2)Αρα καταληγουμε στο οτι τον πρωτο λογο τον εχει ο Χ ιδιοκτητης. Αλλα και παλι εχω μια απορια. Θελετε να μου πειτε δλδ πως ο Casper στην προκειμενη σε 2,3,5 χρονια θα ειναι ο Νο2 στην "παρεα"???Εγω δεν το πιστευω παντως!
4)Τελικα καταληγουμε στο οτι πρεπει να αφηνει ο Κος Γιαννης την πανεμρφη Μοκα να διορθωνει τον "μικρο αλητη" η οχι?Και αν οχι οπως λεει ο George πρεπει να το κανει μονο κ μονο για να μην της το κραταει "μανιατικο" στο μελλον?
2) Μεταξύ μας, θέλω να δω τη Μόκα (που είναι, σήμερα, 23 μηνών) να συμπληρώνει (για τα καλά) τα δυό της χρόνια... Εκεί, θα υπάρχει η τάση να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα... Γιατί το λέω αυτό...
- Η Μόκα (και η φυλή) είναι πιο "πολιτισμένη" και πιο "διπλωμάτισα", σαν τους "πρωτευουσιάνους"... Κατά συνέπεια, έχει και τις λεγόμενες "back thoughts" (κρυφές - ανομολόγητες σκέψεις)... Οταν είναι στις γλύκες της, όταν ρεμβάζει, π.χ., ψάχνεις να την διαβάσεις... ταυτόχρονα, η Μόκα σε διαβάζει συνεχώς... ξέρει πολύ καλά πότε μπορεί να "στην κάνει", άσχετα αν θα υλοποιήσει τις προθέσεις της...
Η Μόκα (και η φυλή) δεν σε προειδοποιεί... το πολύ-πολύ, να ακούσεις αυτό το υπόκωφο "βήξιμο"... έχει και η Μόκα "αυτό" το απρόβλεπτο - εκρηκτικό τίναγμα, για το οποίο έγινε θρυλική η φυλή...
- Ο Casper (και η φυλή) είναι πιο "χωριάτης", πιό άμεσος, ξέρεις να τον διαβάζεις άμεσα (what you see is what you get)... ξέρεις να διαβάζεις ακόμα και τις προθέσεις του... πιό "ωμός"... και, σίγουρα, πιο "άξεστος"... όταν, όμως, θέλει "ειρήνη", το καταλαβαίνεις και το εννοεί...
O Casper (και η φυλή) σε προειδοποιεί για τη δυσφορία του... και, απ' ότι διαπιστώνω, σε προειδοποιεί αρκετά, θα γρυλίσει με σαφήνεια... και, συνεπώς, σου δίνει το χρόνο να τον "διαχειριστείς"... ή, ακόμα καλύτερα, να διαχειριστείς τον εαυτό σου!
Οι προθέσεις και των δύο, λοιπόν, θα φανούν σε μερικούς μήνες...
Για την ώρα, η Μόκα έχει μερικά προνόμια... κάποια τα έχει κερδίσει και κάποια (από παραλείψεις μου) όχι... Τα δεύτερα, σταδιακά, θα ευθυγραμμιστούν με την πρόοδό της... Για παράδειγμα, η Μόκα παίρνει πρώτη το πιάτο του φαγητού της (και ο Casper το έχει αποδεχτεί πλήρως)... Αντίθετα, η Μόκα έχει αρχίσει και (ξανα)διδάσκεται ότι δεν θα σταματάει ξαφνικά τη βόλτα για να μυρίσει ένα μερμήγκι που αντιλήφθηκε... και που δεν είσαι σίγουρος αν είναι όντως το μερμήγκι ή κάτι άλλο που έχει αντιληφθεί και "κωλοβαράει"...
...τώρα, αν θέλεις πολύ απλά τη διαίσθησή μου, φίλε
Eammon, χωρίς να σημαίνει ότι έχω οπωσδήποτε δίκιο, μιά διαίσθηση είναι... ο Casper, κάποια στιγμή, θα "πάρει κεφάλι"...
4) Ναι, ήδη αφήνουμε τη Μόκα να τον διορθώνει όταν έχει πλέον γίνει (πολύ) ενοχλητικός... Με τα κριτήρια που έγραψα χτες, δηλαδή να μην εμπεριέχονται κίνδυνοι θλάσεων, μεγάλης καταπόνησης αρθρώσεων, "κατσικιές" δηλαδή... Εκεί τους κόβω (stop!) και τους απομονώνω...
Οπως και δεν επιτρέπω το "τραμπούκισμα" του μικρού... Αν δω, δηλαδή, ότι η Μόκα έχει στήσει "καρτέρι" και ο Casper φοβάται να περάσει (για να έρθει, π.χ., σε μένα), θα "αποθαρρύνω" τη Μόκα από την κουταμάρα που διανοείται να κάνει και θα τον φωνάξω να περάσει μπροστά της και να έρθει...
Δεν θέλουμε να "εμπλέκονται" τα σκυλιά, μεταξύ τους, μέσα στο περιβάλλον της "αγέλης"! Τελεία...
Αρε, γάτε γίγαντα!!! Ο γάτος είναι εκείνος που, πάντα, τον διορθώνει με εκείνο το ελεγχόμενης έντασης - επαναληπτικό "χαστούκι"...
Μα νομίζω τον Casper τον πήρε για Β.....ούτως η άλλως...
Εκτός αν αλλάξει χαρακτήρα η Μόκα στην διαδρομή...
Sea-mol,
Ετσι έχουν τα πράγματα...
Και στις δύο φράσεις σου!