Λαμπραντόρ 8 μηνών

omek07

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2010
52
0
Παιδια καλησπέρα σας και χρονια πολλά

Είμαι νέος στο φόρουμ αλλά όχι και Νεος με σκυλιά.

Το Σκυλί είναι άψογο πραγματικά. Δεν κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι (βέβαια δεν τον έχουμε αφήσει και μόνο του μέσα στο σπίτι) , δεν γαβγίζει ούτε όταν τον έχουμε στο σπίτι και δεν του δίνουμε σημασία αλλά ούτε όταν τον έχουμε στο μπαλκόνι, ακούει όσο μπορεί βέβαια κάποιες εντολές, όταν τον βγάζουμε βόλτα είναι συγκεντρωμένος στην ουσία της βόλτας.

Έχουμε δύο θεματάκια όμως.

Το πρώτο είναι ότι με βλέπει και αρχίζει να πηδάει και να δαγκώνει το χέρι μου για παιχνίδι. Προσπαθώ να τον ηρεμήσω και να τον κάνω να καταλάβει ότι όταν είναι μόνο στα τέσσερα ή όταν είναι καθιστός θα πάρει τα χάδια αλλά πολλές φορές τον πιάνει αμόκ.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι όταν μας βλέπει να ξαπλώνουμε στο κρεβάτι έρχεται και αυτός να κοιμηθεί μαζί μας ανεβαίνει πάνω στο κρεβάτι στην αρχή θέλει να παίξει και μετά ξαπλώνει , πράγμα που δεν το θέλουμε.
Του έχουμε βάλει σε μια γωνία ένα μαξιλάρι για σκύλους του έχουμε αγοράσει 5 παιχνίδια μπας και καταλάβει ότι εκεί είναι το μέρος του αλλά ......

Δυστυχώς δεν έχω άλλο δωμάτιο στο σπίτι για να τον βάλω και να νιώσει σαν να είναι το δωμάτιο του , και ο μόνος τρόπος να το απομονώσω είναι να τον βγάλω στο μπαλκόνι ή να τον δέσω στο καλοριφέρ (όπου σε λίγο θα το πάρω στα χέρια)

Πώς μπορώ να τον κάνω να καταλάβει ότι αυτά δεν πρέπει να τα κάνει ή να τα κάνει όταν του δείξω εγώ ότι του επιτρέπω ???

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥΥΥΥΥ

Last edited:

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Καλως Ορισες και να χαιρεσε το Λαμπραντορακι σου!!!!!!!!!!
Στο πρωτο,οταν σηκωνεται στα 2,θα πιανεις τα πατουσακια του,και θα τα κρατας.Θα τα πιεζεις λιγο,ισα-ισα να νιωσει δυσαρεστα.Θα το κανετε μια,2,3...ε στο τελος θα καταλαβει οτι δεν χρειαζεται να σηκωνεται.Οταν θα ερχετε και δεν θα σηκωνεται,θα του δινετε επιβραβευση.
Για το δευτερο πρεπει να ειστε σταθεροι.Η θα τον αφηνεται πανω στο κρεβατι,η καθολου.Αν αποφασιεται οτι δεν τον θελετε,μολις ανεβαινει στο κρεβατι θα του λετε μη,και μολις κατευει επιβραβευση.Αμα δεν κατεβαινει τον κατευαζεις εσυ,τον βαζεις σε θεση κατσε,και επιβραβευση οσο δεν ανεβαινειι.Crate εχει;Η τελος παντον καποιο κρεβατακι;Αν εχει,τον πας εκει περα,και του δινει λιχουδια εκει οσο καθεται.Αμα ξαναρθει,παλι τα ιδια!Αμα παλι ξαναρθει,και παλι τα ιδια.Στο τελος θα σταματησει(λεω εγω τωρα).
Περιμενε να σου πουν και οι αλλοι,εχω ειμαι απειρος..... :(

omek07

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2010
52
0
Σε ευχαριστω πολύ που απάντησες .

Creta δεν έχει και μάλλον δεν θα έχει. Κρεβατάκι με όλα του τα παιχνίδια έχει όμως σε μία γωνία του δωματίου.

Αυτό με τα ποδαράκια του το διάβασα και κάπου αλλού αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα . Θα το κάνω και θα δω τις αντιδράσεις του . Βέβαια έχω παρατηρήσει ότι όταν πάω να του πιάσω τα ποδια θέλει να με δαγκώσει για παιχνίδι.

