Λιγα Λογια για εμενα! [γερμανικός ποιμενικός]

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οι περισσότεροι? στις εκθέσεις!!!!
:lol:
με ένα ατζίλιτι πιστεύω μιά χαρά θα περνάτε πάντως

αν δεν έχετε καμία δυσπλασία βαρβάτη (που γενικά παίζει στην φυλή) και δεν είστε για πολλά πολλά γενικά
να το προσέξεις αυτό όταν μιλήσεις με εκτροφείς,να ζητήσεις εξετάσεις δυσπλασίας των γονιών

Last edited by a moderator:

Aγάπη

Banned
Banned
22 Δεκεμβρίου 2012
17
0
29
Θεσσαλονίκη
οι περισσότεροι? στις εκθέσεις!!!!
:lol:
με ένα ατζίλιτι πιστεύω μιά χαρά θα περνάτε πάντως
Και εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι.

αν δεν έχετε καμία δυσπλασία βαρβάτη (που γενικά παίζει στην φυλή) και δεν είστε για πολλά πολλά γενικά
να το προσέξεις αυτό όταν μιλήσεις με εκτροφείς,να ζητήσεις εξετάσεις δυσπλασίας των γονιών
Ναι! Σ' ευχαριστώ

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Αγάπη, καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Μπράβο σου που τα σκέφτεσαι όλα αυτά, πριν την απόκτηση του σκύλου σου. Εχει αρχίσει και γίνεται σπάνιο, ανάμεσα στους νέους που μπαίνουν καθημερινά στο φόρουμ.

Γερμανικό ποιμενικό λοιπόν κι εσύ...!!!

Κάθε μέρα μπαίνει κι ένας λάτρης των γερμανικών ποιμενικών!!!

Μέχρι πρόσφατα, τον παρουσιάζαμε σαν...πολυεργαλείο. Ξέρεις...πάει με όλα, σαν την coca cola...
Ηρθε όμως και η ώρα, μέσω ενός ειδικού θέματος που ανοίχτηκε στο φόρουμ, να ακουστεί ότι ο γπ, είναι για λίγους ιδιοκτήτες. Για πολύ λιγότερους, απ'όσους εμφανίζονται καθημερινά. Οι οποίοι, όταν τελικά τον αποκτούν [βέβαια εδώ, έρχομαι να απορήσω με τους εκτροφείς που τους μοιράζουν παντού, σχεδόν άνευ όρων], διαπιστώνουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Και ότι δεν είναι ο σκύλος πλαστελίνη, που όλοι νομίζουν. Και ότι μπορεί να γίνει ακόμη και επικίνδυνος.

Αν είσαι αποφασισμένη να αποκτήσεις εκτροφικό γπ [άσε τα κουλά που ακούς περί εργασιακών, γιατί θα τρελλαθούμε και τελείως εδώ μέσα], θα πρέπει απαραιτήτως να ξεχάσεις τα περί δικής σου εκπαίδευσης και να τον δουλέψεις με καλό εκπαιδευτή. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή σ'αυτό. Τα λάθη στο μεγάλωμά του, είναι απλώς απαγορευτικά. Αν έχεις το κέφι, καλό θα ήταν να βρεις εκπαιδευτή που ασχολείται και με ποικιλλία κυναθλημάτων, για να συζητήσετε αν και με τι, θα μπορούσατε να ασχοληθείτε και στην συνέχεια. Μόνο καλό θα κάνεις έτσι στον σκύλο και στην σχέση σας.
Εγώ Θεσσαλονίκη ξέρω μόνο το : Drive Unlimited του Σωτήρη Κουντουρά, αλλά προηγουμένως, σου αναφέρθηκαν κι άλλα. Ούτε καν να σκεφτείς, να μην μιλήσεις με καλό εκπαιδευτή.

Πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά και το κόστος συντήρησης, του οποιουδήποτε σκύλου αποκτήσεις. Ειδικά τέτοιου μεγέθους σκύλος, στοιχίζει. Στα πάντα του. Πρέπει να σκεφτείς και την μεταφορά του. Είναι απαραίτητο να υπάρχει αυτοκίνητο.

