Κόκαλα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σαρδέλες και μαριδούλα εξαιρετικό ψάρι για τον σκύλο..!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ δίνω ψημένες..μαζί με λαχανικά κλπ..δεν προσθέτω όταν δίνω μαριδούλες τυρί γιατί ασβέστιο παίρνουν και από τα κόκαλα του ψαριού.

Περίπου 4-5 μαριδούλες επί δύο γεύματα..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εμείς πάλι είμαστε της θάλασσας οπότε τρώμε δύο γεύματα την εβδομάδα. Κάθε γεύμα είναι 250-300γρ, ακούγεται λίγο αλλα τα μπωλ είναι τέζα γεμάτα :D

grgkopanas

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
46
22
Εμείς παίρνουμε χοντρά μοσχαρίσια κόκαλα από το χασάπη τα βράζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο. Του δίνουμε ένα μια στο τόσο για να παίζει. του κρατάει αρκετές μέρες μέχρι που γίνεται πολύ μικρό από το δάγκωμα.

Θα έπρεπε να του το δίνουμε ωμό;

Ωμό δεν είναι κάπως επικίνδυνο με την έννοια των μικροβίων κλπ;

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Δεν πρεπει να βραζουμε τα κοκκαλα εκτος κ αν τα βαζεις κ τα βγαζεις αμεσως!! Πιο πολυ για το ψυχολογικο κομμάτι του θεματος κ τπτ παραπανω !

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Παιδιά, να ρωτήσω κάτι... ο.κ. παίρνω εγώ το βοδινό το κόκκαλο και μετά...

Ζητάω του κρεοπώλη να μου το κόψει π.χ. σε ... ροδέλες τύπο osobouko, γιατί ολόκληρο το κόκαλο πέρα του να το γλύψει δεν νομίζω να μπορεί να τοκάνει κάτι άλλο...
Αν όμως το τεμαχίσει (έτσι ή όπως αλλιώς μου προτίνετε οι πιο έμπειροι) θα μπορεί να το πιάσει από κάπου να το δαγκώσει... ε?

Η απλά να πάρω άλλο κόκκαλο (π.χ. όπως διάβασα πιο πάνω λαιμούς από κοτόπουλο ή παΐδια από προβατίνα...).

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Θα έπρεπε να του το δίνουμε ωμό;
Το τι πρέπει ή δεν πρέπει να δίνουμε στο σκύλο κανείς δεν ξέρει.
Είναι όμως γεγονός ότι το μαγιρευμένο κόκκαλο όταν σπάσει τρυπάει.

@chrysoula, πάρε του ότι κόκκαλο θες. Προτιμώ το κόκκαλο να είναι μεγάλο ώστε να μπορεί ο σκύλος να το κρατάει με τα πόδια και να το σταθεροποιεί καθώς μασουλάει. Το καλύτερο κόκκαλο για μένα είναι τα μοσχαρίσια πλευρά. Αν μπορείς ζήτα απο τον χασάπι τέτοιο, ένα κομμάτι στήθος ζήτα του (το κόκκαλο είναι περίπου 15cm).
Όσο για τα παιδάκια προβάτου τα δίνω για φάγωμα αλλά νομίζω σε μικρόσωμο σκύλο θα είναι ότι πρέπει για παιχνίδι, στην χειρότερη να σπάσει λιγο απο το κόκκαλο. Όσο για λαιμοί κοτόπουλου και πάλι ανάλογα με το σκύλο που έχεις, το σίγουρο είναι ότι δεν θα κρατήσει και πολύ όμως γιατί θα καταφέρει να το φάει.