Το δάγκωμα του παιχνιδιού το καταλαβαίνω γιατί βάζει το χέρι μου στο στόμα του και δεν δαγκώνει με δύναμη.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Kαι για το δαγκωμα υπαρχει λυση αν ειναι ενοχλητικο.Εσυ απλως κρατα τα ποδια του καπως σφιχτα και για καποια δευτερολεπτα μην τον αφηνεις να φυγει.Δηλαδη να θελει αν φυγει και να μην τον αφηνεις.Με τον καιρο θα το κοψει γιατι δεν θα του αρεσει.Αυτο με το κρεβατι,οταν θα ανεβαινει στο κρεβατι,θα τον πηγαινεις στο κρεβατακι του,και θα του δινεις λιχουδια και χαδι.Οταν θα τον πηγαινεις στο κρεβατακι του,θα του λες την λεξη σπιτι(η κατι αλλο),θα του δινεις την λιχουδια,χαδι,και στο κρεβατι σου:)p),Αμα ερθει παλι,του λες μη,τον πας στο κρεβατι του,λες σπιτι,χαδι και παλι τα ιδια.Βεβαια σκευτηκα και το αλλο,οτι αμα το κανεις αυτο,μπορει μετα να ερχετε επειτηδες στο κρεβατι σου,για να τον πας στο κρεβατι του και να ασχολιθεις μαζι του.Περιμενε να απαντησουν και αλλοι.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς Ήρθες!

Διάβασε λίγο το θέμα Πηδάει πάνω μας!
Για το ότι σας δαγκώνει απλά βγάλτε μια δυνατή κραυγή και αποτρέψτε τον να συνεχίσει το δάγκωμα ή το πήδημα!

Και το 2ο πρόβλημα σας απλά μην του επιτρέπεται να ανεβαίνει στο κρεβάτι σας!Πολύ απλό!
Τώρα προφανώς ο σκύλος τόσους μήνες ανεβαίνει στο κρεβάτι οπότε θα είναι αρκετά δύσκολα να του την κόψετε αυτή την συνήθεια!
Έπρεπε από την αρχή να του την κόψετε αυτήν την συνήθεια και να μάθει να κοιμάται όπου θα του ορίσετε εσείς!

Μην απογοητεύεστε δεν είναι τίποτα!
Με λίγη ενασχόληση παραπάνω και πολύ υπομονή κι επιμονή θα τα καταφέρετε!

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Καλώς Ήρθες!

Διάβασε λίγο το θέμα Πηδάει πάνω μας!
Για το ότι σας δαγκώνει απλά βγάλτε μια δυνατή κραυγή και αποτρέψτε τον να συνεχίσει το δάγκωμα ή το πήδημα!

Και το 2ο πρόβλημα σας απλά μην του επιτρέπεται να ανεβαίνει στο κρεβάτι σας!Πολύ απλό!
Τώρα προφανώς ο σκύλος τόσους μήνες ανεβαίνει στο κρεβάτι οπότε θα είναι αρκετά δύσκολα να του την κόψετε αυτή την συνήθεια!
Έπρεπε από την αρχή να του την κόψετε αυτήν την συνήθεια και να μάθει να κοιμάται όπου θα του ορίσετε εσείς!

Μην απογοητεύεστε δεν είναι τίποτα!
Με λίγη ενασχόληση παραπάνω και πολύ υπομονή κι επιμονή θα τα καταφέρετε!

Χαχαχα!Τοσο απλο;:D:DΚαι εγω ψαχνω να βρω δεν ξερω κι εγω τι:D:D

omek07

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2010
52
0
Το σκυλι ήταν επι δυο μηνες στην φιλοζωικη οπότε δεν είχε κάποιο κρεβάτι , βέβαια μπορεί να του είχε μάθει η προηγούμενη οικογένεια να ανεβαίνει.

Στο σκυλι δεν επιτρέψαμε να ανέβει στο κρεβάτι. Τον κατεβάζουμε κατω και να δεν μείνει τον δένουμε ή τον βγάζουμε στο μπαλκόνι ...

Το να τον βγάζουμε στο μπαλκόνι το θεωρείτε ΛΑΘΟΣ ?????

Μπράβο σε αυτο το θέμα που έδωσες διάβασα για το κράτημα των ποδιών.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το σκυλι ήταν επι δυο μηνες στην φιλοζωικη οπότε δεν είχε κάποιο κρεβάτι , βέβαια μπορεί να του είχε μάθει η προηγούμενη οικογένεια να ανεβαίνει.

Στο σκυλι δεν επιτρέψαμε να ανέβει στο κρεβάτι. Τον κατεβάζουμε κατω και να δεν μείνει τον δένουμε ή τον βγάζουμε στο μπαλκόνι ...

Το να τον βγάζουμε στο μπαλκόνι το θεωρείτε ΛΑΘΟΣ ?????

