Κροτοφοβία-Υπάρχει αντιμετώπιση;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
εμ... όταν μαζεύεις αδέσποτα η από καταφύγιο αυτά παθαίνεις... :)

-
αυτό ήταν χιούμορ ελπίζω ε; γιατί έχουν τελειώσει τα χάπια της πίεσης και είναι κλειστά και τα φαρμακεία..

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μυρτώ... σύνελθε:p:D:D

Αλλά βέβαια, αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν ξεκινάει τη μέρα του με μιά καλή σκυλοβόλτα...;):D:D:D:D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920

Αλλά βέβαια, αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν ξεκινάει τη μέρα του με μιά καλή σκυλοβόλτα...;):D:D:D:D
δεν θέλεις να ξέρεις πως ξεκίνησε η μέρα μου ;)
αλλά πραγματικά ρωτάω αν είναι χιούμορ ή όχι γιατί αν ήταν σοβαρό σχόλιο έχω το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα. :)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός

Οχι, έχει δίκιο η Μυρτώ γιατί και γω όταν το διάβασα,ένιωσα ένα φούντωμα στο κεφάλι μου!!!!!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αυτό ήταν χιούμορ ελπίζω ε; γιατί έχουν τελειώσει τα χάπια της πίεσης και είναι κλειστά και τα φαρμακεία..
ναι, πιστευω, ειναι χιουμορ.. κατσε στην καρεκλα σου χωρις να νοιαζεσαι για φαρμακειο.. τα αδεσποτα ξεπερνανε τα παντα για χαρη της μασας!!
Μη σου πω οτι αδεσποτα (ειδικα τα γεννημα θρεμα) φοβουνται λιγοτερο θρυβους αφου μεσα σε αυτους ζουνε.. η προσαρμογη του αδεσποτου στην ζωη μας , μπορει να το στρεσαρει και υπαρξουν επιπλοκες.. θελει λιγη προσοχη να μην πεσει στρες πανω στο στρες..
εν αντιθεση με τα νιοφερτα κουταβια (οποιας καταγωγης) λαθη στην ανατροφη τους .. οπως αυτο που αναφερθηκε πιο πριν.. μπορουν να αποβουν μοιραια..

Παντως να κανω συγκεκριμενο.. οτι η Ζαιρα αρχισε να φοβαται τους θορυβους οσο ηταν μαζι μας οχι απο πριν.. και αυτο σε λαθος στιγμη και λαθος μερος .. φυσικα για αυτη την λαθος συμπτωση εφταιγα εγω..

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Το βράδυ της ανάστασης πήγαμε (μας ακολούθησε) στην εκκλησία με ένα από τα αδέσποτα μας. Δεν καταλάβαινε τίποτα από τις κροτίδες. Ο γιός μου, πρότεινε να τον πάμε σε ΩΡΛ, γιατί φοβήθηκε ότι έχει προβλήματα ακοής....(μόλις πιάνω τις κροκέτες στο χέρι,τις ακούεί από πολύ μακρυά ο μούργος):D:D:D

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Δεν μου ειχε τυχει να εχω σκυλο με τετοιο προβλημα αλλα παντα απο τις ελαχιστες φορες που ειχα δικο μου κουταβι στα χερια μου προκαλουσα πολλους και διαφορους ηχους.....δυνατους και μη.....ωστε να δω σε τι εχει αδυναμια!Τον Negro παντως απο πολυ μικρο τον εξεθετα εσκεμενα σε πολλους και δυνατους ηχους....και παρ'ολο που 2-3 μηνων μπορει να τρομαζε με καποιους....στην πορεια δεν ειχε καμια αρνητικη αντιδραση!Παντως η κληρονομικη κροτοφοβια νομιζω πως πολυ δυσκολα φευγει!Πλεον εχουμε περασει στο αλλο ακρο...πιστολια ριχνεις διπλα του και ισα ισα που ανοιγει το ενα ματι!
Το cd απο ενα σημειο και μετα δεν νομιζω πως κανει δουλεια παντως.....το εχω βαλει απειρες φορες για τη lora και αυτη τπτ....στα π@π@κι@ της....χαμπαρι!!!!Αμα ριξει κανα καλο κεραυνο ομως....real....αλλαζει 10 χρωματα η κακομοιρα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Το cd απο ενα σημειο και μετα δεν νομιζω πως κανει δουλεια παντως.....το εχω βαλει απειρες φορες για τη lora και αυτη τπτ....στα π@π@κι@ της....χαμπαρι!!!!Αμα ριξει κανα καλο κεραυνο ομως....real....αλλαζει 10 χρωματα η κακομοιρα!
Σε ενήλικα σκυλιά δεν είναι αποτελεσματικό.
Ειδικά οι κεραυνοί δεν μπορούν να αναπαραχθούν επιτυχώς με cd. Είναι πολλές οι παράμετροι που διαφοροποιούν τους original από τους fake.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
ναι, πιστευω, ειναι χιουμορ.. κατσε στην καρεκλα σου χωρις να νοιαζεσαι για φαρμακειο.. τα αδεσποτα ξεπερνανε τα παντα για χαρη της μασας!!
To μόνο κροτοφοβικό σκυλί της οικογένειας είναι η Λούση. Η οποία πριν την πάρουμε ήταν η παραχαιδεμένη πριγκίπισσα μιας ηλικιωμένης κυρίας και δεν ήταν ποτέ αδέσποτη.
Ο Τζιμάκος και ο Έλβις σημασία... Μη σου πω ότι κάνουν και κέφι τον σαματά.Δεν υπάρχουν λοιπόν κανόνες του στυλ αδέσποτα και εκτροφικά σε αυτό, όλα παίζουν.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
:D οι κανονες ειναι για τα computers και τους αριθμους.. (αχ.. οπως ελεγε και μητροπανος :( )
για τα εμψυχα πλασματα.. ολα εξαρτωνται απο πολλα..

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Να ρωτησω κι εγω κατι...μηπως εχει τυχει σε κανεναν/καμια εδω στο φορουμ και να μου πει και τι εκανε?
Λοιπον η δικη μου ι σκυλιτσα.....περαν του οτι ειναι κροτοφοβικη οσο δεν παιρνει(βαρελοτα,κροτιδες,κεραυνοι,βροντες και εξατμισεις απο μηχανακι ειναι στα top5 της) τις προαλλες παρατηρησα το εξης: Ειχαμε μαζευτει στην αυλη μου για τα Γενεθλια μου καμια 15ατομα...τα οποια φυσικα γνωριζει και εχει ξαναδει-ξαναμυρισει και την ωρα που εσβησα τα κερακια...και ηρθαν τα παλαμακια...ενω ηταν ξαπλωμενη στην αυλη και παρακολουθουσε....σηκωθηκε απο την θεση της εβαλε την ουρα κατω απο τα σκελια και πηγε μεσα στην αποθηκη του κηπου(εκει ειναι και το μερος με την μπολιερα της και το νερο της). Φυσικα μολις την φωναξε2η φορα ξαναλθε εξω στην αυλη...αλλα με το που επαναλαβαμε το εθιμο στα "αγγλικα" παλι εξαφανιστηκε στην αποθηκη....Υπο αλλες συνθηκες....δλδ λιγοτερα ατομα(3-4).....οταν βλεπαμε μπαλα με την εθνικη και χειροκροταγαμε στα γκολ...εμενε αδρανης χωρις σημαδια φοβιας!
Επισεις εχουμε δοκιμασει και την μεθοδο με ηχους απο χειρκροτηματα απο στερεωφονικο...και παλι εμεινε ασυγκινητη αλλα ελαχιστα στρεσαρισμενη! κανενας συμπασχων υπαρχει να μας πει καμια συμβουλη?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
O ήχος του στερεοφωνικού με τον ήχο των live χειροκροτημάτων καμία σχέση. Στα 3-4 άτομα στη μπάλα μου κάνει εντύπωση που δεν την ενόχλησε, μήπως δεν κάνατε πολύ χαμό?

