Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά (pets shops)

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Μηπως ξερει καποιος να μου πει που καταληγουν τα κουταβακια που μενουν απουλητα απο τα pet shops?
Δεν εχουν καλη καταληξη...αυτο ειναι σιγουρο. Αλλα με το να τα αγοραζουμε δεν τα βοηθαμε. Οχι τα ιδια, αλλα τα μελλοντικα κουταβια και τις μαναδες τους.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μηπως ξερει καποιος να μου πει που καταληγουν τα κουταβακια που μενουν απουλητα απο τα pet shops?
Τα βγάζουν σε προσφορά και στο τέλος πωλούνται!Κοινώς ρίχνουν τις τιμές...

Το θέμα δεν είναι η τιμή που πωλούνται αλλά ότι δεν μένουν σε γυάλα για πολύ γιατί ο κόσμος τα παίρνει...

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Εγώ πάντως δεν εχω δει κάποιον ιδιώτη που να δώσει λεφτά να κάνει εξετάσεις να δει τους γεννητορες κτλ κτλ και να κάνει έστω τα τυπικά που κάνει ο εκτροφέας όταν ζευγαρώνει!
μην λες μεγαλες κουβεντες ;)

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
εγω παντως πιστευω οτι το να υιοθετεις ενα αδεσποτο με το να αγοραζεις ενα κακομοιρο απο pet shop ειναι το ιδιο πραγμα με μονη εξαιρεση οτι για το δευτερο πληρωνεις για να το παρεις.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Και επισης δεν συνεισφερεις πουθενα στο προβλημα με τα αδεσποτα αλλα συνεισφερεις στο να συνεχιζεται η κτηνωδια των puppy mills.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
εγω παντως πιστευω οτι το να υιοθετεις ενα αδεσποτο με το να αγοραζεις ενα κακομοιρο απο pet shop ειναι το ιδιο πραγμα με μονη εξαιρεση οτι για το δευτερο πληρωνεις για να το παρεις.

Βρε mariocuzco σε ρωτησα πρωτος να μου πεις τι προτείνεις εσυ αλλα δεν μου απάντησες !!

Δεν πρεπει να αγοραζουμε απο πετ-σοπ κτλπ κ πρεπει να λεμε κ σε γνωστους φιλους οτι δεν ειναι σωστο (Αποψη μου) ! Απο τη μερα που μπηκα στο φορουμ εδω κ περιπου 4-5 μν εχω δει πολλα νεα μελη κ πολλα απο αυτα που τωρα ενστερνίζονται την ιδια αποψη (Μπορει να περασουν πολλα χρονια η μπορει κ οχι αλλα τουλαχιστον ΕΓΩ μεσα απο εδω βλεπω διαφορα!) με εμενα να ΜΗΝ αγορασουμε τον επομενο σκυλο μας απο πετ-σοπ κτλπ κ ΜΟΝΟ απο εκτροφεα!!

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Δεν είμαι σίγουρος γι αυτό. Είχα αδέσποτα υγιέστατα, ενώ κακή "εκτροφή"... καθαρόαιμου, έχει να κάνει και με κληρονομικές ασθένειες, όπως και με περιπτώσεις "κατ' εξακολούθηση" αιμομιξίας.

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
Βρε mariocuzco σε ρωτησα πρωτος να μου πεις τι προτείνεις εσυ αλλα δεν μου απάντησες !!