Μπράβο σε αυτο το θέμα που έδωσες διάβασα για το κράτημα των ποδιών.
Πρόσεξε όμως λίγο κάτι που είναι σημαντικό!

Δεν επιτρέπεται τον σκύλο να ανέβει στο κρεβάτι αλλά δεν του δείχνετε και ότι αν μείνει κάτω η στο στρωματάκι του είναι καλό παρά μόνο τον βγάζετε στο μπαλκόνι ή τον δένετε!Ο σκύλος έτσι δεν καταλαβαίνει τι του κάνετε!

Πρέπει να του δείξετε 2 καταστάσεις!Η μια είναι η αποτροπή του να ανέβει στο κρεβάτι και η άλλη είναι η προτροπή του να μείνει κάτω και να το συνδυάσει με κάτι καλό!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
παρε ενα μποξακι να βρεις την υγεια σου να τον βαζεις μεσα το βραδυ που κοιμαστε
Ο σκύλος είναι ήδη μεγάλος και όπως λέει ο φίλος είναι σε όλα του οκ απλά έχει αυτά τα 2 θέματα!

Θα ήταν χρησιμότερο να του δείξουν πρώτα τι είναι κακό και τι είναι καλό και μετά όλα τα άλλα!Το να πάρει Crate δεν του μαθαίνεις κάτι!Εμείς εδώ θέλουμε να του μάθουμε κάτι!
Το Crate πολλές φορές διαιωνίζει καταστάσεις και δεν μαθαίνει στον σκύλο πράγματα!

Μέχρι στιγμής ο σκύλος ξέρει να ανεβαίνει στο κρεβάτι και δεν καταλαβαίνει γιατί τιμωρείτε!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
αφου δεν εχει θεμα ο σκυλος του δειχνουν το μποξακι και καθετε μια χαρα ησυχος το βραδι μετα θα καταλαβει οτι εκει κοιμαμαι.οχι οτι δεν ισχθει αυτο που λες αλλα αναλογως τι θελει για μενα πρεπει ο σκυλος να ξερει το μποξ

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
To crate βοηθά το σκύλο να αισθάνεται ασφάλεια εφοσον δώθει σαν "εναλλακτικη" αντι του κρεββατιου.

omek07

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2010
52
0
ωπ παιδια συγνώμη διάβαζα ένα βιβλίο για σκυλους και δεν πρόσεξα ότι μου απαντησατε .

Φίλε st3li0s εννοείς να του δίνω λιχουδιές ??? πόσες λιχουδιές μπορω να δίνω στον Εκτορα ??? φαντάσου είναι ήδη 25 κιλά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να τον βάλω μέσα σε ένα creta γιατι το σκυλι ήταν δύο μήνες μέσα σε τέτοιο και δεν θέλω να το κάνω να νιωσει πάλι κλεισμένο .........

Αρα να του δίνω λιχουδιές τι να κάνω ???

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι σίγουρα ο σκύλος αισθάνεται ασφάλεια μέσα εκεί και ηρεμεί αλλά δεν μαθαίνει!

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα!

Σκύλος 3 μηνών προσπαθεί να κοιμάται με τους ιδιοκτήτες πάνω στο κρεβάτι!
Οι ιδιοκτήτες αγοράζουν Crate για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο!
Για τους επόμενους μήνες ο σκύλος κοιμάται στο Crate!
Ο σκύλος 5,6,7 μηνών τυχαίνει να κοιμηθεί εκτός Crate ένα βράδυ!
Ποιος λέει ότι δεν θα επιχειρήσει να ανέβει στο κρεβάτι?

Αφού δεν έχει μάθει να κοιμάται κάπου εκτός κρεβατιού!Μπορεί το Crate να ηρεμεί το σκύλο αλλά πολλές φορές "κουκουλώνει" καταστάσεις ή τις κρατάει σε αναμονή!
Γι'αυτό πρέπει να ξέρουμε την χρήση του!

omek07

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2010
52
0
Το ίδιο είναι και με το δέσιμο στο καλοριφέρ ετσι ???

Δεν του μαθαίνω να μην ανεβαίνει στο κρεβάτι αλλά ότι πρέπει να είναι δεμένος στο καλοριφέρ για να κοιμηθεί στο μαξιλάρι του...

Εγω θέλω να τον κάνω να καταλάβει ότι το κρεβατάκι του είναι εκεί και όχι στο κρεβάτι που κοιμάμαι εγώ...

Ωπ παιδια τον πάω βόλτα γιατι χτύπησε το κουδουνάκι!!!... Όταν θέλει να βγει στριφογυρίζει και είναι δίπλα στην πόρτα ...

Επανέρχομαι .....