Τεσπά δεν ξέρω στα σκυλιά πώς πάει αλλά επειδή έχω εγώ κροτοφοβία και καταλαβαίνω τη διαφορά στους ήχους για το 1ο είμαι 1000% σίγουρη.

Για τα παλαμάκια στα 3-4 άτομα τολμώ να υποθέσω πως ή απλά ήταν μεγαλύτερος ο θόρυβος στα πολλά άτομα αντί των 3-4 ή ισχύει κάτι που δε μπορώ να στο εξηγήσω γραπτώς, πρέπει να σου δώσω ηχητικό παράδειγμα για να καταλάβεις ποιός ήχος είναι ενοχλητικός και ποιός όχι. Υπάρχει ένα σημείο στους κρότους που από κει και πάνω ενοχλεί (εμένα τουλάχιστον).

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@Estrangend η αληθεια ειναι οτι στην μπαλα...επηλθαν και φωνες...που συγκαλυψαν τα παλαμακια τα οποια βεβαια ειχαν μικροτερη διαρκεια και ενταση σε συγκριση με αυτα των γενεθλιων....
Καταλαβαινω...την διαφοροποιηση μεταξυ ενοχλητικου ηχου και αποδεκτου ηχου....απλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποια αντιμετωπιση.....

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Δεν ξέρω, αλλά άμα τη βρεις πες την κι εμένα. Όχι για το σκύλο μου αλλά για μένα. Μπας και βγω καμιά Τσικνοπέμπτη από το σπίτι χωρίς να νιώθω ότι με περνάνε κινέζικα βασανιστήρια.

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Καλησπέρα, και ο δικός μου ήταν κροτοφοβικός. Στην αρχή το αντιμετώπισα με αδιαφορία. Μιας και είναι και κουτσομπόλης περνάει μεγάλο μέρος της ημέρας στο μπαλκόνι... Όταν λοιπόν ακουγόταν κρότος έτρεχε αμέσως μέσα στο σπίτι δίπλα μου και έτρεμε για αρκετή ώρα. Τους πρώτους μήνες λοιπόν δεν έκανα απολύτως τίποτα. Ούτε καν γυρνούσα να τον κοιτάξω. Βλέποντας οτι αυτό δεν έχει κανένα αποτέλεσμα αποφάσισα να κάνω το αντίθετο... Σε κάθε κρότο λοιπόν τη στιγμή που αυτός έτρεχε προς τα μέσα εγώ έτρεχα, με ενθουσιασμό όχι φόβο, προς τα έξω..... Όταν τύχαινε να είναι και άλλοι στο σπίτι βγαίναμε όλοι μαζί έξω δείχνοντάς πολύ χαρούμενοι. Ευτυχώς οι περισσότεροι κρότοι εδώ που μένω είναι τα πυροτεχνήματα οπότε ταίριαζαν και επιφωνήματα του τύπου "μπράβο" "πολύ ωραία" παλαμάκια (που για εμάς είναι κάτι πολύ θετικό) κτλ.

Την πρώτη φορά που το έκανα ο μικρός τα έχασε... Με κοιτούσε με ένα βλέμμα σαν να μου έλεγε "Τρελάθηκες.... κάποιος προσπάθησε να με σκοτώσει εκεί έξω.... Που πας;;;;;" Εννοείτε οτι δεν του έδινα καμιά σημασία και τον άφηνα μόνο του μέσα. Επίσης φρόντιζα να είμαι σε σημείο του μπαλκονιού οπου απο μέσα δεν μπορούσε να με βλέπει. Λίγες μόνο φορές μετά είδα την μούρη του να με κοιτάει απο την μπαλκονόπορτα. είχε τεντώσει το λαιμό του τόσο πολύ για να καταφέρει να είναι το σώμα του όσο πιο μέσα στο σπίτι γίνεται και η μούρη έξω τόσο όσο χρειαζόταν για να δεί τι κάνω έξω.... Απο εκείνη τη μέρα όποτε ακουγόταν κρότος και έβγαινα έξω του έλεγα, μία μόνο φορά, "πάμε έξω".

