Κόκαλα

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
εχω ενα τόι κανισσακι 3κιλα τρωει μαγειρευτο,επιτελουσ καταληξαμε καπου κ επιτελους τρωει αυτα που πρεπει,σας ρωταω για ναδ ω αν τοθ δινω τα σωστα
πρωι ενα κιβακι λαχανικων ανακατεμενο με ξινογαλο ή γαλα κ καποιο ελαιο
μεσημερι μια χουφτιτσα κρεατακι ψημενο στο φουρνο αναλατο κτλ...
βραδυ ενα κοκαλο συνηθως ποδι κοτας
ενδιαμεσα τωρα στην ημερα θα φαει κανα ξηροκαρπι γιατι τρελαινεται..κ καμια φορα καμια λιχουδια δικια μας..οχι γλυκια.
η απορια μοθ τωρα ειναι κανει να τρωει καθε μερα κοκκαλο? (το δινω ωμο παντα ομως)
τα κακα της βγαινουν σαν μπαλιτσες:D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Kόντεψα να πάθω εγκεφαλικό μόλις διάβασα για κόκκαλο από μπούτι κότας, αλλά μετά το σώσες που έγραψες ότι το δίνεις ωμό!
Δεν ξέρω να σου πω αν είναι σωστή η διατροφή που του κάνεις, ήθελα όμως να σου κάνω μια ερώτηση, το κύβο λαχανικών γιατί τον δίνεις; ¨Εχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι οι κύβοι αυτοί.

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
χαχαα...ειμαι ενημερωμενη μονο ωμα αλλα δεν ξερω αν κανει καθημερινα
κ ξαναγελασα γιατι ετσι πως το ειπα που να καταλαβες κυβο εννοω αυτα που ειχα διαβασει για μπαρφ αλεθω φροθτα -λαχανικα πολλα ειδη εποχης βαζω κ ενα αυγο κ τα λιωνω στο μουλτι τα βαζω σε παγοκυστες κ καθε μερα ξεπαγωνω ενα!!;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν θα ακολουθούσα αυτή τη διατροφή... Καταρχήν γιατί του δίνεις γάλα? Δεν το χρειάζεται.
Με τους ξηρούς καρπούς να προσέχεις, κάποιοι ειδικά μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Τι δίνεις?
Όσο για τα κόκαλα, δίνε μοσχαρίσια και, γνώμη μου, όχι ως γεύμα, αλλά ως λιχουδιά και για τον καθαρισμό δοντιών. Παίρνε από τα πολύ μεγάλα και δίνε τα ωμά ή με ελάχιστο βράσιμο.

Για κύβους συμπυκνωμένων ζωμών σε σκύλο πρώτη φορά ακούω.

edit: τώρα διάβασα τι εννοείς "κύβο"!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα τα βάλουμε σε μία σειρά..:)

πρωι ενα κιβακι λαχανικων ανακατεμενο με ξινογαλο ή γαλα κ καποιο ελαιο
Ti εννοείς κυβάκι? τι έλαιο?γιατί ανακατεμένο με γάλα?

μεσημερι μια χουφτιτσα κρεατακι ψημενο στο φουρνο αναλατο κτλ..
.

Λίγο αλάτι πάντα για τους ηλεκτρολύτες εκτός και αν έχει πρόβλημα στην καρδία

βραδυ ενα κοκαλο συνηθως ποδι κοτας
Όπα όπα..ποτέ κόκαλα από κοτόπουλο..είναι πάρα πολύ εύθραυστα..αν θες δίνε μόνο μοσχαρίσια..χοιρινό- κοτόπουλο.. ποτέ..
ενδιαμεσα τωρα στην ημερα θα φαει κανα ξηροκαρπι γιατι τρελαινεται..κ καμια φορα καμια λιχουδια δικια μας..οχι γλυκια.
Αλατισμένα?
Κάποιοι απαγορεύονται π.χ. τα καρύδια μακαντάμια..
Αν θες σνακ δίνε κάτι πιο υγιεινό για αυτά όπως λίγο τυράκι light ή γαλοπούλα βραστή..

η απορια μοθ τωρα ειναι κανει να τρωει καθε μερα κοκκαλο? (το δινω ωμο παντα ομως)
Κοιτά το μαγειρευτό όπως και η μπαρφ είναι ένα μοντέλο διατροφής που θέλει μελέτη..
Πρέπει να μπορείς να παρέχεις σε κάθε γεύμα όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ημερήσια.

Μελέτησε προσεχτικά τα θέματα που έχουμε γράψει στα θέματα διατροφής και στα άρθρα.

Το κόκαλο δεν το δίνουμε σαν γεύμα αλλά ως συμπληρωματικό για την στοματική υγιεινή..
και όχι κάθε μέρα..

Last edited:

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
δεν μπωρω να καταλαβω γιατι δεν ειναι σωστη...?περιεχει πρωτεινη σαν πρωτο κ μετα λαχανικα κ καθολου υδατανθρακα ρυζι-μακαρονια
γαλα δεν δινω συχνα της αρεσει παρα πολυ κ εφοσον δεν την πειραζει γιατι οχι?ξινογαλο δινω καθημερινα,κοκκαλα δηλαδη τι ποσοτητα να δινω?για καθαρισμα δοντιων εχω τα ψευτικα κοκκαλα κ αυτα που τρωει
απο ξηρους δινω καρυδια κ κανα ηλισπορο-φουντουκι
ωχ παλι αγχωθηκα κ νομιζα τα καταφεραμε να τρεφεςται σωστα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
δεν μπωρω να καταλαβω γιατι δεν ειναι σωστη...?περιεχει πρωτεινη σαν πρωτο κ μετα λαχανικα κ καθολου υδατανθρακα ρυζι-μακαρονια
γαλα δεν δινω συχνα της αρεσει παρα πολυ κ εφοσον δεν την πειραζει γιατι οχι?ξινογαλο δινω καθημερινα,κοκκαλα δηλαδη τι ποσοτητα να δινω?για καθαρισμα δοντιων εχω τα ψευτικα κοκκαλα κ αυτα που τρωει
απο ξηρους δινω καρυδια κ κανα ηλισπορο-φουντουκι
ωχ παλι αγχωθηκα κ νομιζα τα καταφεραμε να τρεφεςται σωστα
Για καθαρισμό θα έχεις τα ωμά..δεν θα έχεις ανάγκη τα ψεύτικα..
Αν θες να δίνεις μπούτι γαλοπούλας δώσε μόνο το ψαχνό με λίγο ρύζι και λάδακι (ηλιέλαιο ή σολομέλαιο) και κανένα κολοκυθάκι με λίγο κοτατζ..

Ρίξε μία ματιά :)
Μαγειρευτό φαγητό για το σκύλο: Βασικοί κανόνες

Τοξικές τροφές, φυτά και ουσίες για τον σκύλο.

Μην δίνεις κόκαλο κοτόπουλο ή κόκαλο γαλοπούλας είτε ωμό είτε ψημένο..

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
αυτα ολα που γραφω τα εχω διαβασει στο φορθμ ,κ για τα κοκκαλά καθημερινα,απλα εγω αγχωθηκα κ λεω ασ ξαναρωτησω αν επιτρεπονται καθημερινα,η μικρη μου τα τρωει πολυ προσεχτικα τα σπαει κ παντα αφηνει 4 -5 κοματια μυτερα κ μακρυα..
τα καρυδια κ φουντουκια αναλατα τα ξερω...
το κυβακι το ανακατευω με κατι υγρο για να παρει πιο υγρη μορφη αλιως πως να το φαει το κακομοιρο..?κ για το ξινογαλα εχω διαβασει οτιειναι οτι καλυτερο για την λειτοθργια του εντερου
απο λαδακι βαζω ενα που εχω παρει απο κτηνιατρο με σωλομαιλαιο κ κτλ..εχει πολλες βιταμινεσ μεσα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αυτα ολα που γραφω τα εχω διαβασει στο φορθμ ,κ για τα κοκκαλά καθημερινα,απλα εγω αγχωθηκα κ λεω ασ ξαναρωτησω αν επιτρεπονται καθημερινα,η μικρη μου τα τρωει πολυ προσεχτικα τα σπαει κ παντα αφηνει 4 -5 κοματια μυτερα κ μακρυα..
Να κάνεις τον σταυρό σου που δεν έχει γίνει ήδη κάτι..
Ακριβώς επειδή το κόκαλο του κοτόπουλου σπάει σε μικρά μυτερά κομματάκια δεν δίνουμε ποτέ κόκαλο κοτόπουλο..
Δεν έχει γίνει κάτι όχι επειδή το σκέφτεστε το σκυλί σου και το αποφεύγει ..αλλά επειδή είσαι τυχερή..

Το κυβάκι το ακούω πρώτη φορά..σε περίπτωση που το δίνεις για λαχανικά επειδή έχεις ακούσει πως χρειάζεται στην διατροφή..αυτό είναι αλήθεια αλλά να είναι φυσικά και χωρίς να είναι μέσα στα συντηρητικά και στα αλάτια..που είναι αυτά τα κυβάκια..

Διάβασε λίγο τα λινκ που σου έδωσα καλό κάνουν.. κακό δεν κάνουν..

Last edited:

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
τα ποστ που μου παρεθεσες τα χω διαβασει,κ νομιζω οτι αυτα περιλαμβανει κ η διατροφη μου
λεει το κεφιρ ειναι καλο για το εντερο αυτο το δινω
δημιτριακα λεει δεν προσφεροθν τιποτα κ ετσι λοιπον δεν τα δινω..
κοκκαλα περιεχοθν ασβεστιο τα δινω..ποτε μαγειρευτα λεει κ αυτο κανω ,οταν διαβαζα για την μπαρφ λεγανε πολλα ποστ αφοβα να δινουμε ωμα κοκκαλα οπιουδηποτε ειδους...
γαλα αν το μεταβολιζει κ δεν προκαλει διαροια να το δινουμε,λαχανικα επισης να παρεχοθμε καθημερινα κ οχι πολυ βρασμενα γιατι χανουν τα συστατικα τους,εγω τα δινω ωμα ποτε οτι καλυτερο..
δεν μπωρω να καταλαβω ποιο απο αυτα που κανω δεν ειναι σωστο αυτη την διατροφη την διαμορφωσα με βαση οσα διαβασα..κ πιστευα ειναι σωστη!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
κοκκαλα περιεχοθν ασβεστιο τα δινω..ποτε μαγειρευτα λεει κ αυτο κανω ,οταν διαβαζα για την μπαρφ λεγανε πολλα ποστ αφοβα να δινουμε ωμα κοκκαλα οπιουδηποτε ειδους.
Τα κόκαλα που δίνεις είναι επικίνδυνα..το προσπερνάς έντεχνα τόση ώρα ενώ μόνη σου το υποσημείωσες..
Τα κυβάκια τα θεωρείς σωστά?

Ένα κόκαλο όπως το λες δεν κάνει ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο..
Προσωπική άποψη.. βάλε τα σε μια σειρά αυτά που σωστά έχεις μάθει..

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
μαλλον εισαι της ξηρας για αυτο δεν μπορουμε να συνενοηθουμε
κυβακι λαχανικων οπως εγραψα παραπανω δεν ενοω προς θεου' τα κνορ αλλα την διαδικασια που παιρνω οτι φρουτο κ λαχανικο εποχης υπαρχρει στο μαναβη τα βασω ολα ωμα στο μουλτι ρινω ενα αυγο ομω λιγο γυρη κ τα αλεθω μετρα τα τοποθετω στις παγοκυστες κ ξεπαγωνω καθημερινα ενα κυβακι κ ετσι εχω καθε μερα φρεσκα ωμα συστατικα..τα οποια συνοδευω με ξινογλο κ λαδακι
τωρα οσο για τα κοκκαλα οπου διαβασεις για μπαρφ δινουμε ωμα οποιουδηποτα ειδους..το κοκκαλο οταν ειναι ωμω μπορει να διασπαστει ενω αν βρασει πλαστικοποιητε κ δεν σπαει με τιποτα..εγω τα εχω διαβασει αυτα πολλες φορες κ σε αλλα φορθμ περι κοκκαλων κ ωμης-διατροφης αν θες ριξε μια ματια να δεις οτι δεν εχω αδικο,απλα σεβαστη η γνωμη σου ο καθενασ ξερει ποια θεωρει σωστα κ ποια οχι;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δίνω χρόνια μαγειρευτό.. :)

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο ..εφόσον προφανώς δεν υπάρχει και διάθεση συνεννόησης..

Καλή τύχη!!

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
σορρυ αν κ δεν εδειξα κατι τετοιο το μονο που ειπα ειναι οτι αυτο το ποστ που μοθ εδωσες να διαβασω ειναι ακριβως οτι δινω στην διατρροφη γιαυτο και εκει το εχασα λιγο ..γιατι δεν μπωρω να βρω ποιο ειναι το λαθος μου!!ειληκρινα δενηθελα να ενοειθη κατι αλλο αλλωστε κ για αυτο ανοιξα το ποστ για να διαβασω μαθω κ αλλες γνωμες!!εγω θα ηθελα να μου πεις το μενου σας αφοσον δινεις κ εσυ μαγειρευτο αν θελεις βασικα θα μαρεσε να δω κ καποιο αλλο ειδος μαγειρευτου,αν κ εμανα ειναι κατι ενδιαμεσο διοτι μονο το κρεας μαγειρευω ολα τα αλλα τα δινω ωμα(κοκκαλα-λαχανικα)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εγω θα ηθελα να μου πεις το μενου σας αφοσον δινεις κ εσυ μαγειρευτο αν θελεις βασικα θα μαρεσε να δω κ καποιο αλλο ειδος μαγειρευτου,αν κ εμανα ειναι κατι ενδιαμεσο διοτι μονο το κρεας μαγειρευω ολα τα αλλα τα δινω ωμα(κοκκαλα-λαχανικα)
Aπό όσο κατάλαβα δίνεις και μπαρφ..
Εγώ δίνω καθαρά μαγειρευτό..ένα π.χ. τυπικό διαιτολόγιο που δίνω..

