Καλησπερα και απο μενα! μια ερωτηση. Γιατι πρεπει αποκλειστικα απο εξωτερικο? υπαρχουν στην ελλαδα εκτροφει που κανουν συστηματικη εκτροφη εργασιακων.
Καλησπέρα το θέμα ηταν πριν δυο χρόνια!Καλησπερα και απο μενα! μια ερωτηση. Γιατι πρεπει αποκλειστικα απο εξωτερικο? υπαρχουν στην ελλαδα εκτροφει που κανουν συστηματικη εκτροφη εργασιακων.
Υπαρχουν και μερικες καλες γεννες ελλαδα που γινονται , απλα οπως συνηθως τα κουταβια δεν αναδεικνυονται σε εργασιακο επιπεδο οποτε χανονται και μενουν στην αφανεια . Απλα στην ελλαδα πρεπει να ξερεις τους καταλληλους ανθρωπους την καταλληλη στιγμη .Επειδη Ολοκλήρωσα πολυ πρόσφατα την έρευνα μου σχετικα με την αγορά εργασιακού Γερμανικού ποιμενικού (το ανέφερα στο μνμ γνωριμίας ) , πριν τελικά αποφασίσω να αποκτήσω το κουτάβι μου , απο εκτροφειο της Τσεχίας , επισκέφτηκα πολλα εκτροφεία κ στην Ελλαδα , μπορω να πω πως το επίπεδο ειναι αντίστοιχα καλο με του εξωτερικού, αλλα μονο σε μορφολογικά δείγματα . Συγκεκριμένα εντελώς μαύρα δείγματα δεν ειδα πουθενά .
Εχει στην Τσεχία φοβερά εκτροφεια με Μαύρους ποιμενικούς !!! Θα σου πρότεινα να το ψάξεις περισσότερο πριν κλείσεις το κουτάβι , γιατι αν σε ενδιαφέρουν εργασιακές γραμμές , εχει στην Ευρωπη φοβερά σκυλια κ εκτροφεια !! Το Aritar Bastet που ηταν η πρώτη μου επιλογή πριν στραβώσει το θέμα με την γεννα κ τον μικρο αριθμο κουταβιού , που με άφησε εκτός . Πρόσφατα μάλιστα μου έστειλε ο εκτροφέας email με φωτο 3 ων διαθεσίμων μαύρων θηλυκών , αλλα του εξήγησα πως επέλεξα αλλο εκτροφειο !! Τι τιμές σου ειπαν στην Αμερική ;;τελικα τι επεγινε με αυτη την αναζητηση μαύρου Γ.Π.;; κι εγω οσο το εχω ψαξει βρισκω μονο Αμερικη εκτροφεία για αποκλειστικα solid black GSD , ορισμενα πολυ καλα σκυλια και αλλα μέτρια θα τα ελεγα...σε καθε περιπτωση εκτος του budget μου, αρα ουτε καν το σκεφτηκα...
αν μπορεις στειλε μου καποιο link σε pm.Εχει στην Τσεχία φοβερά εκτροφεια με Μαύρους ποιμενικούς !!! Θα σου πρότεινα να το ψάξεις περισσότερο πριν κλείσεις το κουτάβι , γιατι αν σε ενδιαφέρουν εργασιακές γραμμές , εχει στην Ευρωπη φοβερά σκυλια κ εκτροφεια !! Το Aritar Bastet που ηταν η πρώτη μου επιλογή πριν στραβώσει το θέμα με την γεννα κ τον μικρο αριθμο κουταβιού , που με άφησε εκτός . Πρόσφατα μάλιστα μου έστειλε ο εκτροφέας email με φωτο 3 ων διαθεσίμων μαύρων θηλυκών , αλλα του εξήγησα πως επέλεξα αλλο εκτροφειο !! Τι τιμές σου ειπαν στην Αμερική ;;
Δεν απαγορεύεται να σου το στείλω δημόσια , οποτε σου τα γραφω εδω . Τα σκυλια του εχουν πολλες διακρίσεις κ μάλιστα εχω δει κ σκυλια του σε εκτροφεια της Αμερικής ! Οντως τεράστιο το ποσο για την μεταφορά .αν μπορεις στειλε μου καποιο link σε pm.