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
στελιο αυτο που λες γινεται και με ενα κρειτ.πρεπει αυτο που λες να γινετε σε κρεβατακι ας γινει στο κρειτ.το ιδιο ειναι απλα με το κρειτ ο σκυλος μαθαινει ενα πραμα συν οτι οταν μπαινει μεσα(οταν εχω κοσμο σπιτι για να μην ειναι στα ποδια μου ας πουμε).δε λυσομαναει για να βγει οξω.εσυ δε χρησιμοποιεις κρειτ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ωπ παιδια συγνώμη διάβαζα ένα βιβλίο για σκυλους και δεν πρόσεξα ότι μου απαντησατε .

Φίλε st3li0s εννοείς να του δίνω λιχουδιές ??? πόσες λιχουδιές μπορω να δίνω στον Εκτορα ??? φαντάσου είναι ήδη 25 κιλά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να τον βάλω μέσα σε ένα creta γιατι το σκυλι ήταν δύο μήνες μέσα σε τέτοιο και δεν θέλω να το κάνω να νιωσει πάλι κλεισμένο .........

Αρα να του δίνω λιχουδιές τι να κάνω ???
Μπορείς να κάνεις το εξής...

Πόσο ξηρά τρώει ο Έκτωρας την ημέρα?Πχ. 400γρ.?

Θα αφαιρέσεις κάποια γραμμάρια πχ θα τα κάνει 350γρ!

Με τα 50 γρ διαφορά θα κόψεις λίγη γαλοπούλα/ζαμπόν ή ότι άλλο θες και θα την έχεις στο κομοδίνο σου!

Ένα βράδυ που θα πατε για ύπνο θα πάρει το στρωματάκι του και θα το βάλεις στο δωμάτιο σας!

Τα 50 γρ. γαλοπούλα θα τα έχεις στο κομοδίνο δίπλα και θα βάλεις τον σκύλο να ξαπλώσει στο στρωματάκι του!Λιχουδίτσα!
Αν πάει να σηκωθεί ξανά στο στρωματάκι του!Λιχουδίτσα!
Κάποια στιγμή θα βαρεθεί και θα κοιμηθεί!Κλείνεις και εσύ τα φώτα και αφού έχεις πάει 3-4 το ξημέρωμα κοιμάσαι!

Θέλει υπομονή και να ξοδέψεις κάποια βράδια για να τον δώσεις να καταλάβει!

Όπως καταλαβαίνεις και εσύ η μέθοδος του βγάζω τον σκύλο στο μπαλκόνι ή τον δένω στο καλοριφέρ δεν έχει να δώσει στο σκύλο κάτι!Και το καλοριφέρ θα ξηλωθεί κάποια στιγμή και αργότερα θα αρχίσει να γαυγίζει στο μπαλκόνι επειδή ΔΕΝ καταλαβαίνει γιατί τον βγάζετε εκεί και δεν θα μάθει ποτέ να κοιμάται ΜΕΣΑ στο σπίτι και ΔΙΠΛΑ σας με ΗΡΕΜΙΑ!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
στελιο αυτο που λες γινεται και με ενα κρειτ.πρεπει αυτο που λες να γινετε σε κρεβατακι ας γινει στο κρειτ.το ιδιο ειναι απλα με το κρειτ ο σκυλος μαθαινει ενα πραμα συν οτι οταν μπαινει μεσα(οταν εχω κοσμο σπιτι για να μην ειναι στα ποδια μου ας πουμε).δε λυσομαναει για να βγει οξω.εσυ δε χρησιμοποιεις κρειτ?
Είδες,αν ο σκύλος μάθει από μικρός ότι όταν θα έρχεται κόσμος στο σπίτι θα μπαίνει μέσα στο Crate κανείς δεν εγγυάται ότι μια φορά αν τύχει και είναι έξω από το Crate θα κάτσει ήσυχος!Ηρεμεί ναι μεν,σε απαλλάσσει από τα πολλά "μη" αλλά δεν μαθαίνει στο σκύλο να κάθεται ήσυχα ΜΕ κόσμο!Προτιμότερο θα ήταν να μάθει ο σκύλος την εντολή "Θέση σου" και ένα ισχυρό "μείνε" και μετά κλείστον στο Crate όσο θέλεις(γιατί έτσι σου κάπνισε)

Εγώ ναι χρησιμοποιώ Crate σε περιπτώσεις που κάνω κάποια δουλειά και δεν τον επιβλέπω!
Ξέρει όμως την εντολή "θέση σου" και ισχυρό "μείνε" αλλά για πρακτικούς λόγους τον βάζω και μέσα στο Crate του!

Εδώ εμείς όμως μιλάμε για έναν σκύλο που δεν γνωρίζει καν πως πρέπει να συμπεριφερθεί αλλά τον βάζουμε στο Crate!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97