Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά (pets shops)

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
κατ αρχην να ξεκαθαρισω οτι:
δεν εχω,ουτε ειχα,ουτε προκειται να εχω pet shop.
επισης δεν εχω,ουτε ειχα,ουτε προκειται να εχω φιλο που να εχει pet shop.
Τωρα στο δια ταυτα:
ο λογος που απαγορευουν μερικοι να αγοραζει ο κοσμος ζωακια απο pet shops η bybs ποιος ειναι ακριβως?
Πιστευετε οτι η Ουγγαρια μονο στην Ελλαδα κανει εξαγωγες?
Πιστευετε οτι αν εγω και αλλοι 200 απο εσας σταματησουμε να αγοραζουμε σκυλακια απο pet shops θα σταματησει και η λειτουργια των puppymills?
Σας πληροφορω οτι η Ελλαδα εχει την μικροτερη αγορα και συνεπως την μικροτερη ζητηση απο καποιες αλλες χωρες σε σκυλια απο την Ουγγαρια.
Οποτε αφου καποιοι ανεγκεφαλοι αποφασισαν οτι ετσι λειτουργει το συστημα με την εκτροφη και την πωληση και αυτο το εμποριο(puppymills),
δεν προκειται να σταματησει ποτε,εστω και αν ολοκληρη η Ελλαδα δεν αγορασει ξανα κουταβια απο pet shops, τοτε ποιο ειναι το σωστο?
Να αγοραζω τα "υποτιθεμενα" καλομεγαλωμενα κουταβια απο τους τοπ γονεις και με τα champion pedigree των εκαστοτε εκτροφειων? Kαι εκεινα τα πλασματακια που μαραζωνουν μεσα στις κλουβες των εμπορων?
Τι κανουμε γι αυτα?
Αφου δεν προκειται να σταματησει αυτη η αθλιοτητα ΠΟΤΕ!
Οτι και κανουμε...

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Τοτε να συνεχίσουμε να αγοράζουμε ??

Δεν καταλαβα το σκεπτικο σου ΕΣΥ τι προτείνεις ??

Αφου ανοιξες το θεμα πες μας το σκεπτικό σου να συζητησουμε πανω σε αυτο γιατι αμα αρχησουμε να λεμε ο καθενας το δικο μας...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πιστευετε οτι αν εγω και αλλοι 200 απο εσας σταματησουμε να αγοραζουμε σκυλακια απο pet shops θα σταματησει και η λειτουργια των puppymills?
Οχι. Πιστεύω όμως ότι εμείς οι 200 θα συμπεριφερόμαστε ως σκεπτόμενοι, ενημερωμένοι, ευσυνείδητοι πολίτες. (το οποίο είναι χρήσιμο γενικότερα αυτή την εποχή)

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Δηλαδη προτεινεις να αγοραζουμε τα σκυλια μας απο πετ σοπ αφου ετσι κ αλλιως ειναι καταδικασμενη η κατασταση?

Ετσι δεν γινονται αλλαγες...αυτο που λες εσυ λεγεται εθελοτυφλωτισμος. Δεν βγαζω τον ευατο μου απ'εξω, και μενα το πρωτο μου σκυλακι απο πετ σοπ ηταν, δυστυχως δεν το ειχα ψαξει καθολου πριν το αποκτησω και εμαθα κατοπιν εορτης τι ακριβως παιζεται.

Το οτι δεν θα σταματησει η αθλιοτητα ποτε δεν μπορεις να το ξερεις. Σιγουρα δεν θα αλλαξει σε ενα χρονο, ουτε σε δυο, μπορει ουτε και σε 10, αλλα με το να συνεισφερουμε στην αυτο το αθλιο εμποριο ειναι εγκληματικο.

Το οτι η Ελλαδα εχει μικροτερη αγοραστικη δυναμη ειναι ασχετο γιατι ειναι και μια απο τις χωρες με την λιγοτερη παιδεια και ενημερωση πανω στην κυνοφιλια και την φιλοζωια γενικοτερα, ετσι οι ανθρωποι παρατουν πολυ πιο ευκολα τα σκυλια τους στον δρομο αφου η αγορα ειναι ανεξελεγκτη και ο καθενας μπορει να αγορασει κουταβι χωρις καν ουτε μια ερωτηση οπως τι σκοπευεις να το ταιζεις!

Με το σκεπτικο το δικο σου, σιγουρα δεν προκειται να αλλαξουν τα πραγματα...

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
Οχι. Πιστεύω όμως ότι εμείς οι 200 θα συμπεριφερόμαστε ως σκεπτόμενοι, ενημερωμένοι, ευσυνείδητοι πολίτες. (το οποίο είναι χρήσιμο γενικότερα αυτή την εποχή)
Δλδ ο σκεπτομενος,ενημερωμενος και ευσυνειδητος πολιτης ειναι αυτος που εφ οσων δεν μπορει να κανει κατι αλλο προτιμα να αφηνει αυτα τα πλασματακια στη μοιρα τους?

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Δλδ ο σκεπτομενος,ενημερωμενος και ευσυνειδητος πολιτης ειναι αυτος που εφ οσων δεν μπορει να κανει κατι αλλο προτιμα να αφηνει αυτα τα πλασματακια στη μοιρα τους?
Μπορει να σκεφτει και τα αδεσποτα...και αυτα πλασματακια ειναι που η μοιρα τους δεν ειναι κ η καλυτερη αν δεν τα υιοθετησει καποιος.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν σταματήσει η Ελλάδα να εισάγει κουτάβια των ανατολικών μπλοκ δεν θα είναι κάτι αυτό?Χάνουν σε τζίρο και ζήτηση!Δεν νομίζεις ότι κάτι είναι και αυτό?-1 χώρα είναι πάρα πολύ για ένα τέτοιο εμπόριο!

Το θέμα μας όμως δεν είναι το εμπόριο, το θέμα μας είναι η μη ενημέρωση που έχει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης σκύλου!Εκεί πρέπει να γίνει δουλειά!Το εμπόριο αυτό είναι το αποτέλεσμα!Το αποτέλεσμα της μη ενημέρωσης μας!

Για την ιστορία,από εκτροφέα δεν παίρνεις σκύλο από σούπερ γονείς,παίρνεις απλά έναν υγιή και με σωστό σκύλο!

Δεν έχουμε ενημέρωση ούτε για το σωστό αλλά ούτε και για το λάθος...

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
και για να δωσω και μια αλλη διασταση στο θεμα:
οσον αφορα τους bybs.
ας παρουμε ενα παραδειγμα εμενα και εναν εκτροφεα.
και οι δυο εχουμε απο ενα ζευγαρι σκυλακια ασ πουμε ρατσας chihuahua με pedigree.
Και καποια στιγμη τα βαζουμε για αναπαραγωγη και μετα απο 2 μηνες εχουμε απο μια γεννα ο καθενας.
Τα κουταβακια κανουν ολα τα εμβολια και στην ηλικια των 60 ημερων αποφασιζουμε να βρουμε καποιους να τα υιοθετησουν.
Ο εκτροφεας πουλαει το καθε κουταβακι 1500 ευρω και εγω 500.
Γιατι εγω πρεπει να ειμαι ο κακος byb και ο αλλος ο σωστος εκτροφεας που εκανε καλα την δουλεια του?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εκτροφέας δεν είναι μόνο αυτός που βάζει τα σκυλιά να συνουσιάζονται και κοιτάει τις τιμές που θα πωληθούν όταν θα γίνουν 2 μηνών!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Γιατι ο σωστος εκτροφεας ξερει ποια σκυλια πρεπει να ζευγαρωσει. Το pedigree και μονο δεν καθιστα εναν σκυλο καταλληλο αναπαραγωγης. Αν εχεις παει και εσυ τα σκυλια σου σε εκθεσεις, εχουν κριθει καλα δειγματα της φυλης, εχεις κανει τις απαραιτητες εξετασεις και και και...τοτε μπορεις και εσυ να τα ζευγαρωσεις.

