Λαμπραντόρ και περιβάλλον

billly

Active Member
2 Ιανουαρίου 2011
27
0
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΠΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.1)ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΞΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ?ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ?2)ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ?3)ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΣΤΕΙΡΟΣΗ?4)ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ?5)ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΩ?(ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΟΣΕΙΣ).......ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ!!:(:(:(

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Απο οτι καταλαβαινω εχεις ενα αρκετα φορτωμενο προγραμμα επομενως μηπως να ξανασκεφτεις την αποφαση σου να παρεις καποιο σκυλο?
Μιλαμε για ενα ζωντανο πλασμα που εχει τις αναγκες του (μεσα στις οποιες ειναι και οι καθημερινες βολτες τουλαχιστον 2 φορες την ημερα) και οχι για καποιο παιχνιδι που θα το "παρκαρεις" σε ενα μπαλκονι και θα του διαθετεις λιγο χρονο οταν οι υποχρεωσεις σου το επιτρεπουν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
billy καλώς ήρθες στο φόρουμ και καταρχάς μην γράφεις κεφαλαία :)
Από κει και πέρα...
1) Μπορεί δεν μπορεί, απαγορεύεται βάσει νόμου, να ζει το σκυλί στο μπαλκόνι.
2) Ολα τα σκυλιά γαυγίζουν. Αλλά λιγότερο, άλλα περισσότερο. Εξαρτάται από άπειρα πράγματα.
3) Για ποιόν λόγο συζητάς την στείρωση;
4) Το πόσο στοιχίζει, θα στο πει ο εκτροφέας, αλλά το κόστος αγοράς συγκριτικά με το κόστος της διά βίου συντήρησης ενός οποιουδήποτε σκύλου, είναι σταγόνα στον ωκεανό.
5) Είναι απολύτως αναγκαίο να το βγάζεις κάθε μέρα και όχι μόνο μία φορά την ημέρα, έξω. Μόνο να σκεφτείς, πόσες φορές θα θέλει να πάει τουαλέττα, φτάνει. Γιατί αν σκοπεύεις, να κάνεις τουαλέττα του σκύλου, την βεράντα σου, να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις προβλήματα με την γειτονιά και κατ' επέκταση τον νόμο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Είσαι σίγουρος/η ότι θες σκύλο; Ειδικά με την τελευταία ερώτηση, το σκότωσες. Το λάμπραντορ όχι μόνο θέλει βόλτες καθημερινά, αλλά και αρκετή άσκηση.

billly

Active Member
2 Ιανουαρίου 2011
27
0
καταλαβαινω παιδια....αλλα διαβαζω σε διαφορες σελιδες οτι καποια σκυλια προτιμουν να ζουν εξω απο το σπιτι......πχ(λαμπραντορ,βερνης,ποιμενικο γερμανικος)δν ξερω...ισωσ εχετε δικιο...ευχαριστω πολυ

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τα σκυλια προτιμουν να ζουν εξω απο το σπιτι,οταν ζει και η οικογενεια που τον εχει εξω.Οταν η οικογενεια ζει μεσα σε σπιτι,ολα τα σκυλια προτιμουν να μενουν μεσα κι αυτα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Labrador είναι ανρθωποκεντρικότατο σκυλί και θέλει να είναι με τους ανθρώπους του. Το τι γρατζούνημα έφαγαν οι πόρτες των ανθρώπων που τα έχουν έξω να σου πούνε ;) Επίσης και στην αυλή να ζει ο σκύλος θέλει τις βόλτες του.

