Λαμπραντορίνα 5 μηνών ΔΕ λερώνει έξω

fani_lab

Member
17 Δεκεμβρίου 2009
5
0
Καλησπέρα!
Είμαι από τους τυχερούς που έχουν λαμπραντόρ και ενώ το έχω 5 μήνες έχω δεθεί απίστευτα με αυτό το καταπληκτικό πλάσμα, που ονομάζεται Νάλα.
Είναι το δεύτερο σκυλί που έχουμε, το άλλο είναι 12 χρονών σπιτς.
Αυτό που με αποσχολεί είναι ενώ την εκπαιδεύω και έχει μάθει πάαααρα πολλά, δεν μπορεί να μάθει ότι πρέπει να λερώνει έξω και όχι στο χώρο της. Την πήρα 3 μηνών, από την αρχή 2 φορές τη μέρα βόλτα αλλά το κακό είναι ότι επειδή έχω κήπο, το σκυλί μετά από τον πρώτο μήνα μαζί μας στο σπίτι πήγε στο δικό του χώρο που είναι δίπλα στον κήπο. Με σπιτάκι και ειδική διαμόρφωση, είμαστε συνέχεια μαζί της. Δεν λερώνει όμως ποτέ έξω, ακόμα και αν είμαστε 6-7 ώρες έξω από το σπίτι για βόλτα και τρέξιμο.
Έχω δοκιμάσει να πάω εφημερίδες έξω και να τις μυρίσει, τίποτα. Τη μαλώνω όταν τα κάνει εκεί (που είναι και δίπλα στο σπιτάκι της), αλλά το ίδιο.
Παρακαλώ, αν μπορείτε βοήθεια!
Ευχαριστώ πολύ.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Επισης "διπλα στον κηπο" πως γινεται να "ειμαστε συνεχεια μαζι της" ? Μενετε και σεις στο σπιτακι της ?:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ελπίζω να μην αρχίσει τώρα η κόντρα του μέσα και έξω από το σπίτι :-| Εγώ θα πω μόνο ότι ξέρω πολλά κουτάβια που συμπεριφέρονται μ' αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω γιατί ενώ μπορεί να περνάνε πολύ ώρα έξω, περιμένουν να γυρίσουν σπίτι, για να αδειάσουν. Κάποια ερμηνεία θα υπάρχει. Νομίζω όμως ότι με συνέπεια στις πολλές βόλτες (όσο περισσότερες έστω και κοντινές, τώρα που είναι μικρή τόσο καλύτερα), θα έρθει η ώρα που θα το καταφέρει. Μερικά πράγματα έρχονται απλώς στην ώρα τους. Υπομονή.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν έχεις το σκύλο μαζί σου μπορείς να βλέπεις ποτε θέλει να κάνει την ανάγκη του!
Τον αρπάς και τον πηγαίνεις εκεί που θέλεις εσύ κι όταν τα κάνει εκεί επιβραβεύεις σαν να σου είπε τα σωστά νούμερα του τζόκερ μετά από 100 τζακποτ!:p
Σιγά σιγά θα μάθει ότι εξω πρέπει να τα κάνει!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μολις την δεις και "ψαχνει"βγαζεις φωνη σαν να πεφτει το κτιριο(για να σταματησει)πρεπει να προκληθη πανικος(δεν ξεχναει μετα με τιποτα)αγκαλια παντοφλες και τρεχοντας εξω,την αφηνεις κατω(εκει που πρεπει),δεν μιλας δεν λαλας δεν παιζεις δεν κανεις τιποτα την αφηνεις να ψαξει να μυρισει και να τελειωνει(πριν τις παντοφλες βαλε και μια λιχουδια στην τσεπη)μολις τελειωση κανεις λες και τελειωσε το πανεπιστημιο,τις δινεις και την λιχουδια οχι παρακατω βολτα οχι παιχνιδια.
Οταν μετα δεις οτι ψαχνει θα την ρωτας "κακα?"και μετα θα την βγαζεις γρηγορα εξω,πολλα κουταβια επειδη παιζουμε μαζι τους εξω ξεχνιουνται,και για αυτο αν θελεις μπορεις να παιζεις μεσα και μετα να βγαινει εξω(συνηθως μετα το φαγητο και το παιχνιδι τα κουταβια θελουν).