Τώρα σχεδόν 2 χρόνια μετά βλέπουμε μαζί τα πυροτεχνήματα.

Όταν είμαστε εκτός σπιτιού είναι περισσότερο επιφυλακτικός αλλά πλέον δεν κάνει καμία κίνηση να τρέξει ή να κρυφτεί.

Ως διαδικασία ήταν λίγο γελοία, οι γείτονες πρέπει να διασκέδαζαν πολύ με την τρελή που σε κάθε αστραπή έβγαινε στο μπαλκόνι αλλά είχε αποτέλεσμα.....

Να έχουμε όμως και στο νου μας οτι κάθε σκύλος είναι διαφορετικός σε εμένα δούλεψε...

• Like
Reactions: Marion_Russel

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Εγώ άμα ήμουν γειτόνισσά σας θα βγαινα να σας κάνω χάζι και θα χειροκροτούσα μαζί σας! Ωραία μέθοδος, μου άρεσε!

Πιστεύω η μέθοδός σας θα πιάνει πάντα στα σκυλιά που τον κρότο απλά τον εκλαμβάνουν ότι "γίνεται επίθεση". Φοβάμαι όμως ότι υπάρχει κατηγορία σκυλιών που απλά δεν ανέχεται κάποιους κρότους ως θορύβους. Στους ανθρώπους ξέρω ότι συμβαίνει (βλέπε γραφούσα).

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Η μικρή ουδέποτε είχε πρόβλημα.

Ο μεγάλος το αντιμετώπισε ως εξής:

Κάθε φορά που ακουγόταν δυνατός κρότος (κροτίδες, βεγγαλικά κλπ) και αναστατωνόταν τον κοίταζα με απορία και του έλεγα "τι έγινε; έγινε τίποτα; (όχι, τίποτα δεν έγινε :Ρ ) " και μετά τον αγνοούσα. Του πήρε πολύ λίγο καιρό να το ξεπεράσει.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Λοιπόν γράφω εδώ μιας και το βρήκα έτοιμο. Εδώ και ένα μήνα και κάτι έχω βρει ένα σκυλάκι και έχω σπίτι μαζί με τη Δάφνη. Το πως τα πάνε μεταξύ είναι άλλο θέμα. Είναι σαν καναδέζικο ποιμενικό, γύρω στα τέσσερα χρόνων και μαθαίνει στο όνομα Πάρης. Λοιπόν έμαθα τι θα πει Κροτοφοβία. Τώρα που ρίχνει καρέκλες και μπουμπουνίζει τα έχει δει όλα. Κάτι κατάλαβα με τον ημιτελικό του μπάσκετ που έγινε ένας χαμός εδώ αλλά σήμερα σιγουρεύτηκα.
Το να τον πάω έξω σε ένα κένελ που έχω και να τον αφήσω παίζει σαν λύση ή θα τον κάνει χειρότερα;
Η Δάφνη τον κοιτάει καλά καλά χωρίς να καταλαβαίνει τι έχει πάθει. Μέσα στο σπίτι κάνει γενικά σαν τρελό. Είναι ανεκπαίδευτο τελείως. Τα έχω δει όλα πραγματικά. Με έχει κουράσει τόσο που μου έρχεται να τα παρατήσω.
Τι να κάνω; Διάβασα λίγο αλλά από ότι κατάλαβα με την Κροτοφοβία δεν παίζει κάτι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Να τον αγνοήσεις όση ώρα τρελλαίνεται, δεν γίνεται;