απο Αμερικη και μονο τα εξοδα αποστολης ειναι πανω απο 1000€, οποτε ασ'το!
εδώ τώρα προσεγγιζουμε άλλο λεπτό θέμα, το οποιο δεν θα το ανοιξω...τον διαχωρισμό σε εργασιακές και μορφολογικές γραμμές...παρ'ολα αυτα θα ελεγξω τις πληροφοριες που μου λες, σε ευχαριστω!Δεν απαγορεύεται να σου το στείλω δημόσια , οποτε σου τα γραφω εδω . Τα σκυλια του εχουν πολλες διακρίσεις κ μάλιστα εχω δει κ σκυλια του σε εκτροφεια της Αμερικής ! Οντως τεράστιο το ποσο για την μεταφορά .
http://www.aritarbastet.cz/index_en.html
Εάν ενδιαφέρεσαι για εργασιακές γραμμές , το site working - dog θα σου δώσει πολυ τροφή για μελέτη !!
δεν εκρινα, απλα αυτη ειναι η γνωμη μου με καθαρα εμφανισιακα κριτήρια (τα οποια προφανως ειναι υποκειμενικα), δηλαδη είδα σκυλια με πολυ στενο θώρακα, με μικρή αναλογία υψους-μηκους,κτλ και συμφωνα παντα με τις φωτογραφιες που ειδα στα sites τους. Δεν ειπα οτι πηγα στην Αμερικη και τα ειδα live....απλα δε μου εκαναν κλικ αρκετα απο τα σκυλια που ειδα.@Haris Drazen απο που έκρινες οτι ειναι καλα κ αλλα μέτρια;;;Σε καθε περιπτωση παντως πρεπει να σκεφτείς τι σκύλο θες...
Εχει ήδη πολλα θέματα κ σίγουρα θα παρεις πολλες ιδεες . Παραμένω στη διαθεση σου για οποιαδήποτε πληροφορία !! Καλη μελέτη !!εδώ τώρα προσεγγιζουμε άλλο λεπτό θέμα, το οποιο δεν θα το ανοιξω...τον διαχωρισμό σε εργασιακές και μορφολογικές γραμμές...παρ'ολα αυτα θα ελεγξω τις πληροφοριες που μου λες, σε ευχαριστω!
δεν εκρινα, απλα αυτη ειναι η γνωμη μου με καθαρα εμφανισιακα κριτήρια (τα οποια προφανως ειναι υποκειμενικα), δηλαδη είδα σκυλια με πολυ στενο θώρακα, με μικρή αναλογία υψους-μηκους,κτλ και συμφωνα παντα με τις φωτογραφιες που ειδα στα sites τους. Δεν ειπα οτι πηγα στην Αμερικη και τα ειδα live....απλα δε μου εκαναν κλικ αρκετα απο τα σκυλια που ειδα.
Οσο για το τι σκυλο θελω, το εχω σκεφτει πολλααααααα χρονια! Γιατι σου δημιουργηθηκε η αμφιβολια αν δεν ειμαι κατασταλαγμενος στην επιλογη μου;
Σε ευχαριστώ, Σ/Κ εχουμε μπροστα,θα το εκμεταλλευτω!Εχει ήδη πολλα θέματα κ σίγουρα θα παρεις πολλες ιδεες . Παραμένω στη διαθεση σου για οποιαδήποτε πληροφορία !! Καλη μελέτη !!
Ημουν στη θέση πριν καιρο κ σε καταλαβαίνω ειναι ευχαρίστηση διαδικασία τέτοιου είδους ψάξιμο ..... Στα εκτροφεια της Τσεχίας ο μέσος όρος τιμης ειναι γύρω στα 800 ευρώ ... Προσωπικα value for money θα έβαζα 10 !!Σε ευχαριστώ, Σ/Κ εχουμε μπροστα,θα το εκμεταλλευτω!
Ερωτηση: τι τιμες παιζουν στο εκτροφειο που μου εστειλες;