Λαμπραντόρ και περιβάλλον

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι όχι το ύφος μου δεν ήταν απότομο!Δεν είναι σκοπός μου!Κάθε άλλο!

Ο σκύλος μου δεν προλαβαίνει να θελήσει πιπί γιατί βγαίνει βόλτα έξω πριν ακόμα θελήσει!Δηλαδή βγαίνει αρκετές βόλτες!
Ο σκύλος εκπαιδεύεται από την στιγμή που θα έρθει σπίτι και θα ενταχθεί στην καθημερινότητα μας!Από 2 μηνών δηλαδή!
Στην αρχή θα τα κάνει μέσα στο σπίτι αλλά με τον καιρό με λεκτική αποτροπή θα τον μάθεις να τα κάνει έξω!Κάθε επόμενη φορά την στιγμή που θα πάει να τα κάνει θα τον αποτρέπεις και θα τον πηγαίνεις έξω!Λεκτική αποτροπή μέσα στο σπίτι και επιβράβευση όταν τα κάνει έξω!Αυτό δεν γίνεται σε μία μέρα,παίρνει μήνες!Σίγουρα θα γίνεις κολλητός με την σφουγγαρίστρα για αρκετό διάστημα μέχρι να καταλάβει το κουτάβι ότι θα πρέπει να τα κάνει έξω!

Ο σκύλος ΠΡΕΠΕΙ να εκπαιδευτεί για μια καλύτερη συμβίωση μέσα στο σπίτι!
Το πως θα πρέπει να το ορίσει ο ιδιοκτήτης είτε με εκπαιδευτή είτε μόνος του αλλά ο σκύλος θα πρέπει να ξέρει κάποιες εντολές για να κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη!
Το βαθμό της εκπαίδευσης επίσης θα τον ορίσει ο ιδιοκτήτης!Αν θέλει ο σκύλος να μάθει 2 εντολές τότε τις κάνει μόνος του!Αν ο σκύλος θέλει να εκπαιδευτεί στην βασική υπακοή απευθύνεται σε εκπαιδευτή!

Όλα θέλουν τον χρόνο τους!

Πιστεύω ότι είσαι ενήλικος άνθρωπος και όπως καταλαβαίνεις τη λέξη "ξύλο" δεν την χρησιμοποίησα καθόλου!
Άρα θα πρέπει να λείπει από κάθε μυαλό!Τίποτα δεν γίνεται με ξύλο!Νομίζω πως είναι αυτονόητο!
Όταν υπάρχει αγάπη και θέληση να μάθεις κάτι στον σκύλο σου,συμπεριφορές και εντολές,δεν χωράει η λέξη "ξύλο" και "βία",γιατί να 'σαι σίγουρος ότι αν χρησιμοποιήσεις ξύλο και βία θα στα ανταποδώσει ο σκύλος κάποια μέρα χειρότερα!
Νομίζω ότι το κεφάλαιο αυτό το κλείσαμε και πως είναι αυτονόητο!
Οπότε αποφεύγονται οποιεσδήποτε μέθοδοι εκπαίδευσης με χρήση βίας είτε αν γίνουν από εκπαιδευτή είτε από σένα!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Οσο για το αν θα μενει στο μπαλκονι,καλυτερα να διαλεξεις αλλη ρατσα γιατι τα Λαμπραντορ ειναι πολυ ανθρωποκεντρικα σκυλια,ολος ο κοσμος τους εισαι εσυ!Αν δεν γινετε αλλιως καλυτερα να διαλεξεις μια πιο "ανεξαρτητη" ρατσα

Κανένα σκυλί δεν θα είναι ευτυχισμένο εάν μένει μόνο στο μπαλκόνι. Είτε είναι labrador είτε οτιδήποτε άλλο.Ένα καναρίνι ίσως.

.Και οχι μια βολτα,2 και πανω,και η μια πανω απο 1,5 ωρα για εκτονωση!!

Ανάλογα την φυλή.

