Λεμαργια κουτάβιου

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Όχι μου είπε 50 γιατί τον ξανά ρώτησα... Τώρα όμως δεν τρώει καθόλου μυρίζει και την σνομπάρει και δεν ξέρω τι να της δώσω να φάει για να μην είναι νηστική
Εχει φάει ή μυρίσει άλλο φαγητό; Για παράδειγμα το δικό σου; Η δίνεις λιχουδιές; Είναι φυσιολογικό για ένα κουτάβι να το κάνει αυτό, περιμένοντας καύτερο μεζε. Αν τώρα κάτσει π.χ. 2 μέρες νηστικό (και χωρίς λιχουδιές, μεζεδάκια κλπ) τότε πας στον κτηνίατρο. Αν όταν απελπιστεί ότι λιχουδιες δεν έχει πάει και τρώει απλά με 2 ώρες καθυστέρηση, το αγνοείς.

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Δεν του έχω δώσει λιχουδιές η μαγειρεύτο φαγητό γιατί είχε πάθει κολίτιδα από την 2-3 μέρα και φοβάμαι για τις λιχουδιές ακόμα και τωρα...μυρίζει την ξηρά τροφή της και φεύγει...έφαγε πάρα πολύ λίγο και αυτό μέσα από το χέρι μου... Ελπίζω αύριο να φάει με όρεξη...οπωσδήποτε θα κάνω και ένα τηλέφωνο στον γιατρό αν δεν φάει και αύριο.... Φοβάμαι για τύφο παρόλο που την προσέχω επειδή βρέθηκε αδεσποτη 30 ημερών δεν πήρε αντισώματα και δεν έκανε σωστό απογαλακτισμο... Μου είπε ο κτηνίατρος ότι πρώτα θα αρχίσει με ανορεξία και στην συνέχεια εμετό και διάρροια... :/

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Oταν τρως εσυ ενδιαφέρεται; Αν του δώσεις λίγο από το φαγητό σου, το τρώει;

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Oταν τρως εσυ ενδιαφέρεται; Αν του δώσεις λίγο από το φαγητό σου, το τρώει;
Όταν τρώω δεν φεύγει από δίπλα μου και κλαίει να του δώσω του έχω δώσει να μυρίσει και έκανε σαν τρελό...δεν του το έδωσα όμως... Την ξηρά της δεν θέλει

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Όταν τρώω δεν φεύγει από δίπλα μου και κλαίει να του δώσω του έχω δώσει να μυρίσει και έκανε σαν τρελό...δεν του το έδωσα όμως... Την ξηρά της δεν θέλει
Κοινώς το σκυλί δεν έχει τίποτα και κάνει νάζια γιατί υποπτεύεται ότι υπάρχει πολύ καλύτερο φαγητό ;) Επειδή γενικά εγώ ταϊζω τα σκυλιά και ξηρα, και μαγειρευτό και κανένα μεζέ από το δικό μας αν είναι φρόνιμος, απλά θα έδινα και λίγο από το δικό μου μαζί με την ξηρά τροφή. Ή θα το άφηνα να πεινάσει.

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Κοινώς το σκυλί δεν έχει τίποτα και κάνει νάζια γιατί υποπτεύεται ότι υπάρχει πολύ καλύτερο φαγητό ;) Επειδή γενικά εγώ ταϊζω τα σκυλιά και ξηρα, και μαγειρευτό και κανένα μεζέ από το δικό μας αν είναι φρόνιμος, απλά θα έδινα και λίγο από το δικό μου μαζί με την ξηρά τροφή. Ή θα το άφηνα να πεινάσει.
Της έβαλα λίγο βραστό κοτόπουλο και δεν άφησε τίποτα...μάλλον πεισματά κάνει

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Προσωπικά, σε αυτή τη φάση και ξεροντας ότι δεν έχει ανορεξία πλέον, θα την απέκλεια από την κουζίνα ή από όπου αλλού τρώτε, και θα της έβαζα να τρώει κάπου αλλού για λίγες μέρες, μέχρι να της περάσει το πείσμα και να αποδεχτεί ότι τρώει ό,τι της σερβίρεις και όχι ό,τι θέλει. Τα δικά μου γενικά τα τάιζα πάντα ο,τι να 'ναι (εννοώ κατάλληλο για σκυλί όχι ο,τι να' ναι γενικώς) και χωρίς υποχωρήσεις σε νάζια, ώστε να μην έχω προβλήματα του τύπου δε μου αρεσει αυτή η μάρκα και το τάδε μαγειρευτό. Αν το σερβίρω, ή το τρώει ή το τρώει αργότερα ή το τρώει την επόμενη ή όποτε λιμοκτονήσει αρκετά για να καταλάβει ότι δεν έχει επιλογή ;) Απλώς βεβαιώσου ότι δεν έχει κάποιο θέμα υγείας ή δεν έχει θέμα η τροφή (έχω τύχει σε παρτίδα επώνυμη κιόλας που δύο σκύλοι αρνηθηκαν να φάνε και τρίτος την κοίταζε και της γρύλιζε, δεν ξέρω τι σκ@@@@ είχε μέσα!)