billly

Active Member
2 Ιανουαρίου 2011
27
0
μαλλον εχετε δικαιο....berna το σκυλι στην φοτο ειναι λαμπραντορ;;;παντως ειναι υπεροχο!!!!!!σκετη γλυκα!!!εγω δν το θελω μεσα στο σπιτι μονο και μονο για να μην μου τα καταστρεψει ολα....εχω ακουσει οτι ειδικα τα λαμπραντορ σου τρωνε τα παντα απο καλοδια μεχρι κινητα,τηλεκοντρολ,επιπλα και οτι μπορει να βαλει στο στομα του!!!δηλαδη μεχρι να ενιλικιοθει πρεπει να μου καταστρεψει τα παντα στο σπιτι;;;και εκτωσ απο αυτο δν θελω ακαρθασιες....το ξερω οτι ζητω πολλα γι αυτο σασ ζητω βοηθεια...παντως ευχαριστω πολυ!!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πιστεύω πως το λάμπρανορ δεν είναι η κατάλληλη φυλή για σένα, εκτός αν αλλάξεις σκεπτικό. Οχι, δε θα σου φάει όλο το σπίτι, και ναι, θα έχεις ακαθαρσίες στην αρχή μέχρι να μάθει...

Το σκυλί στην φωτό είναι λάμπραντορ. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μην πάρεις σκύλο!

Άσε τι έχεις ακούσει!

Κοίταξε να ενημερωθείς και να αφήσεις τους αστικούς μύθους στην άκρη!

Μόνο ένας αστικός μύθος υπάρχει και ισχύει...το σκυλί και το παιδί όπως το μάθεις είναι!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
st3li0s συμφωνώ! Αν και την τελευταία σου πρόταση ελπιζω ο φίλος μας να μην την εκλαβει ως " αν τον μάθω να ζει στο μπαλκόνι μια χαρά θα ειναι"! billly θα ζει αλλα δυστυχισμένος! Δεν είσαι ετοιμος για σκύλο... μελέτησε το λίγο παραπάνω!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΠΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.1)ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΞΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ?ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ?2)ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ?3)ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΣΤΕΙΡΟΣΗ?4)ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ?5)ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΩ?(ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΟΣΕΙΣ).......ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ!!:(:(:(
1. Ναι μπορεί να ζήσει στο μπαλκόνι από κουτάβι μέχρι να πεθάνει, αλλά θα είναι ένα δυστυχισμένο ζώο. Ο σκύλος είναι ένα αγελαίο ζώο και η απομόνωση τον μεταλλάσει σε ένα προβληματικό ζώο.

2. Γαβγίζουν πολύ, όπως κάνουν και αρκετές καταστροφές αν δεν εκτονώνονται αρκετά (μην ξεχνάμε πως πρόκειται για retriever).

3. Η στείρωση κοστίζει γύρω στα 200 ευρώ.

4. Η τιμές πώλησης στην Ελλάδα κυμαίνονται μεταξυ 800 και 1000 ευρώ.

5. Είναι αναγκαίο να τον βγάζεις κάθε μέρα έξω, τουλάχιστον μια φορά.

Αυτά. :)

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
1. Ναι μπορεί να ζήσει στο μπαλκόνι από κουτάβι μέχρι να πεθάνει, αλλά θα είναι ένα δυστυχισμένο ζώο. Ο σκύλος είναι ένα αγελαίο ζώο και η απομόνωση τον μεταλλάσει σε ένα προβληματικό ζώο.

2. Γαβγίζουν πολύ, όπως κάνουν και αρκετές καταστροφές αν δεν εκτονώνονται αρκετά (μην ξεχνάμε πως πρόκειται για retriever).

3. Η στείρωση κοστίζει γύρω στα 200 ευρώ.

4. Η τιμές πώλησης στην Ελλάδα κυμαίνονται μεταξυ 800 και 1000 ευρώ.

5. Είναι αναγκαίο να τον βγάζεις κάθε μέρα έξω, τουλάχιστον μια φορά.

