Κρούσμα Καλαζαρ σε άνθρωπο - νομοθεσία?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
East στο λινκ που παρέθεσες, η σκνίπα 2 και η σκνίπα 10 μπορούν να τσιμπήσουν και σκύλο και άνθρωπο. Η νο 2, σπάνια μεν, αλλά δύναται. Η 10 δεν διευκρινίζεται τι προτιμά. Αυτό, κατ'εμέ, κάνει τη μετάδοση της συγκεκριμένης μόλυνσης, ελάχιστα πιθανή μεν, όχι αδύνατη δε. Ευτυχώς είναι ιάσιμη, σε πολύ μεγάλο ποσοστό είτε στο σκύλο, είτε στον άνθρωπο.

Ζω με πρώην καλαζαρικό σκύλο. Πιθανόν να ξανανοσήσει. Δεν πρόκειται να τον απομακρύνω, είτε αποκτήσω παιδιά είτε όχι, ακόμα και αν ξαναγίνει φορέας ή νοσήσει. Παίζω με τις πιθανότητες, οι οποίες, όμως είναι υπερ μου.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
East στο λινκ που παρέθεσες, η σκνίπα 2 και η σκνίπα 10 μπορούν να τσιμπήσουν και σκύλο και άνθρωπο. Η νο 2, σπάνια μεν, αλλά δύναται. Η 10 δεν διευκρινίζεται τι προτιμά. Αυτό, κατ'εμέ, κάνει τη μετάδοση της συγκεκριμένης μόλυνσης, ελάχιστα πιθανή μεν, όχι αδύνατη δε. Ευτυχώς είναι ιάσιμη, σε πολύ μεγάλο ποσοστό είτε στο σκύλο, είτε στον άνθρωπο.

Ζω με πρώην καλαζαρικό σκύλο. Πιθανόν να ξανανοσήσει. Δεν πρόκειται να τον απομακρύνω, είτε αποκτήσω παιδιά είτε όχι, ακόμα και αν ξαναγίνει φορέας ή νοσήσει. Παίζω με τις πιθανότητες, οι οποίες, όμως είναι υπερ μου.
O ανθρωπος υποστηριζει την αποψη οτι η νοσος μεταδιδεται απο ανθρωπο σε ανθρωπο η απο σκυλο σε σκυλο μεσω της σκνιπας.
Οχι απο σκυλο σε ανθρωπο η το αντιστροφο ακομα κ αν η σκνιπα μπορει να τσιμπησει κ τους δυο.

Στο τελος στις ερωτησεις-απαντησεις το λεει καθαρα:
Σύμφωνα με επιζωοτιολογικά και επιδημιολογικά στοιχεία στην Ελλάδα ο άνθρωπος μολύνεται από τις σκνίπες που πήραν το παράσιτο από μολυσμένο άνθρωπο, όχι από μολυσμένο σκύλο..
Δεν ειμαι κτηνιατρος, δεν εχω κανει διατριβη, αλλα λεει κατι σαφως κ κατανοητα πραγματα τα οποια αμεσα δεν εχω δει να αντικρουονται ακομα κ απο τον παγκοσμιο οργανισμο υγειας που ανεφερε ποιο πριν ο συμφορουμιτης μας.....

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Αυτή την απορία με τις κότες την είχα. Αν νοσήσουν τι απογίνονται...
Οι κότες δεν νοσούν απλα.Εχουν ανοσία στο καλααζαρ.Επισης οι σκνιπες τις προτιμούν μιας και είναι πιο θερμοαιμες από τους σκύλους

• Like
Reactions: l.Kyveli