Δεν πρεπει να αγοραζουμε απο πετ-σοπ κτλπ κ πρεπει να λεμε κ σε γνωστους φιλους οτι δεν ειναι σωστο (Αποψη μου) ! Απο τη μερα που μπηκα στο φορουμ εδω κ περιπου 4-5 μν εχω δει πολλα νεα μελη κ πολλα απο αυτα που τωρα ενστερνίζονται την ιδια αποψη (Μπορει να περασουν πολλα χρονια η μπορει κ οχι αλλα τουλαχιστον ΕΓΩ μεσα απο εδω βλεπω διαφορα!) με εμενα να ΜΗΝ αγορασουμε τον επομενο σκυλο μας απο πετ-σοπ κτλπ κ ΜΟΝΟ απο εκτροφεα!!
δεν εχω κατι να προτεινω σαν λυση σε αυτο το προβλημα γιατι εχω πολλες αποριες γι αυτο το θεμα.
απλα την αποψη μου ειπα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Πες οτι ειμαστε 1000 ατομα εδω μεσα. Που επειδη εχουμε μαθει καποια πραγματα και εχουμε διαμορφωσει μια συγκεκριμενη αποψη δεν αγοραζουμε απο pet shop σκυλια αλλα υιοθετουμε απο καταφυγια.
Το κερδος δεν ειναι οτι θα σταματησουν τα pappy mills να λειτουργουν, αλλα ουτε οτι θα σταματησει η κυρα Μαρικα να ζευγαρωνει τον σκυλο της γιατι το θελει ο σκυλος.
Το κερδος ειναι -1000 σκυλια στα καταφυγια που δεν θα ειναι απαραιτητα το ζουμπρουλουδικο, γλυκουλινακι κουταβοφατσουλα που θα βλεπαμε στην βιτρινα του πετ σοπ, αλλα και ενηλικα ή και αρρωστα σκυλια.
Το κερδος ειναι 1000 ατομα που ειναι ενα βημα πιο κοντα στο να ειναι καλυτεροι ιδιοκτητες και να τολμησω να πω και καλυτεροι ανθρωποι γιατι με πραξεις αποδεικνυουν τα πιστευω τους.
Το κερδος θα ειναι 1000 επι Χ γιατι τοσο αυτοι οι 1000 αλλα και ο περιγυρος τους θα αποκτησουν μια καποια κυνοφιλικη παιδεια.

Προσωπικα δεν γνωριζα περι puppy mills πριν μπω στο φορουμ και ισως ημουν και πιο χαρουμενη στην αγνοια μου. Εβλεπα τα κουταβακια στις βιτρινες και το συναισθημα που ειχα ηταν στεναχωρια και λυπη και οχι αχου τι γλυκουλι να το παρω σπιτι.
Μαθαινοντας περι puppy mills σταματησα να υποστηριζω οσο περισσοτερο μπορω pet shop που εμπορευονται ζωα. Και επειδη το ενα φερνει το αλλο, η κυνολογικη μου παιδεια βελτιωθηκε. Και ετσι υιοθετησα ενηλικο σκυλο με καλαζαρ απο καταφυγιο καθως και ενα κουταβι που βρηκα στον δρομο.
Μπορει να εχω κανει μια τρυπα στο νερο οσον αφορα το κερδος των pet shop και να μην εχω βαλει ουτε ενα λιθαρακι στο να σταματησει αυτο το αισχος που βρισκεται μπροστα και πισω απο τις βιτρινες τους, αλλα κοιμαμαι καλυτερα τα βραδια ξεροντας οτι αυτα που εχω μαθει περι puppy mills δεν εμειναν μονο γνωσεις αλλα εγιναν και πραξεις. Και μπορει να μην σταματησω ποτε τα puppy mills και το εμποριο των ζωων στα pet shop, αλλα δεν εμεινα στον καναπε μου λεγοντας ψευτικες δικαιολογιες στον εαυτο μου οτι οκ και αν δε το παρω εγω το κουταβι της βιτρινας θα το παρει καποιος αλλος αρα γιατι να μην το παρω που ειναι το κακο.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
....έχω μια πρόταση......
να ΜΗΝ ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει την πώληση των ζώων απο τα πετ-σοπ αλλά όλοι οι κάτοχοι σκύλου/φιλόζωοι/σκεπτόμενοι/ενημερωμένοι και ευσυνείδητοι πολίτες να υιοθετήσουν ΟΛΑ τα κουτάβια που βρίσκονται στις γυάλες των πετ-σοπ....

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να υιοθετηθούν ΟΛΑ τα κουτάβια και να μη μείνει ούτε ένα στις προθήκες των βιτρινών......

Με αυτόν τον τρόπο είμαι σίγουρη !!!! ότι θα καταφέρουμε καίριο πλήγμα στα πετ-σοπ και πάπυ μιλς και δεν θα ξαναδούμε κουτάβι στην βιτρίνα τους ποτέ.....:rolleyes:
δεν το καταλαβα αυτο..
δλδ πως? αφου ο αλλος τα πουλαει..
εγω ξερεις, ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!! αλλα δεν το καταλαβα.. σορυ..
για πες.. για πες... :)

παντως ναι το σωστο ειναι να μην αγοραζονται .. ακομα και ειμαστε (ελλαδα) σταγονα στον ωκεανο.. δεν πειραζει.. απο το τιποτα.. δεν το βρισκω δικαιολογια "αφου το κανει ολος ο κοσμος"

io maria πολυ καλα τα λες!!!