Αν το σκυλι μενει εξω,θα νιωθει οτι ειναι εκτος αγελης και θα εχει καταθλιψη
Δεν ισχύει πάντα αυτό.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
εγω πιστευω πως θα ηταν καλυτερα να μην παρεις καθολου σκυλο.. ειπες και μονος σου οτι δουλευεις πολυ και δεν θα εχεις αρκετο χρονο για να ασχοληθεις. ειδικα τα λαμπραντορ θελουν να ειναι μαζι με τον ιδιοκτητη τους 24 ωρες το 24ωρο. θελουν συνεχεια παιχνιδια χαδια και ειναι πολυ ζημιαρικα. γενικα τα λαμπραντορ θεωρουνται "τρελοσκυλα", εχουν απιστευτη ενεργεια και αν παρεις σκυλο και δεν το βγαζεις εξω συνεχεια να εκτονωνεται θα στρεψει αλλου την προσοχη του. αυτο σημαινει πως απο τη βαρεμαρα του θα μασουλαει οτι βρει και θα σου κανει ζημιες. τα σκυλια θελουν να τους αφιερωνεις χρονο, ειναι σαν να εχεις ενα παιδι. οποτε ειναι κριμα να το παρεις και να ειναι δυστυχισμενος και επισης να νιωθεις και εσυ πιεση ισως και αγανακτηση καποιες φορες..

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Κανένα σκυλί δεν θα είναι ευτυχισμένο εάν μένει μόνο στο μπαλκόνι. Είτε είναι labrador είτε οτιδήποτε άλλο.Ένα καναρίνι ίσως.
Οντος,εχεις δικιο...:rolleyes:

Ανάλογα την φυλή.
Τα Λαμπς εννουσα:p

Δεν ισχύει πάντα αυτό.
Τελος παντον δεν θα ειναι χαρουμενα..:(

billly

Active Member
2 Ιανουαρίου 2011
27
0
καταρχην δεν ειμαι καν ενηλικας!ειμαι 16 χρονων αλλα εννουσα το διαβασμα και το σχολειο καθως βρισκομαι στην τελικη ευθεια και προκειται να δοσω σε 1 χρονο πανεληνιεσ!

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Και εγω 15 ειμαι :p
Φιλε...ουτε εγω εχω σκυλο...λογο της μανας μου!Δεν θελει σκυλο με τιποτα...Και εγω Λαμπραντορακι θελω,αλλα επειδη ξερω οτι ετσι οπως ειμαι τωρα δεν θα μπορεσω να του προσφερω αυτα που αξιζει...δεν το τραβαω αλλο!Και ποσο μαλλον για σενα,που εχεις πολυ περισσοτερο διαβασμα,και περισσοτερες ευθυνες,δεν θα εχεις χρονο!Τον στρατο μετα τον σκευτηκες;Τις σπουδες;Εγω θα περιμενω να τελειωσω το στρατο,και μετα θα δω ΑΝ μπορεσω να παρω σκυλο...αλλιως,οποτε μου κατσει!Θελω απιστευτα σκυλο...αλλα αναγκαστικα πρεπει να περιμενω!Αν δεν ειναι διατεθιμενος καποιος απο την οικογενεια σου να το φροντιζει και να το αγαπα οπως θα εκανες εσυ...καλυτερα μην παρεις......
οσο για το εκτρεοφειο...ξερω ενα πολυ καλο!!!! :D

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Εν το μεταξυ...μεχρι να παρεις σκυλο ενημερωσου οσο πιο πολυ μπορεις,για να προσφερεις οτι καλυτερο μπορεις να προσφερεις στο μελλον στον σκυλακο σου!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
billy,
γιατί δεν κάθεσαι να διαβάσεις, να πας καλά στις πανελλήνιες... ;) κι όταν με το καλό είσαι φοιτητής κι (ίσως) έχεις περισσότερο χρόνο,
να κάτσεις να ενημερωθείς σωστά για τις ανάγκες ενός σκύλου κι άρα να καταλάβεις αν μπορείς ή όχι να ανταπεξέλθεις σε αυτές; ;)

Ο σκύλος δεν είναι "άντρα θέλω, τώρα το θέλω", "μπλουζάκι που θα βάλω σήμερα για να αρέσω κι αύριο θα το βάλω για πλύσιμο"... :)

Είναι ένα ζωντανό πλάσμα και πρέπει να του φέρεσαι ανάλογα.
Μπορεί να μην έχει τις ίδιες ανάγκες με σένα, αλλά έχει άλλες εξίσου σημαντικές!