Μαύρο ρυζάκι, στήθος κοτόπουλο, σελινάκι, καροτάκι, κολοκυθάκια βραστά όλα μαζί..ή μοσχάρι κρέας..
ή συκωτάκια πουλιών, ή λαιμούς κοτόπουλου (οι οποίοι καθαρίζουν και τα δόντια και είναι το μοναδικό σημείο του κοτόπουλου που όταν βράζει όσον αφορά το κόκαλο δεν σκληραίνει έτσι ώστε να απειλήσει την ζωή του ζώου..άλλωστε μπορούμε αν θέλουμε να τον φάμε και εμείς... Αν δώσεις λαιμούς δεν χρειάζεται να προσθέσεις τυρί ή τρίμμα τσόφλι αυγού για ασβέστιο το παίρνει όλο από εκεί.., επίσης καθαρίζει εξαιρετικά και τα δόντια..) μαζί με λάδι (όχι ελαιόλαδο, καλύτερα ηλιαίλεο ή σολωμέλαιο..ωμό στο σερβίρισμα) και λίγο αλατάκι.

Επίσης δίνω 2 με τρείς φορές τον μήνα κόκαλα βοδινά τα τεράστια (ανεξάρτητα από το γεύμα) βρασμένα 3-4 λεπτά..

Για σνάκ δίνω μηλαράκια κομμένα καλά (χωρίς το κουκούτσι) γαλοπούλα βραστή (όχι καπνιστή), τυράκι light και αποφεύγω του εμπορίου.

Αυτά..:)

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μαράκι σαν πολύ φαγητό μου ακούγεται για 3kg σκύλο.
Μόνο πόδι κοτόπουλου (χωρίς το μπούτι) είναι σχεδόν 100-150gr.

Εμείς έχουμε σχεδόν 8-9 γεύματα την εβδομάδα με κοτόπουλο. Αύριο έχουμε την ημέρα του μήνα που δίνω στο καθένα ένα κοτόπουλο ολόκληρο :D Δεν αφήνουν τίποτα!

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Να κάνω μία λίγο άσχετη ερώτηση..τα κόκαλα από ποιά ηλικία μπορούμε να τα δίνουμε στον σκύλο μας;

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
μπαρφ το λεω μισο,γιατι το μονο που βραζω ειναι το κρεας,τα λαχανικα-φρουτα τα δινω ωμα οπως ειπα τα αλεθω κ σε κυβακια,οπωσ κ τα κοκκαλα ωμα οποτε ειναι κατι ενδιαμεσο
απο μπουτι δινω σκετο το κοκκαλο χωρις κρεας παρα μονο τα ακριανα που εχει κατι μπιλακια με πετσα,ειναι πολυ το κοκκαλο ενοεις?μηπως τοτε να της δινω το μισο οταν φτανει στην ,μεση να της το παιρνω!
ρυζι κανει να δινουμε?εγω νομιζα δεν προσφερει τιποτα,ή το δινεις απλα για αλλαγη?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για να "ελέγχω" τα κόπρανα του.., δεν υπερβαίνει το 1/6 της συνολικής ποσότητας.
Την άποψη μου σου την είπα.. θεωρώ πολύ επικίνδυνο το κόκαλο από κοτόπουλο.., εδώ δίνουμε βοδινά σε μικρόσωμα για να μην σπάσει το κόκαλο φαντάσου του κοτόπουλου..
Αλήθεια εφόσον δίνεις ωμό το κόκαλο?γιατί δεν δίνεις και μπάρφ κανονικά?

Δεν εννοώ πως είναι πολύ ..εννοώ πως δεν είναι ολοκληρωμένο γεύμα.., το μόνο που παρέχει σκέτο είναι ασβέστιο..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Να κάνω μία λίγο άσχετη ερώτηση..τα κόκαλα από ποιά ηλικία μπορούμε να τα δίνουμε στον σκύλο μας;
Σε αυτή την ερώτηση μπορείς να ακούσεις διάφορες απαντήσεις :D

maraki23 said:
απο μπουτι δινω σκετο το κοκκαλο χωρις κρεας παρα μονο τα ακριανα που εχει κατι μπιλακια με πετσα,ειναι πολυ το κοκκαλο ενοεις?
Το αν είναι πολύ θα στο δείξει απο τα κόπρανα του.
Το μόνο στο οποίο λίγο φοβάμαι είναι στο γυμνό κόκκαλο που δίνεις. Δίνω τα πάντα απο πλευρά προβατίνας έως σαρδέλες, αλλά πάντα το κόκκαλο να έχει κρεατάκι πάνω.