Αυτά. :)

Απ οσο εχω διαβασει,και εχω δει...τα Λαμπραντορ και τα Γκολντεν δεν γαβγιζουν συχνα,σχεδων ποτε!...Για τα αλλα δεν ξερω,παντος για αυτες τις 2 ρατσες ετσι εχω δει και διαβασει:rolleyes:

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Για το γαβγισμα εννοεις;Εννοουνται αυτες οι συνθηκες οταν το κουταβι μεγαλωνει φυσεολογικα,αν ειναι στο μπλαλκονι σωσκλιστο,λογικο ειναι...απ τη βαρεμαρα του...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@Labrador Retriever

Έγραψα: ΑΝ ΔΕΝ εκτονώνονται αρκετά. Τότε όχι μόνο γαβγίζουν, αλλά χαλανε τον κόσμο γενικως. :)

billly

Active Member
2 Ιανουαρίου 2011
27
0
stelio se parakalw stamata να εισαι αποτομος!ισος επειδη δν ειχα ποτε μου σκυλι να εχω αυτο το σκεπτικο.το τελευταιο που ειπες με προβληματησε.....δηλαδη εσενα το σκυλακι σου οταν θελει πιπι τι κανει;;;πως το εκπαιδευσες;;θα παρει πολυ καιρο;;;και τι ρατσα ειναι το σκυλακι σου?(παιζει και αυτο ρολο στην εκπαιδευση)εσενα ποσο καιρο σου πηρε;;;;;ελπιζω να μην το πηγες σε εκπεδευτη γιατι ειναι δυσκολο να πληροσω...και εκτος απο αυτο εχω ακουσει οτι οι 9 στα 10 σκυλια δυστυχως μαθαινουν με ξυλο στα εκπαιδευτιρια....αληθευει???παντως ευχαριστω πολυ

αα και κατι αλλο!!το μπαλκονι μας ειναι τεραστιο,ενω το σπιτι μικρο(ελεος!!!!)αν ασχολουμαι καθε μερα μαζι του για πολλυ ωρα και το βγαζω μια φορα την μερα...θα ειναι στεναχορημενο ακομα???με απογοιτευσατε !!!!!!!!!!!

πραγματικα δεν θελω να νομιζετε οτι ειμαι σκληρος!!!αντιθετως αν δειτε καποιες στιγμες απο την ζωη μου θα αλλαξει ΡΙΖΙΚΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ....ειλικρινα δεν μπορειτε να φανταστειτε πωσ εκανα για ενα αδεσποτο γατακι που νομιζα οτι πεθανε!(επειδη το ειχαμε χασει για 1 μερα στο χωριο....)εκλαιγα λες και γινοταν η συντελια του κοσμου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!και μετα απο 1 ωρα το ειδα να παιζει με το αδερφακι του πισω απο την αυλη μας που δν ειχα ψαξει(ελεος!!!!)

Last edited by a moderator:

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Aυτο το ειπε για μενα.Η εκπαιδευση δεν θελει πολυ καιρο,υπομωνη και να "πιασεις" το νοημα θελει.Αμα διαβασεις σχετικα πραγματα στο νετ πιστευω θα σαι ενταξει στο θεμα εκπαιδευση.Στα εκπααιδευτηρια που παιρνουν και κρατανε το σκυλο δεν ξερεις καν τι του κανουν.Τ οκαλυτερο ειναι εαικπαιδευτης στο σπιτι αλλα δεν νομιζω να χρειαζεσαι για βισικη υπακοη.Οσο για το αν θα μενει στο μπαλκονι,καλυτερα να διαλεξεις αλλη ρατσα γιατι τα Λαμπραντορ ειναι πολυ ανθρωποκεντρικα σκυλια,ολος ο κοσμος τους εισαι εσυ!Αν δεν γινετε αλλιως καλυτερα να διαλεξεις μια πιο "ανεξαρτητη" ρατσα.Και οχι μια βολτα,2 και πανω,και η μια πανω απο 1,5 ωρα για εκτονωση!!
Αν το σκυλι μενει εξω,θα νιωθει οτι ειναι εκτος αγελης και θα εχει καταθλιψη

Last edited: