Λευκος ελβετικος ποιμενικος

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Φταίει που οι Ελβετοί έχουν κοπάδια και πολλών ειδών ποιμενικά. :)
Ο λευκός ελβετικός ποιμενικός είναι στο γκρουπ ένα, οταν το ανοίξεις, στο νούμερο δεκάξι. Δεν μπορω να βάλω το λινκ, ίσως φταίει που είμαι απο κινητό. Σε κάθε περίπτωση δεν πήγαινε προς τα εσένα το απότομο ύφος μου καθώς εσυ εξέφρασες απορία κι όχι ξεροκεφαλιά.
Αααα να γεια σου !!! Ούτε που το έβλεπα....

Cattle dog, shepherd dog και Sheepdog είναι σχεδόν το ίδιο, όχι? Εννοώ είναι σκυλιά εργασίας, τα μεν για γελάδια και τα δε για αμνοερίφια. Σωστά? Απλά στην ελλάδα έχουμε μία λέξη για τον κάθε βοσκό και είναι το ποιμένας (εξού και οι μεταφράσεις σε όσες ράτσες γνωρίζω καταλήγουνε σε "ποιμενικός") εξ' ου και η σύγχυσή μου μάλλον.

Η κατηγοριοποίηση τους μου φαίνεται λίγο κάπως, πφφφφ έχει πολύ διάβασμα ακόμα και όσο διαβάζω τόσο κάτι νέο ξεπετιέται. Με βλέπω με σκύλο σε καμιά πενταετία τελικα :/

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Είναι ποιμενικοί που φυλάνε, άλλοι που σαλαγάνε, άλλοι για πρόβατα, άλλοι για κατσίκια, άλλοι για γελάδια... Άστα, πανω στην εργασία των ποιμενικών έχω χάσει κι εγώ τη μπάλα εντελώς... Πάντως όσο πιο πολυ ψάξεις τι ανταποκρίνεται στις ανάγκες και το χαρακτήρα σου, τόσο θα σε ανταμείψει η συμβίωση και θα πεις χαλάλι η αναμονή και το ψάξιμο. Και δεν θα είναι και πενταετία, trust me. Ανοικτό μυαλό κι υπευθυνότητα θέλει μόνο

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Γιατι?
Cattle dog, shepherd dog και Sheepdog είναι σχεδόν το ίδιο, όχι? Εννοώ είναι σκυλιά εργασίας, τα μεν για γελάδια και τα δε για αμνοερίφια. Σωστά? Απλά στην ελλάδα έχουμε μία λέξη για τον κάθε βοσκό και είναι το ποιμένας (εξού και οι μεταφράσεις σε όσες ράτσες γνωρίζω καταλήγουνε σε "ποιμενικός") εξ' ου και η σύγχυσή μου μάλλον.

Εδώ το έχασα λίγο Κιμ

Είναι ποιμενικοί που φυλάνε, άλλοι που σαλαγάνε, άλλοι για πρόβατα, άλλοι για κατσίκια, άλλοι για γελάδια... Άστα, πανω στην εργασία των ποιμενικών έχω χάσει κι εγώ τη μπάλα εντελώς... Πάντως όσο πιο πολυ ψάξεις τι ανταποκρίνεται στις ανάγκες και το χαρακτήρα σου, τόσο θα σε ανταμείψει η συμβίωση και θα πεις χαλάλι η αναμονή και το ψάξιμο. Και δεν θα είναι και πενταετία, trust me. Ανοικτό μυαλό κι υπευθυνότητα θέλει μόνο
Α όχι, ξέρω ήδη τί φυλή θέλω (για Golden Retriever πάω), προσπαθώ να προετοιμαστώ για τα τριγύρω πρώτα πριν πάρω κουταβάκι.

Και προσπαθώ να δω και τι παίζει παραέξω από την φυλή που με ενδιαφέρει, αλλά too much information και μαζεμένο και δεν αφομοιώνονται όλα 100% :p

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Sirkos, Κώστα για σένα: Kitten picks on big white dog. [VIDEO]
πεφτω απο τα συνεφφα!!! δεν το πιστευω !! αποκλειεται να μη το εφαγε το γατι ο ελβετος!! πειραγμενο βιντεο!! :p

apo το προτυπο των ελβετων

FCI-CLASSIFICATION: Group 1 Sheepdogs and Cattle Dogs
(except Swiss Cattle
Dogs).
Section 1 Sheepdogs.
Without working trial.

Last edited:

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.251
3.086
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ναι και εγώ ξεράθηκα.
θα σου πρότεινα να πας να εξετασεις το μικρό για δυσπλασίες και λοιπά, για να τον προλάβεις νωρίς, σε περίπτωση που βγάλει πρόβλημα.
θα έχει που θα έχει θέμα με την συμπεριφορά του, ας μην τον βασανίζει και η υγεία του.
(υποθετικά μιλώντας πάντα, μακάρι να τον κοινωνικοποιήσεις σωστά και να γίνει κύριος ο μικρός)
και εγώ σαν εσένα ημίαιμο θα πάρω, και ανησυχώ μήπως κάποιος πρόγονος ήταν απο πέτ σοπ κλπ και μας κληροδότησε προβλήματα.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
ναι και εγώ ξεράθηκα.
θα σου πρότεινα να πας να εξετασεις το μικρό για δυσπλασίες και λοιπά, για να τον προλάβεις νωρίς, σε περίπτωση που βγάλει πρόβλημα.
θα έχει που θα έχει θέμα με την συμπεριφορά του, ας μην τον βασανίζει και η υγεία του.
(υποθετικά μιλώντας πάντα, μακάρι να τον κοινωνικοποιήσεις σωστά και να γίνει κύριος ο μικρός)
και εγώ σαν εσένα ημίαιμο θα πάρω, και ανησυχώ μήπως κάποιος πρόγονος ήταν απο πέτ σοπ κλπ και μας κληροδότησε προβλήματα.
Νταξ φερνω πατατακια και μπυριτσα εχει μελλον το θεμα !!!!

Valous

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2014
167
41
Κατερίνη
www.facebook.com
ναι και εγώ ξεράθηκα.
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, εσυ το πηγες επιπεδα μπροστα

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.251
3.086
Νταξ φερνω πατατακια και μπυριτσα εχει μελλον το θεμα !!!!
αχ , όχι εγώ δεν ανήκω ''στο θέμα''
ενημερωτικά την μικρή που θα πάρω την πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών στην αθήνα. Την βρήκε ευτυχώς μία υπέροχη κοπέλα και την έσωσε.φέρνει σε γερμανικό ποιμενικό εξ ου και η φοβία μου για δυσπλασίες
(Αν βρω χρόνο και όρεξη )Θα σας την παρουσιάσω καθώς πρέπει, όταν με το καλό την γνωρίσω και εγώ, γιατί λόγω υποχρεώσεων θα αργήσω να τη φέρω σπίτι μου.
Α μάλλον θα πρέπει να σας παρουσιάσω και τον πιτσιρίκο(πάλι ημιαιμάκι, αγνώστου προέλευσης) που φιλοξενώ γιατί όπως με βλέπω μάλλον εγώ θα τον υιοθετήσω

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
αχ , όχι εγώ δεν ανήκω ''στο θέμα''
ενημερωτικά την μικρή που θα πάρω την πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών στην αθήνα. Την βρήκε ευτυχώς μία υπέροχη κοπέλα και την έσωσε.φέρνει σε γερμανικό ποιμενικό εξ ου και η φοβία μου για δυσπλασίες
(Αν βρω χρόνο και όρεξη )Θα σας την παρουσιάσω καθώς πρέπει, όταν με το καλό την γνωρίσω και εγώ, γιατί λόγω υποχρεώσεων θα αργήσω να τη φέρω σπίτι μου.
Α μάλλον θα πρέπει να σας παρουσιάσω και τον πιτσιρίκο(πάλι ημιαιμάκι, αγνώστου προέλευσης) που φιλοξενώ γιατί όπως με βλέπω μάλλον εγώ θα τον υιοθετήσω
Ε γραφε βρε παιδι μου καλυτερα τι εννοεις , δεν ειμαι ο μονος που παρεξηγησε , εδω χαρηκε και ο βαλους και νομισε οτι βρηκε συμμαχο .

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.251
3.086
Ε γραφε βρε παιδι μου καλυτερα τι εννοεις , δεν ειμαι ο μονος που παρεξηγησε , εδω χαρηκε και ο βαλους και νομισε οτι βρηκε συμμαχο .
σύμμαχοί του ήμαστε όλοι μας νομίζω. απλώς δεν συμφωνούμε σε όλες τις απόψεις. πολυφωνία βέβαια καλό είναι να υπάρχει......

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Κοιτα σε δυο τρια βασικα θεματα , δεν παιζει πολυφωνια , υπαρχει σωστος και λαθος , οταν συνεχεια τονιζεις το σωστο και ο αλλος κανει οτι ακουει και στο τελος κανει το εντελως αντιθετο , εκει παιζει μονο θεμα εγωισμου και ξεροκεφαλιας οχι πολυφωνια

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και κάπου εκεί έχασα κι εγώ την υπομονή μου... Κι όσο σκέφτομαι ότι σε άλλο θέμα υπερασπίστηκα το νεαρό της ηλικίας... Ξεχνόντας κιόλας ότι έχουμε κι άλλα, νεαρότατα μέλη που έχουν δείξει μεγάλη ωριμότητα...

Valous

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2014
167
41
Κατερίνη
www.facebook.com
Ηθελα κατι που εφερνε σε ελβετικο αρκετα. Βρεθηκε αγγελια αδεσποτου. Δεν μου αρεσε. Πηγα εψαξα αγγελιες. Βρηκα μια 100 ευρω. Ειδα κουταβι. Μου αρεσε. Το πηρα..

Αν ειχα οικονομικη δυνανοτητα ημουν σε εκτροφειο.
Αν δεν ειχα προτιμηση εξωτερικων χαρακτηριστικων ημουν σε καταφυγιο.

Ναι η επιλογη μου γενικα ηταν λαθος με την εννοια οτι βοηθησα τους bybers, οντως.. τεσπα στοχος μου για αρχη ειναι να μεγαλωσει το κουταβι οσο καλυτερα μπορει..