Κρυψορχία

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
ΚΑΙ προληπτικά δίνεται όμως,
Εννοείς να δίνουμε προληπτικά ορμόνες;
Γνωρίζετε πότε ενδείκνυται να γίνει η επέμβαση?
Το συντομότερο, εφόσον πρόκειται για όρχη στην κοιλιά, ή μακρια από το όσχεο αλλά εκτός κοιλιάς.

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Μπορει..,δεν ξερω αν διαβασες..του δικου μου του κατεβηκαν στους 7μηνες..2 εβδομαδες αφου ενας γιατρος μας ειπε να του κανουμε επεμβαση..

Δεν νομιζω οτι εχει να χασει καποιος με το να περιμενει λιγους μηνες ακομα
Αστειευόμενος και χαριτολογώντας πάντα θα έλεγα οτι και μια φορά στο Περού κατέβηκαν στους 7 μηνες και 5 μέρες.
Δεν είναι σοφό να μελετάμε μια πολύ συχνή κατάσταση..ασχολούμενοι με μεμονωμένες καταστάσεις.Σίγουρα δεν παθαίνει κανείς τίποτα αν περιμένει.
Αυτά που είπα είναι όμως ο κανόνας.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
προσωπικα μου εχει εκτροφέας οτι κάνει την ενεση προληπτικά για να ειναι σιγουρος

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Του το έχει συστήσει κτηνίατρος; Πως θα ξέρει ποιοί σκύλοι έχουν πρόβλημα; Εγω θα ήθελα να ξέρω..
Πάντως η χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου θα έπρεπε να γίνεται ΜΟΝΟ μετά από σύσταση κτηνιάτρου.
Ο εκτροφέας δεν είναι κτηνίατρος, και το αντίθετο.
Είμαι κατά της προληπτικής χρήσης ορμονών.
Παρόλα αυτά πολύς κόσμος παίζει με φάρμακα.

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Δεν το επικροτώ.Συγνώμη. Κι αν καλύπτει προβλήματα; Εσυ δεν θα ήθελες να ξέρεις;;
Νομίζω οτι θα προτιμούσες σκύλους με τους όρχεις τους ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο όσχεο από τον 2ο μήνα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συμφωνώ.
Δεν θα έδινα.
Εδώ βέβαια υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, ότι δεν ξέρουμε τίποτα για το αν και πώς είναι κληρονομήσιμο. Αποκλείουμε σκύλους από την αναπαραγωγή, ναι, αλλά το πρόβλημα δεν μειώνεται. Μεταφέρεται και από την θηλυκιά, όπου ο έλεγχος είναι αδύνατος. Μοναδική περίπτωση σε μία και μοναδική κρυψορχία να αποκλείαμε για πάντα και τα δύο ζωα, - άτοπο.
Μεγάλα εκτροφεία έξω έχουν πρόβλημα στις γραμμές τους, τί θα έκανες ? 30 χρόνια γραμμές. Μία κουβέντα είναι το διαφωνώ. ;)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
υποθέτω ότι το εχει συζητήση με κτηνίατρο

την κανει προληπτικά αρα την κάνει σε ολα

η ορμόνη δεν φυτρώνει όρχι

αρα δεν τιθετε θεμα καλυπσης προβλήματος

κατεβάζει τον ηδη υπάρχοντα

κάτι που μπορεί να κάνει με εγχείριση στους 6-7 μήνες και πάλι να μην το μάθω ποτέ

συμφωνω οτι με τα φαρμακα δεν παίζεις πόσο μάλλον με τις ορμόνες

ουσιαστικό πρόβλημα όμως υπάρχει???

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Απλά λέω όχι στην αλόγιστη χρήση ορμονών από άτομα εκτός κτηνιατρικής.
Καταλαβαίνω απόλυτα πως σκέφτεσαι. Έτσι όμως καταστρέφεις μια εκτροφή, κρλύβοντας προβλήματα.
Σχετικά με το πως και τι κληρονομικό υπόβαθρο υπάρχει, μελέτες υπάρχουν πολλές.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οι οποίες δεν δίνουν πρακτική λύση.

Και δεν μιλάμε για καταστροφή εκτροφής, το εκτροφείο που ξέρω ότι το κάνει έχει ήδη πολύ μεγάλο πρόβλημα και είναι 30+ χρόνια στον χώρο, στα μπόξερ.

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Ελπίζω να μη σας κούρασα. Άλλο να θεραπεύεις..και άλλο να προσπαθεις να κρύψεις πρόβλημα.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν μας κουράζεις

απλά εχουμε αλλη οπτική

γενιέτε ενα κουτάβι το οποίο στην ηλικα των 7 μηνών κάνει εγχείριση για να κατέβει ο ορχις στο οσχεο

αυτό το κουταβι αποκλείετε από την εκτροφή ???????

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Νομίζω οτι τα πάντα που εχουν σχέση με φάρμακα και θεραπείες ειναι δουλειά του κτηνιάτρου και μόνο.
Denis απόλυτα λογικό αυτό που είπες....
Κατ εμέ δεν είναι κακή ιδέα να το αποκλείσεις.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΠΟΙΟ ??
Το αρσενικό που έχει πρόβλημα χαίρω πολύ ...
Ολες σου τις σκύλες ?
Ποιός και πώς το μετέδωσε ?

πρακτικά λέω τί κάνεις .... ξαναχτύπα ξύλο ... :p :p :p

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Μην τα ξαναλέμε πάλι απ την αρχή.Ισχύουν τα γνωστά.Όπως και με όλα τα κληρονομούμενα προβλήματα.Οι επιλογές του εκτροφέα είναι επιλογές του εκτροφέα.
Εγω για το αρσενικό μιλησα ..χαίρε πολύ...δεν μπορώ να μιλήσω για όλο το εκτροφικό προβλημα.
Μιλάω για θεραπείες και φάρμακα με την αρμοδιότητα του κτηνιάτρου.