Και τωρα εσυ μας λες π.χ. οτι θα αγορασει ενας με χιλια ζορια εκτροφικο κουταβι και αν παει 15 μηνων και του πουνε οτι δεν κανει για φυλακας,θα πει "Οκ παιδια,θα μου φερνει μονο τις παντοφλες,δεν υπαρχει προβλημα !" .Συνηθως αυτοι που θελουν σκυλο φυλακα δεν εχουν ιδεα για το τι ειναι σωστο και τι οχι,βλεπουν ενα σκυλι να γαυγιζει οτι κινεται και θεωρουν πως αυτο ειναι το σωστο
Δεν σου "την λεω" απλα πηρα αφορμη απο αυτο που εγραψες.
Ο χαρακτήρας του κουταβιού, τα drives του, το ταμπεραμέντο του, θα φανούν πολύ νωρίτερα.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση εκτροφικού σκύλου εργασιακών γραμμών, που να έχει δουλευτεί σωστά και να απέτυχε σε εξέταση BH.
Δυστυχώς, ξέρω πολλές περιπτώσεις ημίαιμων ή καθαρόαιμων λάθος χαρακτήρα ή/και λάθος φυλής, τα οποία εκπαιδεύτηκαν σε καθήκοντα φύλαξης, από εκπαιδευτές που είχαν στο νου τους, μόνο το χρήμα.
Βέβαια, αυτά τα σκυλιά μόνο φύλακες δεν είναι...
Όσον αφορά το παράδειγμα που αναφέρεις, όχι δυστυχώς ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου σκύλου, δεν θα μείνει στο να του φέρνει τις παντόφλες. Θα βρει τον πρώτο τριχάρπαστο εκπαιδευτή που του έταξε ότι θα του κάνει τον σκύλο φύλακα.
Επίσης, αν του είπε ο εκτροφέας, ότι κοίτα το σκυλί γαβγίζει σε ότι κινείται, κάνει για φύλακας, θέλει κλωτσιές και ο εκτροφέας.
Έχω ακούσει εκπαιδευτή να μου προτείνει εκπαίδευση φύλαξης για τη Maya, γιατί δαγκώνει καλά το λουκάνικο. Ακόμα γελάω...