Προσωπικά Αγάπη, θέλω μόνο να σου προτείνω, αυτό που δεν αποκλείεις κι εσύ. Να βρεις έναν από τους πολύ όμορφους ημίαιμους γπ, που υπάρχουν στα τόσα καταφύγεια και να του δώσεις την ευκαιρία, να βγει από την μιζέρια του. Να μπει σ'ένα σπίτι, που θα τον αγαπούν και να ζήσει με αξιοπρέπεια την υπόλοιπη ζωούλα του. Μη σε ανησυχεί η ηλικία σε σχέση με την εκπαιδευσιμότητά του. Σε μια σοβαρή φιλοζωική, θα μπορούν να σε κατατοπίσουν σχεδόν ακριβώς για τον χαρακτήρα του. Μπορεί και να χρειαστείς εκπαιδευτή. Αλλά σίγουρα, δεν υπάρχει τίποτα που δεν φτιάχνεται. Και σίγουρα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, απ'το να προσφέρεις έτσι την αγάπη σου, σε μια ψυχή που την έχει τεράστια ανάγκη...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς ήρθες Αγάπη!

Τα παιδιά σε κατατόπισαν περί τίνος πρόκειται!

Ο σκύλος αυτός θα πρέπει να είναι υπό εκπαίδευση, υπό σωστή εκπαίδευση, από τα γενοφάσκια του και καθ'όλη την διάρκεια της ζωής του!Μόνο τότε θα σου δώσει αυτά που πραγματικά δίνει αυτή η φυλή!
Αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν οι ιδιοκτήτες και από σκύλος που πάει με όλα όπως η coca cola που λέει η mareco από πάνω, γίνεται επικίνδυνος σκύλος!Ο σκύλος είναι εκεί και εσύ ξέρεις τα χαρακτηριστικά του!Αν τα εκμεταλλευτείς σωστά θα έχεις έναν σκύλο εργαλείο-μάλαμα-άψογο κτλ!
Ειδάλλως αν κάνεις μίξεις περί δικής σου εκπαίδευσης, περί λεγομένων τρίτων που ακούς για την φυλή κτλ κτλ θα κάνεις σίγουρα λάθη!

Δόξα τω Θεό η Θεσσαλονίκη διαθέτει και καλούς εκτροφείς και καλούς εκπαιδευτές!
Και τώρα πάνε να γίνουν και κάποια βήματα για ομάδες κυναθλητισμού κτλ!

Aγάπη

Banned
Banned
22 Δεκεμβρίου 2012
17
0
29
Θεσσαλονίκη
Σας ευχαριστώ παρά πολύ παιδία για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου δώσατε!

Δεν υπάρχει οικονομικό θέμα και ως προς τον εκπαιδευτή και ως προς την συντήρηση. Θα μένω βεβαία σε διαφορετικό σπίτι, εγώ ο σκύλος και το αγόρι μου, αλλά όσον αφόρα τα έξοδα θα με στηρίξουν και το αγόρι μου και οι γονείς μου. Επίσης μην ανησυχείς mareco για το πρόβλημα της μεταφοράς. Με το που τελειώσω τις Πανελλαδικές θα δώσω για δίπλωμα οδήγησης και θα μου πάρουν δικό μου αμαξάκι. Είχα ενδοιασμούς ως προς τον εκπαιδευτή γιατί υπάρχουν παρά πολλοί άχρηστοι που εκπαιδεύουν τον σκύλο μονοί τους, στον φέρνουν έτοιμο πακέτο, και μετά εσύ δεν ξέρεις πώς να τον χειριστείς και σπας το κεφάλι σου να βρεις τι λάθος έκανες… Το λέω από προσωπική εμπειρία. Μάλλον κουτάβι θα πάρω από το Haus Jackson το οποίο είναι και εδώ κοντά μας και από ότι έχω ακούσει και ψάξει μέσα στο φόρουμ σας, κάνει εξαιρετική δουλειά. Μήπως ξέρεται αν ο Hero Feetback είναι δικός τους ή άπλα τον δανείζονται για γέννες; Θέλω παρά πολύ ένα κουτάβι του. Το αγαπημένο μου ζευγάρι είναι o Hero με την Rea. Νομίζω ότι δίνουν εξαιρετικούς απογόνους, αλλά θέλω και την γνώμη σας πάνω σε αυτό. Πως βρίσκετε αυτά τα 2 σκυλιά; Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο καλύτερο; A! Eπίσης, ως ράτσα οι γερμανικοί ποιμενικοί απολαμβάνουν εκδρομές στην φύση ή αυτό ισχύει για όλα τα σκυλιά;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις…

Last edited:

Aγάπη

Banned
Banned
22 Δεκεμβρίου 2012
17
0
29
Θεσσαλονίκη
[άσε τα κουλά που ακούς περί εργασιακών, γιατί θα τρελλαθούμε και τελείως εδώ μέσα.
Μηπώς θα μπορούσες να μου εξηγήσεις ποιά είναι η διαφορά ενός εγραδιακού και ενός μη εργασιακού γερμανικού ποιμενικού;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Θα μπορούσα, αλλά ειλικρινά και χωρίς να έχει να κάνει καθόλου με εσένα, είναι ένα θέμα που δεν είναι της αρμοδιότητός μου και υπάρχουν άλλοι που μπορούν να στο εξηγήσουν καλύτερα.