Δεν φαίνεται να είσαι ακόμα έτοιμος για αυτό... Συγγνώμη, που στο λέω, αλλά πρέπει να το παραδεχτείς! :)

Οι γονείς σου το ξέρουν ότι ψάχνεις για σκύλο; Θέλουν κι εκείνοι σκύλο; τις ευθύνες τις γνωρίζουν;

edit: Άκου και τον Labrador Retriever, που τα λέει σωστά! :)

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
billy,
γιατί δεν κάθεσαι να διαβάσεις, να πας καλά στις πανελλήνιες... ;) κι όταν με το καλό είσαι φοιτητής κι (ίσως) έχεις περισσότερο χρόνο,
να κάτσεις να ενημερωθείς σωστά για τις ανάγκες ενός σκύλου κι άρα να καταλάβεις αν μπορείς ή όχι να ανταπεξέλθεις σε αυτές; ;)

Ο σκύλος δεν είναι "άντρα θέλω, τώρα το θέλω", "μπλουζάκι που θα βάλω σήμερα για να αρέσω κι αύριο θα το βάλω για πλύσιμο"... :)

Είναι ένα ζωντανό πλάσμα και πρέπει να του φέρεσαι ανάλογα.
Μπορεί να μην έχει τις ίδιες ανάγκες με σένα, αλλά έχει άλλες εξίσου σημαντικές!

Δεν φαίνεται να είσαι ακόμα έτοιμος για αυτό... Συγγνώμη, που στο λέω, αλλά πρέπει να το παραδεχτείς! :)

Οι γονείς σου το ξέρουν ότι ψάχνεις για σκύλο; Θέλουν κι εκείνοι σκύλο; τις ευθύνες τις γνωρίζουν;

edit: Άκου και τον Labrador Retriever, που τα λέει σωστά! :)

Ειμαι παθον γι' αυτο! :p

billly

Active Member
2 Ιανουαρίου 2011
27
0
oi goneis moy προκειται να μου παρουν σκυλο μετα το σχολειο αλλα εγω ειμαι τοσο πορομενος που κανω ονειρα απο τωρα!!!!τις ευθυνες τις γνοριζουν ,αν και ο σκυλοσ θα αποτελεσει δικια μου ευθυνη!labrador retriever ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου!πιο ειναι αυτο το εκτροφειο??και ποιεσ οι τιμες περιπου??

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Χαχαχα!Εγω να δεις πορωση!...Σε λιγο θα κοιμαμαι με ενα αρκουδακι Λαμπραντοr :p
...Ειναι και ο ιδοκτητης του εκτροφειου αυτου εδω μεσα...στο φορουμ!!!!!! :D :D :D

Last edited by a moderator:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το σκυλί που ζει μόνιμα σε μπαλκόνι είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα απο αυτό που ζει στην αυλή, μυρίζει απο τις ακαθαρσίες του και έχει στραβά πόδια λόγω της ολισθηρότητας καθώς και πολλούς εχθρούς λόγω του γαυγίσματος και δυστυχισμένους ιδιοκτήτες.

Για μπαλκόνι ούτε να το σκέπτεσαι.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
το σκυλί που ζει μόνιμα σε μπαλκόνι είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα απο αυτό που ζει στην αυλή, μυρίζει απο τις ακαθαρσίες του και έχει στραβά πόδια λόγω της ολισθηρότητας καθώς και πολλούς εχθρούς λόγω του γαυγίσματος και δυστυχισμένους ιδιοκτήτες.

Για μπαλκόνι ούτε να το σκέπτεσαι.

Δηλαδη;Και μεσα στο σπιτι ας πουμε και εμεις εχουμε πλακακια.Σαν αυτα του μπαλκονιου.Πρεπει να υπαρχουν χαλια μονιμα στο σπιτι για να μη γλιστραει;Δεν ειναι ιδιαιτερα ολισθηρο το πατωμα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
είπα για μόνιμα Ηλία, οχι οτι δεν μπορεί να βγαίνει στο μπαλκόνι,

μέσα στο σπίτι τουλάχιστον όσο είναι σε ανάπτυξη στρώνουμε χαλιά να μην γλυστράει.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
off και οn topic

Ερώτηση ενήλικος σκύλος όχι στην ανάπτυξη όχι μεγάλος αν παίζει έντονα μια στις τόσες σε δάπεδο που γλυστράει έχει πρόβλημα?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Η Ηρα συχνα γλυστραει οταν τρεχει για το φαγητο!
Και ο δικός μου έφαγε μια κωλοτούμπα πριν μερικές μέρες στον πάγο...
το γλύστρημα σίγουρα δεν κάνει καλό πάντως σε αντιστοιχεία ένας αγύμναστος άνθρωπος με έναν αθλητή δεν θα έχουν τις ίδιες φθορές σε τυχόν πέσιμο.