Αγοραζοντας 1 σκυλο απο πετσοπ,καταδικαζεις τον επομενο σκυλο που θα μπει στην θεση του.Αν δεν τον αγορασει κανεις ποτε,τοτε ο πετσοπας δεν θα φερει αλλο,αραγε αναγκαστικα τα puppy mills δεν θα εστελναν αλλα κουταβια στο καθε πετσοπα στην Ελλαδα και καποια στιγμη αναγκαστικα θα σταματουσε αυτο το παρανομο εμποριο.
Εκτος απο αυτο,η αγορα 1 σκυλου απο πετσοπ εχει τα ιδια χρηματα,η λιγο πιο φθηνα απο τον σκυλο του εκτροφεα.Ομως ο εκτροφεας θα σου δωσει Pedigree το οποιο θα πιστοποιει οτι οι γονεις του σκυλου ειναι απαλλαγμενοι απο οποιεσδηποτε κληρονομικες αρρωστιες,Θα δεις και τους γονεις του σκυλου,ενω απο το κουταβι του πετσοπα ποτε.Και θα παρεις 1 σκυλο καλο μορφολογικα χωρις ατελειες οπως πχ ο δικος μου που εχει σηκωσει τα αυτια του,ενω θα επρεπε να ειναι κατεβασμενα σε σχημα V για να μην μπαινουν χωματα οταν σκαβει.(Αν και αυτο ειναι το λιγοτερο που με νοιαζει).Ο πετσοπας θα σου δωσει 1 ανεμβολιαστο κουταβι με πλαστο Pedigree που δεν εχει απογαλακτιστει.Ο σωστος εκτροφεας εχει κανει εξετασεις στα σκυλια του και γνωριζει οτι δεν εχουν καποια κληρονομικη αρρωστεια(συν της ασχημης συμπεριφορας)την οποια θα μεταφερει αν οχι στα κουταβια του,σιγουρα στα επομενα κουταβια.1 σκυλος μπορει να ειναι φορεας καποιας αρρωστειας αλλα να μην εχει τα συμπτωματα της την οποια ομως θα μεταφερει στα κουταβια του.Νομιζω 1 τετοιος σκυλος λεγεται carrier και αν εχει συμπτωματα της ασθενειας ειναι παθητικος,αν οχι ειναι ενεργητικος.Υπαρχει ειδικη εξεταση για αυτο.Δηλαδη παιρνοντας 1 σκυλο απο πετσοπ ειναι λαχειο.Το πιθανοτερο ειναι να σου εμφανισει καποια στιγμη προβλημα για το οποιο θα πρεπει να πληρωσεις και αν γινεται καλα,μεχρι και να πεθανει και ο σκυλος οπως εχει συμβει αρκετες φορες.Ειναι κουταβια απο ανεξελεγκτες γεννες,βαζουν τις θυληκες να γεννουν αρκετες φορες τον χρονο χωρις να γινονται εξετασεις κλπ.Η δουλεια του εκτροφεα ειναι δυσκολη και απαιτει αφοσιωση και πειρα.Χρειαζεται χρονο και μελετη.
Ειμαι 1 απο αυτους που δεν γνωριζαν,δεν πηρα σκυλο απο πετσοπ αλλα απο puppy mill στην μιση τιμη αλλα ο σκυλος μου εχει απο'ταν γεννηθηκε δυσπλασια και τωρα θα ταλαιπωρουμαι κανοντας εξετασεις,δινοντας φαρμακα,ειδικη τροφη κλπ.Εκτος απο αυτο,του εχουν κοψει την ουρα στους 2 ποντους και στα jack η ουρα κοβεται το λιγοτερο στους 7 ποντους γιατι χρησιμευει στην ισορροπια του σκυλου.Το καλυτερο ειναι να την εχει ολοκληρη,γιατι εχουν πολυ ωραια καμπυλωτη ουρα.Ουτε αυτο δεν γνωριζα,νομιζα οτι ετσι την κοβουν.Ειναι ο 1ος μου σκυλος και το εχω σκυλομετανιωσει που δεν πηρα απο εκτροφεα.Αργοτερα,εψαξα,διαβασα και εμαθα ολα αυτα.Και η ειρωνια ειναι οτι μετα απο λιγους μηνες γνωρισα 1 καλη εκτροφεα jack russell την οποια μπορω να σας την συστησω ανεπιφυλακτα.Επισης ειδα οτι υπαρχουν πολλα ομορφα σκυλακια,μικροσωμα και μη που θα μπορουσα να υιοθετησω χωρις να πληρωσω.Αν παρω αλλον σκυλο θα ειναι ημιαιμο η καθαροαιμο που εχει χαθει πχ και δεν βρεθηκαν οι ιδιοκτητες του και δινεται προς υιοθετηση.Καλυτερα ημιαιμο γιατι ειναι ξεχωριστα.Εχω ομως αγαπησει τον σκυλο αυτον και θα υποστω τις συνεπειες συμβιωνοντας μαζι του.
Ελπιζω να σε καλυψα αρκετα...