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
το ποστ μου ήταν απάντηση σε αυτό......

Δλδ ο σκεπτομενος,ενημερωμενος και ευσυνειδητος πολιτης ειναι αυτος που εφ οσων δεν μπορει να κανει κατι αλλο προτιμα να αφηνει αυτα τα πλασματακια στη μοιρα τους?
............μήπως και συνειδητοποιήσει ο/η mariocuzco ότι στην εντελώς φανταστική περίπτωση που θα αδειάζανε οι βιτρίνες απο τα προς πώληση κουτάβια, θα γέμιζαν πάλι απο την καινούργια ''παραγωγή'' σε χρόνο ντε-τε....

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αααα... και ειπα μην ειχες καμια καλη ιδεα.. :cool:
ωστε πλεον οταν ερχοντaι και ρωταν αν πουλαμε..
αμα ειναι να τους λεω\με "οχι - αλλα μπορειτε να πατε να βουτηξετε προς υιοθεσια λιγο παραπανω" .. κριμα.. :(

Ζω καιε γω σε αυτον τον φανταστικο κοσμο μαλλον.. :rolleyes:

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Αγοραζοντας 1 σκυλο απο πετσοπ,καταδικαζεις τον επομενο σκυλο που θα μπει στην θεση του.Αν δεν τον αγορασει κανεις ποτε,τοτε ο πετσοπας δεν θα φερει αλλο,αραγε αναγκαστικα τα puppy mills δεν θα εστελναν αλλα κουταβια στο καθε πετσοπα στην Ελλαδα και καποια στιγμη αναγκαστικα θα σταματουσε αυτο το παρανομο εμποριο.
Εκτος απο αυτο,η αγορα 1 σκυλου απο πετσοπ εχει τα ιδια χρηματα,η λιγο πιο φθηνα απο τον σκυλο του εκτροφεα.Ομως ο εκτροφεας θα σου δωσει Pedigree το οποιο θα πιστοποιει οτι οι γονεις του σκυλου ειναι απαλλαγμενοι απο οποιεσδηποτε κληρονομικες αρρωστιες,Θα δεις και τους γονεις του σκυλου,ενω απο το κουταβι του πετσοπα ποτε.Και θα παρεις 1 σκυλο καλο μορφολογικα χωρις ατελειες οπως πχ ο δικος μου που εχει σηκωσει τα αυτια του,ενω θα επρεπε να ειναι κατεβασμενα σε σχημα V για να μην μπαινουν χωματα οταν σκαβει.(Αν και αυτο ειναι το λιγοτερο που με νοιαζει).Ο πετσοπας θα σου δωσει 1 ανεμβολιαστο κουταβι με πλαστο Pedigree που δεν εχει απογαλακτιστει.Ο σωστος εκτροφεας εχει κανει εξετασεις στα σκυλια του και γνωριζει οτι δεν εχουν καποια κληρονομικη αρρωστεια(συν της ασχημης συμπεριφορας)την οποια θα μεταφερει αν οχι στα κουταβια του,σιγουρα στα επομενα κουταβια.1 σκυλος μπορει να ειναι φορεας καποιας αρρωστειας αλλα να μην εχει τα συμπτωματα της την οποια ομως θα μεταφερει στα κουταβια του.Νομιζω 1 τετοιος σκυλος λεγεται carrier και αν εχει συμπτωματα της ασθενειας ειναι παθητικος,αν οχι ειναι ενεργητικος.Υπαρχει ειδικη εξεταση για αυτο.Δηλαδη παιρνοντας 1 σκυλο απο πετσοπ ειναι λαχειο.Το πιθανοτερο ειναι να σου εμφανισει καποια στιγμη προβλημα για το οποιο θα πρεπει να πληρωσεις και αν γινεται καλα,μεχρι και να πεθανει και ο σκυλος οπως εχει συμβει αρκετες φορες.Ειναι κουταβια απο ανεξελεγκτες γεννες,βαζουν τις θυληκες να γεννουν αρκετες φορες τον χρονο χωρις να γινονται εξετασεις κλπ.Η δουλεια του εκτροφεα ειναι δυσκολη και απαιτει αφοσιωση και πειρα.Χρειαζεται χρονο και μελετη.
Ειμαι 1 απο αυτους που δεν γνωριζαν,δεν πηρα σκυλο απο πετσοπ αλλα απο puppy mill στην μιση τιμη αλλα ο σκυλος μου εχει απο'ταν γεννηθηκε δυσπλασια και τωρα θα ταλαιπωρουμαι κανοντας εξετασεις,δινοντας φαρμακα,ειδικη τροφη κλπ.Εκτος απο αυτο,του εχουν κοψει την ουρα στους 2 ποντους και στα jack η ουρα κοβεται το λιγοτερο στους 7 ποντους γιατι χρησιμευει στην ισορροπια του σκυλου.Το καλυτερο ειναι να την εχει ολοκληρη,γιατι εχουν πολυ ωραια καμπυλωτη ουρα.Ουτε αυτο δεν γνωριζα,νομιζα οτι ετσι την κοβουν.Ειναι ο 1ος μου σκυλος και το εχω σκυλομετανιωσει που δεν πηρα απο εκτροφεα.Αργοτερα,εψαξα,διαβασα και εμαθα ολα αυτα.Και η ειρωνια ειναι οτι μετα απο λιγους μηνες γνωρισα 1 καλη εκτροφεα jack russell την οποια μπορω να σας την συστησω ανεπιφυλακτα.Επισης ειδα οτι υπαρχουν πολλα ομορφα σκυλακια,μικροσωμα και μη που θα μπορουσα να υιοθετησω χωρις να πληρωσω.Αν παρω αλλον σκυλο θα ειναι ημιαιμο η καθαροαιμο που εχει χαθει πχ και δεν βρεθηκαν οι ιδιοκτητες του και δινεται προς υιοθετηση.Καλυτερα ημιαιμο γιατι ειναι ξεχωριστα.Εχω ομως αγαπησει τον σκυλο αυτον και θα υποστω τις συνεπειες συμβιωνοντας μαζι του.
Ελπιζω να σε καλυψα αρκετα...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Πρέπει να έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια από όταν άρχισα να ανακυκλώνω. Κι όμως! Έχω την φοβερή υποψία ότι δεν έχω σώσει τον πλανήτη ακόμα... Είναι αυτός λόγος να σταματήσω και να προτείνω και σε άλλους να κάνουν το ίδιο αφού μου φαίνεται μάταιο?