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μολις την δεις και "ψαχνει"βγαζεις φωνη σαν να πεφτει το κτιριο(για να σταματησει)πρεπει να προκληθη πανικος(δεν ξεχναει μετα με τιποτα)αγκαλια παντοφλες και τρεχοντας εξω,την αφηνεις κατω(εκει που πρεπει),δεν μιλας δεν λαλας δεν παιζεις δεν κανεις τιποτα την αφηνεις να ψαξει να μυρισει και να τελειωνει(πριν τις παντοφλες βαλε και μια λιχουδια στην τσεπη)μολις τελειωση κανεις λες και τελειωσε το πανεπιστημιο,τις δινεις και την λιχουδια οχι παρακατω βολτα οχι παιχνιδια.
Οταν μετα δεις οτι ψαχνει θα την ρωτας "κακα?"και μετα θα την βγαζεις γρηγορα εξω,πολλα κουταβια επειδη παιζουμε μαζι τους εξω ξεχνιουνται,και για αυτο αν θελεις μπορεις να παιζεις μεσα και μετα να βγαινει εξω(συνηθως μετα το φαγητο και το παιχνιδι τα κουταβια θελουν).
Πέφτω κάτω με τις περιγραφές σου!!!!:paja1::paja1::paja1::paja1:

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
λοιπον ειναι πεντε μηνων το πηρες τριων μηνων και εισαι πεντε μηνες μαζι της:confused::confused:?????κατι δεν μου βγαινει στους υπολογισμους...:eek::eek:

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
μπερδεύτηκα λίγο :p
ο όμορφος αυτός σκυλάκος μένει στον κήπο ; και αν μένει στον κήπο που θα πρέπει να κάνει τα κακά του;
μήπως εννοείς οτι θες να κάνει την ανάγκη του μόνο όταν πηγαίνετε βόλτα για να είναι ο κήπος καθαρός ;

συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα :(:(

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
μπερδεύτηκα λίγο :p
ο όμορφος αυτός σκυλάκος μένει στον κήπο ; και αν μένει στον κήπο που θα πρέπει να κάνει τα κακά του;
μήπως εννοείς οτι θες να κάνει την ανάγκη του μόνο όταν πηγαίνετε βόλτα για να είναι ο κήπος καθαρός ;

συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα :(:(
και γω μπερδευτηκα και εδω γιατι λιγο δυσκολο να ξεχωρισει κουταβι πεντε μηνων το εξω στον κηπο απο το πιο εξω εκτος κηπου..δεν εχω ακομα σκυλακι αλλα δεν νομιζω να ειναι ευκολο να διαχωρισουν τα διαφορα εξω..

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
δεν ξέρω τι εννοεί αλλά αυτό που ξέω είναι πως ένα κουτάβι 5 μηνών κάνει πιπί του αρκετές φορές την μέρα, και ένα ενήλικο πρέπει να βγαίνει τουλάχιστον 3 φορές.
2 φορές είναι πολύ λίγο για το κουτάβι, σιγά μην περιμένει να το πάνε βόλτα...:D:D:D
αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εμενα παντως τα κανουν στον κηπο και ειμαι ευχαριστημενη γιατι μετα ακολουθει αναλυση ποιος εκανε ,τι εκανε κλπ.Αν τα κανουν εξω που να μαζευω απο 14 σκυλια και να ψαχνω ποιος δεν εκανε καλα κακα

fani_lab

Member
17 Δεκεμβρίου 2009
5
0
λοιπόν, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Το έχω από 3 μηνών δλδ 2 μήνες, και όσον αφορά τον κήπο μένω σε μονοκατοικία και ο σκύλος είναι ας πούμε στη βεράντα του σπιτιού προς τον κήπο, όχι μέσα στο σπίτι. Εννοούσα ότι δεν είναι μόνη της σε ένα χώρο.
έχω προσπαθήσει πολύ πολύ, με εφημερίδες λερωμένες και γρήγορα έξω, με μάλωμα μόλις πάει να τα "κάνει" και γρήγορα έξω, και πολλή επιβράβευση όταν μυρίζει έξω. Τη βγάζω επίσης στις ώρες που είναι για να τα "κάνει", μπορεί και 5 φορές την ημέρα.
Το θέμα που με προβληματίζει είναι αν υπάρχει περίπτωση το εκτροφείο από όπου την πήρα, να είχε τα σκυλιά σε άσχημες συνθήκες, δλδ όλα μαζί, στον ίδιο χώρο να τρώνε και να λερώνουν, κλπ, και αυτό να της έχει αποτυπωθεί στο μυαλό.
Κάτι τελευταίο, επειδή έχω και άλλο έναν σκύλο προσπάθησα να τους βγάζω μαζί ώστε να μιμηθεί, αλλά μάταια. Το τελευταίο που σκέφτομαι είναι κάποια εκδρομή, ώστε να αναγκαστεί να πάει κάπου διαφορετικά εφόσον θα περάσει αρκετές ώρες έξω.

fani_lab

Member
17 Δεκεμβρίου 2009
5
0
Και κάτι ακόμα. Μήπως η δυσκολία στο θέμα αυτό έχει να κάνει με το ότι είναι θηλυκό?
Ευχαριστώ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να ρωτήσω κάτι...από τη βεράντα έχει πρόσβαση στο κήπο η πρέπει να τη πηγαίνεις εσύ???
Προσωπικά..διαφωνώ τελείως με το θέμα - βεράντα...και δεν καταλαβαίνω γιατί αγοράζει ο κόσμος σκυλιά εφόσον πρόκειται να τα έχει σε βεράντα..
Και το λαμπ ειδικά...δεν είναι σκυλί ούτε για μόνιμα στον κήπο ούτε για βεράντα, (βασικά δεν υπάρχει σκυλί που να κάνει για βεράντα!!!)...
:(:(:(

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
λοιπόν, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Το έχω από 3 μηνών δλδ 2 μήνες, και όσον αφορά τον κήπο μένω σε μονοκατοικία και ο σκύλος είναι ας πούμε στη βεράντα του σπιτιού προς τον κήπο, όχι μέσα στο σπίτι. Εννοούσα ότι δεν είναι μόνη της σε ένα χώρο.
έχω προσπαθήσει πολύ πολύ, με εφημερίδες λερωμένες και γρήγορα έξω, με μάλωμα μόλις πάει να τα "κάνει" και γρήγορα έξω, και πολλή επιβράβευση όταν μυρίζει έξω. Τη βγάζω επίσης στις ώρες που είναι για να τα "κάνει", μπορεί και 5 φορές την ημέρα.
Το θέμα που με προβληματίζει είναι αν υπάρχει περίπτωση το εκτροφείο από όπου την πήρα, να είχε τα σκυλιά σε άσχημες συνθήκες, δλδ όλα μαζί, στον ίδιο χώρο να τρώνε και να λερώνουν, κλπ, και αυτό να της έχει αποτυπωθεί στο μυαλό.
Κάτι τελευταίο, επειδή έχω και άλλο έναν σκύλο προσπάθησα να τους βγάζω μαζί ώστε να μιμηθεί, αλλά μάταια. Το τελευταίο που σκέφτομαι είναι κάποια εκδρομή, ώστε να αναγκαστεί να πάει κάπου διαφορετικά εφόσον θα περάσει αρκετές ώρες έξω.
Θα πρεπει να βρεις παση θυσια την χρονικη στιγμη που θα τα κανει!Αν την παρεις και βγειτε βολτα καποια στιγμη θα τα κανει!Να επιμεινεις και να κατσεις παραπανω στην βολτα!Δεν θα σκασει θα τις βγουνε...

Οσο για το εκτροφειο που λες δεν νομιζω να συμβαινει αυτο!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να ρωτήσω κάτι...από τη βεράντα έχει πρόσβαση στο κήπο η πρέπει να τη πηγαίνεις εσύ???
Προσωπικά..διαφωνώ τελείως με το θέμα - βεράντα...και δεν καταλαβαίνω γιατί αγοράζει ο κόσμος σκυλιά εφόσον πρόκειται να τα έχει σε βεράντα..
Και το λαμπ ειδικά...δεν είναι σκυλί ούτε για μόνιμα στον κήπο ούτε για βεράντα, (βασικά δεν υπάρχει σκυλί που να κάνει για βεράντα!!!)...
:(:(:(
Συμφωνώ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul