Κτητικότητα Φαγητού: Τι θα κάνατε αν σας είχε συμβει αυτό?

Status
Κλειδωμένο θέμα

AVRA

Member
1 Ιουνίου 2010
5
0
πειραιας
γεια σε ολους...βασικα σε καποια στιγμη θα χασει κανα χερι δακτυλο καρπο...κ ουτω καθεξις.....!!!!τι να κανει το ζωο...αστο να φαει!!! τι του κοβεις τη χαρα?? ας σταματησουμε να βαζουμε τα ζωακια μας σε τσιτα κθε 3 κ λιγο!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
οπωτε για να καταλαβω,δεν μας ενδιαφερει αν υπαρχει προβλημα συμπεριφορας,γιατι πιστευω οτι ο σκυλος δοκημαζει κ καποια στιγμη αν συνεχισει ετσι θα περασει στην ηγεσια, κ απλα ριχνουμε σφαλμα στον ιδιοκτητη που μπορει απλα απο χαρα για την υπακοη του σκυλου του να ηθελε να δειξει κατι κ οχι απο ψωροπεριφανεια...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Υποτιθεται ότι παντα φταιει ο ιδιοκτητης, ειτε γιατι δημιουργησε ένα προβλημα συμπεριφορας, ειτε γιατι το αφησε να εξελιχτει, ειτε γιατι πηρε τον σκυλο από λαθος πηγη και κληρονομησε (κυριολεκτικα και μεταφορικα) από εκει καποια προβληματα συμπεριφορας. Οπότε εμμεσα ή αμεσα παλι καταληγουμε στο λαθος του ιδιοκτητη.

Πλην όμως τα σκυλια δεν είναι ρομποτ, εχουν ετσι κι αλλιως κάποιον χαρακτηρα και προσωπικότητα και δεν είναι τα παντα προβλεψιμα. Οπότε πιστευω δεν είναι μονο θεμα ιδιοκτητη.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πάντα βάζουμε τον σκύλο μας ΠΑΝΩ από το "κοινό" μας όταν κάνουμε επίδειξη. Πάντα σκεφτόμαστε τι επίπτωση μπορεί να έχει στον σκύλο η κάθε επίδειξη ή άσκηση που βλέπουμε σαν παιχνίδι.

Αυτό που έκανε το παιδί είναι συνταγή να καταφέρεις τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σκύλο να θυμώσει μαζί σου, και τίποτα παραπάνω....
.... για πιο λόγο να θέλεις να θυμώσει ο σκύλος σου μαζί σου;

Οι δυναμικές/κυριαρχικές φυλές απαιτούν και πιο ισχυρό και δίκαιο αφεντικό. Αυτό σημαίνει πως πρέπει "να του πάρεις τον αέρα" αλλά δεν προυποθέτει τέτοιες κοτσάνες. Καλό θα ήταν να απευθυνθεί το παιδί σε επαγγελματία εκπαιδευτή, γιατί έχει πολύ μικρή κατανόηση του πως σκέφτονται οι σκύλοι γενικότερα (και μηδενικό ταλέντο με τα ζώα). Το ότι έχει Ρότβαιλερ το κάνει ακόμη πιο αναγκαίο αυτό (αν κι επιμένω πως θα χάλαγε την σχέση του και με ύπιο σκυλάκι).

Στην περίπτωση αυτή δεν "δοκίμαζε" ο σκύλος. Ο ιδιοκτήτης δοκίμαζε τα όρια υπομονής του σκύλου του. Ο σκύλος με την σειρά του έδειξε πως δεν είναι παιχνίδι.

Το γιατί ο άνθρωπος νόμιζε πως ο σκύλος είναι παιχνίδι είναι άξιο απορίας....

Στο τέλος τι έγινε; Έδειξε στον σκύλο του πως τον φοβάται. ΠΟΛΥ κακό αυτό. Όμως δεν είχε άλλη επιλογή (όπως στρώσεις κοιμάσαι). Το να μαλώσεις τον σκύλο σου όταν φταις ΕΣΥ, κάνει τον σκύλο να σε δαγκώσει πιο γρήγορα και την επόμενη φορά (φορές!) χωρίς να μπει στον κόπο να σε προειδοποιήσει.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως αυτός ο σκύλος, πριν τις ασκήσεις/κοτσάνες, ΔΕΝ ΕΙΧΕ πρόβλημα με το φαγητό του.
Τώρα όμως ΕΧΕΙ.

Συχνή βλακεία που κάνουν πολλοί πελάτες μου (για κάποιο λόγο είναι ΠΑΝΤΑ άντρες). Θέλει μετά σοβαρή δουλειά με τον σκύλο να τον πείσεις πως αξίζεις να σ'εμπιστεύεται.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πλην όμως τα σκυλια δεν είναι ρομποτ, εχουν ετσι κι αλλιως κάποιον χαρακτηρα και προσωπικότητα και δεν είναι τα παντα προβλεψιμα. Οπότε πιστευω δεν είναι μονο θεμα ιδιοκτητη.
Δεν έχεις άδικο, όμως είσαι εκτός θέματος.
Σαφέστατα εδώ ο ιδιοκτήτης φταίει. Κανένας σκύλος δεν έχει αρμονική σχέση με τον ιδιοκτήτη του όταν του φέρεται έτσι.
Κανένας.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
μα δεν το εκανε ξανα κ ξανα ρε παιδια το παλικαρι αυτο.γιατι να το παμε στ αακρα.χαιρω πολυ !!!!αν του το κανω 20 φορες μπορει κ να εκνευριστει που για μενα παλι φαουλ ειναι κ παλι θα τον κοψω κ την επομενη φορα δεν θα μου το κανει μεχρι την 25η.το σκυλι θα συμβαδισει με την δικη μου δικαιοσυνη,οχι με την δικη του.
Η "άσκηση-ψέμα-βασανιστήριο" κράτησε αρκτετή ώρα. Είναι το ίδιο με το "ξανά και ξανά".
Κάποιοι σκύλοι εκνευρίζονται πιο γρήγορα γιατί απαιτούν καλύτερο αφεντικό για να σεβαστούν (Ρότβαιλερ)
κάποιοι θέλουν πιο πολύ ώρα, περισσότερες κοτσάνες.

Εγώ προτιμώ τους σκύλους που έχουν την αυτοπεπίθηση να μην ανέχονται τέτοιες βλακίες.
Απλά αυτοί οι σκύλοι δεν είναι για ΒΛΑΚΕΣ.

Έτσι κι αλλιώς αυτού του τύπου οι ιδιοκτήτες δεν σταματούν να τυρρανούν τον σκύλο μέχρι να τους αγριέψει. Λες κι αυτός είναι ο στόχος τους!

Κι ο σκύλος αυτό καταλαβαίνει όταν γυρνάει να δαγκώσει.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συχνή βλακεία που κάνουν πολλοί πελάτες μου (για κάποιο λόγο είναι ΠΑΝΤΑ άντρες).
Φυσικο είναι. Μας αρεσει εμας τους αντρες να κανουμε επιδειξη, δεν ειμαστε καλοι ψυχολόγοι και ειμαστε πολύ λιγοτερο αισθαντικοί

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
για να κερδισουμε εναν σκυλο δεν παμε και του περνουμε το φαι του το πολυ πολυ ετσι να τον αναγκασουμε να παλεψει για την επιβιωση του

αλλου τον κερδιζεις τον σκυλο με τροπο που θα τον κανεις να δει οτι το να ειστε δυδιμο ειναι το καλυτερο απο ολα και οτι διπλα σου θα εχει ασφαλεια και σιγουρια - σταθεροτητα- που δεν μπορει να δωσει ο ιδιος ουτε στον εαυτο του ουτε στην αγελη

μα δεν το εκανε ξανα κ ξανα ρε παιδια το παλικαρι αυτο.γιατι να το παμε στ αακρα.χαιρω πολυ !!!!αν του το κανω 20 φορες μπορει κ να εκνευριστει που για μενα παλι φαουλ ειναι κ παλι θα τον κοψω κ την επομενη φορα δεν θα μου το κανει μεχρι την 25η.το σκυλι θα συμβαδισει με την δικη μου δικαιοσυνη,οχι με την δικη του.
εδω εισαι λαθος , ο σκυλος ειναι σκυλος και δεν γινεται να του περασεις την ανθρωπινη λογικη , υπαρχουν οι βασεις για να γινει κατι και ως εκει , το να σε αφηνει να του περνεις το φαι ειναι συνεπεια της σχεσης του σκυλου με τον ιδιοκτητη για αυτο και το αποτελεσμα της περιπτωσης ασχετα αν το εκανε μια φορα και οχι εικοσι

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ μετράω τις "φορές" σαν ώρα, σαν δευτερόλεπτα.

Και ερωτώ: Πόση ώρα ήταν αυτός ο ιδιοκτήτης άδικος με τον σκύλο του;

Πιστεύω ΠΑΡΑ πολύ ώρα. Ακόμη και οι αγκαλιές + χουφτώματα που έκανε στον σκύλο την ώρα που έτρωγε είναι αδικία/λάθος.
Όχι μόνο γιατί ΔΕΝ ήταν ώρα για αγκαλιές, αλλά γιατί ο σκύλος ένιωθε πως η αγκαλιές ήταν ψέμα μόνο για την επίδειξη.

Άρα ο συγκεκριμένος σκύλος (κι εγώ τον καταλαβαίνω απόλυτα) καλήφθηκε από "φορές" μέσα σε μία μόνο περίπτωση.

Στην πραγματικότητα έτσι συμβαίνει συνήθως. Όταν δηλαδή ο ιδιοκτήτης δεν έχει τη αίσθηση να καταλάβει πως ενοχλεί τον σκύλο του νωρίτερα... ο σκύλος του τον ενημερώνει ΑΠΟΤΟΜΑ.

Φαινομενικά απότομα. Είναι απολύτος βέβαιο πως η άσκηση είχε ξαναγίνει (για να την επιδικνύει με τέτοια υπεριφάνια) όπως κι είναι απολύτως βέβαιο πως ο σκύλος έδειξε πως ενοχλείται από τις κοτσάνες αυτές. Απλά ο βλάξ θεωρούσε πως τον εκπαιδεύει.... να ΜΗΝ ενοχλείται, ενώ έκανε ακριβώς το αντίθετο!

Ίσως ο σκύλος ήταν πολύ νεαρός για να γυρίσει να δαγκώσει πριν από το τελευταίο επισόδειο. Ίσως απλά να είναι πολύ καλός χαρακτήρας κι έκανε υπομονή για χάρη του ανθρώπου που τον ταίζει.

Και στις δύο περιπτώσεις βλέπουμε πόσο εύκολα μπορεί να σου καταστρέψει ένα υπέροχο κουτάβι, ο λάθος ιδιοκτήτης.... άααα τι τραβάνε οι εκτροφείς μέχρι να τους ξεδιαλέξουν! (που ποτέ δεν υπάρχει εγγύηση φυσικά).

Ξέρετε πόσοι σκύλοι ήταν μια χαρά πολιτισμένοι σύντροφοι ΠΡΙΝ πάνε να τους μάθουν κάτι (και να τα χαλάσουν όλα) οι ιδιοκτήτες;
ΠΟΛΛΟΙ.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είχαμε παρόμοια περίπτωση με τον σύντροφό μου. Ο σκύλος μου του γρίλησε μία φορά όταν πλησίασε πολύ το μπολ του φαγητού.
Του είπα να τον ταίζει για μερικές μέρες αυτός (πάντα εγώ τον τάιζα ως τότε) και όταν τρώει ο σκύλος να έρχεται να βάζει κάτι πιο λαχταριστό (μπείκον ας πούμε) στο μπόλ και να φεύγει αμέσως.

Μετά του είπα να τον χαιδεύει αλλά ΜΟΝΟ 1-2 κινήσεις και να φεύγει. Να μην κάθεται πάνω απο το μπόλ σαν μπάστακας, αλλά να περνάει (και καλά τυχαία να αφήνει έναν μεζέ η ένα χάδι) χωρίς να σταματάει.

Όταν ο σκύλος φαινόταν ΟΚ πια (σε 3-4 μέρες), του είπα να λέει στον σκύλο να καθήσει (σε νορμάλ τόνο, όχι αυστηρά) και να παίρνει το μπόλ μακριά για να προσθέτει μία λιχουδιά και να το φέρνει πίσω και να ΦΕΥΓΕΙ αμέσως.

Ο σκύλος εμπιστεύτηκε τον σύντροφό μου τελείως σε μικρό χρονικό διάστημα (μιλάμε σχεδόν ΗΘΕΛΕ να του πάρει το μπολ). Μπορούσε πια να χαλαρώσει τελείως όλη η οικογένεια (κι ο σκύλος να τρώει χωρίς άγχος πια για κανέναν). Τον τάιζε για 15 μέρες συνεχόμενες για την "άσκηση", και τώρα αραιά και που (2 φορές την εβδομάδα που εγώ λείπω για δουλειές).

Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε. Όλα τέλεια. Αλλά σεβόμαστε κι εμείς τον σκύλο και δεν του σπάμε τα νεύρα, έτσι για να του σπάσουμε τα νεύρα.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολλες ενεργειες αρχαρίων παντως οφειλονται σε βλακωδεις συμβουλες γνωστών που «ξερουν από σκυλια» ή σε ανοητες συμβουλες που διαβασαν στο ιντερνετ από «εκπαιδευτες» ή απλά παρεξηγησαν τις συμβουλες που διαβασαν και το παρακαναν.

Πιθανον κατι τετοιο συνεβει με το παιδι που παρενοχλουσε τον σκυλο του στο φαγητο, γιατι καποιος του ειπε ότι ετσι θα γινει μεγας και τρανός αρχηγος.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο Άρης!!!!
Σχεδόν παντου αναφέρεται ότι πρέπει να "πειράζουμε" το φαί του σκύλου, αν θέλουμε να γίνουμε "αρχηγοί", δεν αναφέρεται όμως τόσο συχνά ότι δεν πρέπει να υπερβάλλουμε και να μην φτάνουμε στο σημείο να ενοχλούμε τον σκύλο....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μωρέ, εγώ το φαΐ του και του το πειράζω και νερό του βάζω και τον κάνω να κάθεται και να περιμένει πριν το φάει μέχρι να του πω να το φάει και τα κάνει όλα αυτά και μολαταύτα..... Η έμμονη ιδέα, έμμονη ιδέα.....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο δικός μου κουνάει την ουρά του αν πλησιάσω την ώρα που τρώει (μόνο σε μένα).
Δεν έχω ξανακούσει τέτοιο πράγμα... μα τον Θεό, είναι σαν τα λέει "σ'ευχαριστώ!"

Το Σνάουτσερ που είχα παλιά (ΠΟΛΥ κυριαρχικός) δεν γρύλιζε όταν έτρωγε, αλλά αν πλησιάζαμε πολύ έτρωγε πιο γρήγορα! !!!! ("να το κρύψω βαθιά μέσα μου για καλό και για κακό!")
Τώρα που το σκέφτομαι, το ίδιο έκανε κι αδερφός μου όταν έτρωγε πίτσα και πλησίαζα...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το θεμα ρωταει ,τι θα κανατε αν σας ειχε συμβει αυτο.να ξεπερασουμε λοιπον το σταδιο του οτι ο συγκεκρημενος κυριος ειναι βλακας,κ να πουμε τι θα καναμε εμεις?πολυ θεωρια επεσε κ μια απαντηση του τι θα καναμε εμεις δεν ειδα.τι να κανει ο κυριος αυτος?να παει σε ειδικο?υπαρχει προβλημα?ασχετα αν τσατηστηκε το σκυλι κ για ποιο λογο.τι πρεπει να γινει?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εδω εισαι λαθος , ο σκυλος ειναι σκυλος και δεν γινεται να του περασεις την ανθρωπινη λογικη , υπαρχουν οι βασεις για να γινει κατι και ως εκει , το να σε αφηνει να του περνεις το φαι ειναι συνεπεια της σχεσης του σκυλου με τον ιδιοκτητη για αυτο και το αποτελεσμα της περιπτωσης ασχετα αν το εκανε μια φορα και οχι εικοσι
δεν θελω να του περασω καποια λογικη στο σκυλι.τιποτα παραπανω κ τιποτα λιγοτερο απο το οτι εχει τις ελευθεριες που εγω οριζω οτι θα εχει.απο εκει κ περα,σιγουρα ολα ειναι συνεπεια της σχεσης του ζωου με τον ιδιοκτητη οπως λες κ με βαση αυτο κ τα λεγωμενα καποιων αλλων, παλι πιστευω οτι το λαθος στην περιπτωση αυτη δεν εγινε την στιγμη που για αυτην συζηταμε απο τον ιδιοκτητη.πρεπει να το ψαξει πιο παλια το θεμα.απο εκει κ υστερα,εγω επιμενω οτι σκκυλι ηθελε διορθωση.εκανε κατι κ ειδε οτι του περασε.αυτο θα εχει κ αλλες συνεπειες.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνο να διορθώσεις σκύλο (και δη τέτοιο σκύλο) όταν του έχεις σπάσει ΕΣΥ τα νεύρα χωρίς λόγο.... όταν έχεις ΜΗΔΕΝΙΚΗ κατανόηση για το πως σκέφτονται οι σκύλοι γενικότερα.
Πάλι θα "έχανε" και θα έπεφτε στα μάτια του σκύλου, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση....
στην χειρότερη:

Η συμβουλή σου θα τον έκανε να καταλήξει σε νοσοκομείο!

Όσο για την απάντηση την δώσαμε. Πρέπει να πάει σ'εκπαιδευτή (πάντα ΜΑΖΙ με τον σκύλο σε ΚΑΘΕ μάθημα) ώστε να μάθει να επικοινωνεί καλύτερα (και να καταλαβαίνει προφανώς) τον σκύλο του.

Μετά, θα έχει το δικαίωμα (και τις γνώσεις) να τον μαλώσει κι όλας (χωρίς να χάσει κανένα χέρι)!

Απορώ όμως. Που πήγε αυτός που ξεκίνησε το θρεντ;
Τον έφαγε ο σκύλος;

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το αν ξερει η δεν ξερει να διορθωνει τον σκυλο,δεν το ξερουμε ουτε εμεις...η απαντηση δοθηκε αλλα οχι με το βαρος που θα επρεπε.προσωπικα βαρεθηκα να διαβαζω για τον βλακα τον ιδιοκτητη,οπως πολλες φορες χαρακτηρηστηκε.πιο πολυ βαρος δοθηκε στην βλακεια των ιδιοκτητων παρα στον τροπο αντιμετωπισης.για μια ακομη φορα θεωρω οτι χαθηκε το θεμα στην πορεια.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
από κουτάβι που'χα τη λώρα τής έμαθα να μην ειναι κτητική, με παιχνίδια, φαγητό, λιχουδιές κ.λπ.
Όποιος κ να πάει στο φαγητό της (ακόμα κ σκύλος) δεν θα αντιδράσει, όπως κ δεν θα πλησιάσει σε φαγητό άλλου σκύλου.

Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα πιστεύω (ειδικά για όταν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι.)

Last edited:

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97