Έχουν αρχίσει να ανοίγουν pet shops που όχι απλά δεν πουλάνε ζώα, αλλά διαφημίζουν το γεγονός ότι δεν πουλάνε ζώα. Μήπως γιατί οι πελάτες που τους απασχολεί κάτι τέτοιο έχουν γίνει τόσοι που είναι πλέον υπολογίσιμοι? Πόσο σίγουρο είναι άραγε ότι δεν αλλάζει τίποτα που να χτυπιόμαστε?

Αλήθεια πιστεύεις ότι είναι το ίδιο??? Ας υποθέσουμε ότι δε σε νοιάζει η ηθική πλευρά του θέματος... Και από τις δύο πηγές παίρνεις ένα σκυλί άγνωστης προέλευσης και γεννετικού υλικού.

Στην περίπτωση του pet shop το μόνο που έχει κάνει ο άνθρωπος που στο δίνει είναι να παραλάβει, να ξεσκαρτάρει τα πεθαμένα/ετοιμοθάνατα από τα ζωντανά και να χώσει τα ζωντανά στη βιτρίνα. Τις περισσότερες φορές το μόνο που παίρνεις μαζί με τον σκύλο είναι πλαστό βιβλιάριο και pedigree (το δεύτερο συνήθως δεν υπάρχει καν). Αν δε το σκυλί πάθει κάτι λόγω αμέλειας του pet shop και μη εμβολιασμού, είναι δικό σου πρόβλημα και μόνο. Στην καλύτερη μόλις τελειώσει το πρώτο, θα έχεις ένα νέο κουτάβι-ρώσικη ρουλέτα ως αποζημίωση. Να μην μιλήσω για το ότι είναι απολύτως πιθανό να πουληθεί καυκάσιο κουτάβι στη γιαγιά μου που θέλει μια συντροφιά τώρα που έχει μείνει μόνη...

Στην περίπτωση του αδέσποτου παίρνεις εμβολιασμένο σκύλο και παραλαμβάνεις βιβλιάριο υγείας σφραγισμένο από Έλληνα κτηνίατρο με τον οποίο μπορείς να επικοινωνήσεις ανά πάσα στιγμή. Επίσης θα είναι αποπαρασιτωμένος, αν είναι ενήλικος θα είναι στειρωμένος, με εξετάσεις αίματος και ιατρικό ιστορικό σε περίπτωση που είχε πρόβλημα υγείας όταν βρέθηκε. Ο άνθρωπος που θα στον δώσει ξέρει πράγματα για τον σκύλο ώστε να σου δώσει συμβουλές για το αν σου ταιριάζει, μπορεί να του έχει μάθει ήδη κάποια βασικά όπως τουαλέτα και βόλτα με λουρί, πολλές φορές προσφέρει δωρεάν συμβουλές από εκπαιδευτή μαζί με την υιοθεσία και συνήθως είναι κοντά σου ανά πάσα στιγμή για όποια απορία ή πρόβλημα αντιμετωπίσεις.

Ξαναλέω, έστω ότι δεν ασχολούμαστε με το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης... Πόσο έξυπνη κίνηση νομίζεις ότι είναι τελικά η πρώτη επιλογή?

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Σωστη η Xotikouli,με συμπληρωσες.Δεν ειναι μονο τραγικο το οτι ο κοσμος δεν γνωριζει,αλλα το χειροτερο ειναι οτι δεν ψαχνεται να μαθει την αληθεια,τι ειναι σωστο απο θεμα ηθικης αλλα και προς οφελος του.Και οταν τους λες την πραγματικοτητα με επιχειρηματα ειναι και δυσπιστοι,με πολλους δεν βγαζεις ακρη.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Έχουν αρχίσει να ανοίγουν pet shops που όχι απλά δεν πουλάνε ζώα, αλλά διαφημίζουν το γεγονός ότι δεν πουλάνε ζώα.

αυτό τα λέει όλα

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
αν εγώ άνοιγα τώρα πετ σοπ θα έβαζα στη βιτρίνα μου πολλά κλουβιά, για την ακρίβεια θα τη γέμιζα. Μέσα στο καθένα θα έβαζα ευδιάκριτο σημείωμα που θα παρέθετε στο διπλανό κλουβί εξηγώντας το γιατί δεν πουλάω σκυλιά. Επίσης κάτι που περνάει κάτω απ' τα ραντάρ των περισσοτέρων θα εξηγούσα γιατί όχι χύμα τροφές σε ανοιχτές συσκευασίες αν δεν είχα τη δυνατότητα αεροστεγούς εξοπλισμού.

Τα πράγματα είναι απλά, σκύλος από πετ σοπ ίσον ένα τεράστιο ερωτηματικό. Δεν ξέρεις τίποτα γι' αυτόν γενετικά, παθολογοανατομικού κληρονομικού, ιστορικό γεννητόρων και πιθανή συγγένεια μεταξύ τους, χαρακτηροδομή. Και ηθικά παίρνεις ένα ζώο που βασανίζεται. Γιατί να μην το πάρεις; Γιατί κάποια στιγμή δε θα το κάνει κανένας κι ο πετσοπάς ή που θα το λούζεται με όσα προβλήματα πιθανόν να προκύψουν, ή θα το χαρίζει σε κάποιο άσυλο όπου από 'κει θα μπορείς να το πάρεις σαν αδέσποτο, ή θα το επιστρέφει στα παπυμιλλάδικα απ' όπου το εισήγαγε εξ' αρχής. Τελικά θα αυξηθεί τόσο πολύ η επικινδυνότητα του ''αποτυχημένου'' εμπορεύματος που θα σταματήσουν να φέρνουν σκυλιά.
Συμφωνώ, δε θα σταματήσει τώρα, αλλά κάποια στιγμή θα σταματήσει. Όσο περισσότερο ενημερωνόμαστε, ενημερώνουμε και δε φοβόμαστε να πούμε τη γνώμη μας.