Κόστος μαγειρευτού φαγητού για σκύλους

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι.
Μηνιαίως χαλάω για την τροφή των τριών σκυλιών μου περίπου 150 ευρώ. (εξαρτάται από την ξηρή τροφή που δίνω γιατί έχω κάνει αλλαγές τους τελευταίους μήνες).
Θα ήθελα όμως να μαγειρεύω για τα σκυλιά μου. Έχω τον χρόνο αλλά δεν ξέρω αν έχω και το χρήμα. :p
Σε μέγεθος ποικίλουν από 30 μέχρι 38 κιλά και ξέρω ότι αν τους έδινα barf θα μου ερχόταν αρκετά οικονομικά αλλά όταν επιλέξεις το μαγειρευτό σαν επιλογή είναι άλλη η ποιότητα κρέατος που πρέπει να δίνεις. (δεν μπορείς να δώσεις πλατάρια π.χ.)
Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πόσο θα κοστίσει και από που θα πρέπει να ψωνίζω κρέας για να μην τα βγάλω στο κλαρί;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Για το δεύτερό σου ερώτημα Μυρτώ, δεν νομίζω να υπάρχει φθηνότερα από την Βαρβάκειο για την αγορά κρεάτων...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Για μενα ο σημαντικοτερος παραγοντας ειναι ο χωρος.
Εχεις χωρο; Xρειαζεσαι εναν καταψυκτη μονο για αυτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Για μενα ο σημαντικοτερος παραγοντας ειναι ο χωρος.
Εχεις χωρο; Xρειαζεσαι εναν καταψυκτη μονο για αυτα.
Σωστό..Δεν έχω καταψύκτη..Μεγάλη κατάψυξη μόνο αλλά σίγουρα δεν θα χωράει τα υλικά του μήνα θα πρέπει να ψωνίζω πιο συχνά.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Υλικά: Ρύζι σπασμένο για σκυλιά, λαχανικά εποχής, κοτόπουλο κατεψυγμένο ή φρεσκο όλα βρασμένα, μπορείς να τα δίνεις και μαζί με την ξηρά τροφή μειώνοντας απο την ποσότητα της.

αποτελεσματα: σούπερ τρίχωμα και ζωτικότητα και τα σκυλιά γλύφουν και τα δάκτυλα τους

εαν μπορείς να βρείς τις πρώτες ύλες του μαγειρευτού σε καλές τιμές νομίζω έρχεται και οικονομικότερα.

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
ο μικρος ειναι 11 κιλα.μηνιαιο κοστος τροφης περιπου 25 ευρω το μηνα.να ναι καλα η λαικη!φρουτακια λαχανικα,ρυζι χυμα με το κιλο κ κρεατα απο την λαικη.μαγειρευω μια φορα τη βδομαδα κ τα συντηρω στο ψυγειο,ενα ταπερ ρυζι ανακατωμενο με λαχανικα κ ενα το κρεας,τα φρουτα ειναι οι λιχουδιες μας.μεγαλη διαφορα στα κοπρανα,στο τριχωμα κ στην ενεργεια(το τελευταιο για μενα δεν ειναι κ τοσο καλο!!!!!!!!)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Kyveli, ψάξε για καρδιά μοσχαρίσια, μάγουλα μασχαρίσια, στήθος/πλευρά μοσχαρίσια (το κόκκαλο είναι περίπου 1/3 του κομματιού), σικώτι μοσχαρίσια, μπούτια κοτόπουλο (να στο φιλετάρουν), χεράκι πρόβατου/γίδας (λίγο κόκκαλο) και μιας και θα τα μαγιρεύψεις ψάξε χοιρινά κομμάτια. Όλα τα παραπάνω είναι σε καλές τιμές απο 2-2.5Ε/kg τα μπούτια κοτόπουλο έως 4-4.5Ε/kg πρόβατο (ανάλογα την εποχή) και δεν έχουν πολύ κόκκαλο εως καθόλου.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
λιγο ασχετο αλλα τ φρουτα πως τ δινεται??? εγω εχω δοκιμασει ν τ δωσω οταν τρωω κ απλα τ γλυφει.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Nα σου πω και 'γω ειχα φοβιες,αλλα αναγκαστηκα να τις ξεπερασω,μιας και δεν εβρισκα καλη ξηρα εδω.3 μηνες τωρα,δεν εχουμε κανενα προβλημα.Παιρνω κοτοπουλακια κατεψυγμενα και δινω μισο το πρωι και μισο το βραδυ.Στο ενδιαμεσο δινω ενα μικρο γευμα με αλεσμενα λαχανικα στα οποια βαζω καμια φορα ρυζακι η βρωμη και καμια κουταλια γιαουρτι.Επισης φρουτα τα οποια δεν εχουμε φαει και εχουν παραωριμασει,μπαινουν στο μπλεντερ και μετα σε σακουλακια στην καταψυξη.Μολις δεις και λιγοστευουν,αναπληρωνεις.1-2 φορες την εβδομαδα ψαρακι και αναλογως 1-2 φορες κοκκινο κρεας(εδω βρισκω φθηνο βουβαλι κατεψυγμενο).
Σκεφτομουν και εγω το μαγειρευτο αρχικα,αλλα εκτος του οτι θα πετουσα αρκετη ποσοτητα(ολα τα κοκαλα),τρωγοντας το κοτοπουλο ωμο διατηρουνται τα δοντια πεντακαθαρα.Με την κροκετα ειχε ξεχασει να μασαει το σκυλι...Μου πηρε λιγο καιρο να το συνηθισω,αλλα τωρα ειμαστε ενταξει.Ο κουβας με το dettol ειναι ετοιμος εξω απο την κουζινα και μολις τελειωσει ριχνω ενα σφουγγαρισμα.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
χωρια που γλυτωνεις το μαγειρεμα και τη καταναλωση ρευματος,εγω δεν καταψυχω γευματα, τα λαχανικα της ημερας τα αλεθω την ωρα που ειναι να φανε.3 λεπτα με το ρολοι η ολη διαδικασια.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
Ναι, έχω διάφορες φοβίες σε σχέση με την barf.
Όπως;
Πάντως τα κρέατα που είπε ο BigBilly κάνουν για μαγειρεμένα, συμπεριλαμβανομένου και χοιρινού αλλά και πάλι θα έχεις μπελά και φύρα από ξεκοκάλισμα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και αυτος ο μπελας δεν ειναι λιγος!
Καμια φορα παιρνω και για τις δικες μου χοιρινο ή γιδα/προβατινα και τους το βραζω- και παντα μετανιωνω μετα.

Πολυ μεγαλη ευκολια τα ωμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Εσάς σας φαίνεται ευκολία τα ωμά που είστε "έμπειρες" εμένα μου φαίνεται βουνό! Οι φοβίες μου αφορούν τις γνωστές φοβίες που έχουν συζητηθεί σε πολλά θέματα σε σχέση με τα ωμά όπως σαλμονέλα κλπ, δεν αμφιβάλω ότι είναι η καλύτερη διατροφή μαζί με τα μαγειρευτά και σας ευχαριστώ για την ενημέρωση αλλά δεν το βλέπω. :)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Με ότι νιώθει ο καθένας πιο άνετα. Αν νιώθεις πιο άνετα με μαγιρευτό μη το συζητάς, προχώρα. Το να δώσεις ωμά και να έχεις πάντα άγχος, να φοβάσαι μη πεταχτεί ο μπαμπούλας και τα σχετικά, άστο καλύτερα. Να ταίσουμε το σκύλο θέλουμε, όχι να μας ασπρίσουν τα μαλλιά :D

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Χαχα,οντως.Μη μασας,κανε μια ερευνα για τα κρεατα που μπορεις να βρεις πιο φθηνα και ορμα.Οπως και να το κανουμε,ειναι πολυ καλυτερη διατροφη απο την οποιαδηποτε κροκετα..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Με ότι νιώθει ο καθένας πιο άνετα. Αν νιώθεις πιο άνετα με μαγιρευτό μη το συζητάς, προχώρα. Το να δώσεις ωμά και να έχεις πάντα άγχος, να φοβάσαι μη πεταχτεί ο μπαμπούλας και τα σχετικά, άστο καλύτερα. Να ταίσουμε το σκύλο θέλουμε, όχι να μας ασπρίσουν τα μαλλιά :D
συμφωνώ με ότι νοιώθει ο καθένας πιο άνετα! :D

Χαχα,οντως.Μη μασας,κανε μια ερευνα για τα κρεατα που μπορεις να βρεις πιο φθηνα και ορμα.Οπως και να το κανουμε,ειναι πολυ καλυτερη διατροφη απο την οποιαδηποτε κροκετα..
πράγματι!