Πήγαμε χθες για το δεύτερο εμβόλιο μας στον κτηνίατρο ο οποίος και πάλι δεν κατάφερε να ψηλαφίσει τον ένα όρχι του μικρού, ούτε μέσα στην κοιλιακή χώρα ούτε πουθενά.
Ο κούταβος είναι 2,5 μηνών και ο κτηνίατρος είπε οτι μας δίνει ένα μήνα ακόμα περιθώριο επειδή είναι μικρός και οι βουβωνικοί πόροι είναι ακόμα ανοιχτοί, οπότε παίζει να ανεβοκατεβαίνει (αν συμβαίνει αυτό, μας εμπαίζει ο όρχις γιατί 2 στις 2 ήταν κρυμμένος
). Βέβαια μας είπε οτι και να μην έχει κατέβει σε ένα μήνα δεν θα κάνουμε τίποτα, θα συνεχίσουμε να περιμένουμε, γιατί σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις κατεβαίνει και αργότερα.
Όπως και να 'χει, αν είναι τελικά κρύψορχις, μας είπε οτι σε ηλικία 12-24 μηνών, θα κάνουμε επέμβαση για αφαίρεση του κρυμμένου όρχι αλλά και στείρωση μαζί. Την περίπτωση της μονορχίας δεν τη συζητήσαμε ακόμα.
Επίσης μας είπε οτι καλό είναι να επικοινωνήσουμε με τον εκτροφέα για να τον ρωτήσουμε αν παίζει κληρονομικότητα, αλλά αυτό θα το κάνω αργότερα, αν όντως διαπιστώσουμε οτι πρόκειται για κρυψορχία/μονορχία. Πάντως ο εκτροφέας δεν μας είχε πει τίποτα τέτοιο κι εγώ για να πω την αλήθεια μου δεν είχα ρωτήσει γιατί δεν είχε πάει καθόλου το μυαλό μου.
Έχω διαβάσει κάτι σχετικά με αργοπορημένη σωματική ωρίμανση στους γ.π. αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Και τον κτηνίατρο μας τον εμπιστεύομαι, απλά ήθελα να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας αν έχετε παρόμοια εμπειρία. Προς το παρόν λέω να μην αρχίσω να ανησυχώ πάντως