Athinabz

Member
10 Ιουνίου 2016
14
7
29
Έπιασε και σε σένα χαίρομαι...ελπίζω να το έβαλες μαζί με την ξηρά τροφή

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Επιτέλους έφαγε... Έτριψε απλά το κοτόπουλο πάνω στην ξηρά και το έφαγε...υπάρχει περίπτωση να μην της αρέσει η ξηρά της η να την βαρέθηκε;

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Επιτέλους έφαγε... Έτριψε απλά το κοτόπουλο πάνω στην ξηρά και το έφαγε...υπάρχει περίπτωση να μην της αρέσει η ξηρά της η να την βαρέθηκε;
To τι θα τρώει ο σκύλος είναι δική σου απόφαση. Αν θες να φαει ξηρά, θα την φάει, αν θες να τρώει μαγειρευτό θα το φάει, αν θες να τρώει ωμό θα το φάει, αν θες να ζητιανεύει από το φάι σου θα κάνει αυτό. Το τελευταίο είναι αυτό που θα βγει στο σκύλο πιο αυθόρμητα σε αυτή τη φάση, οπότε βάλε εσύ τα όρια, και ετοιμάσου και για πείσματα αναλόγως με το τι θα διαλέξεις και πόσο λαίμαργος είναι ο σκύλος. Εξαιρούνται προφανώς προβλήματα υγείας.

• Like
Reactions: Orilis

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Εχει δίκιο η @genie οταν του δινεις απο ολα αυτά λογικό ειναι να μην θελει την τροφή του.εγω παντα δίνω την ξηρά τροφή εκτος απο κάποιες φορές που μπορει να εχει κανει εμετό η εχει κάποιο πρόβλημα όπου δίνω κοτόπουλο με ρύζι ανάλατο και οχι απο το κοτόπουλο που εχω μαγειρέψει για την οικογένεια που λογικο ειναι να του αρέσει πολυ.απο το νερόβραστο οταν συνέλθει θα πέσει με τα μούτρα στην ξηρά του,απο το δικό σου κοτοπουλο δύσκολα θα επιστρέψει στο φαγητο του και λογικο να κανει μετα πείσματα...

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Δεν του δίνω μαγειρεύτο.... Έβρασα κοτόπουλο και το έτριψα πάνω στην ξηρά για να πάρει γεύση... Το έφαγε όλο με όρεξη και σήμερα το πρωί έφαγε κανονικά την ξηρά της... Ευχαριστώ πολύ :)

• Like
Reactions: Athinabz

Athinabz

Member
10 Ιουνίου 2016
14
7
29
Σιγά σιγά δοκιμάσετε αν της δίνεις μόνο μια γεύση ξηρά τροφή ας πουμεονο κοτόπουλο βάλε και 4 5 κομμάτια από ξηρά με ψάρι ....επίσης άφηνε τα λίγο να μουλιασους στο νερό πριν της τα δώσεις και τέλος αν τρώει πολύ γρήγορα τότε δεν μασάει απλά καταπίνει και έτσι δεν χορταίνει. ..ρίξε της ένα μπαλάκι όταν τρώει για να το σπρώχνει και έτσι να καθυστερεί και να μην είναι λαιμαργη ☺☺☺

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
26
Χίος
Σιγά σιγά δοκιμάσετε αν της δίνεις μόνο μια γεύση ξηρά τροφή ας πουμεονο κοτόπουλο βάλε και 4 5 κομμάτια από ξηρά με ψάρι ....επίσης άφηνε τα λίγο να μουλιασους στο νερό πριν της τα δώσεις και τέλος αν τρώει πολύ γρήγορα τότε δεν μασάει απλά καταπίνει και έτσι δεν χορταίνει. ..ρίξε της ένα μπαλάκι όταν τρώει για να το σπρώχνει και έτσι να καθυστερεί και να μην είναι λαιμαργη ☺☺☺
Η ξηρά τροφή με κοτόπουλο της αρέσει πολύ....αυτό με το μπαλάκι δεν το είχα σκεφτεί καν...στο επόμενο γεύμα θα το επιχειρήσω :) σε ευχαριστώ!!!

• Like
Reactions: Athinabz

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog