...Δείτε τη μανία στο μεν boerboel...
αλλά και την πιο ''νωχελική'' και με φύλαξη δυνάμεων και ''νεύρων'' του bullmastiff...
...Στα δικά μου μάτια το Mastiff στο bullmastiff φαίνεται και είναι όπως λέει και το πρότυπο 60-65%, στο boerboel δεν φαινεται το Mastiff ίσως και καθόλου θεωρώ ότι στη φυλαξη είναι δυο εντελώς διαφορετικοί σκύλοι....ίσως κάνω λάθος!! Θα δούμε και θα μας ενημερώνει ο κος Γιάννης!!!
...γύρω από τη "μανία" του Boerboel...
...και τη "νωχελικότητα" του Bullmastiff...
Θα ήθελα να πω, ίσως το πιο σημαντικό πράγμα αυτού του
συγκεκριμένου θέματος:
Το Bullmastiff, αλλά και το Boerboel, είναι "φυσικοί φύλακες"...
Συνδέονται πολύ με την οικογένειά τους (τους ανθρώπινους Θεούς τους) και τα
τυπικά δείγματα των φυλών αυτών θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο που αυτά νομίζουν...
Το μόνο που θα
πρέπει να κάνουμε εμείς, αν είμαστε σε θέση να το κάνουμε και αν, εκείνη τη στιγμή, ο σκύλος μας δεν είναι η τελευταία ελπίδα για να πέσει το ζάρι στη ζωή και όχι στο θάνατο, είναι
να τα ...κρατήσουμε!
Το pattern (όπως θα λέγαμε και σε άψογα Ελληνικά, δηλαδή η "ιεροτελεστία") παρέμβασης λίγη σημασία έχει
για μένα...
Ποτέ μου δεν διαπίστωσα την τάση να μελετήσω ιδιαίτερα τα "μανίκια" και την εκπαίδευση φύλαξης, σε οποιοδήποτε σκυλί που είχα, ή που θα αποκτήσω... Και γι' αυτό επιλέγω αντίστοιχες φυλές... Ισως γιατί έχω αυτογνωσία...
Πάντα βασίστηκα στο δεσμό (bonding) που αναπτύσσει η οικογένεια (και εγώ προσωπικά) με τα σκυλιά μας...
Και αυτά το καταλαβαίνουν (μέχρι σήμερα)...
Εχω δει τη μακαρίτισα τη Νίνα μου, να μπαίνει μπροστά μου, να δείχνει δόντια και να γαυγίζει με "μανία" σε αυτόν που έπρεπε... για μιά και μοναδική φορά στη ζωή της! Τι ήταν η Νίνα? Ποιός ξέρει, φίλοι μου...
Ετσι, το μόνο που έχετε να ακούσετε από μένα, στο
συγκεκριμένο θέμα, είναι οι καλές (ελπίζω πολλές) και οι κακές (προσεύχομαι νάναι ελάχιστες) στιγμές του Casper... Ακόμα και οι στιγμές που ίσως "κάνει φύλαξη"...
Οπως έχω κάνει και με τη Μόκα. Και, πιστέψτε με, η Μόκα ακολουθεί
πάντα το pattern φύλαξης του Bullmastiff... Και σας το έχω περιγράψει...
Αλλά, ξέρετε κάτι? Με το ταμπεραμέντο που ξέρουμε μέχρι σήμερα, στο τέλος, δεν θα ...παραδώσει. Και ίσως νάναι καλύτερα έτσι...
Υ.Γ. Είναι
τόσο απλό: Τουλάχιστον 50-60% του "αίματος" του Boerboel, προέρχεται κατευθείαν από το Bullmastiff...
Υ.Γ.2. Με αυτά και μ' αυτά, ίσως κατηγορηθώ κι εγώ ότι λέω λόγια "μεγάλων ανδρών"... αυτά που κοροϊδεύω... Συγχωρέστε με...