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
Γιατι ο σωστος εκτροφεας ξερει ποια σκυλια πρεπει να ζευγαρωσει. Το pedigree και μονο δεν καθιστα εναν σκυλο καταλληλο αναπαραγωγης. Αν εχεις παει και εσυ τα σκυλια σου σε εκθεσεις, εχουν κριθει καλα δειγματα της φυλης, εχεις κανει τις απαραιτητες εξετασεις και και και...τοτε μπορεις και εσυ να τα ζευγαρωσεις.
οποτε αν εχω κανει ολα αυτα που λες δεν θα ειμαι ενας κακος byb?
και μην ξεχνας οτι δεν διακρινονται ολοι οι εκτροφεις στις εκθεσεις

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Δεν ξερω αν θα εισαι κακος byb, εκτροφεας δεν θα εισαι σιγουρα παντως....Ο Αριστοτελης ελεγε οτι οσοι μπλεκονται στις δουλειες αλλων και το παιζουν εξυπνοι, ενω στην ουσια δεν γνωριζουν τιποτα, ειναι απλως βλακες...(σε πολυ απλα ελληνικα)

Δεν το λεω επιθετικα, ουτε εννοω εσενα απλα προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
....έχω μια πρόταση......
να ΜΗΝ ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει την πώληση των ζώων απο τα πετ-σοπ αλλά όλοι οι κάτοχοι σκύλου/φιλόζωοι/σκεπτόμενοι/ενημερωμένοι και ευσυνείδητοι πολίτες να υιοθετήσουν ΟΛΑ τα κουτάβια που βρίσκονται στις γυάλες των πετ-σοπ....

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να υιοθετηθούν ΟΛΑ τα κουτάβια και να μη μείνει ούτε ένα στις προθήκες των βιτρινών......

Με αυτόν τον τρόπο είμαι σίγουρη !!!! ότι θα καταφέρουμε καίριο πλήγμα στα πετ-σοπ και πάπυ μιλς και δεν θα ξαναδούμε κουτάβι στην βιτρίνα τους ποτέ.....:rolleyes:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εγώ πάντως δεν εχω δει κάποιον ιδιώτη που να δώσει λεφτά να κάνει εξετάσεις να δει τους γεννητορες κτλ κτλ και να κάνει έστω τα τυπικά που κάνει ο εκτροφέας όταν ζευγαρώνει!

Ο εκτροφέας δεν είναι ανάγκη να διακρίνεται πάντα στις εκθέσεις!Άλλωστε σωστές δουλειές σε βάθος χρόνου φαίνονται!

Παρακαλώ να κρατηθούμε στο αρχικό μας θέμα γιατί ήδη έχουμε αρχίσει να πλατιάζουμε...

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
Δεν ξερω αν θα εισαι κακος byb, εκτροφεας δεν θα εισαι σιγουρα παντως....Ο Αριστοτελης ελεγε οτι οσοι μπλεκονται στις δουλειες αλλων και το παιζουν εξυπνοι, ενω στην ουσια δεν γνωριζουν τιποτα, ειναι απλως βλακες...(σε πολυ απλα ελληνικα)

Δεν το λεω επιθετικα, απλα προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις...
Για κατσε για να καταλαβω,
δλδ αν εγω με 2 θηλυκα τσιουαουα ανοιξω ενα εκτροφειο και πληρω τις προυποθεσεις θα ειμαι εκτροφεας?

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
Εγώ πάντως δεν εχω δει κάποιον ιδιώτη που να δώσει λεφτά να κάνει εξετάσεις να δει τους γεννητορες κτλ κτλ και να κάνει έστω τα τυπικά που κάνει ο εκτροφέας όταν ζευγαρώνει!

Ο εκτροφέας δεν είναι ανάγκη να διακρίνεται πάντα στις εκθέσεις!Άλλωστε σωστές δουλειές σε βάθος χρόνου φαίνονται!

Παρακαλώ να κρατηθούμε στο αρχικό μας θέμα γιατί ήδη έχουμε αρχίσει να πλατιάζουμε...
οκ ας μεινουμε στο πρωτο θεμα και μετα κουβεντιαζουμε το αλλο

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
Μηπως ξερει καποιος να μου πει που καταληγουν τα κουταβακια που μενουν απουλητα απο τα pet shops?

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Αφου δεν προκειται να σταματησει αυτη η αθλιοτητα ΠΟΤΕ!
Οτι και κανουμε...
"Αυτός που λέει ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει,
δεν πρέπει να διακόπτει αυτόν που το κάνει."

Κινέζικη παροιμία