλιά για δυσπλασίες. κάποτε και εδώ γινόταν.προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι γίνονται πλέον περιστασιακά. αν οι υποψήφιοι ιδιοκτητες δεν ενημερωθούν,δεν απαιτήσουν,χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα. στο τέλος θα την πληρώσουν οι ίδιοι οι εκτροφεις,όσοι έχουν μεράκι για rottweiler και στο τέλος η ίδια η φυλή.τα κακως κείμενα πρέπει να τα κατακρίνουμε και όχι να κλείνουμε τα ματια,στον βωμό του ωx αδερφισμου η της αγνοιας.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
gki
Δεν εχω την εικονα οτι οι εξετασεις γινονται περιστασιακα, ισα ισα δεν εχω δει νομιζω κανεναν σκυλο χωρις εξετασεις.

Κατα τα αλλα...δε νομιζω οτι διαφωνω καπου

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
αν οι υποψήφιοι ιδιοκτητες δεν ενημερωθούν,δεν απαιτήσουν,χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα. στο τέλος θα την πληρώσουν οι ίδιοι οι εκτροφεις,όσοι έχουν μεράκι για rottweiler και στο τέλος η ίδια η φυλή.
Απολύτως. Αν ο πελάτης δεν είναι απαιτητικός τότε και ο εκτροφέας δεν θα αναγκαστεί να είναι επιλεκτικός. Αν η ζήτηση θα είναι για "ό,τι να ναι" τότε και το προϊόν θα είναι σαβούρα.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
@gki γιατι λες σε οτι με HD b ειναι οριακο?γενικα το θεωρεις η ειδικα στα ροτ??Απο ενδιαφερον και περιεργια ρωταω,γενικα συμφωνω με οσα εγραψες(οχι για τα ροτ δεν ξερω αλλα θεωρω οτι αυτα που γραφεις πανε για ολες τις ρατσες)

Για τον χαρακτηρα που αλλαζει πια η γνωμη σου???

Και επειδη ειδα μια λεπτομερια που δεν ξερω γιατι γινεται :D Γιατι HD A και ED 0? γιατι οχι και ED A?

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
@gki

Και επειδη ειδα μια λεπτομερια που δεν ξερω γιατι γινεται :D Γιατι HD A και ED 0? γιατι οχι και ED A?
Απο οσο ξερω ετσι βαθμονομουν τις εξετασεις αγκωνα για καποιο λογο

• Like
Reactions: Dimi_21

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Εγω σου λεω οτι , σου δειχνουν εξετασεις πως ξερεις οτι ειναι εγγυρες; Μονη διασφαλιση ειναι να φαινεται στο pedigree.

gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
Εγω σου λεω οτι , σου δειχνουν εξετασεις πως ξερεις οτι ειναι εγγυρες; Μονη διασφαλιση ειναι να φαινεται στο pedigree.

η γνωμάτευση από αναγνωρισμένο γιατρό-κλινική από fci,συνοδεύεται και από πιστοποιητικό,στο οποιο επιβεβαιώνεται το αποτέλεσμα τον εξετάσεων. οι ακτινογραφίες δηλαδή συνοδεύονται k με επίσημα αποτελέσματα. για να αναγραφει στο pedigree του σκύλου,πρέπει να το έχει. εδώ,υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου κάποιος βγάζει ακτινογραφία στον φίλο του γιατρό,πρόχειρα...και τις δείχνει έπειτα στον υποψήφιο πελάτη που δεν ξέρει. για να μην το παω παραπέρα και πω ότι μια ακτινογραφία χρησιμοποιείται για πολλά σκυλιά. γιαυτο ζητάς,αν και κανονικά στο λέει και στα δείχνει από μονος του ο εκτροφέας,επίσημες εξετάσεις δυσπλασίας σε γιατρό αναγνωρισμένο από fci.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Στην Ελλαδα υπαρχουν 5-6 γιατροι αναγνωρισμενοι απο το ΚΟΕ για επισημες εξετασεις HD (ενας απο αυτους ειναι ο γιατρος της μικρης) απο οσο ξερω ED δεν υπαρχουν επισημες εξετασεις Ελλαδα.

http://www.koe.gr/index.php/el/koe/ktiniatroi

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Διαβαζω καλα νεα... ο ADRK εχει προγραμματισει συμβουλιο τον απριλη με θεμα το μηκος της μουσουδας...Θελουν να αλλαξουν το στανταρ και να ισχυει παντου η αναλογια 1-1,5 (μουσουδα-κρανιο) Οπως επισης οτι οποιοδήποτε εκτος αυτων των αναλογίων θα θεωρείται ως ΣΦΑΛΜΑ
(y)(y)

• Like
Reactions: Anniegr