Ασε που...έχει συζητηθεί πολλάκις στο φόρουμ και σίγουρα θα βρεις σχετικά θέματα :)

Aγάπη

Banned
Banned
22 Δεκεμβρίου 2012
17
0
29
Θεσσαλονίκη
Θα μπορούσα, αλλά ειλικρινά και χωρίς να έχει να κάνει καθόλου με εσένα, είναι ένα θέμα που δεν είναι της αρμοδιότητός μου και υπάρχουν άλλοι που μπορούν να στο εξηγήσουν καλύτερα.

Ασε που...έχει συζητηθεί πολλάκις στο φόρουμ και σίγουρα θα βρεις σχετικά θέματα :)
Εντάξει ευχαριστω! Θα ψάξω!

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Καλησπέρα Αγάπη εσύ καλά τα λες τώρα όλα αυτά σχετικά με χρηματικό με χρόνο κτλ.Όταν θα αποκτήσεις τον σκύλο σου θα δεις ότι τα πράγματα είναι πολύ ποιο διαφορετικά.Εσύ φαίνεσαι διαβασμένη αρκετά σου εύχομαι καλή επιτυχία με όποια επιλογή και αν κάνεις.
ΥΓ Μην κάνεις και εσύ το λάθος και αφήσεις ανεκπαίδευτο το σκυλάκι. Βρες έναν καλό εκπαιδευτή δώσε κάποια χρήματα και κάντον "εργαλείο";)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σας ευχαριστώ παρά πολύ παιδία για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου δώσατε!

Δεν υπάρχει οικονομικό θέμα και ως προς τον εκπαιδευτή και ως προς την συντήρηση. Θα μένω βεβαία σε διαφορετικό σπίτι, εγώ ο σκύλος και το αγόρι μου, αλλά όσον αφόρα τα έξοδα θα με στηρίξουν και το αγόρι μου και οι γονείς μου. Επίσης μην ανησυχείς mareco για το πρόβλημα της μεταφοράς. Με το που τελειώσω τις Πανελλαδικές θα δώσω για δίπλωμα οδήγησης και θα μου πάρουν δικό μου αμαξάκι. Είχα ενδοιασμούς ως προς τον εκπαιδευτή γιατί υπάρχουν παρά πολλοί άχρηστοι που εκπαιδεύουν τον σκύλο μονοί τους, στον φέρνουν έτοιμο πακέτο, και μετά εσύ δεν ξέρεις πώς να τον χειριστείς και σπας το κεφάλι σου να βρεις τι λάθος έκανες… Το λέω από προσωπική εμπειρία. Μάλλον κουτάβι θα πάρω από το Haus Jackson το οποίο είναι και εδώ κοντά μας και από ότι έχω ακούσει και ψάξει μέσα στο φόρουμ σας, κάνει εξαιρετική δουλειά. Μήπως ξέρεται αν ο Hero Feetback είναι δικός τους ή άπλα τον δανείζονται για γέννες; Θέλω παρά πολύ ένα κουτάβι του. Το αγαπημένο μου ζευγάρι είναι o Hero με την Rea. Νομίζω ότι δίνουν εξαιρετικούς απογόνους, αλλά θέλω και την γνώμη σας πάνω σε αυτό. Πως βρίσκετε αυτά τα 2 σκυλιά; Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο καλύτερο; A! Eπίσης, ως ράτσα οι γερμανικοί ποιμενικοί απολαμβάνουν εκδρομές στην φύση ή αυτό ισχύει για όλα τα σκυλιά;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις…
Η Θεσσαλονίκη διαθέτει 2 εκτροφεία Γερμανικού Ποιμενικού!
Το Haus Jackson και το Shepherdland!
Και τα 2 είναι εξίσου ποιοτικά στα σκυλιά τους και πολύ καλά παιδιά οι εκτροφείς!

Ο Hero Feetback δεν είναι του Haus Jackson, είναι από άλλο εκτροφείο!To εκτροφείο Haus Jackson χρησιμοποιεί τις γραμμές αίματος του Hero!Έχω εγγονό του Hero!Δίνει πολύ καλά στοιχεία η γραμμή αυτή, όπως η αρμονική μορφολογία και ο χαρακτήρας και κάποια άλλα σημειακά στοιχεία που δεν είναι της παρούσης!
Επίσης μιας που το συγκεκριμένο εκτροφείο χρησιμοποιεί αυτή την γραμμή έχει βγάλει πολύ αξιόλογα δείγματα Γερμανικού Ποιμενικού!
Κάποια πρόσφατα δείγματα από αυτά είναι ο Ajaks Haus Jackson, Conan vom Kasteniewald και η αγαπημένη μου όλων, Cony vom Kastaniewald!Σκυλιά ποιοτικά με διακρίσεις!

Έχεις όμως βάλει μπρος για έναν Γερμανικό Ποιμενικό!Για να σχηματίσεις γνώμη δεν θα πρέπει να πας σε ένα μόνο εκτροφείο!Αν μπορείς θα πρέπει να τα επισκεφθείς και τα 2 και μετά να αποφασίσεις!Δεν φτάνουν μόνο οι φωτογραφίες!Θα πρέπει να σε ενδιαφέρουν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά!Δεν έχεις παρά να κλείσεις ένα ραντεβού και στους 2 και να τους επισκεφθείς για να δεις τα σκυλιά!Και τα 2 είναι κοντά σου!Το ένα βρίσκεται στο Νέο Ρύσιο και το άλλο στους Νέους Επιβάτες!

Ο Γερμανικός Ποιμενικός λατρεύει την επαφή με τον ιδιοκτήτη του, άσχετα αν είναι μορφολογικός ή εργασιακός λατρεύει την εργασία και ανετότατα ακολουθεί σε ότι και αν κάνεις!ΣΕ Ο,ΤΙ και αν κάνεις, αρκεί φυσικά να θέλεις και εσύ να τον έχεις μαζί σου!Εδώ είναι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που κάνουν το λάθος!Δεν επιθυμούν να έχουν έναν τέτοιο σκύλο γιατί δημιουργεί προβλήματα!Τα προβλήματα όμως τα δημιούργησαν οι ίδιοι που δεν έδειξαν υπευθυνότητα απέναντι στον σκύλο και στην εκπαίδευση του!

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Είπες θα δώσεις Πανελλαδικές; Και μετά;

Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις με το σκύλο αν περάσεις σε άλλη πόλη; Έχεις σκεφτεί το πρόγραμμά σου ως φοιτήτρια;

Για το αγόρι σου, συγγνώμη κι ευελπιστώ να βγω λάθος, αλλά είσαι μόλις 18 χρονών. Μην τον υπολογίζεις στην "συνιδιοκτησία" και στην οικονομική ενίσχυση. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει σ' αυτό το θέμα.

Θα σου στείλω σε email και τα υπόλοιπα σκυλιά.

Aγάπη

Banned
Banned
22 Δεκεμβρίου 2012
17
0
29
Θεσσαλονίκη
Είπες θα δώσεις Πανελλαδικές; Και μετά;

Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις με το σκύλο αν περάσεις σε άλλη πόλη; Έχεις σκεφτεί το πρόγραμμά σου ως φοιτήτρια;

Για το αγόρι σου, συγγνώμη κι ευελπιστώ να βγω λάθος, αλλά είσαι μόλις 18 χρονών. Μην τον υπολογίζεις στην "συνιδιοκτησία" και στην οικονομική ενίσχυση. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει σ' αυτό το θέμα.

Θα σου στείλω σε email και τα υπόλοιπα σκυλιά.
Θα δηλώσω μόνο Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλη πόλη να πάω ο σκύλος θα έρθει μαζί μου. Μόνο τα πρωινά θα πηγαίνω στην σχολή και αυτό όχι κάθε μέρα και όχι για πολύ. Όσον αφορά το αγόρι μου είμαστε μαζί πολλά χρόνια και τον θεωρώ κομμάτι της ζωής μου και γι' αυτό τον υπολογίζω σε ότι κι αν κάνω. Άλλα έτσι κι αλλιώς το σπίτι που θα μείνουμε είναι δικό μου. Ευχαριστώ για τα πμ!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi