Κόψιμο αυτιών

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Έτσι λοιπόν έχουμε ένα σώφρονα Νομοθέτη που προβλέψε και αυτή την παράμετρο (διοτι οντως καποιες φορες οι ακρωτηριασμοι για λόγους υγειας είναι αναγκαιοι) στην οποία πάτησαν οι υπέρμαχοι των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων στους σκύλους, βάφτισαν τις ουρές και τα αφτιά «προβληματικές απολήξεις» και άρχισαν να πετσοκόβουν ότι τους πρόσβαλε αισθητικά. ;):)
Κατερίνα μου,

τις απόψεις μου τις στηρίζω, αλλά δεν χρωστάω σε κανέναν εξήγηση γι αυτές.
Ειδικά όταν μπαίνει κάποιος στην λογική του "γιατί δεν φοράς κράνος" - όσο διασκεδαστικό κι αν είναι αυτό!;)

Δεν θέλω να σε πείσω, άλλωστε δεν διεκδικώ ρόλο λαοπλάνου!
Να προβληματίσω θέλω, γιατί δεν έχω μάθει να αποδέχομαι αποφάσεις χωρίς να ρωτάω γιατί.

Ας μιλήσουμε για τους νομοθέτες και τους περιβόητους "νόμους επικίνδυνων σκύλων" λοιπόν!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Νομιζω, στο συνολο τα ωφελη του ακρωτηριασμου στις δεδομενες κοινωνικες συνθηκες για καθε σκυλο χωριστα ειναι αλλα, αλλά αντιστοιχης βαρυτητας με τα ωφελη που δικαιολογουν τον ευνουχισμο...:)
Αφού είναι αντίστοιχης βαρύτητας, ας το προωθήσουμε λοιπόν και στα αδέσποτα! Μαζί με τη στείρωση θα παίρνουν δώρο ένα περιποιημένο κόψιμο αφτιών και ένα κόψιμο ουράς!
Magnifique! :rolleyes:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Με καλυψε ο Μακης...

Ολοι αυτοι οι χαρακτηρισμοι που εκτοξευσατε ειναι ακριβως αποδεικτικοι της υστεριας που προερχεται απο τη νοοτροπια σας, Ροτι...
Εγω αναγνωριζω το δικαιωμα στον ιδιοκτητη να παρεμβει στο σκυλο του - εαν και οταν αυτο ειναι πλεονεκτικο και για τους δυο. Σε αυτη τη βαση δεχομαι και τον ευνουχισμο και τη στειρωση.

Υποδειγματικη η διαστροφη αυτων που εννοω στο τελευταιο ποστακι, Ροτι...

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κατερίνα μου,

τις απόψεις μου τις στηρίζω, αλλά δεν χρωστάω σε κανέναν εξήγηση γι αυτές.
Ειδικά όταν μπαίνει κάποιος στην λογική του "γιατί δεν φοράς κράνος" - όσο διασκεδαστικό κι αν είναι αυτό!;)

Δεν θέλω να σε πείσω, άλλωστε δεν διεκδικώ ρόλο λαοπλάνου!
Να προβληματίσω θέλω, γιατί δεν έχω μάθει να αποδέχομαι αποφάσεις χωρίς να ρωτάω γιατί.

Ας μιλήσουμε για τους νομοθέτες και τους περιβόητους "νόμους επικίνδυνων σκύλων" λοιπόν!
Προμηθέας συζήτηση κάνουμε..:)
Δεν κρίνουμε για τις επιλογές του καθενός, ούτε θέλουμε να πείσουμε.
Δεν βγαίνει καμια απόφαση εδώ..:)

Αλλα αν κάναμε την συζητηση που λες για το κράνος, τι θα μου έλεγες αν δεν ήθελες να το φοράς..?
Ασε με να φύγω νιώθοντας την ταχύτητα..

Με αυτήν την λογικη τα πάντα επιτρέπονται αν δεν παίρνουμε στον λαιμό μας άλλους..;):)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Αλλα αν κάναμε την συζητη που λες για το κράνος, τι θα μου έλεγες αν δεν ήθελες να το φοράς..?
Ασε με να φύγω νιώθοντας τηνταχύτητα..
ναι, αυτο θα σου ελεγε, σιγουρα:rolleyes:
εχεις φορεσει κρανος?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αν λάβουμε υπόψη και τα όσα μας λέει η νευρολογία, με το να ακρωτηριάζει κανείς ένα ζώο και μάλιστα σε ιδιαιτέρως σημαντικά γι' αυτό σημεία, δημιουργεί το φαινόμενο του brain phantom. Και ναι μεν δεν μπορεί να μιλήσει ο σκύλος και να μας το πει, όμως υποφέρει πολύ από την ανθρώπινη βλακεία.

Φυσικά διαφωνώ ριζικά, όπως ξέρετε, με την άποψη ότι οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να παρέμβουν στα ζώα τους με αυτό τον τρόπο. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να εφαρμόζεται η καινούρια νομοθεσία και μάλιστα να επιβάλλονται ακόμα πιο αυστηρές ποινές στους παραβάτες.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΜΑΚΗ said:
προσεξε τι θα πεις γιατι αυτοι που ψηφισαν την απαγορευση των καλωπιστικων εγχειρισεων συντομα θα ψηφίσουν και την μαζικη εξόντωση των αδέσποτων
Να προσέξω (γιατί να μην προσέξω? :rolleyes:), αλλά αυτό το συμπέρασμα από πού προκύπτει? (όχι τίποτα άλλο να ξέρω τι να προσέχω)! :confused:

ΜΑΚΗ said:
οπως την ησυχία τους θελουν απο τους αργόσχολους και καποιοι στη Ουαλια και ψηφισαν την απαγορευση του ηλεκτρικου κολάρου σαν μεσο βασανισμου
Και επειδή λοιπόν κάποιοι ψήφισαν έναν Νόμο για το e-collar στην Ουαλια, νομιμοποιούνται κάποιοι στην Ελλάδα να κάνουν παράνομα καλλωπιστικές επεμβάσεις στα σκυλιά τους? :confused:
Δεν καταλαβαίνω τη λογική αυτή ούτε τους παραλληλισμούς του κοψίματος ουράς/αφτιών με τα εκπαιδευτικά εργαλεία και τη στείρωση (και είμαι σίγουρη ότι δεν ευθύνεται το χρωμοσαμπουαν! :p)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Εγώ δεν βλέπω κάποιο δύσκολο συλογισμό ή πολύπλοκο...

Αφού τα δημιουργώ όπως θέλω και τα χρησιμοποιώ για ότι θέλω.
Αφού τα ταΐζω ότι θέλω και όποτε θέλω.
Αφού τα ζευγαρώνω όποτε θέλω και εάν θέλω και άμα δε θέλω τα στειρώνω.
Όταν με ενοχλεί το γαύγισμα ή το γρατζούνισμα , αφαιρώ φωνητικές χορδές και νύχια.
Το περιορίζω σε ταράτσες , μπαλκόνια , crate , διαμερίσματα.
Προσφέρω αν θέλω , όποτε θέλω βόλτα και γενικότερη φροντίδα.
Εκπαιδεύω ή όχι με 1002 μεθόδους , για μερικούς απάνθρωπες κάποιες.
Τα κουρεύω όπως θέλω.
Τους "φοράω" ότι θέλω.

Και μπορώ να συνεχίσω για αρκετή ώρα να απαριθμώ πράγματα που απλά αποδυκνείουν πως απλά κάνουμε ότι θέλουμε.

Τώρα αν κάποιος συμφωνεί με κάτι και κάποιος άλλος όχι , δεν μπορεί απαραίτητα αυτό να είναι κριτήριο ορθότητας.

Τι είναι σωστό?
Τι είναι ηθικό?
Ποια τα όρια?

Μάλλον είναι υποκειμενικό το θέμα και βαθύτατα φιλοσοφικό...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ναι, αυτο θα σου ελεγε, σιγουρα
εχεις φορεσει κρανος?
Ναι εχω δικο μου κρανος και οσο και να με ενοχλει το φοραω παντα..
αβναφερόμουν στο ανέκδοτο με τον λαγό και τον λύκο και το "Γιατί δεν φοράς κράνος!"
Ε πες το βρε ανθρωπε, βαλε εναν λαγο να καταλαβουμε..:D:D:maria:

Εγω το πηγα στο need for speed..

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ενω οσοι κοβουν τα @@ του σκυλου τους και τους αφαιρουν ωοθηκες για να "ηρεμησει" η να μην πιτσιλαει το πασσο της κουζινας η να μην παθει κααααποτε, ιιισως προστατη,καρκινο ,η , η...
αυτοι δεν ειναι βλακες και το σκυλι δεν υποφερει...
φυσικα, πως να υποφερει, εφοσον ειναι πλεον σκυλος κατα το ημισυ:mad:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ δεν βλέπω κάποιο δύσκολο συλογισμό ή πολύπλοκο...

Αφού τα δημιουργώ όπως θέλω και τα χρησιμοποιώ για ότι θέλω.
Αφού τα ταΐζω ότι θέλω και όποτε θέλω.
Αφού τα ζευγαρώνω όποτε θέλω και εάν θέλω και άμα δε θέλω τα στειρώνω.
Όταν με ενοχλεί το γαύγισμα ή το γρατζούνισμα , αφαιρώ φωνητικές χορδές και νύχια.
Το περιορίζω σε ταράτσες , μπαλκόνια , crate , διαμερίσματα.
Προσφέρω αν θέλω , όποτε θέλω βόλτα και γενικότερη φροντίδα.
Εκπαιδεύω ή όχι με 1002 μεθόδους , για μερικούς απάνθρωπες κάποιες.
Τα κουρεύω όπως θέλω.
Τους "φοράω" ότι θέλω.

Και μπορώ να συνεχίσω για αρκετή ώρα να απαριθμώ πράγματα που απλά αποδυκνείουν πως απλά κάνουμε ότι θέλουμε.

Τώρα αν κάποιος συμφωνεί με κάτι και κάποιος άλλος όχι , δεν μπορεί απαραίτητα αυτό να είναι κριτήριο ορθότητας.

Τι είναι σωστό?
Τι είναι ηθικό?
Ποια τα όρια?

Μάλλον είναι υποκειμενικό το θέμα και βαθύτατα φιλοσοφικό...
Απο ολα αυτα που ειπες..
Αν τα βαλουμε κατω ποσοι θα συμφωνισουν..?
Και κατα μια εννοια μιας και το φερνεις στον ιδιο παρανομαστη με αυτο βγαινει μονη της η απαντηση..

Με την ιδια εννοια γιατι μας βαφτιζουν οι γονεις μας χωρις να μας ρωτησουν..
Γιατι μας μεγαλωνουν ετσι και αλλιως και παει λεγοντας..

Δεν ειναι φιλοσοφικο..., για εμενα..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ενω οσοι κοβουν τα @@ του σκυλου τους και τους αφαιρουν ωοθηκες για να "ηρεμησει" η να μην πιτσιλαει το πασσο της κουζινας η να μην παθει κααααποτε, ιιισως προστατη,καρκινο ,η , η...
αυτοι δεν ειναι βλακες και το σκυλι δεν υποφερει...
φυσικα, πως να υποφερει, εφοσον ειναι πλεον σκυλος κατα το ημισυ:mad:
Δεν ανοιξαμε ενα τετοιο θεματακι καπου?
Μην τα μπερδευουμε παιδια..
Καλη η δικαιολογια αλλα δεν πολυ στεκει..

Τοτε να αρχισουμε να βγαζουμε τις φωνητικες χορδες με την δικαιολογια της στειρωσης..

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ελα το εχεις

μη κανεις οτι δεν καταλαβαινεις

δε σε εχω για ηλίθια......

οταν θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ με ψηφισμα η χρηση του ηλεκτρικου κολάρου σαν βασανισμός του ζωου ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ που ψηφισαν την απαγόρευση των Καλωπιστικων εγχειρίσεων ως κακομεταχειριση και ανουσια τι θα πεις ?????

οτι εχουν αδικο εκει και δικιο αλλου??

για τους νομους περι επικυνδυνων σκυλων συμφωνεις ???? (αποφευγεις να απαντησης)

οταν θα επιτραπει με νομο η μαζικη ευθανασια αδέσποτων ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ που ψηφισαν την απαγόρευση των Καλωπιστικων εγχειρίσεων τι θα πεις ?????

συγκεκριμενες απαντησεις σε συγκεκριμενες ερωτησεις παρακαλω:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Α, γεια σου! :)
Ας παραδεχτούμε λοιπον ότι κόβουμε αυτιά και ουρές γιατι ετσι μας ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ (αυτο τουλαχιστον θα ήταν ειλικρινες) και ας αφήσουμε τα περί αναγκαιότητας των ακρωτηριασμών λόγω προβλημάτων υγείας, διοτι υποτιμουν την νοημοσυνη μας. ;)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
πως δεν πολυστεκει κανγκο?
ο καθενας κανει αυτο που γουσταρει και αυτο που γουσταρει , το εχει αιτιολογησει μεσα του, αλλιως δεν θα το εκανε.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Τι είναι το brain phantom;:confused:
Είναι ένα νευρολογικό φαινόμενο το οποίο έχει μελετηθεί κυρίως στους ανθρώπους διότι προφανώς και κείνοι μόνο μπορούν να μιλήσουν για το πόσο τρομερό είναι. Όταν ακρωτηριάζεται κανείς και μάλιστα σε βασικό σημείο του σώματός τους (δεν εννοώ δηλαδή αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας αλλά δακτύλων, χεριών, ποδιών), το οποίο μάλιστα έχει να κάνει με βασικές λειτουργίες που έχουν να κάνουν και με επικοινωνία, ο εγκέφαλος, ο οποίος δίνει εντολές να κινηθούν, μπερδεύεται και πιστεύει ότι τα μέλη αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν πια. Και αυτό το ξέρει άλλο κέντρο του εγκεφάλου, το οποίο όμως δεν μπορεί να επηρρεάσει το αρχικό. Το αποτέλεσμα είναι προβλήματα συντονισμού, πόνοι-φαντάσματα σχετικοί με τον ακρωτηριασμό του μέλους που πλέον δεν υπαρχει και μπερδέματα νευρολογικής φύσης. Π.χ. μπορεί κανείς να λέει ότι κουνάει χέρι που δεν υπάρχει, μετά το βλέπει ότι δεν υπάρχει, ακόμα και να μην το δει, κάπου το γνωρίζει το σώμα του και ουσιαστικά ζει ξανά το τραύμα. Είναι πάρα πολύ μεγάλο θέμα και μελετάται από νευρολόγους, ενώ προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με νευρολογικά πάζλ και ασκήσεις, μερικές από τις οποίες γίνονται με περίεργες μηχανές τρικ του 19ου αιώνα. Ο σκοπός είναι να επηρρεαστούν διάφορα τμήματα του εγκεφάλου, ανάμεσα στα οποία και τα προσφάτως ανακαλυφθέντα λεγόμενα mirror neurons (δεν έχω ιδέα πώς έχουν τελικά μεταφραστεί στα ελληνικά), ώστε να "ξεγελαστεί" ο εγκέφαλος και μάλιστα το κέντρο που ορίζει το δεξιό από το αριστερό. Δηλαδή τον πείθουν ότι υπάρχει ακόμα το μέλος ώστε να σταματήσει να πονάει όταν δεν το βρίσκει και όταν "ξαναζεί" το τραύμα.

Και καλά να γίνεται όλη αυτή η ιστορία διότι κάποιος κακομοίρης έχασε ένα χέρι ή ένα πόδι από ατύχημα. Το να πάει όμως κανείς και να του κόψει ένα χέρι ή ένα πόδι διότι έτσι ορίζει η αισθητική του (που ως γνωστόν αλλάζει συνεχώς και είναι υποκειμενικότατη), είναι σκληρότητα.

Γι' αυτό λέω ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η πρακτική και να επιβάλλονται αυστηρότατες ποινές για όσους ακρωτηριάζουν ζώο και του κόβουν τα αυτιά και την ουρά που είναι ιδιαιτέρως σημαντικά στο σκύλο.

Α ναι, και μη βγει κανείς να πει για το αναπαραγωγικό σύστημα στο οποίο επεμβαίνουμε όταν στειρώνουμε τα ζώα. Τα παραπάνω δεν ισχύουν εκεί και το γνωρίζουμε από ιατρικές μελέτες και μάλιστα σε ανθρώπους, π.χ. σκεφτείτε τις κακομοίρες που κάνουνε υστερεκτομή και τους κακομοίρηδες που παθαίνουν καρκίνο στους όρχεις και υφίστανται επεμβάσεις. Και ναι μεν η ορμονική θεραπεία καλυτερεύει τα πράγματα πολύ, ακόμα όμως και χωρίς αυτήν δεν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο των phantom limbs.

(FYI, το σκύλο μου τον πήρα από καταφύγιο, ήταν αδέσποτος και ήδη στειρωμένος από το καθίκι που τον πέταξε, οπότε τα παραπάνω δεν τα λέω για να δικαιολογήσω πιθανή επιλογή μου.)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
πως δεν πολυστεκει κανγκο?
ο καθενας κανει αυτο που γουσταρει και αυτο που γουσταρει , το εχει αιτιολογησει μεσα του, αλλιως δεν θα το εκανε.
Ας το παραδεχτουμε τοτε..
Μην κρυβομαστε πισω απο επιχειρηματα ενοχοποιωντας αλλα..

ΝΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ..

Ας το πουμε να τελειωνουμε..

Την στειρωση μας φερνουν οι συνθηκες στο να γινει..
Δεν το κανουμε γιατι δεν μας αρεσουν ετσι η αλλιως τα αυτια..

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
καλα σαρα, ασε αντρα η γυναικα χωρις τις απαραιτητες ορμονες (εστω σε χαπια) και θα σου πω εγω...
και δε μου λες, εγω εαν παω και κοψω τα βυζια μου η τα αυτια μου επειδη ειναι μεγαλα, εγω, που μπορω να μιλησω, θα σου πω οτι εχω παθει το φαντασμα της οπερας-πως το ειπες?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog